Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • D1Rect

  félisten

  no offense, meg semmi, próbálok objektív lenni:
  Neked soha nem ment a kritika feldolgozása? :U

  "Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

 • novascream

  csendes tag

  no offense taken

  Amúgy a kritika mint olyan nem probléma amíg valaki mondjuk mindezt úgy teszi hogy :

  1. Tiszteletben tartja hogy a vélemény mint olyan "magántulajdon" és nem attól jó hogy olyan mint az övé
  2. Egy adott témához íródott cikkhez a témát illetően szól hozzá ( pl. nem venné magát jól ki ha mondjuk elkezdeném osztogatni a kvantumfizikával foglalkozó fórumokat azzal x angol szót nem helyesen írtak le miközben ugye fingom sincs a témáról )
  3. Ha már úgy érzi hogy az elkövetett hiba annyira súlyos - akkor mindezt kulturált módon teszi.

  Teszem azt :

  "A cikkhez nem tudok hozzászólni de maga szövegben x nyelvtani hiba és egyéb stilisztikai hibákat találtam ezeket ki kéne javítani.
  Ettől függetlenül írj tovább senkiből nem lesz 1 nap alatt Shakespeare."

  Semmi extra nincs a fent látható kommentárban de rögtön érezhető hogy a célja nem az okoskodás hanem a segítő szándék.

  Tudod nem azzal van a baj hogy valakinek tetszik e vagy nem teszik, mivel aki azért ír hogy az tetsszen valakinek az kapásból nem a véleményét írja hanem amit mások hallani,olvasni akarnak. A probléma még csak nem is a cikk hanem az internet jellege...

  Példának okáért ha most veszed az elmúlt időszak 5 legtöbb port kavart cikkét és mondjuk mindezt egy étteremben vagy Pub ( kocsma ami nem késdobáló ) keretein belül vitatod meg, garantálom neked hogy maximum 2 ember merne megszólalni mivel az anonimitás hiánya és a személyes kapcsolat jelenléte emlékeztetné arra hogy amikor valaki véleményt nyilvánít illik megtisztelni azzal hogy nem kötekedsz a témához mérten jelentéktelen dolgokkal vagy ha már mégis mindezt másképpen teszed.

  Ami pedig a kritika elviselését illet - Én nemhiába nem írok kommentárt a saját vagy akár más írók cikkeihez. Ez itt a privát blogom ahol a magánvéleményemet írom le.
  Ha úgy tetszik olyan mint egy kis-kis privát szoba a sok nagy előadóterem mögött. Ha bejössz akkor vállald annak a következményét hogy olyat olvasol ami nem felel meg a saját értékrendednek.

  nem is igaz - nem is úgy - nem is az - nem is - nem

 • D1Rect

  félisten

  Értem amit mondasz. :K

  A nyelvtani hibákat egyébként én sem tartom szerencsésnek a cikkhez tartozóan közölni.
  Mert 0 információ tartalma van. Tessék írni a szerzőnek privátot, e-mailt, füstjelet mittomén.

  Nyilván vannak kivételek(pl. 30 soros írásban ~100 hiba), amikor nem lehet elmenni amellett, hogy rettenet a helyesírás(hiánya).

  Vannak témák amiről IRL tényleg nem mernének beszélni emberek.
  Egyszerűen félnek, hogy kinevetik /tudja hogy valami nem okés a mondandójával /nem meri felvállalni a véleményét.
  (ez utóbbi vicces, vannak témák amiben az emberek a nickjüket nem merik felvállalni és regelnek egy újat 1. hsz kedvéért :D )

  A warez pl. egy hihetetlen flémgenerátor fórumon.
  IRL nem szoktam tovább jutni 1 percnél warez "vitában".

  Az anonimitás adja meg a bátorságot sokaknak, hogy kimondják/leírják amit valóban gondolnak és ne a szociális máz mögé bújva valami diplomatikus hablattyal elfedjék a mondandójukat.

  Cikkírás:
  Ha valaki ki áll a világ nyilvánossága elé valamivel amit ő készített, sztem kutya kötelessége a legjobbat nyújtani. A kritikából lehet tanulni, még ha olyan stílusban is fogalmazták ami nem tetszik.

  A másik oldal, hogy a neten az emberek jelentős része mindenféle ellenszolgáltatás nélkül
  publikál, saját idejét/pénzét felhasználva. Ezt tiszteletben kell tartani.
  A cikkíró bármikor dobhatja a "csinálj jobbat" labdát.

  Nyilván ha valaki hivatásból ír és pénzt kap érte akkor nem dobhatja a labdát, mert neki az a munkája.

  [ Szerkesztve ]

  "Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

 • novascream

  csendes tag

  A masszív hibamennyiség jelenléte vitathatatlanul indokolja hogy jelezd, ez nem vitás. Teljesen jó ötlet a privát üzenet, de én még abba is benne lennék hogy kommentár formájában egészen addig amíg a fentebbe említett formában és amforában.

  A warez egy necces téma és magam is élvezettel olvastam persze teszem hozzá hogy volt egy két teljesen korrekt gondolatmenet. ( nem tudom már ki volt az de azt hiszem valami olyasmit irt hogy "ha nem tudod megvenni Az Alfa Romeo-t nem sétálsz be a boltba és lopod el hanem veszel Suzukit :R )

  Azon gondolkoztam hogy kéne egyszer egy találkozó ahol mindenki egy névtáblával érkezik ahol az egyik oldalon a saját neve a másikon pedig az internetes neve van. Az este folyamán mindenki a saját nevét használná és lehetne tippelni hogy vajon ki kicsoda. Nagyon kíváncsi lennék hogy hány embernél történne meg hogy a neten elvárt stílus, vehemencia a valóságban hogyan valósul meg....

  Szó se róla - ha publikálsz ne fogd vissza magad semmilyen téren, a gond inkább ott van hogy én sem ebből élek ergo az első a munka amiből az ennivalót veszem, utána a magánélet,és valahol a harmadik helyen kullog a hobbi. ( ahova az írogatás is tartozik)
  Természetesen ha valaki ebből él én sem örülök neki ha tele van hibával ámbár itt jön be az értékrend mert ha mindemellett jó a cikk, érdekes a téma, tetszik ahogy kifejti akkor nagyon hidegen hagy hogy vesszőhiba ,vagy hasonló.

  nem is igaz - nem is úgy - nem is az - nem is - nem

Hozzászólok Aktív témák