Új hozzászólás Aktív témák
-
flydomi
junior tag
válasz
yodamester10 #136 üzenetére
Velemenyem szerint ccc 300k korul fog kerulni.....
Egyreszt a szep afa miatt,az eros valuta es a "talan a nagy haszon" miatt is...... -
yodamester10
őstag
Remélem földhöz ragadottabb ára lesz mint a jelenlegi 3080-nak.
-
-
edward2
addikt
válasz
#24845312 #125 üzenetére
Tehát ha holnap kijön a Samsung galaxy Note 30 $399-ért de a Samsung csak napi 10 darabot árusít belőle és a piac magának beárazza a szokásos $1000+-ra akkor a note 30 alsó kategóriás telefon?
#126) BiP
Oké. Persze középkategória a 3070 ami veri a pár nappali ezelőtti csúcsok csúcsát harmad áron és ezt az nvidia hagyni fogja, hogy a piac bedőljön. Az a baj én is elhittem egy ideig ezt a mesét. 3070 a mai 2080S ára alatt kaphatatlan lesz. -
edward2
addikt
#119) BiP
MItől csúcs?
Ma kb 30 különböző vga kapható egy webshopban. Akár több évesek is, de például fullHDra eljátszogatni még azok is működnek. Ott a használt piac is amin 4-5 éves kártyák mennek és még használhatóak. Tehát még nagyobb a választék.Ezekből a kártyákból legyünk pesszimisták sebességben a 3070 a 4. lesz. Tehát top 10%. Ha ez nem a csúcs akkor gőzöm sincs mi. De én meghallgatom a ti érveiteket is miért nem reálisan egy csúcs-'alsó' a 3070.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
andy19770128 #45 üzenetére
“Anno a mistral nal dolgoztam.“
Akkor sokat csuklottal .
Csukolhattál, csukladozhattál, biztos, hogy sokat csuklottal. Szep a magyar nyelv
-
BiP
nagyúr
Nem csúcs. A korábbi csúccsal egy szint, viszont most lett egy komoly ugrás. Ez már nem csúcs.
Geller72: És persze nem is belépő. Gondolom nem véletlenül volt az idézőjel.Az, hogy az újonnan hivatalosan bejelentett kártyák közül ez a legkisebb, ne tévesszen meg, még messze nem belépő. -
Geller72
veterán
Nana. Én 2013-ról beszéltem, amikor 321-ért váltottam az eurót, ami kb 10%-os emelkedés az akkorihoz képest. Arról nem beszélve, hogy akkor én 350 euróért vettem a csúcskártyám franciában, a plafon 378 volt. És most? A "belépő" 3070 lesz 500, a 3080 800 és a 3090 mennyi is? ez már baromira nem alma, körte. Ha nem a forintot nézed, nézd az eurós árát. Azon nem sokat tudsz magyarázni, hogy miért a többszöröse az akkorinak..
-
lacus83
senior tag
Bánja a franc hogy ha nem gyorsabb, de kB az a szint. Fele annyiert nem lesz jó? Ugyan már. Bőven lett lépés árban és teljesítményben is. 400+ert kaptál eddig 4kt ha még kompromisszummal is. Most már ha be állnak az árak lesz 200ban is.
Használt 2080ti árakról nem is beszélve.
Amd is villanthat valamit de sajnos kétlem. Csak el kell olvasni a PS és Box híreket ami az Rt technológiájukat illeteti. -
Csaber
senior tag
-
BerserkGuts
addikt
Én addigra eladtam xD amire jöttek játékok is amik igényelték a 3+GB-ot az volt 2-3 év is.
Két játék volt amiknél kevés lett volna a ram akkoriban
Resident evil VII meg a cod WWII akkoriban ennyivel kifujt a játékpiac.De memória tuninggal +1000MHz mert ugye teszteken nem OC-zik
+ nem állítják optimálisra a játék ami annyit hogy ultra helyett High-ra kéne rakni
persze a kártyát nehogy kiderüljön hogy nem is kell cserélni és ennyi
persze most 2020-ban 4 év után már nevetséges mi az 3GBamikor az új cod 250GB-t csak
-
Csaber
senior tag
válasz
BerserkGuts #83 üzenetére
Nem mentek annyit ~2200 MHz felett megálltak ,nézd emlékeim szerint MSi gaming X nem legolcsóbb 3 GB-sok közül való volt , a majdnem hoz annyit kb ~10% eltérés volt a 3-6 GB -os között verzió közül ,de utólag nézve sokan megbánhatták hogy nem adtak + 10-15000 Ft-ot a 6 GB-osért mert,a hiányzó 3 GB-ot nem lehet pótolni órajelből biztos
flashpointer : 5Ft olyanra nem emlékszem , gyerekoromban azt tudom 700 Ft-ból tele a új kasznis Babetta tankja gyakorlatilag úgy megtakolva hogy 1 deci már nem fért volna bele
egy doboz cigi meg ~180 Ft volt
-
BiP
nagyúr
válasz
Felesbandi #96 üzenetére
Te kérted, hogy saccoljak. Mivel több információm nekem sincs, a varázsgömbömhöz folyamodtam.
Persze, gerincműtétet is, igény szerint, de előbb hívd fel ezt az emelt díjas számot, ott megbeszéljük a részleteket -
BiP
nagyúr
válasz
Felesbandi #94 üzenetére
Spec.ben 20%-kal van a 3070 alatt.
Ha előveszem a varázsgömbömet, azt saccolnám, hogy nem lesz olcsóbb 150e-nél. -
BiP
nagyúr
válasz
Felesbandi #91 üzenetére
Szerintem erre a teljesítményszintre akarnak kihozni egy kártyát, és ez sima 3060-nak erős. (a spec-eket nézve nem marad el olyan sokkal a 3070-től, főleg annak fényében, hogy eddig szinte mindig szakadék volt a 60-as 70-es kártyák között).
Szóval ha ez sima lenne, közé már nem férne be egy Ti vagy Super. Úgyhogy egyből ilyen néven hozzák, és később jöhet alá a sima 3060.
Mivel nagyot ugrik teljesítményben ez a generáció, bőven lesz még hely lejjebb.(#92) XuChi: Sajnos a mai 80e Ft közel sem ér annyit, mint akkor, amikor 80e volt a felsőkategória. Melyik évre gondolsz amúgy?
Ezen felül valóban ment fel az árszint is, de nem annyira, mint itthon. Akkor még 150 körül (vagy még alatta) volt a dollár, ma meg min. duplája.
Szóval a forintos emelkedés jóval durvább. Sajnos. Nem örülünk neki, de ez van. -
XuChi
addikt
válasz
flashpointer #89 üzenetére
Jó, akkor majd 10000 Ft/L-nél is vond meg a válad és fizezz mint a katona tiszt, hiszen régen csak 360 volt.
Ha van miből, akkor nem gond.
-
BiP
nagyúr
(#19) Felesbandi
Sima 3060-ról semmit, A legutóbbi infó (pletyka), hogy a 3060Ti késő október. [link]
De ez még a 3070 csúsztatás előtt volt. Aztán kérdés, hogy csúszik-e ez is a 3070 rajtja miatt, vagy egyszerűen egyszerre indítják őket.(#54) Atom_Anti: Ami vagy úgy lesz, vagy nem. Sokkal valószínűbb, hogy a 2080S és 2080Ti közé esik majd a teljesítménye, de persze lesz olyan RTX hangsúlyos alkalmazás, ahol gyorsabb lesz a 2080Ti-nél.
(#59) GodGamer5: Jó kérdés. (meg az, hogy Super lesz-e, valószínűbb a Ti név).
(#89) flashpointer: Meg a 3,60-as kenyér. Most is háromhatvan
-
BerserkGuts
addikt
1070ti mikor jön
-
MeszesKPT
őstag
A 3080 startja után azért nehezen hiszem el, hogy ez egyből rendes mennyiségben elérhető lesz. Pedig engem pont ez érdekel, mert tápot nem szándékozom cserélni és "hobbi 4K"-ra elég lesz nekem.
-
edward2
addikt
válasz
mihellers56 #78 üzenetére
Ez melyik verzió?
-
BerserkGuts
addikt
Ez nem túl jó eredmény az én 3GB-os msi gamingX-em tud ennyit majdnem
A jobb kártyák 2800 2900-at is hoztak
Nem ugyan az a teljesítmény ha vissza kell boostolni még ha nagyon kis időre is amit nem tud monitorozni semmi program mert olyan rövid időn belül történik.Egyértelműen látni benchmarkon kimaradnak képkockák számát és az már nem ugyan az ha 1perc alatt 400képkockával is kevesebb lehet.
-
gejala
őstag
"350%-al drágább az utobbi, és még is népszerü. "
A 3080 az egyetlen kártya, amit érdemes újonnan megvenni 4K-ra, ha nem akarsz őrülten sokat fizetni. Nem csoda, hogy mindenki erre startolt rá. Ráadásul a 4K-sok mellett az 1440p@144-es játékosoknak is best buy. Csak hát be kell vállalni azt a 350W fogyasztást.
-
flydomi
junior tag
2080-as szintjét hozza a 3060/Ti de olcsóbban.
-Ugy legyen.
De mivel a 30-as szeriabol 4 is jon,eleg erdekes a dolog.
Annyira nem vagyok jartas a muszaki dogokban,de az biztos,hogy itt par(esetleg eleg jelentos) Rt mag,vagy Tensor mag hiany lesz a 3060-3070-es szeriaknal(es talan mas is).Ami azert sokat szamit egyes esetekben.Felhasznalotol fugg,hogy mit akar az adott kartyaval csinalni.
Ha "renderelni" akar vele(vagy azt is akar),akkor valszeg a 30-as szeria elso ket valtozata nem fog jobb megoldast nyujtani neki,mint egy 2080Ti.Sot.Megkockaztatom,hogy a 2080Ti jobb lesz meg mindig ilyen szempontbol.(itt most mar csak a kerdes az ar lesz)Ket-harom honap.es tobbet tudunk.
-
edward2
addikt
válasz
Trailblazer #74 üzenetére
Március?
-
Ezekkel a bejelentésekkel ,pont jól játszanak az emberi butaság/hiúságokkal...
Mintha azt sugallanák... hogy csak egy szűk , kiválasztott rétegnek fog jutni ,szóval várjátok , siessetek... aztán vegyétek meg jó drágán.....
-
Trailblazer
veterán
Kutyát. 3060 mikor jön?
-
Csaber
senior tag
Na gyakorlatilag majdnem a semmiért fizettek 30-50% -al többet , meghallgattam egy párat ...egyébként meg a legtöbb helyen komolyan drága vga a procik meg 70%-án ott visít a gyári hűtő ( a csendet szeretem minden évben járok hallásvizsgálatra )egyébként volt referencia Nv 670-em egész tűrhető volt ha,nem tuningoltad zárt fejhallgató mellett
-
Csaber
senior tag
~100K-t beteg emberek fizettek Nv 1060 ért ...80-90000 Ft-ért voltak az olcsóbbak kb 50-100 MHz-el tudtak kevesebbet mint a 100-115000 Ft-os kártyák (én 86400 Ft-ot fizettem érte 2016.09.24-én) igazából a drágább kártyáknak mindnek 2400-3000 MHz-et kellett volna tudniuk az áruk alapján...fapados egyventis mini is ment 1800+ MHz-en alapból....ja és senki sem garantált ~1900 MHz-nél többet ....(az egyém itt teljesített a legjobban )
-
Geller72
veterán
2012-ben is volt már 320 felett az euró. A nagyjából 10%-os forintromlás közelében sincs a mostani áremelkedésnek ok-okozati összefüggés terén, mert a mostani VGA piac nem 10-15%-al magasabb árakkal dolgozik, hanem 2-3 szoros szorzóval, amire már nem igazán találhatunk racionális magyarázatot..szerintem..
-
-
edward2
addikt
Az árelszaladás szerintem hasonló ok mint a telefonoknál.
Van egy gépem rx580al és simán játszogatok rajta. Nem a legújabb tételekkel, de akkor is lehet vele nyomulni. Vagyis szerintem a kereslet csökken így a költség kevesebb egységre oszlik el. Telefonoknál a csúcs is azért iszonyat drága mert ma sokkal kevesebbet vesznek belőle.
-
Geller72
veterán
Néhány éve (~6?) bányászgattam VGA-val. Akkor ez a sorozat (Felső kategória első 3 "osztálya" - AMD-ben ugyan, de a lényeg ugyanaz) - így nézett ki árcédula alapján:
75-95-115k Huf. Na, engem ez zavar... hogy ez a sorozat most nagyon nem így néz ki.. Itt sokan örülnek annak, ha ez a VGA (3070) megáll 210-220k körül. (Nem fog). De ha meg is állna, szerintem az árak baromira elszaladtak manapság.. -
fauv
őstag
Persze hogy nincs.
Nem értem min akadnak fenn az emberek, hosszú évak alatt hasonló képlet alapján játszik a Nv.
980-as szintjét hozta az 1060, de olcsóbban.
1080-as szntjét hozta a 2060/super de olcsóbban.
2080-as szintjét hozza a 3060/Ti de olcsóbban.Ez igaz a többire is. Mindig ugyan az. Ez miért rossz üzleti politika? Ez miért rossz nekünk?
-
flydomi
junior tag
---Én is ezen a véleményen vagyok. Tök jól mutat, hogy a 3080 mennyire szépet gyorsult 2080/2080Ti-hez képest, de közben a fogyasztás is majdnem ugyanannyival nőtt. Persze ha valaki akar egy 2080Ti-nél lényegesen gyorsabb kártyát, akkor oké.
De 3070 fogyasztása annyi lesz mint a 2070S-é, a pletykált 3060Ti meg 2060S körül. Tehát a 3080-ból kiindulva nem lehetnek sokkal gyorsabbak sok játék átlagában. Ráadásul a 3070 árban is pont annyi lesz, mint a 2070S, nem sokkal olcsóbb, mint 3080 vs 2080Ti.Ez a 30-as szeria egyik fele nagy atbaxasnak tunik.....
Ha tenyleg lesz 3060-as is,az mennyivel lenne jobb egy 2080-nal?
A 3070-es is eleg csaloka.
A Nvidia-nak eleg hitvany uzletpolitikaja van.Persze,szinte egyeduli szolgaltato leven megteheti,hogy a vevoivel szorakozik.
Persze,egy videokartya hatekonysaga sokmindentol fugg:
-grafikus chip sebesseg,-memoria sebesseg,cuda magok szama,stb,stb.A 20-as szeria gyartasat nyaron leallitotta,igy azokat ki lehet porgetni,aminek a helyere bejon a 3060-3070-es,muszaki szempontbol csak egy-ket fokal jobb kartyak,ami nem fog tobbet tudni,hiaba jobbak a szamok papiron par szazalekal.
Mellesleg az,hogy a 30 szeria megjelenik,nem fog akkora aresest eredmenyezni a 20-nal.
Erdemben talan a 3080 Super lehet az,ami ar-ertek-tudas aranyaban meg elfogadhato lesz.Tippem szerint 500-600 ezer kozott lesz.A "Ti" sorozat meg tobb is.
A 20-nal meg a 2070Super az,ami ar-ertek-tudas aranyban meg jo.A tobbi termekuk tularazott kemenyen.
En nem orulok ennek a mesterseges "Hype"-nak,amit most a Nvidia csinalt.
Teny es valo,hogy a 3090-es es a 3080-as kartyak egy ujabb fejlodesi agat mutatnak be.Azok a kartyak megvennem.(csak a super jelzesueket)Es ennyi. -
coolio90
csendes tag
Kicsit visszafogott??!! Nem volt semmilyen rajt.
-
GodGamer5
addikt
Akkor kb együtt jelenik meg a 3060 Superrel, vagy az is késik??
-
K0vasz
aktív tag
Az nv pont azèrt vàr egy napot az amd utàn mert akkor rakjàk rà az àrat a 3070-re.
szerintem ezen a ponton lényegtelen, hogy milyen MSRP árat mondanak rá. nincs készlet, nagy a kereslet, úgyhogy egyrészt ígyis-úgyis lényegesen magasabb áron fognak futni a boltokban, mint a névleges ár, másrészt az ember még így is örülhet majd, ha sikerül egyet a kosárba tennie
ez csak arra lesz elég, hogy kicsit megkavarják a szart meg magukra vonják a figyelmet, de végső soron az fog majd számítani, hogy amikor az ember felmegy a kedvenc webshopjára, akkor ott milyen áron fognak futni a 3070-ek meg big navik, és hogy lesz-e készleten
amúgy ha kb. azonos teljesítményen, azonos áron jönnek a navik, viszont normális(abb) mennyiségű rammal (12-16 gigát rebesgetnek), akkor azzal simán rátromfolhatnak az nv-re - persze ehhez az is kell, hogy most kivételesen ne legyen semmi gebasz az indulással
-
ricsip
addikt
Ilyen az igazán paraszthülyítő grafikon: 1 Y tengelyen 5 féle mértékegységet ábrázolni (a 4 szín mértékegysége ld. a diagram fölött + az 5. a % felírat a tengely bal oldalán).
Mint amikor 2% hozamnövekedést úgy ábrázolnak a tróger portfolio éa tsai, hogy a diagram magassága duplájának látszódjon. Minden statisztikánál a számértékeket kell elolvasni, mert a matek nem hazudik. Ha számérték nem szerepel v. nem olvasható le, az a grafikon / diagram annyit is ér (=azaz szart sem). -
arn
félisten
De kell, mert aki a csucskartyat gyartja diktalja a piacot, szabja meg az arakat es van tobb mozgastere. A masik, hogy sok ember a kirakattermeket nezi, amikor brandet valaszt. Az atlagembernek most az jon le, hogy az nvidia jobb, es akkor is nvidiat vesz ha az adott szinten az amd kinal jobb ar/ertek aranyu kartyat.
Ezert is volt fontos az amdnek, hogy a prociknal is o gyartsa a gyorsabbat, amugy addig csak kepeszt a piacon de nem tud se reszesedest szerezni, se profitot novelni. Az eredmenyet lathatod, itt sem lesz mashogy - amig lassabb kartyat csinal, masodhegedus lesz, csak reszsikereket tud elerni.
-
arn
félisten
válasz
andy19770128 #45 üzenetére
Az 8800gt es a 3870 aranyaban, ne rohogtess... errol volt szo. Azt irtam, hogy a 4800 volt a siker, nem a 3800. A 4800nal mar a gtx280 volt a merce, csak az joval rosszabb volt ar/ertek aranyban.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Alogonomus #40 üzenetére
Van rà egy kàvèm, hogy módosulni fog az àr a fogyasztàs a navi tükrèben. Az nv pifàjàn az elmúlt 20 èvben sokminden elfèrt. Ez is elfog.
-
Prof
addikt
Tok vicces, hogy a sok nerd azt hiszi a megjelenes utan evekkel is a piac 1-3%at uralo luxukategorias kartyak olyan nagyon szamitanak..
Mag az is, hogy beveszik a marketing maszlagot amikor kapnak egy 3080ti-t tobb rammal dragabban 3090 nev alatt. -
bayarena
aktív tag
Attól, hogy pont a te igényeidnek nem felel meg még abszolút nem lenne fail.
NEM KELL, HOGY AZ AMD IS A LEGGYORSABB KÁRTYA CÍMÉRE HAJTSON.
Ami jó lenne egy 3070-3080 közti kártya jó áron, ami elindítana egy árversenyt. A vásárlók többsége úgyis ilyen erősségű kártyát vesz. A csúcskártyák esetében meg nem hiszem hogy nagy árverseny lenne akkor, ha mégis oda tudna hozni kártyát az AMD. Egy csúcskártya esetén ők is megkérnék az árat, főleg, hogy tudják, hogy az a réteg, aki olyat vesz, az ki is tudja fizeti a több ezer dollárt.
A lényeg szerintem az lenne, hogy a közép és alsó kategórában legyen kemény ellenfél.
Fail akkor lenne, ha még a 3070 szintjét sem ütné meg a leggyorsabb AMD kártya.
Olyan csak nem lesz -
Alogonomus
őstag
3070 hivatalos árát már meghatározták szeptember 1-én 499 dollárban. Persze az AIB példányok árát a gyártók szabadon beállíthatják az AMD kártyák ár/érték számai alapján.
Nvidia a saját példányainál viszont maximum a teljesítményen módosíthat a fogyasztás árán. Új msrp meghatározása nagy arcvesztés lenne NVidia számára. -
muxi-muxi
senior tag
Jobb is, ha felkészülnek, mert a megjelenés után kettő héttel még mindig nem lehet az NVidiánál FE-t kapni, és nem leszek akkora barom, h hétszáz eurónál többet adjak érte pár gramm RGB-ért. A kezdeti nyomi árazásból (A TUF-t Saturn 750 euróra taksálta, aztán pillanatok alatt eltűntették, most kiviteltől függetlenül 800-tól indul) hamar elindultak majd' ezer euró felé a 3080-as menőbb verziói (Strix OC pl.)
Mindeközben egy mezei 2080-as Supert már hatszázért megkapsz, szóval az ár/teljesítmény mutató nagyjából egyenlő lett a régi és az új modellnél.
Rettenetesen szeretnék már ez újgen kártyát a gépembe tenni, de amíg ennyire el van szállva az ajánlott és a valódi fogyasztói ár közt, addig várok. Alapjában véve nem vagyok AMD-fan, de most azért várom a Big Navi teszteket is.
A FIZIKAILAG ELÉRHETŐ kártyákat meg mindkét óriástól, halló... -
xerobyte
aktív tag
válasz
Predatorr #34 üzenetére
Az biztos, hogy most bármire elég a 10GB (flight sim nem érdekel). 2-3 évig még talán elég is lehet és a konzolok miatt ezt nem látom veszélyben, max az ultra AAA textúrákkal.
Inkább csak furcsa nekem, hogy miért 10 lett (a kiosztás miatt, azt én is vágom, hogy így jön ki a stack, de akkor is fura na, hatalmas a gap a 2090-hez)
@Yutani 3080 20GB az egy jó kérdés, ha jövő ősz előtt jön és nem 1100 dollár körül, akkor jól kib@sznak a saját early adoptereikkel -
Szemjuel
tag
Tud valaki forrast ahol elérhető lesz 3090? 1 dbra pályázok melóhoz és nem lenne baj tudni már pontos árakat
-
Predatorr
őstag
Én 4K-ban tolom a 2080-nal másfél éve. A legnagyobb memóriazabálás 7500MB-volt, Serious Sam zabálta fel, miközben figyelmeztetett, hogy ne állítsam ultrára a grafikát, mert szerinte kevés a RAM.
Haverom tiédhez hasonló szélesvásznúban tolja kompromisszumok nélkül. És ez biztosan kiszolgál még egy generációt, 8k-ra meg úgysem váltok.
-
xerobyte
aktív tag
válasz
Sontir Fel #15 üzenetére
Számomra azért lenne fail, ha az AMD legerősebb kártyája megint csak a 3070 szintje körül mozogna, talán kicsivel fölötte, mert 3840x1600-ra keresek egy új VGA-at, ami 2 teljes generációt legalább kiszolgál, maximum kis, alap kompromisszumokkal. A 3070 szvsz egyértelműen nem jó az én céljaimra, a 3080 megfelelőnek tűnik, ha nem 10GB-vel jött volna, hanem 12-16-al, akkor már rég előrendelő queue-ban csücsülnék az ocuk-on a tuf-ra. Így most újfent annak szurkolok, hogy az AMD high-end-ben is legyen versenyképes, legutóbb ezzel csúnyán pórul jártam és kvázi fölöslegesen vártam. (Azt irrelevánsnak tartom, hogy a 3090-et tudják-e hozni).
-
Predatorr
őstag
A 2080-nal a gépemben én tudok várni, akár még 2 évet is...
-
Ciccuka
veterán
GT200, RV770 - felbolydul a VGA-piac
Kis nosztalgia
arn A linkelt cikkekbe is nézz bele
A legújabb menet nem kis meglepetéssel kezdődött, ugyanis az NVIDIA a felsőkategóriás GeForce videokártyák tulajdonosainak megrökönyödésére egy olyan középkategóriás GeForce-szal, a 8800 GT-vel rukkolt elő, amely teljesítményével a nagyokat ostromolta. Igaz, mint később kiderült, hiába teljesít szépen a 8800 GT, nem érünk vele sokat, ha nem lehet kapni sehol, vagy ha mégis, akkor az NVIDIA által ajánlott árnál jóval több pénzt kérnek el érte. -
Gyuri27
félisten
válasz
Dare2Live #16 üzenetére
Az nv pont azèrt vàr egy napot az amd utàn mert akkor rakjàk rà az àrat a 3070-re. Ugye megjelenhetne aznap. Egy nappal elötte. Nem hiszem, hogy 1-2 nap alatt akàrcsak ezres nagysàgrendbe kèszülnènek. De mèg ha úgyis van. Semmit nem szàmit 5-8-10k darab vga. Szóval szokàsos nv bullshit. A la duplàja telhesitmènyben csak elfelejtettèk mondani, hogy csak minecraftban.
-
Ciccuka
veterán
Ati/AMD-nek egyik legnagyobb dobása az volt, mikor mindenki a drága csúcskártyákat (és tesztjeit) várta karácsony előtt, akkor nem várt módon ahelyett robbantottak a költséghatékony Radeon HD 3850 és HD 3870-esekkel. Régi szép idők (HD4850 és HD4870-nek is jól megalapozták az utat). Azóta se láttam tőlük hasonlóan ötletes lépést.
-
Felesbandi
senior tag
3060 rajtjarol lehet mar tudni valamit?
-
gejala
őstag
Én is ezen a véleményen vagyok. Tök jól mutat, hogy a 3080 mennyire szépet gyorsult 2080/2080Ti-hez képest, de közben a fogyasztás is majdnem ugyanannyival nőtt. Persze ha valaki akar egy 2080Ti-nél lényegesen gyorsabb kártyát, akkor oké.
De 3070 fogyasztása annyi lesz mint a 2070S-é, a pletykált 3060Ti meg 2060S körül. Tehát a 3080-ból kiindulva nem lehetnek sokkal gyorsabbak sok játék átlagában. Ráadásul a 3070 árban is pont annyi lesz, mint a 2070S, nem sokkal olcsóbb, mint 3080 vs 2080Ti. -
Dare2Live
félisten
Miért lenne fail? Azért egy 3070nél erösebb vga az sok mindenkinek elég ha ehez társul egy 3070nél olcsobb árcímke az nem fail, hanem nyerő választás. Kérdés tehát az ár.
Pont ezért szeretjük AMDt. Meg azért mert különben NV (és Intel) tényleg azt csinálna amit akarna. Ha nincs AMD még mindig 4magos lenne a csúcs intel proci csak +100mhzval...
-
xerobyte
aktív tag
Attól félek, hogy az AMD már megint tol egy AMD-t és az NVidia azért időzítette ezt oda, hogy a big navit verje el vele...Ha a legerősebb navi megint a xx70 és xx80 szintje között lesz, de inkább a 3070 közelében, az fail.
Az elfogadható (számomra) az lenne, ha a big navi az rtx 3080 játék + RT teljesítményével jönne, 16GB-n, kb. ugyanannyi pénzért és persze nem papaer launch keretein belül... -
arn
félisten
ez a 2080tihez valo viszonyitas vissza fog nyalni... a gpu szamolasi teljesitmenyere kihegyezett csomaggal elegge fail azt bizonygatni, hogy ugyanannyit fog tudni, mikozben egy atlagos jatekpakkal lassabb lesz.
en arra szamitok, hogy egy 30-40%al lesz gyorsabb, mint a 2070, es 10-20%al lassabb, mint a 2080ti. -
válasz
Sontir Fel #1 üzenetére
És itt jön képbe az AMD!
Már persze már ha lesz megjelenésre elég kártyájuk ill. a 28-i bemutató után hamar rendelhető lesz.
Én az RTX 3070-el szemeztem, épp ezért örülök neki, hogy eltolták a dátumot, mert így legalább megtudjuk az AMD kártyák részleteit is.
-
Alogonomus
őstag
Tekintve, hogy nagyjából szűk 1000 dollárért vehette valószínűleg a 3080-as kártyáját, vagy 2000 dollár körül a 3090-es kártyáját, így azért annyira nem örülhet, mert annyival biztosan nem lesznek gyengébbek az AMD kártyái. Már ha nem lesznek esetleg erősebbek.
Ráadásul az AMD raktárkészletét nem fogja korlátozni a Samsung/Micron kihozatali aránya, mert a TSMC köszöni jó kihozatallal gyárt, GDDR6 memóriákkal pedig Dunát lehetne rekeszteni. Tehát az AMD kártyák valószínűleg a hivatalos ár közelében megvásárolhatóak is lesznek komolyabb utánajárás nélkül. -
fauv
őstag
Kizártnak tartom, hogy nem lesz megfelelő mennyiségú kártya. Ezzel azt kockáztatnák, hogy a türelmetlen vevők a másik oldal kártyái felé forduljanak és azt vegyék. Ez óriási anyagi veszteség lenne.
-
gejala
őstag
Miért is? November közepére dugig lesznek a boltok. Ha nem, akkor Jensent kinyírják a részvényesek, hogy lecsúsztak az ünnepi szezonról és a CP2077 megjelenésről is (ami erősen NV támogatott játék) egy olyan évben, amikor új konzolok is jönnek.
Egy ilyen fail az évtized bukása lenne, én kizártnak tartom, hogy megtörténik. -
edward2
addikt
válasz
Sontir Fel #1 üzenetére
Idén aki 30as szériát tart a kezében nyugodtan lotto nyertesnek hívhatja magát.
-
Sontir Fel
őstag
Szuper döntés.
Tehát se így, se úgy nem lesz kártya az előre beharangozott időben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az NVIDIA nagyobb kezdőkészlettel készül, hogy elkerüljék a kellemetlenségeket.
- Garanciális! GIGABYTE RTX 4070 Ti SUPER OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- ASRock AMD Radeon RX 9070 Steel Legend 16GB OC - Bontatlan! 24hó gari! AKCIÓ!
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- ASUS GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC EVO Eladó!
- ASUS RTX 4060 DUAL EVO 8GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 2027.12. Szinte ÚJ!
- ASUS RTX 4060Ti DUAL 8GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 2026.10. BESZÁMÍTÁS!
- GIGABYTE Radeon HD 7850 OC 2GB GDDR5 256bit
- GIGABYTE GeForce RTX 3070 Gaming OC 8G 3X WINDFORCE - Garancia
- SAPPHIRE Radeon RX 5700 XT + 8GB GDDR6 256bit LED 5700XT Videokártya
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest