- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 3D nyomtatás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Micro Four Thirds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
beteg
őstag
Hali!
1 hete van egy N600-asom és folyamatosan eldobálja a 2,4-es Wifiről a netet. Lehet hozzá csatlakozni, csak ép nincs net. Ugyan akkor az 5Ghz-en tökéletes. Csak a reset segít, de 3-4 óra múlva újra jön a hiba.
Másnak van ilyen tapasztalata?
kösziMber_19953
-
megvettem a wndr3800-at, gondoltam ennyiért nem árulnak teszteletlen terméket. Hát de.
+ információ ami nem derül ki a tesztből, az az, hogy 2,4GHz-en az n-es wifit eldobálja folyamatosan. Látszik az SSID, de nem lehet rá csatlakozni.
Bővebben a netgear fórumain találtok infót.
Nekem is vásárlás előtt kellett volna megnéznem... -
Ez a Netgear WNDR3800 egész jónak tűnik, azon gondolkozom, nem lenne-e kicsit overkill nekem.
Eddig amit állandó jelleggel ki kellene szolgálnia, az 2 PC, 1-2 telefon + 1 tablet. Aztán majd egy TV.
Most a T által adott home gateway látja el a wlan szórási és routolási feladatokat, mit ne mondjak, nem vagyok vele elégedett -
rudi
nagyúr
Szerintem felvázoltál egy olyan komoly otthoni hálózatot, amihez már érdemes lehet megnézni, mit adnak vállalati szinten (nyilvános hot-spotokhoz, kisvállalati cuccok), mert ott lehet, hogy 20%-kal drágábban kapsz valamit de jár majd hozzá tényleg korrekt support, lesz külső antennád, meg minden ami kell. Még az is lehet, hogy egy külön, masszív, csak vezetékes router és arra kötött külön routeren Wi-Fi (szigorúan dualband, ha videostreamek nézése is játszik) a jó választás számodra.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
vargalex
félisten
Ezek az információid honnan származnak?
A Linksys E4200-ban Broadcom BCM4718 CPU van 480 MHz-en, míg a Netgear WNDR3800-ban Atheros AR7161 rev 2 CPU 680 MHz-en. Sőt, 2-szer annyi RAM van benne, mint az E4200-ban (128 MB).Természetesen a WiFi is Broadcom az E4200 esetében és Atheros az WNDR3800-nál.
Tehát teljesen más architechtúra, ráadásul az E4200-ra még OpenWrt sincs (ahogy az összes BCM4718 CPU-val szerelt modellre sem).[ Szerkesztve ]
Alex
-
rudi
nagyúr
válasz
gyerecske #53 üzenetére
-- benéztem, téves infó ---
Kb. feldobhatsz egy ötforintost és az alapján választhatsz. Mind a kettőben ugyanaz a hardver van, mind a két csapat jó firmware-t szokott csinálni a komolyab modelljeire, és mind a kettőre csaphatsz openWRT-t. Mondjuk az E4200 5 GHz-en háromsávos, 450 Mbps elvi csússebességes, de persze olyan adaptert most még nem kapni, csak a csúcs Intel Centrino 6300-ak használják ki.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
Ha jót akarsz, akkor linux alapú routerhez etx3/ext4 filerendszert használsz. Az NTFS az user-space driver miatt felejtős ilyen embedded cuccokon.
Egyébként érdekes teszt, mert:
"Meg kell még említeni, hogy 2,4 és 5 GHz-en nem tapasztaltunk lényeges eltérést az eszközök sebességében, ezért szerepel minden routernél csak egy számsor."
DIR-825-el 5 GHz-en LAN-ról 16 MB/s-el másolok.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
LordX
veterán
Attól még, hogy egy 4 ajtós szedan nem tud elvinni 50 tonna cementet, hanem arra teherautót használunk, nem jelenti azt, hogy a 4 ajtós szedannal nem lehet cementet vinni egyáltalán.
A router nem NAS, de egy kis forgalmú NAS szerepébe akár egy középkategóriás router is beugorhat, egy felsőbb kategóriás meg még inkább.
-
kdavid23
aktív tag
Ez jó lesz!!!
Dr. Dávid
-
mondj nekem egy routert, ami kibírja, ha az rákötött 3 terás ntfs vinyóról kell 2-3 médialejátszót egyszerre kiszolgálnia fullhd tartalommal, természetesen az alapfunkciók zökkenőmentes ellátása mellett!
na ugye, hogy a router != nas.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
két év múlva megmondom. :lol: tavasszal lesz nekem aktuális a készülékvásárlás, addigra várom, hogy mindegyik gyártó kihozza majd az n900as kategóriájú routerét, ezek közül fogok majd beválasztani egy rammal és cpuval vastagon felszerelt modellt, amire tudok pakolni majd custom firmware-t.
bekrepálnia elvileg nem szabadna neki, ha kifogy cpu-ból meg ramból, max lelassul minden rajta átmenő forgalom. a 1043as jó kis router, nagyon megéri a pénzét, de annak ellenére, hogy a felsőkategóriába szánták, az ottaniak között elég gyéren van felvértezve hardware-rel, viszont cserélhető külső antennái vannak, amik a dizájnroutereknek meg nincsenek.
nekem azért sem opció, mert amíg nem lesz nas (a 4lemezesek olyan 100 körül vannak csupaszon), addig a routernek kellene cipelni azt a terhet is, és itt meg pláne kifogyna az erőforrásokból.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Bird
addikt
Sajnos ez a probléma engem is kísért... nekem egy TPLINK 1043-as routerem van és az intenzív használattól kb. háromnegyed évente/évente sorra adják be a kulcsot....
Gondolod, hogy ezek a felső kategóriás routerek ennyivel megbízhatóbbak??
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
komolyra fordítva a szót, mivel elég internet és mozibuzi a családom (persze apával az élen), nekem nem az a drága, ha veszek egy ilyen kütyüt mondjuk hatvanért és használom aszt jó, hanem az, ha kénytelen vagyok venni hármat a tizenötezres kategóriából, mert egymás után adják be a kulcsot, én meg cipelem őket gariztatni (400 forint a benzin), meg vissza. összegre kb. ugyanott fogok kijönni a végére, vagy még rosszabbul, ha végülis mégis meg kell vennem valamelyik felsőkategóriás routert, csak közben nem kaptam idegösszeroppanást.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
-
hogyne lenne. most próbálom összeírni az igényeket, mert ennek megfelelően fogom megrendelni a villanyszerelést a házunkba.
ott tartok, hogy hosszútávon lesz legalább 2 asztali számítógép (vezetékes), legalább két laptop (wireless), legalább két okostelefon (wireless), legalább 3 tv (wired médialejátszók), mindezek kiszolgálására pedig egy négybayes nas, és kéne ki a kertbe egy wireless ap is.
ezek persze nem mind egyszerre mennek, de csak ha azt nézed, hogy megy a nason egy torrent, meg fut róla egy film valamelyik tévéhez kötött médialejátszón, közben apa valamit basztat az egyik asztali gépen, közben az okostelefonját is piszkálja, a gyerek interneten játszik/csetel a másik asztali gépen, asszony a konyhában a recepteket nézegeti interneten, akkor szerinted mindehhez milyen routert vegyek, hogy ezek mind ne vinnyogjanak apa fülét rágva, hogy miért szar az internet?Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Bird
addikt
Ez iszonyatosan drága... Lesz ennek piaca?
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
Mr.Skynet
senior tag
Az ördög jobb keze? Nekem is volt abból a gyöngyszemből ugyan ezekkel a hibákkal. Még én köszöntem meg, hogy elvitték
Bár az azért csoda cucc volt a javából, mert a wan sebességekre kitérve nálam már az akkori 60Mbit UPC-től is elhasalt (igen az a fránya wan port amit feszegetnek itt páran), de mentségére legyen mondva, hogy a minden percben lefagyó szoftvere legalább egy mac filtert tudott, nem úgy mint az ördög bal keze: a Netgear wnr2000 ami ezt sem tudta, bár ez volt talán az egyik legrosszabb választásom, jelszint = mint a fent nevezett d-link antennák nélkül, sebesség = mint a jó öreg G-s routerem, az a szegény még 2 villám után is működött több mint 1 évig, végül kiadta a lelkét
-
rudi
nagyúr
-
Jack@l
veterán
Pedig az ASUS meg a D-link most hozza vagy hozta ki az usb3-as routereit, 256/128 rammal meg 600 mhz körüli procival. Igaz az árát is megkérik...
UI: illetve most néztem rá az RT-N66 -osra, eddig nagyon azt mondták, hogy world first usb3 blabla, erre találtam egy prospektust 2xusb2-ről :S[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
rudi
nagyúr
válasz
Pufokaboka #44 üzenetére
E1200, E1500-as Linksysekben a Broadcom chip tényleg nagyjából ugyanezt tudja.
-
rudi
nagyúr
A portra dugásos FTP várható eredményeit korábban írtam már. Új, elismert gyártótól származó termékeknél (amik max 1-2 éve vannak piacon) 100+ Mbps a közepes modelleknél (rendszerint 2 antenna, 300 Mbps Wi-Fi, 100-as Ethernet portok), a komolyabb (dual-band, gigabites ethernet, esetleg USB) cuccok minden tisztességes márkánál tudnak 300 Mbps környékét, a tesztben szereplő drága csúcsgép kategória meg 6-800-at. Aztán, hogy ez mennyit esik komoly routolásnál (VPN, firewall, blac/white listák stb.) az már a jó kérdés, amire jó nehéz válaszolni.
[ Szerkesztve ]
-
Pufokaboka
tag
OpenWRT oldalán találsz ilyen teszteket, de nekem is az a tapasztalatom, hogy egy 5k-s TP-Link 743-as (Atheros, 350Mhz) tud 98Mbit-et routolni (100-as a WAN port), és pont ezt tudja egy hasonló árú szintén lite-n-es Dlink Dir-300 (Ralink, 300Mhz). Ezzel a chip gyártók nagyrészét lefedtük, de gondolom a Broadcom is tudja ezt. 120-ás netnél manapság nincs gyorsabb, így azt tippelném, hogy ha gigabitest WAN port van, akkor az a router tudja is a 120-at, feltéve, hogy n-es wifi van benne...
-
Elég lenne a default gyári beállítások mellett mérni egyet, az emberek 90%-a úgyis csak ezt használja.
WAN portra dugtok egy PC-t, rá valamilyen ftp szerver. LAN-ra egy másik, letöltés indít, megmér, ennyi. Hozzávetőleges érték lesz nyilván, hiszen sokmindentől függ, ahogy fentebb is írtam, viszont kiderülhet a turpisság, és nagyon sok embernek óriási segítség lenne. Gondoljunk csak a "milyen olcsóbb router vegyek a *sokmegabites* internetemhez?" és hasonló kérdésekre, amiket azért gyakran olvasni itt-ott. Még csak azt sem lehet mondani, hogy ha van pénzed gyors netre, vegyél hozzá jó routert. Jelenleg 60Mbitet tudok rendelni én is itthonra, csupán abból a összegből, amibe a jelenlegi ADSL-emhez tartozó TELEFONVONAL kerül, vicc
-
rudi
nagyúr
Na, éppen ez az, hogy egy ilyen komplex teszteléshez már sokkal több idő és energia kell, a vége meg úgyis az lesz, hogy ezeket a funkciókat a felhasználók elenyésző része használja. Minden ki lehetne tesztelni sokkal részletesebben, mint ahogy mi vagy bárki csinálja, csak sajnos sok esetben erre nincs energia és igazán nagy igény sem. Ezek már olyan szintű speciálok, amit csináljon meg szépen a blogíró, akinek van ideje heteket, hónapokat játszani a routerrel, mert nekünk sajnos nincs.
-
válasz
szarnyalosas #39 üzenetére
a villany jó, ezen nincs mit vitázni. Volt főnököm csinálta,3f - 24 áramkör, röviden.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó + Varta 12V 44Ah (EN350A) akku. 2.5 éves.
-
Félreértettél, én routing performanciára gondoltam főleg (egyébként mi a baj ezzel a szóval .mf
? A belső backplane simán bírja a tempót, így röhögve elbánik a 600M-es csoda wifi rádiókkal is, ez nem is kérdés. Nekem az fáj, hogy a lényegi rész, a WAN port sebessége (és itt nem arra gondolok amennyivel össze tud negozni!) hiányzik a dobozról, a doksikból, és igen, a tesztekből is. Pedig nem annyira nehéz megmérni, megérné szerintem foglalkozni vele.
A probléma egyébként abból adódik, hogy a LAN oldalon (ide értve a wifi-t is) mindenféle feldolgozás nélkül rohangálnak a csomagok így ott kár ezt vizsgálni a CPU ebbe nem szól bele (szinte). A WAN-LAN között viszont komoly feldolgozás folyik. A csomagszűrő (tűzfal) minden egyes csomagot megvizsgál, a NAT is aktív, és nagyon sok ilyen SOHO routerben már alapfokú alkalmazásszintű tűzfalfunkciók is vannak, ezek durván tudják terhelni az amúgy sem erős CPU-t. És akkor ott van a VPN, amit ha használ az user (akár szerver, akár kliens funkció), a forgalom egy része encryptelődik, ami megintcsak nem kis meló. Pl. volt nekem WRT54GL-em, ami 25M-et tudott route-olni a WAN portján, de amint bekapcsoltam benne a VPN klienst, ez az érték leesett 6-ra (persze abban egy 200Mhz-s CPU volt, de az arányokat kell nézni).
Ráadásul ezek a beágyazott rendszerek a megszakításkezelés terén sem állnak túl jól, ezért aztán ha aktív a sok extra funkció, és még rá van kötve egy USB hdd is, akkor egy mai középkategóriás (de lehet hogy egy felső is) routernek simán lehet drasztikus sebességcsökkenése routing téren. Érdekes lehet ezen adat mérése, hiszen elve ROUTER-ről beszélünk ugyeAmúgy talán abból fakad a dolog, hogy régen nem merült fel ilyen gond, pl. a WRT54G(L) tudott 20-30Mbit-et forgalmazni a wan portján, a legdurvább internet meg 8Mbit volt, senkit nem érdekelt ez, max pár idiótát akik a szerverük elé tettek ilyen dobozokat valamelyik datacenterben (láttam ilyet...). Mára viszont kicsit megváltozott a helyzet, mert simán vesz az ember szinte bagóért otthonra 120M-et, jó ha nem fut lukra valami jónak tűnő, de igazából gagyi routerrel.
[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Benne van a szövegbe, hogy ezek brutálisan sokat bírnak, 600 Mbps környénén. A tisztességes, új tervezésű N-es routerek a középkategória fölött már lazán viszik a 100-200 Mbps-on WAN-LAN szinten. Két-három éve ez még csak a csúcsmodellekre volt jellemző, de akkor elég is volt. Ma ezek a Netgearek vagy a csúcs Linksysek és D-Linkek 6-800 Mbps-ot is tudnak.
-
Zso Ro
senior tag
1043hoz:
Nekem a legújabb gyári firmware van fent,nem openWRT,de semmi hiba.Nem dobál le,viszont a wifi része 50Mbit körül pörög.N-lite-os a stickem,de a noti N-es wifije sem generál ennél nagyobb sebességet.
Netgear-re viszont már régóta fáj a fogam.Ha lentebb megy az ára,és esz valami hálózati fejlesztés mostanában,akkor beruházok a kisebbikre.
-
.mf
veterán
"Performancia"
De egyetértek én is, régóta szídom ugyanezért a router-gyártókat. Az x éves wl500gp-mnél is ez az egyik gyenge pont (külső tárolóról 4-5MBps max írás-olvasás, amit a proci korlátoz), s ami az igazán ironikus, hogy a maga 266MHz-es processzorával és 32MB RAMjával még mindig majdhogynem felsőkategóriásnak számít, pedig azóta hány év telt el. Itt a WNDR4000-ben van 533MHz processzor és 64MB RAM, mindkettő csak duplája az enyémnek (s írásban mégis gyengébb); a WR1043ND pedig csak 400MHz. Ezidő alatt a PDA-kban / okostelefonokban az akkor még 400 / 528MHz + 64MB kombinációhoz képest most már kétmag 1.2GHz + 1GB egy átlag-felsőkategóriás... Ha már ennyit van pofájuk elkérni érte, igazán tehetnének egy kis vasat is mögé (mondjuk 6-800MHz proci modernebb microarchitektúrával, 128-256MB RAM, 32MB flash).
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
válasz
bmollszeptim #32 üzenetére
Én éppen az emelkedés előtt vettem a 3700-at, akkor 23 volt, másnap 25 és azóta még drágább. Ez a hülye "válság". Már ebay-ről sem éri meg rendelni.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó + Varta 12V 44Ah (EN350A) akku. 2.5 éves.
-
bmollszeptim
aktív tag
Jó router az biztos.de az ár kicsit elrugaszkodott,ha felső kategória ,ha nem.
üdv.
-
Én sem értem, hogy miért nem térnek ki a routolási képességekre és performanciára soha a _ROUTER_ tesztek...
A mai 50-100-120Mbites szolgáltatások esetében marhára fontos ez is, mivel a belépő szintnél még mindig divat a gyenge CPU. Gyenge CPU pedig egyenlő a csapnivaló WAN-LAN áteresztőképességgel. Ráadásul a gyártók is mindent elkövetnek azért, hogy ez huszadlagos dolog legyent, mert szinte egyiknél sem lehet megtalálni ezeket az értékeket. Mindenhol a wifit méregetik, meg a dobozon is az szerepel óriási betűkkel :S
És akkor ugye ott van még a beépített switch is, ami meg a mai NAS-ok, medialejátszók, és egyéb eszközök miatt fontos.
1043nd témához:
Wifin simán tud 120-130Mbit-et full-duplex, ha nincs zavaró tényező. Rossz szériákat amúgy sajnos ki lehet fogni, ez a "látszik az SSID, de nem lehet rá csatlakozni" jelenség adott nagyon soknál. Hogy mitől függ, és mitől jön elő, azt passzolom, viszont az tuti, hogy az OpenWRT telepítése után soha többé nem tapasztalható ilyen gond. Eddig a környezetemben levő kb 10-12db 1043nd-ből 4db volt ilyen esős-kelős, kivétel nélkül meggyógyultak az OpenWRT-től.
-
hunmyke
aktív tag
Nekem is volt egy DIR-635 Limited Red Edition, valamitől nagyon meghalt, szerencsére erre sok év garit adtak, aztán amit hoztak azt inkább lecseréltettük egy TP-link 1043ND-re, azóta nincs problémánk. A D-link 2-3 hetente mindig lefagyott és Wifi sebességben is jóval gyengébb volt.
"A lét határozza meg a tudatot. Ha megisszuk a lét, a tudat elszáll..." // Hofi
-
erdoke
titán
Sokáig Linksys és D-Link hívő voltam, de pár éve kaptam egy közepes Netgear routert a cégtől, és azóta csak ilyet veszek. Sőt, nem győzöm a régebbieket elpasszolni a családban... Most éppen egy WNR3500v2 van itthon rendszerben, és helyette szeretnék egy 600-as Apple-barát modellt a közeljövőben (iPad-ekhez).
Ránéztem a WLAN uptim-ra, gyakorlatilag a nyaraláskor megejtett 2 hetes áramtalanítás óta megy folyamatosan:
107 days 21:14:02[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
osztraksajt
őstag
Az korrekt.
Az asus nagyon korrekt cuccokat hozott ki ebben a témakörben.
Nekem van TP-Link routerem, range extenderem, print szerverem, sőt még egy külső antennás usb stickem is, hogy lekopogjam eddig mind tökéletesen működik. Igaz a netgear usb wifi stick is hibátlanul megy, az is megvan már évek óta.
-
ecaddict
senior tag
válasz
osztraksajt #16 üzenetére
Nekem az Asusnál volt több mint féléves uptime.
Persze nem gyári firmware-el, de ez ugye több progit is jelent...### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
rudi
nagyúr
Nem kell aggódni, ezen a téren már minden gyártó nagyon fel van készülve a jövőre. Középkategóriában és afölött már nem is találsz olyan új modellt ami ne tudna lekezelni 200-300 Mbps-os WAN sebességet, ezért sem foglalkozunk vele különösebben. Jó torrentes, kombinált valódi hálózati forgalmas tesztet meg kb. lehetetlen összehozni.
-
mope
tag
Nekem egy dlink dir-655 van. Nem vagyok vele megelégedve.
Sokszor a wifi része nem látható, újraindítás után 3-4 perc várakozás amíg lanon lesz net. Kezelőfelületét nem mindig érhető el.
DD-WRT pedig nem jó hozzá.pedig nem volt olcsó
Mondtam is Tóninak „grat az új repülődhöz” Ő csak annyit mondott: „hát nem az enyém, de azért köz”
-
tronic
tag
Sziasztok!
Csak érdeklődni szeretnék, hogy mikor várható az útválasztó képességek vizsgálata? Max szimultán kapcsolatok szám, routolási sebesség LAN>WAN ill. WAN<LAN irányba... Wifi is fontos, de ha elérhető közelségbe kerültek az 50Mbit+ kapcsolatok, akkor igencsak fontos eme tulajdonságok ismerete is.
Előre és köszönöm!
'Tipikus esete annak, amikor génmanipulálgatanak össze-vissza és a végén kijön belole valami véletlenül...:)''
-
válasz
osztraksajt #16 üzenetére
Én biztos rosszat fogtam ki a 1043-as személyében, meg a wifi kártya személyében, az is volt. Igazából a tplink eddigi összes nálam lévő terméke garban végezte.
Volt dlink dir 615-öm, meg még egy dlink, de azok is megnyekkentek üzemidő terén, ez a netgear viszont lelőhetetlen. Egy nagy baja viszont van, a wifi jel erőssége nem valami jó. Házon kívül már vannak helyek ahol nem látom.[ Szerkesztve ]
-
osztraksajt
őstag
válasz
Kolondrum #15 üzenetére
Nekem több mint fél éves uptimeja van a 1043ND-nek, azóta nem volt újraindítva. Gyári firm van rajta, wifin is 5-6 eszköz lép ki-be napi rendszerességgel.
Kimondottan jók a netgear cuccok (és egyre drágábbak) Ma már azért akkora varázslat nincs ezekben, kevés dolog ami megkülönbözteti az egyiket a másiktól, talán a vendéghálózat kezelése pont ami tényleg egyedi.
-
Kolléga, volt olyan átkom, 2 hetente megadta magát nem lehetett hozzá csatlakozni wifin, valóban a wifi jel erőssége kiváló volt, de gyári f/w-vel is hulladék volt a stabilitás. Ja és garba bevették ezzel a hibával, szépen kiegészítette ma kis 13k-s árát 23-ra és lett a WNDR3700v2.
A WNDR3700v2-est egy áramszünet nullázta le a napokban 150 nap körül. Kinek mi a lényeg! Nekem, hogy ha bedugom akkor az beleavatkozás nélkül működjön! Igaz, hogy 23k volt, de nem bánom.[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
jó lett volna egy fogyasztásmérőbe bedugni (idle és forgalmazva), pláne hogy ezek folyamatosan szoktak menni. pár watt évente párezer forint, nem mindegy hogy 4w vagy 10w.
-
.mf
veterán
Teljesen egyetértek. Beépített antennával... Nekem pedig inkább a hatótávolsággal van gondom, mint a sebességgel (régi bérház vastag falakkal), ott a régi wl500gp-m is többet ér a 8dBi-s tplink antennával, mint ezek a többszörannyiba kerülő, papíron gyorsabb, de kisebb hatótávolságú, nem-cserélhető antennás csicsák.
Btw, ha tudnám, hogy mi kerülne ezekben ennyibe... amikor már 2-3k-ért vesztegetik a wifis routereket, 6-7k-ért pedig már van n-es gigabites...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
ecaddict
senior tag
Mégegy design router jó drágán, minimális előrelépéssel.
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
fausztg
csendes tag
A hálózati adattároló tesztjénél milyen fájlrendszert használtatok? Az NTFS-t ugyanis a Netgear routerek csak egy rosszul megyírt fordítóval tudják írni/olvasni. formázzátok meg EXT3-ra vagy EXT4-re a lemezt és azzal mérjétek! Először nem hittem el, de 8 megabájt/sec-el írt a korábbi 2 helyett!
Nekem egy WNDR 4000-em van és a legutóbbi firmwarefrissítés óta megelégedve használom, előtte azért volt pár bibi, pl eltűnt a guest network a semmibe, vagy eltűnt a hálózati tároló, telefon nem látta egyik hálót se, míg a notebook vígan ment. Az új 82-es FW ezeket megoldotta.
[ Szerkesztve ]
-
Cobra.
őstag
A Linksys csúnyán lemaradt a Netgear mögött. Tavaly 2 ismerősnek is Netgeart vettem (alap N-es) és hibátlanul megy mindkettő. Egyiken mondjuk sok torrent fut, azt azért havonta újra kell indítani, bár a netelérés megmarad, csak belépni nem lehet a menüjébe.
-
Mr.Skynet
senior tag
Most akkor, hogy is van ez
Én ezt néztem, a Próba oldalon a tesztben:
Netgear WNDR3700 és WNDR4000 ---max---> "7100kB/sec" ---> ez ugye 7,1Mb/secÉn pedig már sírtam a routerem fórumában is azért, hogy valaki mondja meg mit kéne cserélnem, a roteremet, vagy a wifi kártyámat a notiban --> benne vannak a sebesség képek is
Vagy most nemtom, lehet valamit nagyon benéztem, vagy félreértek valamit
-
a felét? négyszeresét akartad írni, nem? Mbit vs kByte, case sensitive.
ami engem érdekel, hogy hogy állnak hozzá dd-wrték, és társaik.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Mr.Skynet
senior tag
Nem nagyon vagyok meggyőzve, egy 10 ezres TP-Link 1043nd -vel is tudok 13Mb/sec-el wifi-zni... most itt megint mit látok, kis túlzással a felét.
Nekem inkább nagyobb wifi sebességre lenne igényem, nem milliónyi más extrára (tudom bennem van a hiba)
Főleg ha már égig érő 450-600Mbit számokat rá mernek írni, mondván elvileg laboratóriumi körülmények között ennyit tudhat max...
Szerk.: a tesztet persze köszi
[ Szerkesztve ]
-
LordX
veterán
Kíváncsi vagyok, hogy fogja hívni a Netgear a 4x4:4-es routereket.. (mert ugye az is 600 Mbps)
Új hozzászólás Aktív témák
ph Ezúttal egy extra sebességű és egy extra funkciókkal ellátott Wi-Fi útválasztót mutatunk be a gyártó kínálatából.
- iPad topik
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gumi és felni topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Cyberpunk 2077
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB GDDR6 AeroCool Ore FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H170 i5 6500 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 FSP CMT160 CORSAIR 750W
- Lenovo ThinkCentre M800 PC, 6. gen i3 CPU, 240 GB SSD, Jogtiszta Windows 10
- Eladó Lenovo T14s Gen1 i5-10310U/TOUCH/8GB RAM/512GB SSD/HUN/Gyári gari
- Microsoft Surface Book 1 - Ajándék táskával!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest