Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Rebellion.!

  csendes újonc

  Tegnap én is csak megvettem második telefonnak. Nálam ez a teszt volt a döntő a vásárlás előtt.

  https://www.notebookcheck.net/Nokia-5-Smartphone-Review.240168.0.html
  Szerintem a ma létező legjobb és legrészletesebb cikk róla. Ajánlom mindenkinek. Itt legalább helyén kezelik és a kategóriáján belül hasonlítják.
  A cikk címe pedig: "Nokia 5 - Successful comeback."
  A verdict pedig: "You cannot expect much from a smartphone listed for 200 Euros, can you? The Nokia 5 proves exactly the opposite, offering quite a bit in terms of features and performance."

  Melegedésről:
  "The Nokia 5 stays cool during the test. Even under load, it maximally warms up to 36.9 °C (~98 °F)."

  Az optimalizálatlanságról és a teljesítményről, lassú tárhelyről pedig csak ennyit vágnék ki belőle:
  "While surfing on the web, the Nokia 5 strikes a good figure. Subjectively, nothing falters and pages are loaded quickly.
  Settled in the lower mid-range, the SoC provides the test candidate with a fast system performance, even if you can notice the limited working memory of only 2 GB of RAM from time to time. "
  "The Nokia 5 also shows a good performance in the storage speeds. With a sequential data transfer of 83.9 MB/s during read and 62 MB/s during write, the smartphone can beat all the other competitors."

  Csak pár sor a belőle.. olvassátok el, egyelőre 1 napos véleményem alapján szeretem a telefont. És semmilyen a lehúzásban szereplő jelenséget nem tapasztalok. S7 edgem szintjét nyilván nem éri el, de jelenleg szívesebben netezek a Nokia 5-ön, bár ez biztos az "újdonság érzése" miatt van. :DD :DD

  Viszont barátnőm Samsung A3 2017-ese 10 perc után felidegesít az olyanokat produkál. Nekem annál mérföldekkel jobban tetszik.
  A továbbiakban ha bárkinek kérdése lenne nyugodtan írjatok és megnézem. :)) :R :R

 • janeszgol

  veterán

  Én is évek óta olvasom a Notebookchecket (továbbiakban NBC) és valóban nagyon igényes teszteket készítnek. Majdnem GSMArena minőség.
  Akkor már megragadnám az alkalmat. A felvett videó minősége valóban gyenge? A kijelző minősége milyen telefonnal egyenértékű kb? Órákon át tartó olvasásba belefárad a szemed? Az antennák jelerőssége milyen? Köszi. :R

  "Feltartóztattuk őket – mondta Hester. – Kitartottunk. Segítünk Lyrának. Azután büszke kis megtört valóját Lee arcához simította, amilyen szorosan csak tudta, és meghaltak mind a ketten."

 • AttilaNokia

  tag

  Nincs mozgásstabilizátor a videóhoz, így remegős kezűeknek nem ajánlott, de elmegy. A 640-es Lumiámnál jobb, de az nem mérvadó. :D Nem szoktam olvasni telefonon, de nekem nem fárasztja a szemem. Az antennák jelerőssége kiváló. Állandóan a neten lógok (főleg mióta mióta korlátlan netem van), és nem tapasztaltam ingadozást.

  Ami kimaradt a tesztből: Nagyon jó a telefonálás hangminősége. (Hihetetlen, hogy ezt már nem is tesztelik!)

  [ Szerkesztve ]

 • janeszgol

  veterán

  Pedig nekem nagyon fontos a beszédhangminőség. A tesztből:

  "A beszélgetési hangminőség átlagos, személy szerint némi plusz hangerőt elviseltem volna, viszont a zajszűrés elsőrangú. Lazán ropogtathatunk nyers zöldséget társalkodás közben, a partner mit sem fog észlelni a kissé tiszteletlen gyakorlatból."

  Köszönöm a válaszokat.

  [ Szerkesztve ]

  "Feltartóztattuk őket – mondta Hester. – Kitartottunk. Segítünk Lyrának. Azután büszke kis megtört valóját Lee arcához simította, amilyen szorosan csak tudta, és meghaltak mind a ketten."

 • AttilaNokia

  tag

  Ja, ezt benéztem. Csak egyszer olvastam el a tesztet. De tényleg jó telefonálni. Viszont mostanában már kezdünk átszokni a Messengeres telefonálásra, az is rendben van. Ahogy terjednek a nagyobb vagy korlátlan előfizetések a mobilnetre, úgy fogjuk elhagyni a hagyományos mobilozást. Old school is, meg drága is.

 • janeszgol

  veterán

  De az is a beszédhangszórót és a mikrofont használja, csak nem GSM-en vonakapcsolt, hanem TCP/IP csomagkapcsolt alapon megy.
  Szóval örülök, hogy azt írod, jó rajta telefonálni. Ez többet jelent, mint bármilyen mérés. (A GSMArena-n vannak mérések többek között a beszédhangszóróra is. Még ma is figyelembe veszem, de néha csalóka.)

  Én tartom az érdeklődésem az új Nokia telefonok iránt. Ha a Lenovo szerelné őket össze, akkor nem. Többek között a Motorolák ezért nem is érdekelnek. Már csak arra leszek kíváncsi, hogy a rendszerfrissítés menyire lesz gyors. Elsőnek csak a csúcskészülékek kapják és utána lefele menet vagy rögtön mindegyik? Az utóbbi igen csak emelné az érétkét. (Sajnos az előbbi a divat.)

  [ Szerkesztve ]

  "Feltartóztattuk őket – mondta Hester. – Kitartottunk. Segítünk Lyrának. Azután büszke kis megtört valóját Lee arcához simította, amilyen szorosan csak tudta, és meghaltak mind a ketten."

 • AttilaNokia

  tag

  Csúcskészüléknek nem nevezném se a Nokia 5-öt, se a 6-ot, de az augusztusi patch-et megkapták már. A Nokia 3 mostohagyerek, de állítólag az is megkapja majd az Android O-t. Most fog elválni a szar a májtól, hogy mikor és milyen Android O-t fogunk kapni. Rettenetesen csalódott lennék, ha valami "közbe jönne", és nem kapnám meg időben az O-t.

 • YiHunter

  csendes tag

  A nokia 5 és 6 már megkapta az augusztusi csomagot.

  A nokia 3 csak a júliusit, de annak most augusztus folyamán várható a 7.1-es rendszer frissítés (valószínűleg azzal együtt adják a legújabb biztonsági csomagot is),
  Nokia 5 és 6 frissítéssé eddig pár nap eltérés a pixelekhez és nexusokhoz képest. A 3-as frissítése lassabb de ez a hírek alapján a MediaTek sara (hivatalosan nem támogatja pl 7.1-et ezért a HMD/Foxconn írja velük közösen meg a támogatást) Az Android O mind 3-ra jönni fog és az 5 meg 6-ra valószínűleg az Android 9 is (2 év garantált frissítést írnak a weboldalon minden készülékhez, de szerintem a Nokia 3 a MediaTek miatt kicsit lefog morzsolódn, illetve úgy gondolom ez miatt több HMD-Foxconn Nokia nem is valoszinű MTK soc-kal).

  A Nokia 2 szerintem meg Android GO bemutató készülék lesz (szerintem mással nem lehet magyarázni a leendő létezését)

  [ Szerkesztve ]

 • quailstorm

  nagyúr

  Kifejezetten értetlenül állok teljesen más hangvételű cikkek előtt. Próbáltam utánajárni a dolognak amennyire a publikus neten lehet, olyat gyanítok, hogy más hardverű készülékek kerülnek forgalomba, mint a Huawei eMMC botrány is volt.

  Azt tudjuk, hogy többféle revízió van Nokia 5-ből, konkrétan 4, abból legalább 2 EU matricás, de inkább 3.
  [link] [link] Még TA-1025 is van belőle...
  Bakker ezek már rátripláztak a klasszikus Nokiás őskáoszra.

  Geekbenchen keresve viszont se a V3 se a V4 nem hoz ki mérési hibahatáron túli különbséget közöttük.

  Viszont nagyon friss V4 mérések közt van 3 érdekes. Ez a rossz. Ez a jó.

  És ezek csak pár napos eredmények.

  SD insight-tal jó lenne megnézni milyen az eMMC, de őszintén gőzöm sincs mi okozhatja az ennyire eltérő tapasztalatokat.
  Elvileg Hynix HAG4a2 van benne, és az gyors, meg az SD foglalata is gyors...

  Elvileg ide a TA-1053 dual SIM és a TA-1024 single SIM jön.

  [ Szerkesztve ]

 • quailstorm

  nagyúr

  Elvileg a két fikázós cikkben nem volt gond a teljesítménnyel (Geekbench4) és az MA!-son látszik, hogy TA-1053. Végképp nem értem.

 • tibaimp

  őstag

  Nincs videó a cikkben, vagy csak én nem találom? Pedig mindig megnézem :(((

  A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

 • no more

  addikt

  Csak Bog szokott csinálni általában, meg Bone. Én is hiányoltam a videót... Ez van.

  Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx

 • gebro

  aktív tag

  Üdv!

  Dual sim-es tapasztalat van esetleg valakinek, rendben kezeli mindkét kártyát?
  Akkumulátor fogyasztást mennyire befolyásolja?
  Az MA teszt azt írja, hogy mindkét kártya LTE képes. Ez tényleg így van?

 • trebrona

  veterán

  Ha már meg lettem említve, nem tudom, hogy azzal az egy képpel mi történt, igazság szerint sem előtte, sem utána nem fordult elő. [link]

  (#445) AttilaNokia:
  Igazából tényleg semmitmondó a speedtest eredmény, ezt B20-as Redmi 3S is tudja:

  Hogy a témához is hozzászóljak, ne csak offoljak:
  Amit már többen is leírtak, szolgáltatónál vásárlás esetén, vagy cégeknek flottában, ahol nincs túl nagy választék, jó alternatíva. Függetlenként már más a történet, ott azért már sokkal bővebb a kínálat.

  [ Szerkesztve ]

  ------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs.

 • trebrona

  veterán

  Ezt pedig most mérte a már említett 37k-s 4A: [link]

  ------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs.

 • Mr K

  tag

  Én továbbra is elképzelhetőnek tartom, hogy az adott orgánumnál, vagy azon belül az adott tesztelőnél más a mérce (a Nokiára nem mondhatja, hogy gyors, mert akkor mit mond az S8-ra?) Meg kellene nézni, hogy hasonló kategóriájú másik készülékeket ugyanígy lehúz-e.

  A másik lehetőség szerintem az előítélet (lásd: borkóstolásnál se mindegy, hogy milyen palackból töltjük ki ugyanazt a bort...) Ehhez szerintem nem kell rosszindulatúnak lenni, elég némi tudatalatti ellenszenv vagy éppen szimpátia. És akkor a várakozást egyik esetben így érezzük: "well, you’ll need to be patient", másik esetben meg így "It’s a little slow to load and a little slow to quit." Aztán az első esetben adunk egy ilyen alcímet, hogy "This low-cost Nokia demands patience", a másik esetben meg egy ilyent: "A premium touch arrives on the best-selling budget Android". (Nokia 5 vs Moto G5). És még egyszer: nem kell ferdíteni, tényleg érezhetjük így. A Noteboocheck mérésekre alapoz, így az elfogultságnak kevésbé van terepe.

  Nem tudom mennyire lesz sikeres nálunk a Nokia 5, de ha igen, és ez a fórum kinőné magát egy nagy forgalmú általános Nokia 5 fórummá, az ironikus lenne... :)

  A linkelt "rossz" geekbench eredménynél nekem az tűnt fel, hogy 0 Mhz-s a proci (1.4GHz helyett), ami okozhat lassulást nem? :D (Csak viccelek, nem értek hozzá, így tippem sincs.)

  ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

 • quailstorm

  nagyúr

  Van több 0MHz-nek mutatott eredmény, de az nem jelenti direktben az alacsony pontszámot, nézz szét.
  Magát az általános felhasználói élményt a notebookcheck nem mérte, app loading és cache nélküli web loading time-ot se. A benchmark nem minden, de azt rendesen odatették az tény. Meg a háttértár mérését is.

  Ironikus meg nem lenne, a fórum azért van, hogy használják. Én anno a kiherélt Samsung S5830, az S5830i topicját vittem évekig, arra is volt igény, sok volt az átvert ember. (kicserélték az amúgy se erős belét egy negyed olyan erősre)

  De úgy néz ki ezek után, hogy annyira nem vészes a Nokia 5, ez már egy használható és piacképes készülék, igaz a bestbuytól messze van.

  [ Szerkesztve ]

 • this is life

  veterán

  Egy egy telefont a kategoriajan belul levokkel hasonlitjak ossze , vagy az arkategorian belul levok vagy pedig a kozel azonos hw-t tartalmazok az ellenfelek,viszonyitasi alapok. Ezen a teren pedig semmi kimagaslot, kiemelkedot sem nyujt a nokia felhozatala, igy nem best buy ,hanem csak egy telefon a sok kozul.
  Indulasra ennel tobbet kellett volna nyujtaniuk (mint anno a finnek symbin a fullra pakolt hw pl nfc ,fm transmitter, a lumia idokben pedig navi, carl zeiss,gesture ,dupla kopp es sok egyebb aprosag) .

  "aminek a szagával, a két hete nem mosott kőműves zokniból is ki lehet űzni a Gonoszt." by Anonymus

 • Joe.36

  addikt

  Ez a folyamat már elkezdődött VoLTE a neve én T-s vagyok nálam működik. HD hang. Szerintem is ez a jövő ahogy írtad...

  A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Samsung Note 9 + Samsung Gear S3 Frontier /

 • l.skywalker

  nagyúr

  FELHASZNÁLÓI VÉLEMÉNY! GYENGÉBB KÉSZÜLÉK(EK)RŐL VÁLTOTTUNK! (Blackberry Classic, MS Lumia 640)

  Most vagy mi kaptunk valami ritkán jól működő modellt vagy a tesztalany volt ennyire szar, de a feleségemnek pont a teszt napján vettünk egy NOKIA 5-öst és az elmúlt tapasztalataink között az egyik legjobb telefon eddig (Lumia640-et cserélte, előtte pedig Alcatel Onetouch Idol 2S-e volt).

  Már kikerült, hogy megkapja az Android 8.0-át illetve szépen jönnek rá a havi patchek is. Memóriakezelési problémákkal nem találkoztunk, melegedést eddig 1x tapasztaltam töltés közben amikor egyébként is 38 fok volt.

  Felhasználásában azért nem teljesen prof az asszony, de én nyüstölöm a gépet rendesen amióta megszerezte. Játékon kívül eddig filmnézésre használtam és direkt nem lövöm ki a programokat a háttérben, hogy lássam mennyire bírja.

  Eddigi tapasztalataim alapján pro:

  - a kijelző: én alapvetően rühellem a nagy kijelzőket én még Jobs hagyatékán élek, hogy a 4" a tökéletes. Ennek viszont valahogy olyan jól van összerakva: fényes, élénkek a színek és a háttérképnek kirakott képek is számomra szokatlanul jelennek meg, legalábbis az én iPhone SE-men sem ilyen szép. És van egy kis lekerekítés körben a kijelző szélén, amitől valahogy sokkal jobb lesz az egész fogása.

  - frissítések: folyamatosan jönnek első bekapcsolás óta. Van itthon 2 nexus tabletünk is már jó rég óta, utoljára ott éreztem magam olyan ügyfélnek akivel törődnek, hogy gyakran jöttek updatek/patchek

  - rendszer: játékon kívül eddig minden mással terheltem már a rendszert és mind a multitasking mind stabilitás rendben van. Eddig még 1 app sem mondott FC-t és a gépet sem kellett soha hard resetelni vagy újraindítani. A CPU jól operál, a grafikai chip már érezhetően gyengébb, de a RAM cserébe jól van kihasználva.

  - kamera: el voltam ájulva az iPhone kamerájától amikor megkaptam. Kérkedtem is vele az asszonynak, hogy most már végre milyen faxa képeket tudok lőni. Erre mikor megkapta a Nokiát úgy éreztem, hogy abban is megvan bőven annyi, sőt...

  - UI: nekem tetszik ez a sok kis kerek ikon és az, hogy a rendszerikonok megkapták ezt a nokiakék-fehér kinézetet.

  Kontra:
  - üzemidő: rém gyenge egy ekkora és egy ilyen teljesítményű telefonhoz. pikkpakk lerepül 80% egy átlagos nap, de átlag feletti napon délutánra már sír naftáér. A töltési idő 3-4 óra között mozog, szóval valóban nincs QuickCharging.

  Neutral:
  - ár: 1. A feleségem NOKIA-t akart, a 6-os pedig még nem volt a Telenornál, így alkalmazkodtunk a kínálathoz. 2. Ugyanebben az árban nem volt nagyon választék. Volt a Huawei P9 Lite, de abból is esetleg a 10-est szerettük volna ill. a CAT egyik telefonja, az meg nem éppen egy nőies darab. Feljebb a Sony Xperia XA1 jött volna szóba, de az 10k-val már több volt ill volt még talán 2 Samsung, de én nem kínai meg egyéb telefonok ellen ágálok hanem Samsung termékek ellen, így azt kizártam. 3. Havidíjas készülék volt, így akár kamatmentes részletfizetésre is vehettük volna.

  + futtattam Antutut, habár nem bízok már benne régóta és 45043 pontot kapott. Részletekben:
  3D: 7781
  UX: 16427
  CPU: 15533
  RAM: 5302

  (ja, és nem tudom számít-e de mi kéket választottunk. Majd rakok fel képeket mind a tesztről, mind a készülékről is hamarosan)

  [ Szerkesztve ]

  Power your Dreams™

 • l.skywalker

  nagyúr

  Tech2 konkrétan pár dologban tévedett is. Szerintük nem képes a készülék gyorstöltsére, USB-OTG-re és nem találták, hogy GorillaGlass 5 van rajta.

  Power your Dreams™

 • Mr K

  tag

  Oké, én végül is meggyőzhető vagyok: balekként áron felül vásárolni valamit (ami minden szempontból átlagos, vagy még az se) nem jó érzés, egy hamarosan csődbe menő cég termékét birtokolni meg pláne nem az. Ráadásul sosem voltam nagy Nokia fan, engem a Nokia telefonok mindig is hidegen hagytak (még ha az itteni megnyilatkozásaim nem is erre utaltak eddig... ;] ).

  Viszont akkor kellene egy kis segítség, hogy mi legyen helyette. Mostanra ugyanis kissé besokalltam attól, hogy még soha nem sikerült úgy megnyomnom a "Check for update" gombot a telefonomon, hogy ne azt mondta volna, hogy "Your system is up to date." (Ráadásul szerintem simán hazudik - vagy egy öt éve frissített rendszer up to date lenne?) Szóval most a fő elvárás az lenne, hogy frissüljön. Pár éve még vehettem volna egy Nexus 5X-et (bár az én ízlésemnek már kissé drága), de hát utód nélkül megszűnt. Nézegettem a Moto G-ket, de azok is inkább a vanilla droid-ban jeleskednek, mint a frissítésben.

  Van még egy kedves ismerősöm, akit akkor már szintén lebeszélnék a Nokia 5-ről, bár ő számomra meglehetősen idegen indokból szeretett volna ilyet: szerinte "állatul" néz ki, főleg a réznek hívott árnyalat!? Amióta meg meg is tapogatta valami ismerősnél, azóta végképp nehéz róla lebeszélni. Pedig, ugye, le kellene, szóval neki mit ajánljak helyette, ami nem drága, jól néz ki, de műszakilag se teljesen hulladék? (Nyilván ő is a szín alapján autót választó típus, szóval a fekete készülékek alighanem kilőve.)

  ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

 • l.skywalker

  nagyúr

  Erre megvannak a megfelelő topikok.

  [ Szerkesztve ]

  Power your Dreams™

 • jzsolt11

  csendes tag

  Miért akarod lebeszélni? Engem ha megpróbált volna lebeszélni valaki, elküldtem volna, hogy azzal a pénzzel gazdálkodjon, amit ő keres, ne az enyémmel. 😂

  [ Szerkesztve ]

  Android és Nokia fan - az életem végre beteljesedett

 • Joe.36

  addikt

  Samsung, de én nem kínai meg egyéb telefonok ellen ágálok hanem Samsung termékek ellen,

  Én is így voltam vele nagyon sokáig, de ők gyártják jelenleg az egyik legjobb telefonját... Bár én elhatároztam hogy többé nem veszek szolgáltatótól semmit, sztem nem éri meg, inkább rendelek az Eustock-rol.
  És nincsenek kötelezettségek.

  [ Szerkesztve ]

  A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Samsung Note 9 + Samsung Gear S3 Frontier /

 • l.skywalker

  nagyúr

  "A" széria tetszik meg a Note-ok. Alapvetően én sem használok szolgáltatói készüléket. De a feleség igen 😄

  [ Szerkesztve ]

  Power your Dreams™

 • Mr K

  tag

  Ebben a topikban hangzott el számtalanszor, hogy a Nokia 5 semmiben sem kiemelkedő (ennyi pénzért meg főleg nem), ami azt jelenti, hogy bármilyen igényhez tudnának mondani olcsóbb és/vagy jobb készülékeket (emiatt fog csődbe menni a HMD), ezért első körben egyszerűbbnek tűnt itt rákérdezni. Két csere közti időszakban engem nem annyira foglalkoztatnak a mobilok, nem ismerem a piacot, szóval számomra ezek nem magától értetődő dolgok.

  [ Szerkesztve ]

  ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

 • no more

  addikt

  2017-es A3 nagyjából ebben az árban van és körberöhögi ezt a telefont. Már csak azzal is, hogy vízálló, sokkal jobb a kamerája és ezerszer szebb a kijelzője. :)

  Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx

 • Mr K

  tag

  Kijelzőből nem bántam volna egy nagyobbat, meg a jelenlegi telefonom (Samsung) kb. ekkora amoled kijelzője sem győzött meg (már nagyon fura színei vannak...), de ez végül is mellékes: hogy áll a telefon a frissítésekkel? (Mert az lett volna a lényeg.) Úgy látom, hogy 6.0-as az Android, amit jelenleg 7.0-ra lehet frissíteni (ami a jelenleg 7.1.1-es Nokiával szemben nem valami biztató), de mire számíthatok később (mondjuk két éves távlatban)?

  ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

 • l.skywalker

  nagyúr

  Nem ugyanaz az ár. Az volt az egyetlen Samsung amire azt mondtam a feleségemnek, hogy nyugodtan de több mint 25%-al drágább lett volna. Ettől függetlenül bele fért volna, de az asszony 5"-ost vagy nagyobbat akart.

  Power your Dreams™

 • this is life

  veterán

  Nem azt irtam hogy balek vagy , hanem hogy a foxconnak friss belepokent az europai piacra Nokia nevvel nagyobbat kellet volna domboritania , a n5/n6-ba minimum qsd 625 16-32/3 giga tarhely/ram , kamera es a dac oke...
  A jelenlegi felhozatalbol huawei p9lite,honor 6x,lenovo vibe k5 note,xperia m5,huawei nova,htc one a9 , samsung j3 2017 bar a samut csak akkor valasztanam ha az lenne az egyetlen gyarto...,microsoft lumia 650 ds de csak a poen kedveert :DDD , de van meg meizu, es xiaomi is ami ebben az arban szoba johet.

  Viszont en nokia fan voltam 3210-el indult , majd a symbi korszak a 7650-el kezdve s a vegen 701, majd 625,820 es vegul 735 ,640 ... ezert irtam hogy a nokia nev egy kis pluszt is jelentett hw vagy sw teren (kiveve a s60v5 telefonokat)

  A frissites meglete a vagy sem jo kerdes , ex lumia felhasznalokent mikor frissult a rendszer , hat az nem mindig jelentett jot es el se lehetett utasitani , igy kisse szkeptikusan allok az updatek elott , eleg lenne csak security update...van galaxy tabom , azt is a legvegsokig a masodik sw/fw verzion tartottam ,mert ott volt leginkabb fluid a rendszer.

  Amugy semmi nagy baj nincs a nokia 5-el , hasznalhato atlagos telefon ,stock launcherrel es naprakesz security updatekkel ... a vas lehetett volna kicsit erosebb benne .

  [ Szerkesztve ]

  "aminek a szagával, a két hete nem mosott kőműves zokniból is ki lehet űzni a Gonoszt." by Anonymus

 • no more

  addikt

  Szerinted a Nokiádat meddig fogják frissíteni? Most komolyan, alsó-középkategóriás, maximum kap egy főverziót és kész. Az A széria is 1-2 főverziót szokott pluszban megkapni. A biztonsági frissítéseket elvileg kapja minden hónapban, a Samsung ebben élen jár. Mit jelent, hogy "fura színei vannak"?

  Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx

 • Mr K

  tag

  Ha jól értem, akkor a megjelölt két speciális felhasználásra ((1) olyan készülék, amire várhatóan lesznek frissítések, (2) drágább anyagokból készült igényesen összerakott készülék) nincs konkrét javaslatod.

  Az általánosságban felsorolt készülékek közül megnéztem találomra egyet, a Samsung-ot (mert nekem most az van, illetve van tőlük egy médialejátszóm, amit szeretek). A J3 (2017)-ről én azt látom, hogy 5000 forinttal tényleg olcsóbb (edigital), de csak öt hüvelykes a kijelző, nincs Gorilla Glass(?), nincs benne ujjlenyomat olvasó, iránytű és automata fényerő állítás. A processzora lassabb a Snap. 430-nál. Viszont csak 7.0-s Android van rajta, és a J sorozat nem azt jelenti, hogy kb. ez is marad? (A korábbi évjáratok nem kaptak frissítést, a J3-nál a Notebookcheck-en 2 hónapos biztonsági frissítést találtak.) Nekem ez így papíron nem annyira meggyőző...

  (#532) no more A Nokia 5 ígéretek szerint 2 évig kap frissítéseket, többek között megkapja az O és P androidot. Ezt egyelőre elhiszem nekik. (Mivel ez az egyik selling point, nem kizárt, hogy betartják.) Ha jól tudom, akkor az A3 alig pár hete kapta meg a 7.0-t - nem tudom megkapja-e a 8-at, de ha igen, az nem mostanában lesz... (A két korábbi évjárat 4.4.4-ről 6.01-re illetve 5.1.1-ről 7.0-ra jutott, ami viszont biztató.)

  A fura színek azt jelentik, hogy mintha a kék, piros és zöld színeknek egymáshoz képest megváltozott az erőssége(?) és emiatt a mintha el lenne színeződve az egész. Ráadásul nem homogén eloszlásban, azaz pl. a képernyő egyik felén kékesebb minden, mint a másikon. (De felőlem ez lehet képernyőhiba is, eltelt 6 év, a mostani kijelzők lehetnek jobbak. Mindenesetre nálam mostanában nem szempont az amoled kijelző. És ez a jelenlegi 4.65-ös nekem már pici, így a Galaxy A5 lehetne az igazi alternatíva, csak az már másik ársáv.)

  ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

 • this is life

  veterán

  A huawei p8 , illetve a p9 lite-al mi a gond , a fem vagy uveg hatlap annyira nem vonzo , ugy is tokba kerul a telefon nilkinn frosted shields a favorit . A mostani telefonom fem , az elozo muanyag volt , de mindegyiket vedtem tokkal ,mert a 820-am touchpanelje 3 szor banta meg hogy se tok se folia modban nyomtam.

  Amugy ha figyelmes lennel , azt irtam hogy nem rossz a n5 , de ennyi penzert kicsit jobban is megeroltethettek volna magukat ami a hw illeti , igaz az n6-nal ez meg inkabb igaz lesz .

  Nem a polarizacios szuro miatt latod furanak a kijelzo szinet ?

  [ Szerkesztve ]

  "aminek a szagával, a két hete nem mosott kőműves zokniból is ki lehet űzni a Gonoszt." by Anonymus

 • szp1

  addikt

  Konkrétan az én előfizummal 28k a Nokia 5 és 50k a Samsung A3 ( 17 ). Ez 78% kb.
  ( Az meg a másik, hogy hozzám samsung cucc be nem teszi a lábát többé ).

  Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )

 • Mr K

  tag

  Tegnap elolvastam pár Nokia 5 tesztet le is fordítottam pár dolgot, főleg a teljesítményre meg a felhasználói élményre vonatkozókat. Próbáltam szó szerinti fordítást gyártani (hogy a saját szóhasználatom ne torzítsa a jelentést), de a végeredmény elég suta lett. Nem is akartam beküldeni, de aztán mégis, hátha valakinek hasznos lesz. Aki tud angolul, az jobban jár a linkekkel...

  Independent

  Cím: "Nagyszerűen kinéző androidos telefon, ami szívfájdítóan olcsó"
  Alcím: "Egy készülék, ami a súlycsoportján felül teljesít"
  Két heti használat után. Teljesítményről: "A Nokia 5 megfelelő teljesítményt nyújt, a legtöbb helyzetben fürge, és gyorsan reagál. Néha a töltétési idők kicsit hosszabbak mint szeretnénk, de az idő nagy részében elfogadhatóan gyors."
  Verdikt: "Összességében ez egy nagyon vonzó telefon. Bár nem ér fel a szuper gyors processzorú dupla kamerás zászlóshajó telefonokhoz, fantasztikusan néz ki, és sokkal jobban teljesít, mint azt az ára sejteti. [A HMD ezzel kitűzte a zászlót, hogy jelezze] a Nokia telefonok, beleértve ezt is, valószínűleg adekvátak, erőteljesek, és nagyszerűen kinézőek lesznek."

  Forbes

  Cím: "A megfizethető Android egy stílusos házban visszatérés a korábbi sikerekhez?"
  Szerintem ugyanaz a szerző, mint az Independent-nél, de már hónapos tesztelés után.
  Teljesítmény: "Távol van a leggyorsabb telefontól, amit használtam, és voltak alkalmak, amikor megvárakoztatott, de az idő nagy részében megbízható és elég gyors volt."
  Zárás: "A Nokia 5 egy ütős [készülék] nagyon vonzó formatervvel, nagyszerű összeszereléssel és megfelelő teljesítménnyel." A többi kb. ismétlés...

  TechAdvisor

  Csak előzetes, nem igazi teszt.
  Verdikt: "A Nokia 5 mély benyomást tett ránk, különösen ha figyelembe vesszük az árát. Jó kinézetű adekvát specifikációkkal, és szeretjük, hogy az Android mindenféle túlkomplikált csomagolás nélkül került hozzáadásra. Arra számítunk, hogy a Nokia 5 egy igazán népszerű választássá válthat mindenki számára a középkategóriás telefonok piacán, és erős versenytársa lesz a Moto G5-nek."

  Finder.com.au

  Cím: "A trükkös középső gyermek"
  Alcím: "Lehet, hogy a középkategóriás Nokia 5 a legjobb készüléke [a három Nokia közül], de egy nagyon zsúfolt olcsó telefon piacon versenyez"
  Ez egy fura teszt... (mert kb. azt bizonygatja, hogy a drágább készülékek (G5 Plus, stb.) jobbak...) A konklúzió kb. az, hogy ha mindenáron prémium kinézetű telefont szeretnénk venni nagyon olcsón, akkor vegyük ezt, de egyébként vegyünk egy drágábbat, vagy ha nincs pénzünk akkor vegyünk kínait. Ez végül is ezen a fórumon is elhangzott... :)

  PhoneArena

  Teljesítmény: "Keresztülnavigálni a home képernyőn és a saját alkalmazásokon, mint a Contacts vagy Messaging általában gördülékeny, de betölteni a Facebook-ot és görgetni, vagy böngészni egy fotó galériát a telefon akadozását okozza. Ez ugyancsak megfigyelhető Chrome-ban bizonyos esetekben. A töltési idők ugyancsak ijesztőek lehetnek főleg [erőforrás]igényesebb játékoknál. A nap végén azt kapjuk, amiért fizettünk." Ezután jönnek a benchmarkok, amik mutatják, hogy a Moto G5 és Galaxy A3 / J5 (2016) készülékekhez képest mindenben a legjobbhoz hasonlóan teljesít, ha éppen nem a legjobb. :) (Megnéztem mit írnak a G5-ről: Szépen megy, pár helyen akad, de nincs nagy jelentősége. Játszani meg ugysem nagyon lehet vele, mert az FHD már sok neki. De ez se számít.)
  Konklúzió: "Mindent figyelembe véve a Nokia 5 egy csinos okostelefon, ami tiszta és naprakész szoftverrel jön, de végső soron teljesítmény szempontjából csalódást kelt. Néhány ember kétségtelenül vonzónak találja majd, - meg az árcéduláját -, de bizonyára nem a legjobb olcsó telefon a piacon." És a G5-öt meg a Samsung A3-at ajánlják helyette.

  cnet

  Alcím: "Nagyszerű az alapvető mindennapi [dolgokhoz]"
  Jó: "A nokia5 megfizethető, jól néz ki, és nem hagy cserben a nap végéig."
  Rossz: "Csak az alapvető dolgokhoz elegendő az ereje és a kamera nem készít briliáns képeket."
  Teljesítmény "[A módosítatlan Android] tiszta, bonyodalmaktól mentes felületet biztosít, amit könnyű használni, és fürgén lehet navigálni, köszönhetően a telefon nyolc magos processzorának. A Nokia 5 benchmarkok terén elmarad a Moto G5 Plus-tól, de az alkalmazások, mint a Gmail, gyorsan betöltődnek, és a játékok, mint az Asphalt: Extreme elég jól kezelhetők az alkalmi játékosok számára."

  recombu

  Cím: "Menő formaterv, defektes teljesítmény"
  Teljesítmény: "Mégis a hasonlóság ellenére a G5 nyújtja egyértelműen a felsőbbrendű teljesítményt. A Nokia mobilja megbízható következetességgel akad, legyen szó feloldásról, alkalmazás megnyitásról vagy web böngészésről. Jónéhány apró hibát is láttunk: pl. hogy widgetek misztikus módon eltűnnek, mikor végigpörgetjük a képernyőket (desktop)".
  (Még megjegyzik, hogy a QuickCharge 3.0 támogatás miatt a telefon a mellékelt töltővel 1 óra alatt feltölthető. Ilyenről sehol máshol nem olvastam, mindenütt két óra feletti értéket írnak.
  A verdiktben frusztrálóan korlátozott teljesítményről esik szó.

  * * *
  Itt megint van jó és rossz értékelés, és továbbra sem teljesen érthető az ok. De persze vannak további tippjeim: az egyik, hogy a drágább készüléket sejtető külső miatt (tudat alatt?) drágább készülékhez hasonlítják, és azokkal szemben persze alulmarad. A másik, hogy lehetnek szoftveres különbségek: akik korábban megkaparintották a készüléket több akadással találkoztak, mint azok, akik már bevártak néhány frissítést. És persze lehet, hogy tényleg lassú, csak ez nem mindenkit zavar... :)

  Végül még annyit, hogy abban elég általános egyetértés van, hogy a készülék olcsó...

  ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

 • Mr K

  tag

  Ez nekem akart szólni? Mert továbbra is olyan telefon kellene, amihez van támogatás - szóval ezt a javaslatot nem is nagyon tudom értelmezni. A 2 év 4 hónapos Huawei P8-hoz (Android 5.0.2) vagy az 1 év 4 hónapos P9 Lite-hoz (7.0) milyen további támogatásra számíthatok? (A P8 nyilván megfelelne szép és minőségi darabnak, de sajnos annak is öreg.)

  ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

 • Joe.36

  addikt

  Jó tesztek ezek :D Cím: "Nagyszerűen kinéző androidos telefon, ami szívfájdítóan olcsó" :)) :C

  A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Samsung Note 9 + Samsung Gear S3 Frontier /

 • this is life

  veterán

  Ha jonnek a security updatek os verzio valtas nelkul akkor lenyegeben egy ilyen teren tamogatott telefon lazan vallalhato pl p9 lite , de biztos akad tobb is a droidot futtato telefonok nem szukos taboraban ....

  "aminek a szagával, a két hete nem mosott kőműves zokniból is ki lehet űzni a Gonoszt." by Anonymus

 • vicze1

  nagyúr

  "drágább készüléket sejtető külső miatt"
  Van fele ennyiért fémházzal telefon, 0 mértékben mérvadó, bár én is kedvelem a fém házas telefonokat, az ég világon semmilyen minőséget vagy extrát nem nyújt, tényleg semmit. A legjobb és legminőségibb anyagok, hátlapnak, az továbbra is a fa, bőr, kevlár. Valahogy mégse használja senki...

  Teszteken különböző készülékek különböző forrásból, küldöző SW-vel szerepelnek. Egy készülék teljesítmény ingadozhat frissítésenként, újraindításonként, és alkalmazás frissítésenként.
  Egy teszt lehet fizetett direkt vagy indirekt módon. MA esetében, ezt ritkábban fordul elő, az estben ha a gyártótól van a készülék, nem pénz csere történik, de a tesztkészülékért cserébe vannak elvárások. MA korrekt módon közzé teszi honnan kapták a készüléket, más oldal ezt ritkán teszi meg.

  Ha az adott árért a készük HW-ja megfelel akkor vedd meg, értelmetlen ennyit rugózni rajta. Az hogy a készülékeknek milyen minősége van vagy hogy milyen a szerveír, stb. az csak lehet csak évek múlva derül ki.

  Ha meg valós véleményt akarsz, akkor Amazon 1-2 csillagos értékeléseit ajánlom, ahol tisztába kerülhetsz, a lehetséges problémákkal és hibákkal, amik érintik a készüléket. A többi úgyis csak dicsérni szokta. De a hibák ott is csak idővel jönnek ki, ez egy új készüléknél gyártó függetlenül zsákbamacska.

 • barret24

  újonc

  Ha esetleg valakit érdekel, most a mall.hu-n a kék Nokia 5 megint akciós (54000 Ft).

 • Mr K

  tag

  Oké, megnéztem a P9 Light-ot: 20-25%-kal gyorsabb a proceszor, FHD a kijelző, 3 MB a RAM, viszont nincs Gorilla Glass, régebbi az Android (és már nem is frissül), és ez már egy másfél éves kifutott készülék, amihez vagy lesznek biztonsági frissítések vagy nem. Ja, mindez 10000 forinttal drágábban (edigital). Én itt nem érzem, hogy ez egyértelműen jobb vétel lenne a Nokia 5-nél, hanem attól függ, hogy kinek mik a szempontjai.

  "de biztos akad tobb is a droidot futtato telefonok nem szukos taboraban" - ez lehet, hogy igaz, de konkrétumok nélkül nem segít...

  Én az eddigiek alapján azt a tanulságot vonnám le, hogy ha valaki néhány évig még frissülő telefont szeretne olcsón, akkor mégiscsak a Nokia 5-nél kell maradnia.

  A felmerült egyedüli ésszerű alternatíva a Samsung A sorozat volt, ahol az A3 árban kb. stimmel, és a valamivel vontatottabb (de reálisan remélhető) frissítését ellensúlyozzák az egyéb előnyei. Viszont pici, ezért csak azok számára megoldás, akiknek a méret nem számít, vagy eleve kis telefont keresnek (de náluk a Nokia 5 amúgy sem jöhet szóba.) Az A5 méretben stimmel és minden szempontból sokkal jobb telefon (kijelző, processzor, RAM, háttértár, vízállóság, kamera, stb.), de a frissítése ennek már tényleg elég vontatott (Android 6.0-nál tart!?), és már majdnem másfélszer annyiba kerül, mint a Nokia 5 - és persze ebben az ársávban már teljesen más készülékekkel versenyez.)

  [ Szerkesztve ]

  ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

 • HKorn

  addikt

  Tehát mégiscsak versenyképes ajánlat a Nokia 5, szerintem ne hezitálj rajta, vágj bele. :)

  Ride only - Rockrider E-ST500

 • this is life

  veterán

  a p9 lite-re ez ev juniusi vagy juliusi a biztonsagi csomag
  Samsung nem tud olyan jo ajanlat lenni hogy azt vegyek, akkor mar inkabb ezerszer a nokia5 ,root ,gyomlalas,custom launcher es boldogsag .
  most jott ki a j3 teszt , ar hasonlo ,a tudas meg még inkabb a beka segge alatt
  Amugy ha a soc 625 lenne 3 giga rammal a nokia5/6-ban , lazan beneveznek en is egyre .

  "aminek a szagával, a két hete nem mosott kőműves zokniból is ki lehet űzni a Gonoszt." by Anonymus

 • Mr K

  tag

  Index.hu: Erre az 5-ösre még nem kap ötöst a Nokia

  (Megtudhatjuk belőle, hogy már nincs abszolút technikai fölénye a Nokiának, mondjuk ha lenne se érteném, hogy miért pont egy alsó-közép kategóriás telefonnál akarnák azt demonstrálni...)

  ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

 • l.skywalker

  nagyúr

  Főleg manapság, amikor már minden kínai faluban csinálnak androidos telefont :D

  Mondjuk én az új 3310-est sem értem. Csak mert NOKIA.

  Nekem az első TV-m NOKIA volt, mégsem keresek olyat :D

  Power your Dreams™

 • gam3r-x

  csendes tag

  Helló!
  Tudja valaki, hogy a gyártói garanciával hirdetett nokiákat hol javítják? Van magyar szervizhálózatuk?

 • YiHunter

  csendes tag

  A hivatalos oldalon ez található
  "If you bought your phone from a shop or an operator, please take it back to the store you bought it from to receive service and repairs."
  Bővebb információ: https://www.nokia.com/hu_hu/phones/support

 • l.skywalker

  nagyúr

  Nokia 6 Mobilaréna teszt [link]

  Illetve megjött a Nokia8: [link]

  Power your Dreams™

 • Mr K

  tag

  "a p9 lite-re ez ev juniusi vagy juliusi a biztonsagi csomag" - Ez mindenképp dicséretes, de a kérdés inkább az volt, hogy mi lesz mondjuk másfél év múlva, amikor a Nokia 5 másfél éves lesz, a P9 Lite meg három. (Nem mindenki cseréli fél évente a telefont.)

  Hatos sorozatú processzort pletykák szerint a Nokia 7 fog kapni. A GSM Arena márciusban még úgy spekulált, hogy a 7 és a 8 is ugyanazt a processzort kapja (Snapdragon 660?), ami sejtethet egy olyan eredeti koncepciót, hogy páronként lett volna azonos a processzor, de ez láthatólag borult (ha egyáltalán így volt).

  (#549) l.skywalker A 6-osról érdekes módon pozitívabban írnak, pedig ugyanaz a processzor papíron nem szolgálhatna ki zökkenőmentesebben egy teljesítményigényesebb készüléket. (Most vagy mégiscsak számít, hogy a 6-os már január óta a piacon van, vagy csak ellensúlyozni szerették volna az 5-ösről írtakat. ;] )

  ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Hozzászólok Aktív témák