- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- CPU léghűtés kibeszélő
- CES 2025: AI a grillsütőben
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
walakyb
aktív tag
3 hónapja használok egy ilyet, teljesen elégedett vagyok vele. Persze, nem egy oled, meg lehet sorolni a "hibákat", de könyörgöm, miért kell az élő fába is belekötni? Ennyiért NINCS ilyen a piacon, természetesen ebben az árkategóriában engedni kell a maximalizmusból...
Ami pedig a személyes kedvencem ebben a topicban, 2 versenyző is sikeresen hiányolta a MI Boxot a TV-ből. Kérdezem én, miért is? Érdemes fikázás előtt legalább utána nézni a dolgoknak...A szerzőnek meg külön köszönet a beállításokért, tesztelés alatt
-
törölt tag
válasz Occon adom #28 üzenetére
Tévékben évek óta halott a 3D. Projektorokban még tudtommal elérhető.
-
Occon adom
aktív tag
Mi van a 3D-l manapság?
Senki semmit nem ad csak ami egyébként is ingyenes?
De néhány cég még azt sem. Fura -
pubyy
tag
nem is értem miért nincs beleintegrálva egy mi box.
Tudom hogy az 25e Ft -os cucc, de az távirányítóval burkolattal csomagolással, szállítással , kereskedelmi haszonnal, etc. együtt annyi, tehát ha csak a panel lenne integrálva , lehet hogy csak kb 5 eFt-al dobná meg az árát -
Piftuka
veterán
Elég furcsa, amikor egy kínai tévét leszólván, annak alternatívájaként két másik kínai gyártó termékét ajánljátok.
A gyakorlatban "gizike vs. gőzeke"...
Egyébkéként manapság (sajnos) radarral kell keresgélni az ilyen magas natív kontraszttal rendelkező, Edge LED-es VA panelt!
Ha kifog az ember egy felhősödéstől mentes példányt, akkor van egy korrekt tévéje otthonra, nem túl drágán.
Igazából az "okostévé" rendszert kellene kigyalulni belőle (a 4K felbontás is mehet), és éppen a magyar piacnak lenne nagy szüksége több ilyen "lecsupaszított" televízió készülékre.
"Aquila non captat muscas."
-
makkmarce
őstag
hát, minden szolgáltató kreatív.. a rajzfilmeket szeretik a legjobban rommákódolni, bár ezt a UPC is csinálta, néha már nézhetetlen volt, mert annyira kevés sávszélt kapott. Szóval nem csak a 4k-nál és fullhd-nál, de a tartalomfüggően módosítanak a bitrátán, kódoláson, bármin, csak minél kisebb legyen. Általában a cél az épp még ne legyen elég pocsék, hogy egyből észrevedd. Nem véletlen hogy egy fhd bluray is sok esetben veri a 4k stream minőségét.
okoskodom, tehát vagyok
-
Héliosz
tag
Ha bejött a Xiaomi Tv akkor csak idő kérdése, hogy mikor árasztják el a piacot 1000 másik almárkával?!
Ha lebeszélünk egy üzletet, kérlek legyen Benned annyi, hogy állod a szavad. Nem nagy dolog. :)
-
valakky
aktív tag
válasz #72042496 #13 üzenetére
szóval akkor egy uhd tévén az adott anyag x bitráta, ellenben ua. a stream/anyag fhd tévén már z-y bitrátára esik, és elkezd blokkosodni, zajosodni. fura ez a tévés fizika, hogy a fhd tévében ellopják a manók a bitrétest és sávosodást meg blokkokat tesznek a helyére.
[ Szerkesztve ]
-
PC4200
tag
ha a régiót átállítod a tvn és a telón akkor működik a miracast
CSAK a puffin :)
-
veterán
Ennek csak az ára jó.
duree54
-
azbest
félisten
válasz Donki Hóte #16 üzenetére
Minél nagyobb a képernyő, annál jobban érzékelhető. Persze attól is függ, hogy milyen tartalmat néznek rajta. Esetleg a smart tévék beépített lejátszóján nem jellemző, mindig csinál transzponálást a képkockák közt.
Az biztos, hogy egyéni idegrendszertől is függ, van kollégám, aki nem látja azt sem, ha 10ed másodpercekre elsötétül előtte a monitor (geforce gt210 dual monitor hiba megtörténet eset)
-
veterán
-
azbest
félisten
lehet akadás alatt a kadencia helyes lejátszásra gondol. Hogy oldalazó mozgásnál egyenetlen a képkockaszám különbség miatt folyamatossága. Sajnos se a netflix, se a hbomax, se más streaming alkalmazás nem támogatja a kadenciahelyes lejátszást androidtv platformon. Hogy miért, azt senki sem érti. Remélem, ha androidtv12 elterjed, akkor annak már kihasználják az adaptív framerate képességét majd. A médiabox meg gondolom hdmi-n át a kábeltévés box, az meg 50 fps-sel megy és lehet a tévé 60Hz-en van.
[ Szerkesztve ]
-
ttt
senior tag
Játéknál már nem a 4K a valami az új konzoloknál, hanem a 120/144Hz képfrissítés tudása.
Azok nem ezen a polcon vannak.
Az első hozzászólásomban arra szerettem volna rámutatni, hogy a cikkben a TV minden részletében van hiba, hiányosság és mint ilyet 30-40 ezerrel olcsóbban is meg lehet kapni. A Sziamiaú név 10 évvel ezelőtt még teljesen ismeretlen volt teló szinten is, TV-nél meg most nyújtózkodnak 1-2 éve. Csak azért lett ismertebb, mert egy picit jobb minőségű anyagokból csináltak olcsónak nevezhető cuccokat. De a cikkből ítélve ez is a múlté.Meg volt a beetetési időszak, a minőség mára nem jobb, mint egy átlag kínai, az ár meg maradt, sőt prémiummá kezd válni. (Tavaly javítottam az asszony telóját, mert két év után - átlag felhasználás mellett - az akkumulátora felpúposodva lerúgta magáról a burkolatot. Ebben ugyan cseréltem akkut, ragasztott volt, de nem akadály, de visszalépett másodlagos eszköznek, mert a folyamatos frissítések után a feleségem panaszkodott is, hogy egyre lassabb az eszköz. - Honnan is is ismerős ez? Ja a nagy gyártóktól, na akkor ezt is átvették.)
-
-
prime77
aktív tag
Sőt, ha ingyen lenne még jobb lenne - és a magyar még jobban harapna rá!
4K és 165 ezer forint - ingyé van szinte.
Egyébként tök felesleges a 4K - 1080p -1440p mindenre elég.
Csak azok cidriznek ezzel, akiknek 1 milliós tévéjük van.
Pedig az emberek jórésze 10 éves LCD tévét használ még mindig.
Erre érdemes most váltani, ennyiért.[ Szerkesztve ]
-
GreatL
őstag
Azért a többi TV is tud ennyit legalább ezért az árért.
Intel Core Ultra 7 265K | Arctic LF3 420 víz | MSI Z890 Tomahawk Wifi | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
btotyi
tag
Nekem egy ilyen van, pontosabban ennek a 43" kistestvére most már több mint egy hónapja. A miracast (külön alkalmazást kell indítani), és a google chromecast is működik, legutóbb az F1-et néztem így (olyan helyre került a tv ahol nincs antenna), a telefonról átküldve a digi alkalmazásából. A képe nézhető (kültéren használom), a streaming alkalmazásokkal (Netflix, Disney, HBO Max) akadást nem tapasztaltam. A plexről a HDR és Dolby vision tartalmakat is szépen lejátssza.
[ Szerkesztve ]
-
makkmarce
őstag
ha tényleg TV-re kell, nem monitornak, akkor mondjuk TCL 55C725.. QLED, DCI-P3-ban 100% szín, okostv, alapból netflix, stb.. tudja a VRF-et is a mostani fw update óta(még nem teszteltem, kell hozzá 2.1-es kábel). Egy baja van, egy buta dither effect, ami monitorként használva néha zavaró.
Input lagjával nem volt bajom, bár a cikkben említett 16ms-t se értem, hisz az pont 60hz-es képfrissítés miatt ennél jobb nem igazán lehetne.
Bármely auchanban és euronicsban meg tudod nézni (lehet médiában is ki van téve).
ha nagyon közelről nézed, látszik az effect, amiről írtam fentebb. Ha az nem zavar, akkor nagyon jó vétel.[ Szerkesztve ]
okoskodom, tehát vagyok
-
Geresics
addikt
Aki kifogásolja a "Tetszett" jelzőt, azokól (meg a többiektől is) kérdem: milyen alternatíva van?
Kezeljük rugalmoasabban a keretet! Legyen mondjuk 200eFt, magyar boltban (nem HA-n) a keret! Mit vennétek, ami jó mindenre is?
Legyen ám jó játékra (legyen PS5 vagy a mostani XBOX), szóval kell a 4K! Legyen ám szép is a kép, ne csak a felbontás legyen meg! A cikkben mondjuk nem értem miért linkelték be a "LG A2: leteszteltük a legolcsóbb idei LG OLED tévét" cikket, ami a cikkben szereplő táblázat szerint 890.000.Ft! Hát csoda, hogy jobb a képe?Szóval, várom az alternatívákat! 200eFt-ig, az 25%-kal, azaz 1/4-eddel(!) több, mint a Xiaomi!
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
félisten
Tehát vásárláskor rögtön vehetek a Xiaomi TV mellé egy MI Box-ot is... csodás.
Akkor inkább +40k HUF egy Philips-ért, vagy TCL-ért."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
persil
nagyúr
válasz Donki Hóte #2 üzenetére
Az a szomoru, hogy ketszer ennyiert is tele vannak a keszulekek hibakkal.
A "tetszett" meg pont annyit jelent, amennyi le van irva: tetszett.
Ez egy jo kis tv, jo aron. Pont, se tobb, se kevesebb. Ezekre a termekekre kell a tetszett plecsni, nem masra.Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
fecke78
senior tag
Szerintem is , bár én nem vagyok célközönsége , de az ár kb 20-30 al kedvezőbb lenne , akkor harapnák a népek
-
veterán
-
ttt
senior tag
Gyakorlatilag nincs egyetlen egy paramétere sem, ami ne hibázna. Ebből kifolyólag bár a méret/ár mutató jó; mégsem jó vétel. (30-40ezerrel van jobb!)
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Assetto Corsa
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- További aktív témák...