Hirdetés
- OLED TV topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Jön a DirectX Raytracing 1.2, de nem sok újítást hoz
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crytek
nagyúr
Lehet már tudni mikor jön majd ezzel gép?
-
ukornel
aktív tag
Megértem az érzést.
Hiszen most tényleg mindene megvan hozzá: jó processzorarchitektúra, jó interconnect, versenyképes gyártástechnológia, tapasztalat a HBM-mel, és élvonalbeli GPU.
Ugyanakkor egy ilyen felső kategóriás cuccot (nagy lapka, HBM) az AMD logójával kisebb volumenben és alacsonyabb áron lehet eladni, mint az Intelével, ezt bizonyára te is sejted. Így pénzügyileg nem érné meg nekik - lásd az Intel is iszonyatos árcímkével adja.
Az AMD jobban teszi, ha meghagyja a piac kialakításának munkáját az Intelnek; az úttörés a nagyoknak jobban megy. Az utóbbi 5-6 év papíron ígéretes, mégis sorozatosan kudarcba fulladó fejlesztései ezt bizonyították. Az Intel farvizén viszont fokozatosan benyomulhat a kisebbik gyártó is a felsőbb szegmensekbe. -
Chp
őstag
Bár lenne fogalmatok arról mekkora csalódás számomra, hogy az AMD helyett az Intel lépte meg ezt a dolgot, a konkurens segítségével. Mintha írnék egy zseniális dalt, amit előadok egy híres zenésznek - csak én és a gitárom, ami neki annyira tetszik, hogy ellopja az ötletet, s előadja a zenekarával a saját nevük alatt, mert neki dobosa is van, meg basszusgitárosa is. Én meg csak azért nem tudtam érvényesülni, mert a másiknak jobban húzza a csacsi a szekeret. Ja. Túlreagáltam, de tényleg csalódást okoz. Mindegy. Jó lesz nekem a Raven is.
-
Barnuss
tag
köszi
-
Tidus
addikt
Intel procival.
A gyengébbek kedvéért részletesen taglalva, olyan Intel procival ami Intel Chipset-es alaplapba helyezhető. Jelen esetben az LGA 1151 foglalatú bányász alaplapok a legelterjedtebbek, legjobban felszereltek,
De ha akarod dobok képet is mert jelen esetben is bányászik egy AsRock H110,13db MSI p106-100 mining GPU-val. -
ivarg
tag
Kíváncsi leszek, hogy egyáltalán piacra kerül e socket platformon vagy csak leforrasztva, de egy dolog egészen biztos, ha megjelenik a dobozos verzió akkor laza 230-250eFt os címkére gondolnék az itthoni polcokon, mindenki így örüljön neki...
-
User64476
őstag
Na csak sikerült máris kiállítani valamit a trónfosztónak nevezett mobil Ryzen ellen. Ráadásul AMD GPUval
-
GodGamer5
addikt
Kíváncsian várom, hogy az asztali 1060-hoz képest mit tud felmutatni. Mondjuk az ára miatt továbbra sem lesz egy bestbuy, főleg, hogy most jön a generáció váltás a VGA-knál.
-
Pont azért jegyeztem meg, mert már nem az első hsz volt ebben vagy más ilyen topikban, ami csak simán GTX 1060-ról beszélt.
Kategórián belül 15-20% meg már felnégyelés.De nem is kell messzire menni, egyes írások is simán GTX 1050-ről (mobil GTX 1050 helyett) vagy GTX 1060-ról beszélnek Max-Q helyett..
"Bár valószínűleg nem véletlenül választotta az Intel ezeket a játékokat a demózásra, de azt láthatjuk, hogy a kisebbik Radeon simán lenyomja a GTX 1050-est, a nagyobbik pedig a GTX 1060-as ligájában játszik, tehát bőven elég lehet 1080p-s felbontásban magas beállítások melletti játékra." -
edward2
addikt
Szerintem mindenki tudja hogy a MAX-Q nem ugyanaz.
De mielőtt nagyon lemennénk hídba... 15-20%al lassabb.
-
ukornel
aktív tag
A HP laptopjába rendelhető a Kaby-G.
Ami igazán vicces, hogy a hír szerint a sorozatban ennek a változatnak gyengébb az akkuideje, mint a hagyományos CPU+dVGA-s változatnak
(Az is igaz, hogy ez utóbbi grafikában jelentősen gyengébb, ha jobban megnézi az ember.) -
leviske
veterán
A Max-Q notikban található GTX1060 milyen viszonyt ápol az asztali verzióval? Mert ezek elég jó eredménynek tűnnek egy 24CU-s GPU-tól, ha nem egy agyonherélt GP106-ről beszélünk.
-
törölt tag
válasz
UnknownNoob #118 üzenetére
Következő konzolgenerációban lazán benne lehet, ha lesz elegendő HBM.
-
Cathulhu
addikt
válasz
UnknownNoob #118 üzenetére
Evekkel ezelott volt pletykakent ilyen, de azota a Zen es a Vega is megcsuszott.
-
-=RelakS=-
veterán
Most az lenne nagy flash, ha ez a rendszer magában működne, adná ki a videójelet, régebbi játékokkal el lehetne bíbelődni, viszont ha valami legújabb legcsúcsabb játékot indítanánk, akkor átvenné a vezérlést egy Radeon vagy geForce kártya, de ugyanott sajtolná ki magából a videójelet (laptop után szabadon, ahol ugyanez a felállás)
Fogyasztásoptimalizáláshoz talán jó lenne.
-
-
Blazs120gl
aktív tag
válasz
UnknownNoob #108 üzenetére
Valszeg az lesz, hogy valahol ott húzzák meg a határt, ahol a népszerű f2p, esport játékok és pár éves címek medium-ban elfutnak 40-50 fps-en. A VRAM léte viszont abból a szempontból must have, hogy nemcsak a textúra kerül oda, hanem a shader-ek, pufferek stb., nem mindegy, h a CPU-val osztozik a (VRAM-hoz képes lassú) memórián vagy sem. Szvsz még akár DDR5-öst is megéri berakni (bár annak az ára vélhetően már nem fog esni a szűkös készletek miatt).
-
Z_A_P
addikt
válasz
UnknownNoob #108 üzenetére
Valóban, itt aztán tényleg nagyot szolhatna a HBC, de most olvasom Wikin:
The discrete graphics chipsets also include High Bandwidth Cache Controller, but not when integrated into APUs.
Azaz ez APUk-ban nem muxik, csak dgpu modban. -
UnknownNoob
tag
válasz
Blazs120gl #107 üzenetére
A 2GB lehet kamuhír, prototípus vagy feltételezi hogy gyors RAM-ot vettünk. Nem kell az egész kenyeret berakni a videó memóriába, elég mindig az aktuális szeletet lekérnie a GPU-nak. Már tavaly is menőztek az okos HBM-es memória kontrollerükkel ami virtuálisan megsokszorozza a fizikai memóriát. Ez értelemszerűen addicionális terhet jelent a RAM-ra nézve, viszont a videójátékok alapvetően nem memória intenzív feladatok, ezért biztos van egy aranyközépút ahol a VRAM csökkentett, de még nem okoz bottlenecket.
-
Blazs120gl
aktív tag
válasz
UnknownNoob #106 üzenetére
Ott válik el a sz*r a májtól, hogy van-e dedikált VRAM, akár még GDDR5 is jó, csak legyen. 2GB is elsősorban a high detail-ben jelent hátrányt, a framerate-et annyira nem korlátozza felülről.
-
UnknownNoob
tag
Ez csak magánvélemény de szerintem ezek elsősorban laptopokba fognak menni. A 15 wattos AMD APU eléggé bealázta az Intel U procikat CPU és GPU téren egyaránt, mégsem látunk túl sok AMD chipet a vékony laptopokban. Legtöbb ember valszeg annyit néz laptopvásárlásnál hogy i7 legyen meg hogy menjen az overwatch. Ez a termék ennek tökéletesen megfelel. Van is youtubeon videó, 1080p 60-70 fps max settings overwatchnál.
Amúgy volt hír hogy Áemdéék dolgoznak egy 28CU-val rendelkező 8 magos desktop APUn 2GB HBM-mel. Ez utóbbi amolyan cache lenne, hogy ne kelljen RAM bácsit állandóan zaklatni. Vegyük észre, hogy a 11CU-val rendelkező 4 magos Raven Ridge a low-end 4 magos desktop ryzent váltja le, tehát a budget proci még budgetebb lett, hiszen már GT 1030-t sem kell mellé venned. R7 azaz high-end APU-t eddig AMD-től nem láttunk.
-
Blazs120gl
aktív tag
Mint azt eddig láttuk/látjuk, a megtérülés nem pazarlás kérdése...
Mini alaplapokkal, mini tápokkal (a Vega-kat a fogyasztásuk teszi alkalmatlanná) félek, hogy kijöhet olyan munkapont, amiért egyeseknek megérheti GPU-k helyett ilyeneket felvásárolni.
De mindannyiunk érdekében remélem, hogy nem lesz valóság...
-
UnknownNoob
tag
válasz
#52588800 #16 üzenetére
A játékkonzolok eladása nem profitáló. Azok azért ilyen olcsóak hogy vedd utána a lassan már 20 ezerbe kerülő játékokat (30-40 ezer DLC-vel). Ilyen árakkal könnyen fel lehet menni akár 500 ezer forintig is egy konzol életciklus alatt. Arról nem is beszélve hogy az Xboxot nem tudod munkahelyre bevinni és azon dolgozni.
-
0P1
aktív tag
válasz
Blazs120gl #98 üzenetére
"A sötétebb vízióm, hogy desktop megjelenés esetén ezek procik lesznek a GPU bányász rig-ek új építőelemei. "
Sose térülne meg, ha ilyennel akarnál bányászni. Feleslegesen kifizetsz és járatsz egy 4c/8t-s Core i7-es CPU-t csak azért, hogy egy mellé párba rakott 24 NCU-s Vegával bányássz?
-
Lacc
aktív tag
Nem az Apple-nek készült, inkább az NVIDIA ellen készült, ezt olvastam néhány cikkben, és én is ezzel értek egyet.
Bár szó se róla, hogy az Apple is nyerhet rajta, mert így könnyebb, vékonyabb, több akksival ellátott laptopokat lehet gyártatni, ez egy előnye. Ugyanakkor szem előtt lett tartva a VR/AR támogatása, ebben a Kaby Lake-G nagyon jól áll, bár az Apple az AR-t támogatja inkább és nem a VR-t de lehet rákaccsint.
Elsőnek a Dell és a HP jön ki vele, ők pedig eléggé erősek business/workstation vonalon, szóval nem kizárt, hogy ezen a vonalon jelenik meg, mivel a Kaby Lake-G mutatói egész jók, az AI, Machine Learning fejlesztéshez is, na meg VR/AR. (Ezekben az NVIDIA nagyon jól áll)
-
válasz
Blazs120gl #98 üzenetére
csak kis kiegészítés:
GTX 1060 6GB Max-Q =/= asztali GTX 1060 6GB-tal, előbbi max boost órajele is elmarad a másik base órajelétől. Alapon elég alacsony órajelen jár.
-
Blazs120gl
aktív tag
Valszeg az AMD nem merte megreszkírozni az onboard HBM memóriát ár/érték arányban. A magas VGA árak miatt az (3D-ben, GPU-ban) erős laptopok és desktop-ok között sokkal kisebb árban a rés, plusz talán az intel is úgy látta, hogy a ryzen-ek óta nem selling point az intel proci, nem műxik már az hogy olcsó (=AMD) vs amit amúgy vennék ha lenne/szánnék rá (=intel).
Ha valóban 1060 körüli szintet tud hozni és desktop formátumban is elérhetők lesznek, azzal az intel (talán életében először
) pro-consumer irányt mutatna és valami pindukra versenyt hozna a mid-range VGA piacon.
A sötétebb vízióm, hogy desktop megjelenés esetén ezek procik lesznek a GPU bányász rig-ek új építőelemei.
-
törölt tag
Kíváncsi leszek ezekre a termékekre, egyenlőre csak messziről szemlélve mert a 0,8/1K USD-s ár "szép" lett. Nincs olyan igényem ahol ez határozott előnyöket hozna, csak az apró mérete nyűgöz le.
-
azbest
félisten
no igen, 35w körül írják a neten azokat a dGPU-kat. Szóval 80W körül van ott a cpu + gpu. Ebbe a 65w simán előrelépés lehet. Vagy, ha 100asra mennek, akkor is lehet nagyobb akku belefér. Vagy megint vékonyítanak
Nameg az is lehet, hogy valami más konfiguráció is lesz még. Máskor is volt, hogy az applenél jelent meg legelőször egy-egy új proci változat.
-
Raysen623
addikt
A körítést is elnézve kellően sokat. Az Intel botrány most nem tesz jót a cégnek, ezért gyorsan tető alá hozták ezt a összetokozást ezzel a furcsa konkurencia házassággal. Arról nem is beszélve milyen égetően kell a kékeknek egy erősebb GPU.
Cserébe AMD kijön minél hamarabb a frissített Ryzen procikkal. Komolyodik a verseny... Jövőre vélhetőleg laptop fronton is lesz komoly verseny. Én legalábbis ezt remélem. -
-
Milyen marketinrizsa? Valakinek van még EMIB-hez hasonló technológiája? Nekem ez az interposernél jobbnak tűnik.
A célpiac kb csak az Intelnek fontos: betörni a alsó-közép kategóriás dGPU-k piacára egy jelentősebb kisebb platformdizájnnal. Ezt rajta kívül az AMD csinálhatná meg, de úgy néz ki, hogy ez neki nem éri meg. Míg az együttműködés mindenkinek megéri.
-
[CsuCsu]
őstag
Ha megnezed mi az az EMIB valojaban a marketing rizsa mogott, az AMD akkor rittyent ossze olyat amikor akar, es lapkadizajnbol sem kell kulonosebben ujitani. Itt nem a gyartastechnologia az ok, legalabbis nagyon kicsi az eselye.
Itt inkabb, ahogy te is elismered reszben, valoszinuleg a celpiac miatt szuletett meg a kollaboracio. Ennek egyik fele a megiteles, a masik fele pedig, hogy az Apple az Intelre van raallva, es nem is lesz oka valtani, amig egy picit is jobb, mint a Ryzen, foleg hogy az atallas oriasi koltseg (uj chipsetek, stb).
-
Ez szerintem ennél komplexebb a helyzet. Eleve az AMD-nek nincs EMIB-je, így csak interposerrel tudná megcsinálni, illetve az AMD megítélése nem annyira jó, s egy új lapkadesign se olcsó (ezzel jól láthatóan spórolnak néhány éve), tehát egyedül ez valószínűleg nem érné meg. Az Intellel való együttműködés jobb út, szerintem nem kevés pénzt kapnak tőlük mindenféle licenszre. Persze ebből nem hiszem, hogy nagyon meg tudná magát szedni az AMD, de ha megéri, akkor megéri.
-
VinoRosso
veterán
válasz
-Skylake- #79 üzenetére
Eszükbe jutott. Úgy hívják Raven Ridge, és nem vennék rá mérget, hogy nem készül egy Kaby-G-hez hasonló böszmeség is ennek a leple alatt. Mert csak akkor van értelme 'aláfeküdni' az Intelnek, ha tutira veszik, hogy az ő terméküket viszik majd inkább. Meg elvégre az AMD-nek nagyobb tapasztalata van az APU-k terén. De nekünk ez csak jó, én már dörzsölöm a tenyerem a lehetséges árverseny miatt.
A proci ebben a megoldásban meg kb teljesen lényegtelen. Ez a cucc gamer szegmensbe megy, és nem tudsz akkora GPU-t bezsúfolni mellé, hogy akármelyik gagyi négymagos kevés legyen neki. Ami itt számít az a CPU-GPU kapcsolat és a ram oldal, mert itt vannak a bottleneckek.
-
[CsuCsu]
őstag
-
Cathulhu
addikt
válasz
-Skylake- #79 üzenetére
Ezt ugy mondod, mintha ezt ryzennel nem lehetett volna megcsinalni. Ezeket az orajeleket barmelyik ryzen csuklobol hozza, IPC kulonbseg elhanyagolhato (foleg meltdown ota
), fogyasztas meg megint nagyon jo, foleg 3.2-nel es 3.7-nel az uj Ryzeneket meg meg nem is ismerjuk.
Szoval igen, meg tudta volna csinalni, talan meg is fogja, de most igy nagyobb piacot szerzett maganak mint ugy. Lehet a szerzodes resz, hogy nem is csinal ilyet egy ideig, ki tudja.
-
törölt tag
Az miért nincs benne a cikkben, hogy GTX1060-as teljesítményt várnak?
szerk.: látom a topikban azért leírták.
-
-Skylake-
addikt
válasz
Armagedown #52 üzenetére
Baszki, ez nekik tuti nem jutott eszükbe
dobj nekik egy mail-t, hátha.
hint : HA megtudta volna csinálni ezt az amd, akkor megcsinálta volna. Azért az intel adja hozzá a cpu-t , mert az övé jobb. Ha nem lenne jobb , házon belül az amd összerakja és szétveri a piacot. Nem azért nem így történik, mert a vezetőségnek nem jutott eszébe, hogy amúgy ők is gyártanak cpu-kat valahol egy irodával odébb. Viszont ha a gondolatod mögött van valamiféle ötlet is, én örülnék ha elmondanád szerinted miért nem az amd csinálja az egészet és miért mentek el az intelhez (vagy ha az intel ment az amd-nek , akkor miért feküdtek alájuk) ? -
Bandit79
aktív tag
-
0P1
aktív tag
Monitor van munkahelyen, otthon is, sőt szálloda szobában a hotel TV-re dugom rá, BT-s egér, billentyűzet van munkahelyen és otthon is, ha kiküldetésen vagyok, akkor bedobom a MS designer BT-s egér + billentyűzet kombót is, ami nem igazán foglal helyet. Kábelek nem kellenek, HDMI vagy DP kábel van mindenhol. Az összedugdosás kb 15 másodpercet vesz igénybe (csak a tápkábelt és a HDMI/DP kábelt kell bedugnom, nagy kaland)
-
[CsuCsu]
őstag
En ettol nem felnek, azokba a 15'' MacBook Pro-kba ahova ez kerul(ne), mar eddig is Radeon dGPU figyelt. A nagy tobbseg altal vasarolt Air es normal Macbook-nal szerintem marad az Intel GPU.
Tovabba, az Intel mar reg bebukta a Metalt. A komoly szoftvereket, amiknel sokat szamit az optimalizalas, mar jo ideje Radeon Pro-ra irjak OSX-en. Multimedia bizbaszoknal meg ott van, de a profi szoftverekbol mar ezer eve kiszorult.
-
Kingcold
aktív tag
Vajon külön, csak alaplap, átlag felhasználó részére lesz kapható?
-
A táblázatból látható, hogy a Radeon RX Vega GL nem egyszerűen kevesebb multiprocesszort tartalmaz, hanem a ROP blokkokban található pixelmotorok számát is megfelezték, ami már komolyabb hatással lesz a teljesítményre.
Nocsak, most már 1280 ALU mellett számít, hogy 32 vagy 64 ROP van? Tavaly nyáron meg még a 2304 mellé sem lett volna hatékony a 32-nél több? Mi történt pixelországban?
Amúgy érdekes a termék, a 65W-os verzió már nem is olyan elvetemült egy NUC méretű gépbe, bár gondolom az ára annak is fájni fog. No mindegy, mindig kellenek első lépések
-
0P1
aktív tag
"Ezeket a gépeket nem hurcibálni veszik az emberek, de mindegy."
Dehogynem. Én is azért vettem egy ilyet, (első generációs skull canyon), hogy hurcibálható munkaállomásom legyen, ami jóval olcsóbb, és mobilabb, mint egy hasonló teljesitményű laptop (sőt, nem is volt akor hasonló teljesitményű laptop a piacon, csak olyan, ami megközeliette, kb több, mint dupla áron) .
És némi kompromisszumokkal még játékra is alkalmas. Ennél meg még kevesebb a kompromisszum, hasonlóan kompakt méretben . Most persze még nem váltok, majd a következő generációnál, de az már lehet, hogy nem AMD pGPU-val lesz, hanem Intellel, ugyanis belépnek (visszatérnek) a DGPU piacra, az AMD-s third party megoldást csak ideiglenes megoldásnak szánják, amig nincs saját, elfogadható teljesitményű GPU-juk. -
N!GhTyka
tag
Mindjárt hányok...
Intel rájöhetne a ryzen támadás után, hogy hagyják a picsába az asztali procikba a gpu-t. Erősebb procit kedvezőbb áron adhatnának gpu nélkül. -
Vajon mennyit fizet az Intel az AMD-nek ezért a cuccért?
-
AusWolf
őstag
"...1900 mm²-nyi terület spórolható meg, amit bármire fel lehet használni. Persze a vállalat szerint az a legcélszerűbb, ha ennyivel nagyobb akkumulátor kerül a notebookba."
Szerintem meg inkább a nagyobb hőleadó felület kialakítása a legcélszerűbb. 100 watt egy notebookban elég brutális. Az üzemidő ebben a kategóriában amúgy is nemlétező fogalom.
-
azbest
félisten
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem teljesen. Az Intel adja ki a meghajtót. Az AMD csak odaadja nekik a legfrissebb lefordított verziót, amiben elérhetők az Intel által licencelt technológiáik. Ettől függetlenül sehol sem lesz benne az AMD neve a meghajtóban, még a support is az Intelre mutat majd. Persze ez sokkal jobb így is, mint az Atomoknál, de az Intel felel érte, és nem az AMD.
-
hát érdekes lenne hasonló paramétereiket felsorolva mellette látni a ryzen 7 2700u mobil proci adatait. Mondjuk így ránézésre, mintha az intelbe mellé tett gpu sokkal komolyabb lenne, mint az amd jelenlegi megoldásánál a gpu.
1. A Kaby Lake-G-ben is van IGP, Intel HD 630... azt hasonlítsd a Ryzen IGP-jéhez.
Driver szempontjából láttunk már külső gyártós problémát az atom szériánál, hát nem tudom majd mennyire lesz megbízható vagy ez is elvérzik a papírforma ellenére, mert nem finanszírozzák a driverek készítését.
2. Az Atomokban az IGP volt külsős fejlesztés, és a drivert egy harmadik cég vagy az Intel csinálta a GPU gyártó (Imagination, ha jól emlékszem) helyett, ezért volt rossz. Itt viszont nem IGP jön az AMD-től, és ők csinálják a saját termékükhöz a drivert. vagyis felesleges emiatt aggódni.
-
Feketelaszlo
senior tag
Az élményeim frissek, a hardvereim nem - tehát el tudom képzelni, hogy az újabb GCN-ekkel jobban működik a driver - ezt tényleg nem tudom. De az annyira nem volt szimpatikus húzás, mikor bejelentették, hogy az open source csomag marad csak - mert ez bár baromi jól hangzik a nyílt forráskód rajongóinak, de kicsit azt az üzenetet hordozza, hogy még a költségcsökkentett terméktámogatást is költségcsökkentik. Aztán lehet, hogy a lelkes amatőrökkel sikerült tök stabil meghajtót írniuk, de ettől még megvannak a fenntartásaim a Linux+Radeon kombóval kapcsolatban.
-
Cathulhu
addikt
válasz
Armagedown #52 üzenetére
Amivel aztan ugyanugy nem kerulnek be laptopokba mint eddig, azokat meg epitik tovabb nvidiaval. Semmivel se lettek volna elorebb.
-
Armagedown
őstag
Mekkora ökrök dolgoznak az Amdnél, ezzel a cuccal csak maguk alatt vágják a fát, egy ugyanilyen APUt ők maguk is ki tudtak volna adni jó áron, hatalmas haszonnal.
-
->Raizen<-
veterán
Neeeeem 😂 mit keres egy voros radiator egy takarekos kek csoda mellett? 😀
-
Sinesol
veterán
Valószínűleg azért, mert ez megint csak marketing hogy közel van az 1060-hoz.
Már csak azert is fura lenne, mivel a 36CU-val gazdálkodó 580 hozza azt a szintet, itt meg csak 24 van...szóval nem tűnik reálisnak a dolog.
Lehet a megvágott 3Gb-os 1060-ról beszéltek, bár még ahhoz sem valószínű hogy közel lenne, maximum a kifejezetten Amd-nek fekvő játékokban. -
azbest
félisten
Talán mert még vega alapon nem hozták ki a kisebb változatokat, csak 64 és 56 egységeset. Az intelben meg 24es az erősebb. De semmi akadálya nem lenne, hogy kihozzanak hasonlót kártyaként is.
Pontosabban az lehet az akadálya, hogy nem akarják az előző generációs készleteket leértékelni idő előtt.
-
Solten
őstag
Sajnos meregdraga lesz, az Intelt ismerve...
-
Cathulhu
addikt
válasz
Feketelaszlo #43 üzenetére
Frissek az elmenyeid? Mert mostanaban a linuxos AMD driverekrol csak jokat hallok, de ez mondjuk lehet relativ is.
Nekem linux alatt kb annyi a lenyeg, hogy legyen kep, semmi OGL-t, Vulkant nem futtatok.
Amugy ott a lehetoseg az intel elott, ha fontos neki a linux, akkor lehet bedolgozni a driverbe. -
Bleccs
csendes tag
Egy dolgot nem értek.
Adott egy modern 4 magos Intel Core processzor, amibe belevágtak egy AMD Vega GPU-t, mely igencsak közel van a GTX 1060-hoz teljesítményben. Mindez 100 wattot fogyaszt. A kérdés, hogy akkor miért nincsen az AMD-nek olyan kb 100-110 wattos diszkrét GPU-ja, ami porig alázza az 1060-ast?
Ennyire számít, hogy egybe van tokozva? Ennyire megdobta a teljesítményt a több shader?
Nem értem -
VinoRosso
veterán
Hova való ez?
Ide nekem az itx konfigba. De 1000-et nem adok érte, de még 500-at se. Max 100k, többet nem ér.
-
xeon forever
addikt
Shame.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
-Skylake- #40 üzenetére
Nem haragszom, csak kicsit árnyalja a képet, hogy ezen az operációs rendszeren hiába lesz erősebb az elérhető hardver, ha a hozzá kapcsolódó meghajtóprogram színvonala meg erősen kétes irányba fog tolódni. Bizonyára munkaerő igényes dologról van szó, de eddig a kékek meg zöldek mégis jobban oldották meg a dolgot, mint a pirosak. Mondom ezt úgy, hogy 2 Radeonos Linuxos gép is van a háztartásban, tehát azt hiszem joggal lehetek elégedetlen, ha a pénzemért a gyártó kevesebb piaci igényt hajlandó lefedni, mint a többi, vagy bizonyos OpenGL programok el sem indulnak. Szóval de, valahol mégis baj van ezzel a dologgal.
-
Balazs26
csendes tag
-
0P1
aktív tag
Szerintem azoknak, akik az AMD név nem mond semmit, az Intel se. Sőt, arról sincs fogalmuk, hogy mi az a GPU vagy CPU . PC és kész. Jó esetben a PC-jük gyártójának nevét tudják, főleg, ha az az Apple.
Szóval itt nem a marketingről van szó egyáltalán. Sokkal inkább arról, hogy nem igazán volt versenyképes termékük az elmúlt időkben se GPU, se CPU fronton, ezért szorultak partvonalra. Most ez a Ryzennel változni látszik, ismét kétszereplőssé válik lassan a CPU piac, és talán majd a GPU piac is. -
-Skylake-
addikt
válasz
Feketelaszlo #7 üzenetére
Amirol beszelsz piac, gyakorlatilag elhanyagolhato meretu. Epp ezert a tamogatas is elhanyagolhato, de ezzel semmi baj nincs is. Ne is haragudj, de nincs az a menedzsment a bolygon, amelyik hajlando lenne rabolintani, hogy ugyam olyan fejlesztoi eroforrast kapjon egy tizedszazalekban merheto piac, mint a maradek 99%-os resz. Marpedig nem hinnem, hogy sokkal kevesebb munka lenne egy jo linux driver megirasa, mint egy jo win driver megirasa.
On: evek ota errol almodok (vagyis nem konkretan a chiprol, hanem arrol a hirben is emlitett gyufasdoboz meretu intel nuc-rol, ami ezt hozza. Instant get.)
-
XuChi
addikt
Ezeket a gépeket nem hurcibálni veszik az emberek, de mindegy.
Az intelben nem cserélhető a GPU, a Zotac-ban igen.
Az intel 350-400k lesz, a zotac 288k.
Jóval olcsóbb, és a VGA-nak jobb a teljesítménye, és CSERÉLHETŐ is !!!
A méret meg azért lényeges, mert én a TV/Hifi szekrénybe veszem, nem a monitorom mellé, meg hurcibálni.
-
edward2
addikt
-
Sinesol
veterán
Én mondjuk pár hónapja még úgy terveztem, hogy jó lesz nekem sima ITX gép valami erős Apu-val, az elég nekem mindennapos felhasználásra, Dota2-re stb. Viszont jó ideje semmi alternativa, nem akartam várni tovább, ezért végül pár hete inkább vettem egy rx570-et.
Viszont ha nem lettem volna türelmetlen, akkor tuti, hogy ezt a Kaby Lake-et venném Apu-s mini gépnek, mivel ez már ér valamit, míg a másik lényegesen gyengébb. Szerintem sokan vannak ezzel így, hogy ha már mini gép, akkor legyen az elérhető legerősebb. Végülis a Vga ára amugyis kiesik, szóval belefér, ha drágább is ez a cucc.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
És ez a dia létezett-e 2017-08-08-án?
Megközelítőleg sem lesz konkurenciája. Már csak azért sem, mert a legdrágább Ryzen APU feleannyiba kerül, mint a legolcsóbb Kaby Lake-G, és a fogyasztása is negyedannyi.
A Kaby Lake-G az erősebb dedikált GPU-kat akarja kirakni a notikból, mert értelmetlen lesz GTX 1050/1060-ra menni, ugyanis többet fogyasztanak, lassabbak és kisebb akkumulátor fér be melléjük. Ez az Intel elsődleges célja. A jóval kisebb IGP-s procik ellen nem sokra mennek az 500-900 dolláros árral.
Mert a macOS egyetlen fejlesztett API-ja a Metal. Az Apple számára érdektelen, hogy egy hardver milyen gyors DX12-ben vagy Vulkan API-val. Sosem fogja ezeket leportolni az operációs rendszereire. Ezért muszáj az Intelnek jelen maradnia a Mac piacon, különben úgy járnak, ahogy az NV járt. Kiszorultak két évre, és bármennyire erőlködnek egyszerűen nem tudnak visszakerülni. Már maga a programkínálat akadályozza őket ebben. Nézd a fejlesztő szemével. Minek is optimalizáljon GeForce-ra, ha úgy sincs ott a gépekben... Ha az Intel is így jár, márpedig így járhatnak, akkor az nagy baj nekik, mert ők is kikerülnek a fejlesztők célcsoportjából. Miért is optimalizáljanak Kaby Lake-G IGP-re, amikor ott a combos pGPU ugye... Ez nagyon veszélyes játék az Intelnek, emiatt az Apple számára nem szivesen adják oda ezt. Túl kockázatos elveszíteni a kontrollt.
-
Sinesol
veterán
Ott a dián, hogy Vega, szóval nem hiszem hogy kérdéses mi van benne.
Egyébként elég erős konkurrencia lesz ez az AMD Apu-nak, ott csak 11CU lesz + sima ddr4 ram, itt meg HBM+24Cu.
Bár az is igaz, hogy biztos szép különbség lesz köztük árban is.
Egyébként a Metal2 mégis miert szamit? Játék szempontból gyakorlatilag halott az iOs, tökmindegy milyen Api van rajta.
-
TheSaint
aktív tag
Pl. az említett Zotac-nak is van kisebb méretű mini PC-je is hasonló teljesítménnyel már most, kb. fele-harmad áron mint az említett Inteles. Gondolom azért te mint célközönség az árat is megnézed és lehet mindjárt nem is vagy a leendő vásárlók között.
Nem lenne ezzel a inteles-radeonos megoldással semmi baj, ha nem ilyen horror áron adnák, DE még akkor is elgondolkoznák, hogy egy integrált megoldással szemben ad-e valami pluszt. -
gabriel26
tag
Ha nem 100w lenne a fogyasztas es bele lehetne rakni egy ultrabook-ba siman vennem, igy viszont lesz egy normal laptop csak a megoldas mas...
Max akkor lehet vonzo ha jo ara lesz bar arra keves eselyt latok.... -
edward2
addikt
Ha akkora lesz mint a skull canyon akkor amit írtál az egyáltalán nem alternatíva:
nézzük:
Zotac: 225mm x 203mm x 128mm (5846 cm3)
Skull canyon: 211 mm x 116 mm x 28 mm (685 cm3)
(#25) TheSaint
Célközönség például lehetek én. Hordozható pici PC ami eléggé erős. Ugyanez laptopban simán 2x ennyibe kerül. -
-
Balazs26
csendes tag
Hol az első agyhalott, aki benyögi, hogy mér' nem dzsíforsz van benne, há' mer' az jobb, meg gém redi?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
[link] - Ezt írtam. Vagy Vega vagy Polaris.
(#23) [CsuCsu]: Mondjuk az Intel ezt az Apple-nek a legkevésbé akarja odaadni. Már így is orbitális hátrányuk van a Metal 2-ben, sose hozzák be, ha az AMD hardvereivel tömik az Apple-t.
A Kaby Lake-G azt veszélyeztetné, hogy az Intel kiszorul az ökoszisztémából, mert gondolniuk kell arra is, hogy 3 év múlva ők saját GPU-t akarnak a Radeon helyére, és akkor az hiába lesz elméletben ugyanolyan gyors, mint az AMD-é, ha a Metal programok az AMD-re vannak szabva.
Az NV ezért nem tud visszakerülni. Hiába jó a hardver DirectX/Vulkan/OGL programokban, az Apple-nél Metal van, és ott már nagyon gyenge.
-
TheSaint
aktív tag
A célközönségét nem értem mondjuk ennek a terméknek, már amelyik pénzt fog ezért kiadni újonnan.
Első gondolom az almások, ott a pénz annyira nem számít, de nem tudom mekkora piac lehet...
Talán még AIO gépekbe és komolyabb laposba el tudom képzelni, de ez meg biztosan nem egy nagy piac...Szerintem az új inteles GPU-k is egész jók lettek, még koca játékra is, alap munkára meg bőséges.
-
XuChi
addikt
Azért az az 999 dollár / euro ár igen meredek
A Zotac Magnus EK51060 egy sokkal jobb alternatíva, olcsóbban, és cserélhető desktop VGA-val!!! Szerintem
-
[CsuCsu]
őstag
A TDP-s okfejtes rendben van, ha a jobb energiahatekonysag miatt nem throttlingol.
Es ezt nem hiszem, hogy gamereknek szannak. Biztos vagyok benne, hogy ez a kovetkezo Macbook Pro alapja. Ezert is nem keszul tobbfele, az MBP-nel is csak ketfelebol lehet valasztani. Aki pedig Apple-t vesz, ugyis premium markat akar latni benne, AMD nem elfogadhato.
-
Peter13
senior tag
Wow, nem gondoltam volna hogy ennyire hamar kézzelfogható termék lesz ebből
A TDP-s okfejtést mondjuk nem feltétlenül értem ("azért gyorsabb, mert kevesebbet fogyaszt"), de lássuk majd mit művel élőben. Meg hátha átkerül egy ilyen vega a következő APU-ba is valahogyViszont azt sem értem hogy nem lépte ezt meg az AMD a saját házán belül (ahogy feljebb is írták). A hírneves okfejtést nem tudom elfogadni, azokban a körökben ahol ilyet vesznek (mert az eladások zömét adó irodai szegmens ebből a szempontból ugye nem számít) az AMD igen jól csengett anno (még az Athlon idején), és minden gémer gépbe azt ajánlották. A hírnév kialakul...ha van mire (ahogy anno is másodhegedűsből lépett elő az eső helyre). Most a Ryzen egy tök jó irány, szerintem pont hogy meg lehetett volna lovagolni és kiadni egy ilyet, megtámogatva némi reklámkampánnyal persze.
-
Olyan ez mint valami mese.
-
Z_A_P
addikt
Architektúra egyedi tervezésű GCN5
Abu, nem azt mondtad hogy ebben Polaris lesz? -
azbest
félisten
btw, a CES -en lehet fogdosni ilyen procit és intel nuc-ot: [link]
(#16) RareParrot
a nem tuningolható változat már 800 dolcsiért indul -
ukornel
aktív tag
Értem amit mondasz, DE...
Jó termékből még megszülethet a hírnév. Viszont fordítva, a hírnév önmagában nem szül jó terméket. Lásd az Intel hosszú évekig tartó erőfeszítéseit a grafikus processzorok terén: az elért valóban hatalmas eredmények sem voltak elegendőek arra, hogy a piros és zöld konkurenciát utolérjék, és mára odáig jutottunk,hogy Intel processzor mellé Radeont tokoznak, és leigazolták a Radeonok vezető fejlesztőjét.#6 azbest
" így ránézésre, mintha az intelbe mellé tett gpu sokkal komolyabb lenne, mint az amd jelenlegi megoldásánál a gpu"
Sokkal komolyabb. Nyers teljesítménye valamivel több, mint duplája (24 NCU vs 11, hasonló órajelen), plusz jóval tágabb TDP keretből gazdálkodik, és HBM-mel és meg van támogatva... -
törölt tag
i7-8809G -al szerelet NUC 999 dolcsi lesz. Kell még bele RAM és M.2 SSD. Kész is van az Xbox One X 3x áron
-
Lacok
őstag
Inkább a Ryzen 5 2400G asztali apu -val lesz érdemes majd összevetni a "ryzen 7 2700u mobil proci" helyett bár még abban is csak 11CU van a 24 helyett illetve a tdp érték 100W helyett 45-65W.
-
-
athomi
veterán
Érdekes a prezentációban szereplő GTX1050 a 4GB memóriával, mert olyan nincs.
Szerk.: Akkor megoldódott. [link]
-
DonLaca@
senior tag
Egyeseknél most beáll a tudathasadásos állapot.
Kíváncsi vagyok a hozzászólásokra. -
D.Va
őstag
Nem nem volt meg mindene, a legfőbb dolog hiányzik még mindig, a hírnév. Az AMD név az átlag "koca" vásárlóknak (ők a legnagyobb vásárlóréteg) még mindig nem mond semmit. Az Intel igen. Sajnos. Nem csoda, az Intel csilliárdszor többet tud költeni marketingre... (és megvesztegetésre
)
Hiába csinálod te a világ legfinomabb pálinkáját pusztaröcsögén ha nem reklámozod, nem ismerik az emberek... De ha elkezded TV reklámokban nyomni, plusz lefizeted a TACSKO-t meg az összes áruházláncot hogy csak a Te páleszod árulják, egyből beindulna a pusztaröcsögei biznisz... Persze ha erre mindre nincs pénz mert csóró vagy, a csőd szélén állsz adóssággal, hitelekkel a nyakadon, akkor maradsz egy pusztaröcsögei névtelen csóró senki a világ legjobb páleszával a spájzban.
(Az a kevés pusztaröcsögei hardcore alkuholista a faluvégi kocsmában meg nem fog kihúzni a sz@rból, bármennyire is nagy házipálesz fanok) -
Feketelaszlo
senior tag
Akkor ez effektíve Linux alatt is Radeon minőségű terméktámogatást fog kapni? Csak mert akkor...hát izé...:insert fintorgós smiley:.
-
azbest
félisten
hát érdekes lenne hasonló paramétereiket felsorolva mellette látni a ryzen 7 2700u mobil proci adatait. Mondjuk így ránézésre, mintha az intelbe mellé tett gpu sokkal komolyabb lenne, mint az amd jelenlegi megoldásánál a gpu.
Driver szempontjából láttunk már külső gyártós problémát az atom szériánál, hát nem tudom majd mennyire lesz megbízható vagy ez is elvérzik a papírforma ellenére, mert nem finanszírozzák a driverek készítését.
Nem lepne meg, ha valamelyik apple gépben a kaby lake-g lenne következő hw frissítéskor.
-
SaGaIn
senior tag
Azért az a pixel fillrate igen karcsú a GL-nél, én nem venném meg.
-
Taranti
senior tag
Hurrá, lehet Intel procit venni bányászatra...
-
ukornel
aktív tag
Amikor láttam, hogy három oldalas a hír, azt hittem, hogy teszt is lesz
Röhej, hogy az Intel valósította meg azt, amihez az AMD-nek volt meg mindene...
(Na jó, az EMIB-et leszámítva) -
Mice_007
tag
Nem gondoltam volna, hogy megérem azt, hogy ennyire közel lássak egy intel és egy AMD terméket egymáshoz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A nyolcadik generációs Core processzorok a Radeon RX Vega M pGPU-val párban is megmutatják mire képesek.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME Z390-A Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24G2SPAE 24 FHD 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest