Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz wattafaka #42 üzenetére
De, baromira feltűnt volna, itt a statisztika a heti halálozási adatokkal:
És akkor a kórházakban lévő helyzetről ne is beszéljünk és akkor ez még a valamennyire ellaposított járványgörbe.
Aztán persze lehet, hogy te egy középkori pestisjárvány közepén se vettél volna semmit se észre, de akkor az rólad szól, nem a járványról.
DRM is theft
-
BiP
nagyúr
válasz wattafaka #42 üzenetére
Oké, értem mire gondolsz.
Csak én már továbbgondoltam, hogy ha nincs médiafelhangja a dolognak az induláskor, szép csendben elterjed a világban, és sorra halnak meg az emberek valami ismeretlenben, akkor előbb-utóbb úgyis eljutott volna valami hír (nem felfújva) formájában, még ha a közvetlen környezetben mi magunk nem jöttünk volna rá, hogy járvány van. De azért csak feltűnt volna hír nélkül is, hogy valami van, mert -nekem legalábbis- ismerősi körben többen is belehaltak, ami azért gyanús lett volna. Ez utóbbira akartam utalni, hogy adott esetben szerintem neked is több lejött volna a környezeti tapasztalatokból, médiatúlfújás nélkül is.
De ez valóban csak egy feltételezett forgatókönyv, találgatás.[ Szerkesztve ]
-
wattafaka
senior tag
Szélesebben látom persze, de akkor kérlek értelmezd, amiket írtam:
"Gyanítom, ha a média nem tolta volna ennyire ezt a pánikkeltő propagandát, az embereknek fel sem tűnne a létezése.
Nekem annyi jött volna le az egészből, hogy van valami új cucc, 3 ismerősöm elkapta, és 2-4 napon belül átment rajta."Tehát ha a média nem nyomná ezt mindenhol, ergo nem tudnék arról, hogy egyáltalán bárki is meghalt volna, akkor én csak ennyit érzékeltem volna az egészből. Sőt még az se tűnt volna fel, hogy valami új, mert náthának tűnt volna.
Ez egy feltételezett szituációból való következtetés kizárólag saját magamra nézve, szóval felesleges ezt tovább boncolgatni, hogy "Ha a világban,..", vagy így, vagy úgy.Ebben nincs tagadás, nincs támadás, nincs semmi. Csak egy kijelentés. Ne láss bele többet
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz wattafaka #38 üzenetére
Ha a világban, és a közvetlen környezetünkben sorra halnak meg emberek valami ismeretlen betegség miatt, (és ugye ha nem lett volna korlátozás,akkor még durvábban), akkor neked annyi jött volna le, hogy pár ismerősön átfutott? És letudod annyival, hogy "másoknál ez sokkal durvábban beütött esetlegesen". Ugye nem mondod komolyan?!
Merem remélni, hogy azért ennél szélesebben látsz rá a közvetlen környezetedre és a világra.Abban az egyben valóban egyetérhetünk, hogy vége lehetne már. Ez igaz.
[ Szerkesztve ]
-
wattafaka
senior tag
Persze nyilvánvaló, hogy másoknál ez sokkal durvábban beütött esetlegesen, ezért is kezdtem úgy, hogy "Nekem annyi jött volna le".
Mindenesetre én kicsit túltoltnak érzem az intézkedéseket, bár lehet pont azok miatt tűnik "lájtosnak" a helyzet. Abban egyetérthetünk, hogy vége lehetne már -
BiP
nagyúr
válasz wattafaka #34 üzenetére
Itt alatt az itt-et értettem, itt a topikban.
Pont azért kérdeztem, hogy te mire érted.Röviden: nem ugyanígy gondolom. Mármint a kommunikáció egy része túl van tolva, viszont félvállról sem szabad venni.
"Nekem annyi jött volna le az egészből, hogy van valami új cucc, 3 ismerősöm elkapta, és 2-4 napon belül átment rajta."
Vagy annyit, hogy idős szülőket, nagyszülőket elvitte valami tüdőgyulladás-szerű valami, amiről nem tudjuk, mi volt, de nem kapott levegőt, és meghalt a kórházban. Mindezt tömegesen.Nem demagógia miatt mondom, csak pont azért mondok másik oldalról példát, mert sajnos ismerősi körben láttam ilyet, ahol szülőt egy hét alatt elvitt.
Nyáron lazított a világ, meg lehet nézni, mennyire bedurvult a 2. hullám.Rohadtul nem fekete-fehér a dolog. Túlzó kijelentésnek tartom, hogy totál feleslegesen.
Nyilván szar a korlátozás, nehezen szokja meg az ember a nagy szabadságban, viszont időt kell nyerni, és lassítani a terjedést. Ha a korlátozás az ára, én megteszem.És nyilván van egy olyan vetülete az intézkedéseknek, hogy ki jár vele rosszul (elveszti a munkáját), ki jár vele jól, de az tagadhatatlan, hogy korlátozásokra (a vírus átadásának lehetőségét vissza kell szorítani) szükség van.
Hogy ezt az országok hogyan oldották meg, mennyire hatékonyan, mennyire húsbavágóan, mennyire borult a mindennapi élet, az egy másik kérdés.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Kérlek idézd hol védem
Amikor egy nyilvánvalóan laposföldes hülyeségre reagáltam, akkor arra úgy válaszoltál, mintha tényleges, értékelhető kritikát dorongoltam volna le.
Ami itt ebben a topikban megy, az leginkább tényleg a laposföldes marhaság. A komoly kritika az volt, amikor pl. a Lancet visszavonta a Surgisphere adatain alapuló hidroxiklorokinos cikket.Az, hogy egy vakcinának ma és holnap vagy akár 2 hónapon belül nincs komoly mellékhatása még nem jelenti, hogy hosszútávon sincs.
Dönts el, hogy mi mellett szeretnél érvelni. Egészen eddig azt állítottad, hogy mivel a kezdeti mRNA oltásoknak voltak azonnali, jól látható mellékhatásai, ezért nagyon hihetetlen, hogy a mostaninak nincsenek.
Most meg már arról beszélsz, hogy a hosszútávú mellékhatások: ami viszont egy egészen más probléma, hiszen egyetlen gyógyszert sem tesztelnek hatvan évig (és persze a covid hosszútávú mellékhatásait sem ismerjük teljes mélységében).DRM is theft
-
wattafaka
senior tag
Az itt alatt a kommentelőket érted, vagy úgy általában a világot? Mert én az utóbbira értettem.
Amit te is mondtál, az intézkedésekben van "némi" hiba.
Az intézkedéseknek jelen pillanatban sokkal súlyosabb következményei vannak, mint magának a "járványnak".
Gyanítom, ha a média nem tolta volna ennyire ezt a pánikkeltő propagandát, az embereknek fel sem tűnne a létezése.
Nekem annyi jött volna le az egészből, hogy van valami új cucc, 3 ismerősöm elkapta, és 2-4 napon belül átment rajta. Ehelyett pedig megnézhetjük mi folyik a világban.
Már abban sem lehetsz biztos, hogy holnap kimehetsz az utcára, vagy bevásárolhatsz.
Mindez totál feleslegesen.[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Öööööö. Összemosni, meg csak fekete-fehér. Hááát, nem értek egyet. Ez a fajta kategorizálás pont a párbeszédet lehetetleníti el.
A butaságoknak van veszélye. Nem a kritikának.
A vírus létét kritizálni valóban hülyeség. Viszont a vírusvédelem kezelésének módja nem feltétlenül mindegy, és az intézkedéseket lehet kritizálni, mert abban van nem kevés hiba.
Csak ugye pont azért nem egyszerű megszervezni a védelmet, mert nagyon nem fekete-fehér. A döntéshozóknak millió szempontot figyelembe kell venni, súlyozni, és látszólag nincsenek a helyzet magaslatán. No meg az emberek is millió módon reagálnak az intézkedésekre, vagy reagálna a szabályozásra.#32 wattafaka : Mire gondolsz pontosabban? Szerintem itt nem pánikol senki. Feleslegesen meg pláne nem.
-
wattafaka
senior tag
Be is lehetne fejezni valóban ezt a felesleges pánikolást.
-
BiP
nagyúr
Az optimista forgatókönyv szerint sokan be lesznek, és talán enyhül a járvány.
De teljesen túl nem leszünk rajta, az biztosra veszem. Majd meglátjuk.Viszont ez egy rendezvény. Simán meg lehet követelni, hogy a kiállítók, előadók milyen feltételnek feleljenek meg (pl. negatív teszt, vagy oltás, vagy akármi), és ha még mindig tart a járvány, akkor fokozott óvintézkedésekkel lehet megtartani.
Ahogy a látogatói regisztrációt is lehet feltételekhez kötni, ki mehet be, és a helyszínen is sok fertőtlenítés, korlátozott létszám, stb.stb.De az még fél év, kb. bármi lehet addig.
-
M5Norbi
őstag
válasz janeszgol #29 üzenetére
És ez az utóbbi időben lett így. Mindegy hogy telefonrol, videokáetyáról vagy a vírusrol van szó.
Regebben szépen meg lehetett vitatni hogy miért jó vagy rossz pl az S6 vagy S8 nem is tudom már de normalis érvelős "vita" alakult ki.
Nem erdekelnek az összeesküvés elméletek de néha hiszek abban amit sokan hajtanak hogy a háttérhatalom butítja a népet
Dehat mit is gondoljunk ha egy tarsadalom a vallásokat illetve papokat már nem tartja trendinek de önjelölt véleményvezérekre, farokpörgetőkre, vírustagadó FB sztarokra akar hallgatni mert ettől erzi magát valakinek. Mert ugye átlagember senki sem akar lenni.Egyebként jelentem nálunk már a család egy része atesett rajta. Igen túlélte mindenki de cseppet sem kellemes. Hetekig tartott egyeseknél és meg vannak maradványai van akinél masfel hónap utan is.
De beoltatni egyikünk sem szeretné magát.[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
janeszgol
félisten
-
GreatL
őstag
A kritikus hangok is az összeesküvőkhöz sorolandók. Fekete-fehérként kell kezelni. Van veszélye a kritizálós butaságoknak.
[ Szerkesztve ]
Intel Core Ultra 7 265K | Arctic LF3 420 víz | MSI Z890 Tomahawk Wifi | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
edward2
addikt
Kérlek idézd hol védem. azt írtam, hogy a totál idióta összeesküvéssel összemossák mindig a kritikus hangokat amik megérnének egy párbeszédet.
Fentartom ha a crispr ennyire komoly etikai aggályokat vált ki a tudósokból és politikusokból akkor általánosan az mRNA vakcina is megérne egy társadalmi vitát. Például inkább bevállalja az emberiség a veszteséget vagy az amúgy covidot túlélő egészséges társadalmat beoltjuk egy vakcinával.
Az, hogy egy vakcinának ma és holnap vagy akár 2 hónapon belül nincs komoly mellékhatása még nem jelenti, hogy hosszútávon sincs.
-
dabadab
titán
Érdekes, az értelmes emberek nem szoktak bedőlni a legócskább összeesküvéselméleteknek, amik jól láthatóan ellentmondanak a tényeknek és a logikának is. Például a fenti kommentelő azt mondta, hogy nincs is járvány, kamu az egész. És te idejössz, hogy megvédd. Most komolyan?...
Amúgy a Pfizer vakcinája egy mRNA vakcina
Ahogy a Moderna is. Az Astra-Zeneca meg DNS-alapú, az orosz meg hagyományos.
30+ éve van fejlesztés alatt. De most pár hónap után rendben van.
30 éve merült fel egyáltalán az ötlete, 2005-ben volt egy komolyabb áttörés és most, az elmúlt egy évben volt az, hogy az eddigi kutatgatások után tényleg nagyon komolyan ráfeküdtek a témára, mert lehetett látni esélyt arra, hogy a rálocsolt rengeteg pénz megtérül. Mindezt ráadásul a klinikai tesztek is igazolták - vagy szerinted tízezerszámra hallgatták el a súlyos mellékhatásokat, amik a régebbi mRNA oltóanyagoknál tökre szembeötlők voltak?
DRM is theft
-
edward2
addikt
Sokszor én úgy látom, hogy az intelligensebb emberek kritikusabbak a rendszerrel szemben. Persze egyből rá kell nyomni az összeesküvés elméletet és akkor le van tudva.
Amúgy a Pfizer vakcinája egy mRNA vakcina. Amit még soha nem hagytak jóvá embereken. Miért? Mert nagyon komoly mellékhatások voltak. 30+ éve van fejlesztés alatt. De most pár hónap után rendben van.
(de legyen rendben akkor is megérne egy külön misét, hogy a CRISPR-en ki van akadva a fél világ, de egy vírus RNA-ját beadni az nem probléma)
-
Cs1csó
félisten
+1 ezt talán jól mutatta be a Contagion c. film, ahol a TB számok alapján sorsolták ki az embereket, hogy ki és mikor mehet oltásra. Mert mondjuk az USA egy kb. 350 milliós ország és ha naponta 3,5 millió embert tudnának is beoltani akkor is több mint 3 hónap kellene a teljes lakosság végig oltására.
Szerintem itthon is ha lenne elég vakcina akkor is kellene 1-2 hónap. -
GreatL
őstag
Várom már a cirkusz végét. De jövőre se Computex se Olimpia nem lesz. Egyszerűen "kifutunk" az időből, alig lesz beoltva pármillió ember.
Intel Core Ultra 7 265K | Arctic LF3 420 víz | MSI Z890 Tomahawk Wifi | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
joey04
titán
Reméljük tényleg vége lesz addigra ennek a hisztinek.
-
Piszmaty76
aktív tag
Erre a koronavírus: "Fogd meg a söröm..."
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
Terek
tag
lol oltási papír mint az állatoknál Gratulálok.....
[ Szerkesztve ]
-
deltaa97
tag
Nagyon helyes. Minden tisztelettel azok iránt akik megbetegedtek vagy ne adj' Isten elhunytak, de nem megoldás az, hogy mindent lemondunk és elhalasztunk.
Az életnek mennie kell tovább és nem szabad, hogy a COVID, vagy bármilyen kór/vírus/megbetegedés sakk-mattolja az emberiséget.Xiaomi 12X 8/128 GB Grey -> Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium | Életem legrosszabb döntése, hogy gépészmérnöki pályára tévedtem...
-
TeeBee73
veterán
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
atike
nagyúr
Nem kicsit optimisták.... Oké, hogy nekik sikerült jól kezelni a járványt, de a világ többi része - ahonnan a látogatókat és kiállítókat várják - nem mondhatja el ugyanezt... Na majd lesz 4 hullám... Vagy 5....
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hogwarts Legacy teszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Eredeti játékok OFF topik
- Mobil flották
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Horgász topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...