- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
A minimum FPS-t sokszor nem a kártya nyers ereje határozza meg, hanem egyéb szűk keresztmetszet. Például egy robbanós jelenet számolásánál nem tud 3500 shader processzort megdolgoztatni a számolás, csak mondjuk 1950-et, ott hiába van egy párhuzamosítással erősebb VGA-d, ha alacsonyabb az órajele.
Ugyanaz a helyzet, int a 4 GHz-es i7-6700K vs. a 3 GHz-es i7-6950X esetén. Lesznek esetek, amikor a 6700K győz.
Emiatt szerintem az alacsonyabb fizikai órajel a Titan X esetén a minimálisan alacsonyabb minimum FPS-ek oka.
HGyu
-
MongolZ
addikt
Abu, vagy valaki "írástudó", van arar valami magyarázat, hogy a Pascal miért esett vissza minimum FPS-ben? Gondolok itt az összegző grafikonra. Nem csak az AMD-vel, hanem a Maxwellel szemben is.
-
MZperX75
addikt
válasz
enginev3.0 #122 üzenetére
Az igaz nem AMD ,de ragaszthatsz rá AMD-s logót.
Bár 5-6 év múlva nem lepődnék meg azon ,hogy olyan mint AMD nem létezne,max Samsung Radeon
-
MZperX75
addikt
válasz
enginev3.0 #120 üzenetére
Miért ne ? 4-5 év múlva 20-30ezerért az aprón megveheted
-
enginev3.0
félisten
Nem semmi, de soha az életben nem lenne ilyenre ennyi pénzem
Olvasni azért jó volt róla -
ribizly
veterán
Én már egy ilyennel is megelégednék, de bevallom őszintén egy 1080 is olyan szépen teljesít, hogy erre igazán most nekem nincs igényem.
Szerencsések vagyunk. Ma a PC-s és a körülöttünk lévő perifériák olyan szinten szolgálnak ki, hogy már már az túlzás. Gondolok itt ilyenekre: erős vasak, komoly egerek, mechanikus billentyűzetek, 60 Hz feletti képfrissítés, 1080p feletti felbontás, Freesync/G-sync, VR, kábel management eszközök, "gamer" székek, "gamer" szemüvegek, ... A lista még jó hosszú lenne.
És mindezeket ma meg lehet vásárolni és olyan játékélményt biztosítani otthon, ami mondjuk pár évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna.
Igaz ez sajnos nagyon sok pénzbe kerül, de minden hobbi profi felszerelése is igencsak húzós, úgyhogy ezt el kell fogadni és élvezni kell! -
emmm
őstag
válasz
Rickenstein #116 üzenetére
Igen, kijön 160-ból egy darabja. Na de az egész kártya, az már más kérdés
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Rickenstein #116 üzenetére
"Azt hittem kijön vagy 160-ból darabja, de 360 darabja."
-
Rickenstein
senior tag
Asszem veszek egy 4K monitort meg 2 ilyen vackot, me' tetszik
Valami jó kis Crysis szerű, hardverizzasztós játékot kidobhatnának már. Oculus Rifthez legalább elég lesz.
szerk.: mégse veszek. Azt hittem kijön vagy 160-ból darabja, de 360 darabja. -
haxiboy
veterán
Jöhetne 2db, a fekete refi design kifejezetten tetszik. Teljesítmény meg brutális
-
Na igen de előző genben nem volt ekkora teljesítmény különbség a Titán javára.Meg hát azért a Piac leggyorsabb kártyáinak árai soha nem arról szóltak,hogy milyen jó befektetésnek.Azert ez kb olyan életérzés, mint egy Lamboval leparkolni a Hilton elé,legalább is számomra.
-
actival63
aktív tag
Azt a nemjóját! Brutális kártya brutális áron.
-
ribizly
veterán
Gyönyörű kártya. Hiába ez a kategória minden tekintetben odaver.
Amit viszont az elmúlt 2-3 év tapasztalata alapján nyugodt szívvel kijelenthetek, hogy ezek a kártyák (Ti és Titan) nem érik meg.
Annyit nem hoznak pluszba, mint amennyivel drágábbak, de legalább a következő generáció élve zabálja fel őket (lásd 980Ti vs 1080, ahol a 980Ti nagyon sok esetben befogta az akkori Titan-t, de amikor kijött az 1080, akkor az lemosta mind a kettőt) és akkor olyan szintű értékvesztés veszi kezdetét, amit nehéz elfogadni.
Ezért aki nem olyan gazdag, nem tesztel vagy versenyez aligha fog szükséget érezni egy (nemhogy kettő) beszerzésére ebből a vadból.
-
elfelejtette
veterán
Azért megnéztem volna az sli skálázódását abban is, hogy két 1080 sli-ben hol lenne teljesítményben az ugyanannyiba kerülő Titan X-hez képest.
-
-
kenwood
veterán
A minusz 20% kedvezmeny pedig 20 szazalekos aremelest jelent
#16 :
Egy ilyen tesztben kar az Amd-t emliteni.
Nekik most nincs csucskartyajuk,de ez nem is szamit.
Ha mondjuk a VW csoport kihozza az uj Bugattit,az semmilyen hatassal nincs sem a Golf,sem az Opel Astra eladasokra.
Sokkal tobb penz van az also-kozep kategoriaban,mint a csucson. -
kenwood
veterán
[link]
A gap padek utolag lettek raganyolva,vagy gyarilag ilyen igenytelen ?Megneznek egy vizes tesztet,olyan biossal,amiben allithato a feszultseg
A 6700K beveteset mar tobb vga tesztben javasoltam,de ugytunik,felesleges volt.
Meglep,hogy ennyire nem szamit sehol a magasabb freki. -
-
proci985
MODERÁTOR
DX11@4K alatt az SLI mar limitacioba fut... wow. ideje a DX12nek.
600W egyebkent terhelve a teljes rendszertol egyaltalan nem rossz, az meg legen kis kompromisszummal meghutheto.
GPUert ennyit sose adnek, de nagyon szep a teljesitmenye.
-
deicide
veterán
-
M@cika
őstag
Soha nem költenék fél millát videokártyára, még akkor sem, ha havi 5 millát keresnék. De ezek a kártyák nem is az átlagos hazai pénztárcával rendelkezőknek valók. Akinek meg telik ilyenre, az inkább utalja át Nekem az árát. :-)))
-
GTA5 alatt minden OK volt amúgy? Mert valami oknál fogva az 1060 és az 1070 szinte egy szinten ment, meg ott volt gyorsabb az 1080 is mint a Titan.
-
Szergei
tag
Nagyon jó és alapos teszt, köszönet érte.
Röviden leírnám a saját véleményem erről a kártyáról:
Pro:
1) Jelenleg a leggyorsabb vga
2) Nagyon magas Int8-teljesítmény, deep learning-hez
3) A ref. hűtés design-ja... (főleg, ha úgy nézne ki, ahogy a honlapjukon látható - azért a "GeForce GTX" ledet lehagyhatták volna, ha elméletben ez már nem GeForce)
4) Backplate
Kontra:
1) Szoftveresen lefojtott FP16-ban
2) Csak 12 GB VRAM
3) Hangos, emellett nem túl hatékony hűtés
4) Korlátozott elérhetőség: legalább egy EVGA-nak engedhették volna a forgalmazást, hogy problémamentesen rendelhető legyen akár
innen a BalkánrólMagyarországól is.5) Ár/teljesítmény értékben, illetve az 1-2-es ponthoz mértén erősen túlárazott a korábbi TITAN-okhoz képest is (persze ehhez hozzá kell szokni, amíg nincs konkurencia, lásd még Core i7-6950X...)
Legkésőbb jövő év elején borítékolható, hogy kijön egy minimálisan gyengébb, tovább butított GP102 (1080 Ti?), de nem az fogja megásni a sírját ennek a kártyának, hanem a teljes értékű, 3840 magos GP102-re épülő "TITAN X Black", azonos áron, magasabb órajellel, esetleg dupla annyi VRAM-mal, akármit is tud majd a leggyorsabb AMD Vega 10, biztosan nem hagyja ki az NVIDIA, hogy kiadjon egy full GP102-es TITAN-t, legkésőbb 2017 Q2-re, ami -ha valóban 24 GB-os lesz- munkára is sokkal inkább "megéri" majd, mint ez a TITAN X ...
Aki meg csak játszana, annak mindenképpen jobb választás az "olcsóbb" és alig lassabb 1080 Ti , persze ha van rá keret, mert valószínű az is bőven 300 ezer Ft fölött lesz. -
Angel1981
veterán
Valahogy EZ jutott eszembe, ahogy olvastam - de régen is volt már.
-
Kolbi_30
őstag
Elég kazán!
-
törölt tag
Üdv a PC master race korszakában.
Nv-nél átmennek lassan Apple-be és nem csak az AMD tehet róla, hanem az utóbbi években eléggé felhígult PC-s tábor is. -
Eből a remek tesztből kiderült ,hogy az átlag usernak ez a kártya teljesen felesleges, főleg kettő belőle.Az ára ha ideér gondolom alulról fogja súrolni a fél millát, hát nem is tudom mit mondjak erre, gazdagok előre.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#54625216 #76 üzenetére
Mar megjelentek az elso infok a Ti-rol. Tulajdonkeppen egy alig megvagott Titan X lesz, annyi kulonbseggel, hogy a cuda magok a nagyobb elerheto eroforrasnak koszonhetoen erosebbek lehetnek, igy ha nem is ugyan olyan, de nagyon hasonlo teljesitmenyt nyujt majd.
Most az NV megszedi magat azokbol, akik nem tudtak varni a Ti-re, majd annak megjelenesevel kinyirja ezt a kartyat. Egyebkent is csak az NV-tol lehet venni maximum 2-ot, es csak korlatozott szamu regioban beszerezheto. -
Csak gratulálni tudok, abszolút a régi idők PH! tesztjeire emlékeztetett a teszt, maximálisan jó élmény volt olvasni.
A kártya brutális, Tényleg egy státuszszimbólum a videokártyák között. -
tibaimp
nagyúr
Jó lett a teszt, köszi, már vártam amúgy.
Az mindenesetre igaz, hogy a Pascal-al az nv jött, látott és győzött. Ha most vennék vga-t, tuti 1070-est vennék, de mivel ez a veszély nem fenyeget, mindenképpen kivárom a Vega-t...nagyot kell durrannia, ha az amd akar valamit.
-
csabsz13
aktív tag
8K-ra sem rossz egy ilyen páros...
Linus tesztelt egy ilyen felállást -
kivulallo
tag
Művészet amit ezek csinálnak!
-
BeZol
őstag
Engem az érdekel majd a leginkább, hogy az 1080Ti és az RX480-asnál erősebb AMD kártyák érkezésével vajon csökkennek-e majd az árak, amik most az Nvidia felsőbb kategóriás egyeduralma miatt el vannak szállva a szokásosnál is jobban.
Régen mindig kb. ugyan oda érkeztek be idővel az árak, csak a mostani generációkkal ugrottak meg az árak. Ez vajon mostantól így is marad, vagy majd lesz javulás? Tudom, hogy más a dollár árfolyama mint anno volt, viszont pl. az 1080ast majd olcsóbban kéne adniuk 150körül, és a helyére kéne 220körültől érkezni az 1080Ti-nek, és vajon ez pl. az 1070es árát mennyivel tolja lejjebb (beállhatna 100-120 közé mint anno a 970esek is futottak)? Ezek most elég beteg árak.
Költséghatékonyabb erős gép 1070 SLI, senki nem említette eddig... Procinak alá ha kevés a 4mag, akkor 5820k 6maggal, még ha nem is 40 sávos a pci-e, hanem csak 28, még mindig több mint a 4magosak 16-20 szála, de sima x8 3.0 sáv elég kell legyen akkor is. -
törölt tag
Hiányolom a tesztből a CUDA számolást (pl. Octane renderrel - van belőle ingyenes demo is, vagy blenderrel a bmw27_gpu teszt). Oké, hogy így az AMD kártyák kiesnek, de sok (fél)profi felhasználónál a CUDA teljesítmény az egyik lényeges szempont pl. video konvertáláshoz. Érdekes lett volna látni, hogy a több CUDA mag alacsonyabb órajelen mekkora teljesítmény többletet ad egy 1080-hoz képest, illetve a CUDA és az OpenCL közti különbség is érdekes lett volna olyan programoknál, amik mind a kettőt támogatják.
Egyébként szerintem az Nvidia nem véletlenül előbb dobja piacra a titan-t és csak utána az 1080ti-t. Így mindenki a mezei 1080-hoz hasonlítja a titan-t és hú-ha mekkora teljesítmény többlet, az ára meg... hát az ilyet meg kell fizetni. Amikor aztán kijön a ti, mindenki a titan-hoz fogja hasonlítani és ha mondjuk csak -20% a teljesítmény különbség, árban meg a kétharmada, akkor lehet hozsannázni, hogy ez a legjobb deal a világon.
Úgy látszik az nvidia tanult a 900-as széria marketing buktáiból: akkor a ti után jött ki a titan és mindenki azon finnyogott, hogy ekkora fps különbségért pofátlan rablás a dupla ár, pedig már akkor sem az átlag gamer volt a titan fő célközönsége, hanem a vr fejlesztők, gpu renderelők, pro gamerek, stb. akiknél a max. teljesítmény a lényeg, a hardver ár meg tizedleges szempont. -
.LnB
titán
válasz
noPublicFG #61 üzenetére
Az a Toy Story te.
-
A tesztről az "Egy bogár élete" jut eszembe: "A végtelenbe és tovább!"
-
smkb
őstag
40w-al kevesebbet eszik mint a Fury X, aminek fele mennyiségű ramot kell árammal etetni, ráadásul húdetakarékos HBM-et... ütős.
-
kolopele
nagyúr
Na akkor eddig húzta az 1080 SLI - m. Jöhet a csere.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
#16939776 #37 üzenetére
A hátlap nem fém, hanem műanyag, ráadásul két darabos. Nincs alatta gap-pad, inkább a sok kis SMD alkatrészt óvja, és letisztult külsőt kölcsönöz.
A ventilátor csak fölülről, középen szív, alulról nincs hozzávezetése. Az excentrikus kiáramlási csatorna miatt egy kicsinyke légáramlat jut a hátsó kis bordára, de a nagy része a légcsatornán áthaladva kiömlik a gépházból, miután a fő borda melegét felvette.
A termikus kapcsolat a GPU és a hőkamra között kiváló, a nagy ugrások annak a velejárói, hogy a szilícium belsejében van a szenzor, és az egész hűtési láncban a GPU anyaga a leggyengébb hővezetési tényezőjű láncszem.
HGyu
-
keIdor
titán
Hát nem tudom, nekem egy kártya elég lenne, kettőt lottó ötös esetén sem vennék, egyszerűen szerintem nem érdemes SLI-t építeni. Több baj van vele, mint gyorsulás. Mellé egy PG27AQ ami 270k, 6700K/7700K is elég, máris ott vagyunk, hogy 1 millióból megvagy.
Elég egy kártya 4K-ra, nem kell minden csúszkát jobbra tolni, úgyse venni észre egy-két beállítást. G-Sync-el meg fix 60fps sem kell. -
MZperX75
addikt
Beteg! 842000Ft ebből 2 db. plusz 400.000 Egy gép ,plusz 300-400ezer egy jó 4K-s monitor.
Tehát minimum 1.5 millió Forint egy ilyen csúcs játékos konfig,bár ebben a Hangrendszer nincs is benne,ez a teszt kiknek is készült?Az SLI botrányosan skálázódik
Ja már megvan elrettentés céljából készült a teszt.
-
Amúgy nagy gratula HGY-nak a cikkhez, remek mint mindig
-
Lacok
őstag
Teljesen más dimenzióban van ez a kártya mint a többi.
-
SLYM
veterán
összefutott a nyál a számban
-
nyakdam
aktív tag
Bitang erős a kártya. Az NV már szinte kint van a teljes palettával és tarol a felsőházban.
Grat a cikkhez és persze grat a tulajnak is.
-
-
törölt tag
A Hőmérséklet/idő grafikonon a lépcsőkön kívül, tüskék is látszanak. Ez arról árulkodik hogy lehetne sokkal jobb a termikus kapcsolat a GPU és a Vapo-chamber között.
A kis bordán "befelé" áramlik a levegő, mert a kivágásokon keresztül a venti szívó oldalához kapcsolódik alul.
Azt írjátok, hogy a hátlap nem vesz részt a hűtésben? Nem került alá Gap-pad gyárilag, a PCB-n ott a text+area?
A játék teszteket csak átlapoztam, biztosan nagyon-nagyon...
-
Taranti
senior tag
Érdekes és jó teszt, köszi! (Neeeeem, nem irígykedem rátok! :-D )
Viszont nekem ez is csak olyan, mint az Intel csúcsproci tesztek: hajlandó vagyok leborulni előtte, de nem tudom megvenni. Meg igazán kihasználni sem.
Szóval marad az, hogy várom (sokakkal együtt) az 1050Ti érkezését és a teszteket. Aztán majd eldöntöm, milyen VGA-ra ruházok be.
-
Magistra
csendes újonc
A vásárlás hogyan működik? Megrendelem a kártyát, elutalom a pénzt, és küldik? Ha meg eu-n kívülről jön, akkor számolják fel csak az adót, vámot, stb? Ki lehet valahogy játszani, hogy adó-, és vámmentes legyen?
-
emmm
őstag
Iszonyat brutál kártya.
De nem is várhattunk mást tőle.
Szerk.: egy jól tuningolható példánnyal gondolom a +50 % is megközelíthető az 1080-hoz képest.
-
hemaka
nagyúr
A GeForce Experience program telepítését követően arra most is van lehetőség, hogy a világítás ütemét, jellegét testre szabjuk.
jaj, nem kell az. Eleg csak a nvidia led visualizert leszedni.
4K-ra meg nem kompromisszum mentes, de 1440p-re mar egesz jo igy SLI-ben.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Obliterátor #22 üzenetére
Megis veszik az emberek ezt is.
-
ForRedGlory
félisten
Van benne bika az biztos.
Majd, ha jön az 1080 TI, akkor leszek kíváncsi ennek a létjogosultságára.
-
törölt tag
4K felbontáson 250fps azért elég beteg.
-
Jó lehetett ezt a kártyát tesztelni! Remélem, hamarosan youtube-ra is tesznek fel játékos videókat vele, bár csak viszonyításképp érdekes; nem az én pénztárcámnak való.
Meg az a fogyasztás!
-
Obliterátor
tag
Tehát 421 000Ft és +25-32% vs 210 000Ft (Legolcsóbb 1080 amit találtam). Nem túl szimpatikus ez az üzletpolitika...
-
keIdor
titán
-
BiP
nagyúr
Csodálkoztam, hogy nem arról szólt a hsz-ek fele, hogy de szar, gta-ban a füves részen ezzel is bezuhan az fps
(1080 fórum kedvenc témája)
(#8) AxBattler: Mindig beírják, honnan van a tesztcucc. Ha szponzortól, azért, ha fórumtárstól, akkor is illik megemlíteni.
-
Redneck
nagyúr
Ez a kártya egy szörnyeteg. Inkább az 1080-at venném ha ilyen kategóriában gondolkodnék.
SLI-t meg tartsák meg maguknak, akkora rakás...
-
Kisteker
tag
Elképesztő teljesítménye van már 1db Titan X-nek is. Szegény AMD meg csúszik lefele teljesítményben. Passmarkon a legerősebb kártyájuk top8, az első hét nVidia. Bár lehet, hogy szemléletváltás történik az AMD-nél, és már a csúcsok csúcsa nem is cél számukra.
-
törölt tag
Nagyon jó teszt tetszik. Ebböl legalább kitűnik hogy bármely ember bátran kijelentheti "jobb egy titan x, mint kettő"
-
DigitXT
félisten
Utolsó grafikonon miért a 1060 piros? Amúgy jó teszt. SLI nem kéne.
-
b3ci
csendes tag
"Az NVIDIA kevésbé tervezi robusztusra rendszereit a compute teljesítmény szempontjából, így általános számításokra ezek nem annyira jók, mint a konkurens megoldások."
na persze
-
Nagyon durva, már 1db is dupláját adja egy RX480-nak! 4K gaming is here!
GTX1080-nak meg már nincs is nagyon értelme: szvsz a pénztárcát is nézve GTX1070-et vegyen az ember, vagy ha nem számít a pénz, akkor Titan-t......de hol a GTX1050(Ti) teszt?
A két Titan X-et deicide fórumtársunk adta kölcsön.
Ugye az volt az ára a kölcsönnek, hogy ezt beleírjátok? -
Elképesztő lett a kártya, én is szívesen elfogadnék egyet az otthoni gépembe. Kettő nem is kéne.
-
bunfi
őstag
Státusszimbólum és exkluzivitás. Ezt hibátlanul hozta.
-
davidsone
addikt
beteg darab
-
arpi6k
addikt
Elképesztő kártya. Durva hogy nvidia mennyire konkurencia nélkül van...
-
Konflikt
addikt
2700 rpm-en milyen a zaj az FX 5800 Ultrahoz kepest?
-
.LnB
titán
Van egy tippem melyik fórumtársunk bocsájtotta tesztre ezt a két vga-t nektek.
szerk.: Ja oda van írva a teszt végére.Megláttam a tesztet a főoldalon és rögtön rá tippeltem.
Olyan erről az SLI-ről olvasni mint ha a Koenigsegg Regera-ról olvasnék. Elkönyvelem, hogy van ilyen, de szerintem 500m-es körzetébe se kerülök ilyennek soha.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Pascal architektúrás Titan X bitang egy kártya lett, ráadásul SLI-ben is lehetőségünk adódott letesztelni.
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- Eladó GARANCIÁLIS ASUS RTX 3060 TI 8GB / MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING X 8GB LHR
- 3 Év Gari - Asus RTX 3060 12GB Dual V2 OC 192bit
- Nvidia Geforce RTX 3090 Founders Edition
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8GB LHR videókártya
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest