Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Dave™

  veterán

  beelőzted mhorvat-ot :D Persze ez nem szakmai cikk, de nagyon jó szubjektív vélemény :K

  Én továbbra sem értem, hogy hiányozhat neked a magas, szerintem nem hogy nem vág, de még ki is van emelve :F Sennheiser közepes haranggal, ami nagyon puha, és rendesen hallójáratnak megfelelően pozicionálva. De lehet nálam van a hiba, nem tudom. Eddig mindenesetre senki sem mondta, hogy kevés lenne neki. A többivel maximálisan egyetértek :K

 • ntomka

  veterán

  Persze, tudom, hogy fog írni róla cikket, nem is veszem el a kenyerét, mert ő több félét tesztelt, így jobb rálátása van. :) Ez tényleg annak van, aminek írtam: szubjektív véleménynek. :)

  Ahogy írtam, összességében nagyon jó véleménnyel vagyok a fülesről. Érdekes módon a samsung harang bejött, jobb, mint az akg harangok, pedig ott a közepessel már egész jó. De akárhogy csűröm-csavarom (szó szerint), nekem hiányzik valami a magasból. De az is lehet, hogy szokatlanul új még nekem ez a tiszta közép, ami ráül a magasra. De ha nem panaszkodott erre még senki, akkor biztos nálam van a hiba, vagy az orvosnál amelyik azt mondta, hogy 16k fölött is simán jó a hallásom. :D

  [ Szerkesztve ]

  ツ Headphones on - World off

 • themebuilder

  senior tag

  Érdekes cikk. Grat hozzá!

  Egy kép szerintem még bőven elférne a cikkben Revolution XR120Pro II-ről. :)

  A Samsung gumiharang pontosan milyen típus, hol található olyan?

  ♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

 • zack

  nagyúr

  Jó cikk lett, tetszik. :C
  Véleményem szerint ez lesz egy darabig a "must have" Thomas műhelyéből, bér még személy szerint nem hallottam. De az eddigi pozitív véleményekből ez kezd egyértelmű lenni. Mindenképpen meghallgatnám én is, mennyire van közel az Xcape-hez, de azt gondolom, még ha közelebb is áll mint a többi Xears, részletességben, a tartományok elkülönülésében, és a "vágott" vagy mások szerint a "kiemelt" magas miatt semmiképpen sem említhető egy napon az Xcape-pel. Természetesen nem egy árkategória, de ennél kissebb különbségekért is van hogy dupla árat kérnek az Xcape feletti kategóriákban.
  Nyáron lehet kipróbálom a Sennheiser IE8-at vagy a FA DBA-02-öt, és nagyon kíváncsi leszek a konklúzióra. Természetesen ha tehetem, mind a két fülest be fogom szerezni, és furdal a kíváncsiság hogy szólhatnak e 50-100% jobban az Xcape-hez képest 2x-4x áron.
  Mindenesetre tisztázni kellene hogy akkor most megvágja a magas tartományt, vagy kiemel. Közel sem mindegy és ez csak abból az aspektusból lehet szubjektív, hogy jobb és kevésbé jó hallás.
  Saját aspektusomból nézve, mindenképpen a balanced a nyerő, de a megvágott magast jobban el tudom viselni, mintha ki van emelve, ugyanis a fülemet az fárasztja a legjobban, ha a magas tartomány kiemel.
  Ezért is kellene mielőbb tisztázni, mert oké, hogy akinek nem tökéletes a hallása, az 15kHz felett nem hall semmit, de aki viszont igen, az csalódni fog.

  De változatlanul jó cikknek tartom, és persze köszönjük! ;)

  [ Szerkesztve ]

  Samsung Galaxy Note 9 Ocean Blue 128GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

 • ntomka

  veterán

  Ez csak egy személyes bejegyzés a saját véleményemről, szóval a kép nem olyan égető ide szerintem, de örülök, hogy tetszik! :R

  A samsung harangot az omnia premium headsetről szedtem le. :D Van tőle jobb minőségű (már az AKG harangjai is azok), de számomra ez a füles ezzel a legkényelmesebb és legjobb hangzású anélkül, hogy pluszban költöttem volna rá.

  (#4) zack: Ez tényleg elég szubjektív. Kinek mi az ingerküszöbje. Nekem szerencsére tényleg jó a hallásom, az ingerküszöböm is fent van (szigorúan freki tartomány szempontjából), így a magas hangokat jobban tűröm, mint a mélyeket, nekem az utóbbiból több az, ami másnak kevés. Az XR mélyei számomra tökéletesek, nagyon szépen szólnak. Ha kiegyensúlyozott hangzásra vágysz, mindenképp megér egy próbát ez a füles, mert ennek ilyen hangja van! Egyébként meg lehet az van, amire még senki nem gondolt: ezerből sikerül kifognom azt az egyet, ami vág fent... de továbbra is: elégedett vagyok vele, pl. buszon rockot hallgatni ideális. :C

  [ Szerkesztve ]

  ツ Headphones on - World off

 • bigmasterg

  addikt

  "és furdal a kíváncsiság hogy szólhatnak e 50-100% jobban az Xcape-hez képest 2x-4x áron."

  Ne furdaljon, nem fog.
  Hifiben általános, hogy ahogy mész felfele egyre kisebb javulásért egyre többet fizetsz.

  ˙

 • dudika10

  veterán

  12kHz környékén még van egy púpja is nálam. Nem vág az, csak utána esik egy nagyobbat és 16kHz-ig tartja azt a szintet. 16kHz-nél meg teljesen eltűnnek a magasok.
  Persze ez az én hallójáratomban igaz lehet, hogy a tiedben nem, mindenesetre a füles képes szólni felette is. :K

 • ntomka

  veterán

  Hm, nemtom, de tényleg úgy érzem, hogy valahol ott 10kHz fölött (pontosan nemtom) lehetne több is. De könnyen lehet, hogy csak egyéni preferencia. :)

  ツ Headphones on - World off

 • mhorvat

  senior tag

  A cikkhez gratula, örülök, hogy több vélemény is olvasható már a fülesről. :K Azt viszont kissé furcsállva olvastam, hogy szerinted a középtartomány fekszik neki a legjobban és a magas kicsit vágott, de elvégre ez is egy vélemény, ha Te így gondolod nem kötekszem, csak engem is meglepett.

  "Mindenképpen meghallgatnám én is, mennyire van közel az Xcape-hez, de azt gondolom, még ha közelebb is áll mint a többi Xears, részletességben, a tartományok elkülönülésében, és a "vágott" vagy mások szerint a "kiemelt" magas miatt semmiképpen sem említhető egy napon az Xcape-pel."

  Én tényleg nem értelek, de már nem húzom fel magam ezeken a hozzászólásaidon, inkább jót mosolygok rajta. :K Értem én, hogy jó füles az Xcape-d, de olvasva a hozzászólásaid folyamatosan azt veszem észre, hogy Te nem velünk, hanem magaddal szeretnéd azt elhitetni, hogy mondjuk egy XR nem veri kenterbe kicsit olcsóbban. Tényleg nem tudom, mert én meg az Xcape-t nem hallottam, így nem is viszonyítok hozzá látatlanban, de fura nekem, hogy mikor Bici megírta, hogy a Sunrise veri a Xears-eket, akkor bólogattál, amikor meg elhintett annyit a fórumon, hogy kis hallgatás után az jött le neki, az XR odaver az Xcape-nek, mintha nem akartad volna meghallani. Merthogy ezt írta.

 • ntomka

  veterán

  :R Azóta volt egy kis frissítés máshol: [link]. A közepekről a véleményem változatlanul megvan. Ami ebben a tartományban szól, az életet kap a fülesben. :K

  ツ Headphones on - World off

 • zack

  nagyúr

  Amit itt leírtam azt tartom. Bici véleményére adok, de egyébként igen. Jól látod.
  Szkeptikus vagyok az Xcape verő Xears-szel kapcsolatban.
  És azt is jól látod, hogy részben azért vagyok kíváncsi, mert az én fülemmel akarok meggyőződni, tényleg azt fogom e hallani amit Bici írt.
  Ezzel nem Bici fülét kérdőjelezem meg, csak emlékezetből nehéz más fülessel kapcsolatban konklúziót írni. Mi több, nem is lehet. Persze a semminél jobb, és keveseknek adatik meg, hogy egyszerre egymás utánban cserélgetve próbáljanak konklúziót kialakítani a fülesekről, ami bár még mindig szubjektív, de mindenképpen összevethetőbb.
  Azért is várom a kipróbálást, mert egymástól teljesen különböző véleményeket is olvasok a fülesről, és kíváncsi vagyok, kinek van igaza, vagy az én véleményem egy esetleges harmadik aspektus lesz e.
  Mindenesetre az Xcape-ről nincsenek eltérő vélemények. :U

  Samsung Galaxy Note 9 Ocean Blue 128GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

 • mhorvat

  senior tag

  Értem én, csak amíg nem hallgattad meg, teljesen felesleges olyanokat leírni, amit előző hsz-emben kiemeltem. A leírtak alapján hidd el, teljesen hitelét veszti a vélemény, mert amíg nem próbáltad bár szkeptikus lehetsz, de belemenni olyan dolgokba, hogy kétled, annyira részletező lenne, vagy olyan szépek a magasai, hát... :U
  Abban pedig nincs ellentmondás, hogy az XR döbbenetesen jól, dinamikusan, részletezően szól. Illetve de, Te állítod, hogy "nem is lehet ennyire jó", de mivel vaktában teszed, így túlzottan nem releváns a vélemény. Az a baj, hogy félek ha kipróbálnád és esetleg jobban tetszene, mint az Xcape-d, nehezen vallanád be, nem hogy nekünk, még magadnak is, mert egyfelől túlságosan elfogult vagy, másrészt lerombolódna az "Xcape" kultusz, ráadásul egy fele (1/3?) annyiba kerülő fülestől.

  [ Szerkesztve ]

 • zack

  nagyúr

  Ezt a fele annyiba kerülő dolgot ne nagyon emeld ki. :U
  Az Xcape formája, súlya, és szilikon harangjainak minősége olyan "társsá" teszik a mindennapokban, amit teljesen jogosan felárként számítanak fel, a hangzáson felül. Nem csak a Sunrise, hanem bármelyik másik premiumot gyártó cég is felárt számít. Apróság? Aspektus kérdése. Ha nem csúszkál, és megfelelően izolál a harang, ill. pont jó a vevőnek akkor apróság. Ha harangot kell vadászni hozzá, mert a gyári az fos, és még megfelelő haranggal sem lesz kellően stabil, illetve kényelmes hosszútávon, akkor nem nevezném apróságnak. Joker sem hiszem, hogy véletlenül teszteli az "Accessories", "Build Quality", "Isolation", és "Comfort" szempontokat, és bár sok fülest hangzásban jónak tart, a "value" pontszámot lehúzza körítés, ami legalább annyira fontos hosszú távon mint a hangzás. :U
  Egyébként pedig nincs ami hitelét veszítse, mert az eddig leírtakból alkotttam egy előzetes konklúziót, mint néhányszor te is, ill. oly sokan mások is, és kiemeltem, hogy a kíváncsiságom határtalan, és kipróbálnám, de az eddigi vélemények alapján nem hinném hogy tudja az Xcape minőséget. Ettől persze 10k-ért lehet hogy baromi jó vétel, és sokkal jobban fog tetszeni mint az XT120 Pro. Tudtommal nem mindenkinek tetszik amit hall, és mindenki mást hall, egy elvileg balanced fülesben. Ez okozza a szkeptikusságomat teljesen jogosan. Mert aki a balanced hangzást szereti, és vesz egy Xcape-et, az tuti nem fogja eladni, és nem fog 5 emberből 5 teljesen mást állítani a hangzást illetően.
  Feszegethetnénk a gumiharangokat is, mert bár kapható külön is jó minőség, de ha tényleg akkora jelentősége van, ahogy azt egyesek állítják, akkor valószínűleg, egy komolyabb modellhez tartozó párnákat, a gyártó az optimális hangzáshoz alakít, ill. szerepe lehet a kialakított hangzásvilághoz.
  Persze ebben is szkeptikus vagyok, ezért írtam, ha abből indulunk ki amit a fórumon oly sokan hangoztatnak, hogy köze van a füles hangzásához a gumiharang anyagának és kialakításának, akkor ebben az Xears nem túl jó.
  Lehet csűrni-csavarni, de megnyugtatlak, nem szenvedek Xcape "kultuszban", az XT120 Pro-t hallottam, és nem éreztem akkor durranásnak még az eredeti CX500-hoz képest sem, mint amekkora hypeot kapott a topikban. Ez a szkeptikusságom másik oka, ha ezzel az indokolatlan hype-pal már egyszer találkoztam, miért lenne másképp a többi Xears-szel? Lehet itt és most ennél a tipusnál a hype indokolt (bár a sok különböző vélemény nem ezt támasztja alá), ezért is fogalamztam óvatosan.
  Ha valakinek van kölcsönbe egy bejáratott XR120 Pro-ja 1 napra, szívesen kipróbálom, és megmondom hogy mit hallottam. Még csak 1 nap sem kell, találkozok vele, saját fülgumi garnitúrát mindenki hozza, és egy fél órás Mekiben történő öszzehasonlításra bármikor vevő vagyok. Természetesen viszem az Xcape-et is. ;)

  Samsung Galaxy Note 9 Ocean Blue 128GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

 • mhorvat

  senior tag

  Jó rendben, kicsit eltértünk attól, amit eredetileg kiemeltem, ez pedig a hangminőség. Nyilván valamiért drágábbnak kell lennie az Xcape-nek, de sorry, Te melyiket választanád két ugyanolyan áru füles közül:

  1) Gyengébb hangminőségű, de nagyon jó és sok kiegészítővel
  2) Jobb hangminőségű, de gyérebb kiegészítő kínálattal

  Le merem fogadni, hogy a 2-est választod Te is. A Xears-ekre utóbbi jellemző, ami ritka. Aztán persze van még egy kategória, amilyen az Xcape is, sok és jó kiegészítő, jó hangminőség -> drágább.

  Én az Xcape-t nagyon rég le szeretném már tesztelni, egy kimerítő cikket írni róla. Az egyszeri meghallgatás (de még az 1 nap is) kevés nekem, egy bő íráshoz több idő kell (3-4 nap). Ha összefutunk, én természetesen nagyon szívesen kölcsönadom a Xears-emet arra az időre, amíg Te kölcsönadod az Xcape-t. Mindkettőnk tapasztalatot nyer, és megírhatjuk azt a fórumozóknak is, bővebb információval fognak rendelkezni.

 • zack

  nagyúr

  Nah. A végén még közös nevezőre jutunk. :DDD
  Természetesen a fapadosat választanám én is jobb hangzással. ;)

  A tesztre visszatérve, semminek sem vagyok az elrontója, hiszen én ajánlottam fel, de szvsz. ha összeállítasz egy 8-10 számból álló "demó csokrot", és én is, az bőven elég arra hogy véleményt alkossunk és kiderüljön végre melyik a jobb. Ez kb. 1 órás elfoglaltság, de szerintem ez még sok is lenne (szvsz.).
  Ami miatt jobbnak tartom ezt a megoldást, hogy nem emlékezetből kell írni egyikről sem. Tehát egy adott szám adott részletét kiragadva egymás utánban meg lehet hallgatni mindkét fülessel, amit mindjárt elemezni is tudunk.
  Ha lehet, és neked ez így megfelel, én ezt választanám, mert jóval objektívebb lehett a kialakított vélemény, mint emlékezetből. :R

  [ Szerkesztve ]

  Samsung Galaxy Note 9 Ocean Blue 128GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

Hozzászólok Aktív témák