Hirdetés
- RAM topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Olcsó sportkamerák (GoPro alternatívák)
- Bluetooth hangszórók
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misy
tag
az az AP nem lehet valami túl jó
-
vivike77
tag
Ilyen mini cuccokat be kellene szereznem itthonra pont elég lenne. Köszönöm a tippeket!
-
Meg tudom erősíteni, hogy a Netgear router csak WEP-et tud repeater-ként, ám mégis van megoldás. A másik eszköz ne Netgear legyen, hanem az előző hozzászólásomban ajánlott TP- Link Range Extender.
Nekem úgy van megoldva, hogy egy WNDR3700-as Netgear a router, ezen jön a net, ez szórja wifin, majd a TP-Link Range Extender ezt továbblöki, ez az ismétlő.
Így bármilyen titkosítást használhatsz, hiszen a Netgear nem ismétlőként funkcionál, igazából ő nem is tudja, hogy a net továbbítva van, ezt a range extender végzi. Már három helyen is telepítettem ezt az eszközt, mindenhol faszán működik.
-
Maegoss
tag
válasz
Claude Leon #16 üzenetére
Akkor ez a Negtear router-ek korlátozása lenne?
Idézet a hivatalos Netgear weboldalról:
"No WPA/PSK— This type of WPA security will not work with repeating."
-
Claude Leon
senior tag
Nekem összejött a WDS/WPA 741-es tp-link és egy levelone között (ráadásul más csipszet, de persze csak kipróbáltam, geometriai okokból nem így használom)
Talán régebben, még a g-seknél előfordulhattak ilyen korlátozások, illetve, hogy csak azonos csipszetek között ment normálisan a WDS. -
Maegoss
tag
"A WNR612v2 router teljesítménye nem valami acélos, de már 7000 forint környékén megvásárolható. ... Elsősorban kis terület – pár szoba – Wi-Fi hálózattal ellátására ajánlanánk, és a jelismétlő szerepkört is érdemes megfontolni nála. Főként azért, mert a kimondottan ismétlőnek készített WN3000RP lényegesen drágább nála. Ezt a terméket 17 000 forintos összegével túlárazottnak tartjuk, hiszen ennyi pénzért komoly Wi-Fi routereket kapni, melyek tudnak jelet ismételni, és még sok minden mást is."
Jelenlegi ismereteim szerint a Netgear routerek Repeater funkciója WDS-t használ, amivel csak WEP titkosítást lehet beállítani (vagy semmit). Ezzel szembern a WN3000RP képes WPS-sel kapcsolódni egy routerhez, ami támogatja a WPA/WPA 2-t.
Van itt valaki nagy hálózati guru aki meg tudja erősíteni vagy cáfolni a fenti állításomat?
Sajnos nekem is az a gondom, hogy a lakás elrendezése (és a router elhelyezése) miatt nem jut el a WiFi jel a lakás átellenes részébe. Gondoltam, hogy majd veszek egy olcsóbb WiFi router-t, és majd wireless összekötöm a fő routerrel, de a repeater funckió WEP-et tud csak használni, WPS-sel pedig úgy tűnik nem lehet két router-t összekötni (legalábbis a Netgear routereket nem). Szóval maradnak a WN3000RP féle ismétlők, amik drágábbak mint egy középkategóriás router (és a WN3000RP a fórumok szerint roppant bugos is).
Van valakinek ötlete, hogy miképpen tudnám megoldani, hogy a WiFi hálózatom az egész lakásban elérhető legyen (sajnos a router áthelyezése nem lehetséges)?
-
Nem tudom, hogy a Netgear range extender cucca milyen (a routereit szeretem), de a TP-Linké nekem bevált!
-
Beri
addikt
3. oldal: egy Core 2 Duo processzor köré épülő asztalig gépet
-
naszvalo
tag
A WNR612v2 Wi-F 7000ft-ért eléggé felejtős szerintem.Már lehet kapni 6000ft-ért N-es routert is.
-
JoeYi
őstag
ezek a sebesség tesztek mindig elég furán sikerülnek. Most is alig a felét hozta a G wifi sebességének az N-nek nevezett USB adapter. Szerintem ez vásárlói megtévesztés, és bőven nem Tetszett kategória (vagy energiatakarékos módban használtátok?)
-
syC
addikt
Csak nekem tűnik lassúnak a wifi adatátvitel? Itthon egy mezei 8ezres linksys routert használok, 1 fal, 6méter távból 2,5mb/sec-el töltök.
-
Vicoo
senior tag
Én mondjuk épp arra használ(nám) hogy ha vennék egy olyan media lejátszót ami tud streamelve lejátszani, meg lehet mondjuk vele netezni, illetve lenne okostévém, akkor ne kelljen a drágább wifiset venni, na de! Sose volt 13000 a felára egy wifi képes media playernek (szerintem) és egy tévéhez se nagyon éri meg, tényleg csak akkor ha a kábelezés nem megoldható... Ez itt a baj...
-
wolfwood
csendes tag
Érdekes jószágok, de két fal közé inkább kábelezést alkalmaznék, sokkal stabilabb, biztonságosabb alternatíva, még ha macerásabb is a telepítése.
-
rudi
nagyúr
Elméletben igen, gyakorlatban, ahogy Vicco írta, érdemesebb kábelezni. Persze, biztosan vannak olyan esetek, ahol ez nem megoldható, de egy kábel kiküszöböl minden drót nélküli szívást. Ha pedig tényleg komoly távolságról (száz méteres nagyságrend) van szó, akkor irányított antennás cuccot célszerű használni.
-
Male
nagyúr
Két ilyen Netgear WNCE2001-el össze lehet olyat hozni, hogy pár falon "átviszem" vele a vezetékes hálót, és a két oldalon lévő eszköz számára láthatatlanok? (tehát azt hiszik, hogy egy sima UTP kábellel vannak összekötve)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egyszerű routert, Wi-Fi hatótávolság növelőt és érdekes hálózati adaptereket mutatunk be a gyártó kínálatából.
- Politika
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- RAM topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jogász topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Olcsó sportkamerák (GoPro alternatívák)
- Ubuntu Linux
- További aktív témák...
- 4K Gamer Terrárium - 5800X3D / 4070 Ti / 32GB DDR4 / 4TB NVMe / Vízhűtés és Hyte Y60 gépház
- Beyerdynamic DT 900 Pro X
- HP Elitebook 830 G7, 13.3" FHD IPS, i5-10210U 16GB DDR4 256GB Magyarított billentyűzettel
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8400F +RTX 4060 / 4060 Ti / 4070 / 4070 SUPER +Új 16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Bomba ár! HP Elitebook X360 830 G7 - i5-G10 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440 - i5-4GEN I 8GB I 128-256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest