- Fujifilm X
- ASUS notebook topic
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Computex 2023: megreformálta az SFX tápszabványt a Streacom
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Notebook hibák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
sokra nem jók, de legalább drágák.
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
PuMbA
titán
"AMD-s GeForce 8200" ???
[ Szerkesztve ]
-
Fáraó
őstag
Az Intel ezt egy kicsit elk..., izé, eltolta.
Érdekes cikk!
Megvan a létjogosultságuk.
De nem nálam, otthon.[ Szerkesztve ]
VIGYORRRGAZMUS.....
-
dabadab
titán
Az erdekes, hogy a killa meg egy csomo mas is akadt, az XBMC userek tapasztalatai szerint (video) jol megy, szoval az akadas ott valoszinuleg a (windowsos) lejatszo sara lesz.
(Ha minden jol megy, akkor talan holnap mar szemelyes tapasztalat is lesz az ugyben)
DRM is theft
-
stevve
nagyúr
Érdekes a teszt és az eredmények is. Én régebben azt mondtam az ION-ITX-re, hogy HTPC-be jó megoldás. Az egy jó érv, hogy Mini-ITX-es, vagyis nagyon kis helyen elfér, de a cikk végkövetkeztetése alapján egy kétmagos, kis fogyasztású proci és egy integrált GPU simán hozza a teljesítményét az Atom+ION párosnak. Nos, ez természetes és úgy, hogy a Mini-ITX manapság drága, még olcsóbb megoldás is az ION-ITX-nél.
Az alaplapi ciripelés mit jelent? Mindkét ION-ITX ciripelt?
Természetesen az ION-ITX-nél a gyártó nem ajánlja a borda üres használatát azoknál a verzióknál, ahol adnak hozzá ventit (kétmagos Atomnál főleg ajánlott).
Más kérdés, de az A-hoz ugyebár járt egy kis külső táp. Az nem melegedett nagyon? Bírta a terhelést?
A fogyasztási adatok is furák. Éna, amikor írtam ezekről, akkor nem próbáltam ki, érthető módon, de általában más eredmények jöttek ki terhelés alatt: [link]. Bár ez végülis mindegy. Keveset fogyaszt, ez a lényeg.
-
bartucc
addikt
Nem igazán életképes, a mostani árával sztem.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Pítőr
aktív tag
Érdekes, miért nem amd 4850e/5050e-t használtak, azoknak is 45W-os a TDP-jük, esetleg kicsit alulfeszelve még jobbak lehetnének az egymagos athlonnál, mind fogyasztásban, mind teljesítményben. A másik az, hogy egy korábbi tesztből az jött le, hogy a 780g jobb mint a gf8200, mind filmlejátszásban, mind játékban, itt meg fordítva!?
8200 vs. 780G
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=P%EDt%F5r
-
huskydog17
addikt
Csak nekem tűnik úgy hogy egy ION platform iszonyú drága mulatság?
30-40 k egy alaplaphoz? Ez vicc!Amúgy meg nem tudtam, hogy az ION egy átnevezett 9400-as, most már ennyivel is okosabb lettem.
Engem egyáltalán nem győzött meg az ION platform.
(Az Athlon XP-m gyorsabb a kétmagos Atom-nál)
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
14adam
addikt
Hát,azt hittem,hogy valami nagyobb duranás lesz
Na Ion-t akkor mégse veszek,pedig pár héttel ezelött az lett volna a vágyam
-
dabadab
titán
Tenyleg, hogyan sikerult az IONITX-A-t sima ATX-es tappal hasznalni? Azon elvileg csak 12 voltos csatlakozo van a kulso tapjanak, nem?
huskydog17: az Ion "alaplap" gyakorlatilag komplett gepbelso, csak memoria kell bele, az A es C valtozatoknal meg tapot is adnak hozza.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
smkb
őstag
Na megint beindult az AMD/ATI hype ... mért is nem próbálkoztunk core2 alapú intel asztali procival az atomok ellenében is, ha már az AMD-től ilyenekkel versenyeztettünk? Így lett volna kerek... mert ez most úgy néz ki hogy az intel nem ad teljesítményt ugyanannyiért mint az AMD... nagyon félrevezető teszt lett ez... ne feledjük hogy core alapú procik kevesebbet fogyasztanak és teljesítményben jobbak a vele azonos kategóriájú AMD prociknál...az más kérdés hogy a CULV intel rendszerek saját ATOM-uk létjogosultságát kérdőjelezik meg a csökkentett fogyasztású és teljesítményű core procikkal. De, hogy az AMD-t azért csak kihozzuk mindenben húdejónak... szánalom.
-
azbest
félisten
15 körül már lehet kapni gf8200 és AMD780G chipsetes mATX lapokat is. Persze, ha az a cél, hogy ION-nal azonos árú legyen a konfig, akkor megértem a választást. Egyébként jó lapok mind, de túlárazottak.
Ettől függetlenül örülök, hogy ilyen témában is készült cikk
A cpu terhelés % az eredeti órajelhez mérten van kijelezve, vagy pedig a csökkentett órajelhez képest? (csak mert nem mindegy, hogy 1 vagy 3 GHz 20%a)
A táblázatba a sötétszürke háttéren olvashatatlan a piros betű -
Alex91
félisten
Atom max. NAS-nak jo: [link]
Ezt a HTPC vonalat a jelenlegi felallasnal kar eroltetni! Azt hiszem itt a valamivel nagyobb fogyasztas nem lenyeges szempont, mint inkabb a jo, akadas mentes hasznalat.
Sajnos otthoni NAS-t se igazan lehet epiteni beloluk, mert megfelelo alaplapot nem talalni, amibol ezt olcson ki lehetne vitelezni. Es mellette meg relative draga is az egesz platform. Fel van fujva, mint egy lufi, csak kerdes, hogy mikor pukkad ki?
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
hétalvó
addikt
Hat az ion-t nem a 945 hoz kellene hasonlitani ?
780G is jo lenne normalis hdmi hanggal es ha lenne intel ala, de nincs es nem jo a hdmije.
A flash videokhoz pedig nem jott ki veletlenul egy uj player ami hasznalja az nvidia gpu-t?
Furcsan jonnek le a tesztek nalatok... Jo / nem jo dontsuk el.
Azert egy netbookban sokkal jobb az ion es mkv lejatszasban is odaver rendesen. Az hogy ennyi fele filmmel kiprobaltatok jo pont, de nem erre kell htpc-ben altalaban. Az intel megoldasait lealazza rendesen es pont ez a lenyeg.
Itthon ion-t hasznalok egy 2 magos proci (2350BE) tarsasagaban es meg soha nem ereztem lassulast netezes es munka kozben. Az mar megint egy mas kerdes hogy mire jo egy atom.
Amiben egyetertek, hogy tul dragak jelenleg az atom+ion+miniitx rendszerek. dehat akinek erre van szuksege az ugyis megveszi
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
tothjozsef
aktív tag
Kis fogyasztású, 24/7 üzemelő, otthoni fileszervernek milyen lapot/procit ajánlotok, ha nem kell picinek lennie (régi jól szellőző nagy házba raknám) ?
-
Meglehetosen draganak talalom ezeket
Letjogosultnak letjogosultak, mert nem lehet kapni pl. magyarorszagon sima PCI foglalatba illeszkedo DXVA tamogatassal rendelkezo videokartyat... Mert ha lehetne, akkor kb ugyanott lenne'k pl egy d945gclf / d945gclf2-vel + adott PCI-s vga-val, mint ezekkel a zotac terme'kekkel, csak e'ppen valoszinuleg olcso'bban...
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Jó volt ez a kis tesztecske, de annyira sok újdonsággal nem szolgált szerintem. Mindegyik platformnak megvannak az előnyei és a hátrányai. Az egyik kicsi, nem bővíthető, kisebb teljesítménnyel keveset fogyaszt. A másik valamelyest nagyobb, de bővíthető, így a teljesítménye a többszörösére is növelhető, cserébe többet fogyaszt. A harmadik meg a kettő között van.
Na mindegy, az én véleményem még mindig az, hogy inkább magamnak építem fel, mint, hogy egyben legyen bővíthetetlenül. Elég nagy a szoba, ott elfér, ha nagyobbacska is a cucc.<-ƘƘ->
-
Dyno
veterán
Mit értettek az "alaplap ciripel"?
Amgy jó teszt, letöltös netezős fórumozós gépbe továbbra is jónak látom az atomot.....de nem az ionnal.....
-
dezz
nagyúr
"hardveresen támogatják a H.264, a VC-1 és az MPEG-2 kódolású videók lejátszását" [...]"De mi a helyzet azokkal a videókkal, melyek valamilyen más kódolást használnak? A neten dögivel találunk ilyeneket is, gondoljunk csak a Quicktime filmelőzetesekre. Ilyen a Batman Begins 720p-s MOV-ja is"
1. H.264 = Mpeg4 AVC
2. A MOV nem kódolás, hanem konténer, amiben jelen esetben H.264/AVC kódolású anyag van. Hogy ennyire máshogy ment a lejátszás, az lejátszási gráf probléma. (A lejtátszási gráf az a splitterek, dekóderek, stb. láncolata, amik által a file-ból megjelenített kép lesz.) Van 3rd party QuickTime (MOV) splitter, aminek a kimenetét "eszik" a hw-támogatott H.264 dekóderek.Egyébként miért nincs a tesztben Intel chipsetes konfig? (Költői kérdés.
)
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
A Sempron 100-asokról nem hallani még semmit? Gondolom azoknál már inkább a fogyasztásra fognak rámenni, mintsem a teljesítményre, így az Atomnak ezen téren erős ellenfele lehet.
-
Goose-T
veterán
Hááát... Winamp helyett Foobar2000, Adobe helyett Foxit Reader, FF3-ba fel kell telepíteni a legnépszerűbb kiegészítőt az idegesítő és erőforrás-zabáló flashreklámok ellen, és máris gördülékenyebb lesz az Ionos rendszer is.
Eladó gityóim: https://tinyurl.com/37n9ydfa *** Jó zene: https://tinyurl.com/uam2as25 *** Reverb boltom: https://tinyurl.com/4nt8u8vn
-
bambano
titán
Ha gondolod, legközelebb mondok via beszerzési forrást, hogy ne kelljen ilyeneket irkálnod, hogy a via nálunk nem beszerezhető.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
stevve
nagyúr
Néhányan azért eltévedtek az erdőben, úgy látom. A Zotac ION-ITX lapjai tartalmazzák a CPu-t és a GPU-t is, vagyis beteszi az ember egy házba, vesz memóriát és megy. A többi cucc pedig integrált GPU-s alaplap és CPU volt. Ráadásul a Mini-ITX drágább, mint a többi! Ezeket jó szem előtt tartani.
Az ION pedig attól jó, hogy az igen gyenge egymagos Atom mellett is képes működőképes gépet varázolni.
Tényleg, miért nincs Intel chipset a sorban?
Mármint olyan, amiben minimum egy GMA 500 vagy X4500 HD dolgozik? Vagy ezekről volt már teszt? (vagy csak szimplán nem volt kéznél?)
Dyno:
Pedig el kell keserítenem, az Atom eleddig az ION-nal produkálta legjobb eredményeit. Az Intel cuccai, amikkel összeépítik, még gyengébbek.hétalvó:
Az hogy ennyi fele filmmel kiprobaltatok jo pont, de nem erre kell htpc-ben altalaban.Ez kicsit ellentmondás, nem?
smkb:
Nem értelek. A cikk nem az Atom és minden más párbajáról szól, haem egy összehasonlítás, hogy az ION hogy teljesít más cuccok mellett. Nem Intel és AMD a téma itt most.[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
Én arra gondoltam, hogy 18K-ért hozzá lehet jutni GMA950+n230-hoz és példáúl, haver nagyapjának tökéletes csak netezni szokott híreket olvasni meg ilyenek, teljesen gyors marad az alatt amire használva van.
Ha valakinek az Ion már házimozihoz kell vagy szimplán filmezésre akár HD-ba azoknak természetesen az ion a jó. -
-
Ok, nem prociteszt úgyhogy csak offba.
Az Intel Atom ellenfele véletlenül nem az Athlon64 2000+ ? Egyáltalán mi van azzal a procival, mert beharangozták és tesztek is vannak, de nem látom sehol. -
Yany
addikt
Végre egy igazi prohardveres minőségű cikk! Olvasmányos, tartalmas, részletes, érthető, hasznos. Köszönöm.
(esetleg egy következő tesztre tudnám ajánlani a SunSpider javascript benchmark-ot és a FireFox 3.5-ös verzióját
)
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
atti_2010
nagyúr
-
Kobaljov
senior tag
A Zotac Ionos deszkáinak ára annak fényében is drágának tűnik, hogy az ASRock komplett (RAM, vinyó, kis ház táppal, vékony optikai meghajtó) kétmagos Atom + Ionos gépe 75K körül van boltban
-
smkb
őstag
Igen?
Sajnos a teszt pont nem erről szólt... ha erről szólt volna akkor nem teszteltek volna semmit, mert AMD jelenleg nem rendelkezik ilyen rendszerrel... tehát azt mondod, hogy egy Atomos Ion cucc vs Athlon X2 780G integrált HD3200-al az korrekt teszt? (ha a hd3200 mellett egy atomhoz hasonló amd proci lenne akkor igen)neröhögtess... Én csak azt mondtam, ha ION ellen ellenfelek és "kihívók" közt szerepel egy X2+HD3200, akkor szerepeljen egy core2+gf9300 is. Ennyi. Ekkor korrekt, így nem torz, vagy akkor ne szerepeljen egyik sem. Rendelkezek Core2 + HD4830 és AMD X2 5700+ + HD3200 as rendszerrel is egy Gigabyte 780G S2H személyében. Tehát nem valamelyik oldal miatti elfogultságból írom amit, csak hogy ez így nem korrekt összehasonlítás.
Tudod pont olyan ez, mint mikor az esküdtek előtt az ügyész odavet valami masszívat a gyanusítottról, amit aztán a bíró szerint majd ne vegyenek figyelmbe mert ugye nem igazán oda vág. Pont ilyen ez a teszt. A kihívók nem igazán vágnak a témába, csak hellyel közzel, ugyan többet fogyasztanak stb ... és nem kell figyelembe venni mivel nem kimondottan ION ellenfelek, de a jónép befolyásolása ezzel megint megtörtént AMD irányba. Ez a bajom ezzel a teszttel.
-
old gray
addikt
válasz
CsíkosMókus #37 üzenetére
Nem biztos, hogy jó fej mert a haverjának a nagyapjáról volt szó.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
Elvileg ez lenne [link] az ellenfél az atomnak, de nem beszerezhető (legalábbis nem tudok róla) amit nem igazán értek mivel alapvetően nem lenne rossz proci. Szvsz egy sima csökkentett órajelű/feszültségű, válogatott Am2 Sempron 8w fogyasztással.
-
juliabrilke
addikt
Annyival nem jobb, mint amennyivel drágább.
-
stevve
nagyúr
Értelek, de az Intel részéről most az Atom szerepelt itt.
Az más kérdés, hogy az AMD küldhetett volna a Neo egy- és kétmagosokat is, akkor lenne érdekes a teszt, de gondolom nem egyszerű ilyet beszerezni. A lényeg itt úgyis a GPU-kon volt, abban pedig nincs vita, hogy egy C2D milyen eredményt ért volna el. jót.
-
gabor85
őstag
Megkaphatnám a Katy Perry - Like a virgin 1080i MPEG-4 AVC-linkjét?
Köszönöm.
-
Jim Tonic
nagyúr
Nekem egyértelműen az jött le, hogy ASUS lap + alacsony fogyasztású X2. Nem rossz.
Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Ra3
őstag
jeeeeee, team fortress 2-re is tesztelve
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
^Clown
veterán
Szerintem a kétmagos ion konfig egy okosabban átgondolt szoftverkörnyezettel jobban bírta volna a strapát, és HTPC-nek is simán használható volna.
Az alaplapi ciripelésről tudnátok még mesélni?
[ Szerkesztve ]
-
salaud
aktív tag
A saját gépemben egy geforce 8200 chipset van ,bár az integrált gpu-t nem használom, de meggyőző teljesítményű, beszerelés után csak kíváncsiságból kipróbáltam a napi szinten játszott obliviont, meglepően jól futott vele, igaz, élsimítás nélkül, és kis felbontáson, de játszható volt. Pedig azt hittem, nem fog futni. Én is gondolkodtam második"netezős/letöltős" konfignak egy atomos lap beszerzésén, de akkor érdemesebb még egy ilyen deszkát egy alulfeszelt athlon x2-vel beszerezni, mert az a 20 W eltérés elég kevés, ellenben használható gép lesz, az atom-mal ellentétben.
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
BlueAthlon
senior tag
játékos teszt szerint viszont az AMD HD 3200-asa maradt le, az Ion elverte a GeForce 8200-at, annak ellenére, hogy annak magasabbak az órajelei. Ezt a benchmarkot valószínűleg nem fogjuk a továbbiakban használni, nem tűnik megbízhatónak...
Itt egy kis magyarázat : Az nvidia ION-ja ugye egy GF9400 átnevezve meg egy újabb steppinggel, hogy kevesebbet egyen.
A GF9400 felépítése 4 rop / 8 textúrázó / 16 shader... ( G96 mag )
A GF8200 felépítése 4 rop / 4 textúrázó / 8 shader... a G98 magra épül!! Nem a régi Geforce 8400 es G84 esére, mint ahogy sokan gondolják! Tehát hiába magasabb egy picivel az órajele, lemarad.
GF9400 maga nemében nagyon jó kis IGP, mondjuk Atom messze nem futtatja ki. Core 2 vonalon egy 1333-as FSB-s cpu-t mellé téve igencsak szép eredményeket ér el, kár hogy AMD fronton nem lett kiadva, méltó vetélytársa lenne a 790GX nek.
Egy 700 mag / 1750 shader ( mellette 1333-as FSB / DDR2-1066 ram ) órajelen járó GF9400 est a 790GX is csak 1GHZ órajel / 1333+ sideport / ( phenom 2600 NB / és overdirve-ban 13x (2600)-ra módosított HT) mellett képes lehagyni..
[ Szerkesztve ]
Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az NVIDIA Ionja a mérleg egyik serpenyőjében, konkurens rendszerek a másikban. Megvizsgáltuk, hogy mi ez a nagy felhajtás az Ion körül...
- Fujifilm X
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Vicces képek
- E-roller topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ASUS notebook topic
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170-A Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-Z87M-D3H Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z390 Gaming Plus Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 2x8gb corsair vengeance lpx 3000 mhz cl15 ddr4
- 64GB (8x8GB) DDR3 REG ECC szerver ram (16.000Ft egybe a 64GB)
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest