Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topic
- Akciókamerák
- Nagyon érdekli az Intelt a PC-s kézikonzolok piaca
- Kell-e új tápkábel a GeForce RTX 50-es sorozatú VGA-khoz?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
6 éves cikk, vágom, de azért válaszolok. Élelmiszeriparban (is) dolgoztam. A különböző nagykereskedelmi cégeknek a mintaküldés úgy működött, hogy csak olyan kukoricakonzerv mintát küldtek a vevő részére, amit előtte SZEMENKÉNT kiválogatott egy laboráns. Tehát a tökéletesen szép, kerek, gusztusos kukoricaszemeket válogatták össze egy konzervbe. Tudom, agyf*sz, de ebből kiindulva bármikor el tudom hinni, hogy tesztelésre egy különleges gondossággal elkészített készüléket küldenek, míg a polcokra meg vegyesen megy minden.
Nekem kicsit olyan újszülött, meg a régi poén esete ez a cikk.
[ Szerkesztve ]
-
"De jó", hogy nyáron én is egy 550-es EVGA B3-at vettem...
-
Reggie0
félisten
1-1 darabon vegzett teszt mernoki szempontbol nem is teszt. Legfeljebb termekbemutatonak lehet tekinteni.
-
-
Itt inkább arról van szó, hogy a SF megtervezte, azt pedig más legyártotta.
Itt egy egészen jó ábra, hogy miről is van szó.
Van saját gyára az SF-nek, de ott lehet nem volt kapacitás, ezért egy külsős gyártósorra szervezték meg a termék gyártását, viszont lehet itt már történt egy kis galiba.
Mondjuk az nekem nem tetszik, hogy az RSY-nél, ahol olyan csodák születtek mint a Rasurbo....
A kép az XFX tápokkal kapcsolatos, ott is volt egy ilyen kör.
[ Szerkesztve ]
-
Hááát, azt kell mondani, h ez már szokás. Korábban az SSD-knél de más tápoknál is "előfordult", h fél év forgalmazás után enyhén belenyúltak, olcsósítottak, persze a név maradt, jobb esetben rev2 lett...
-
2 x750 wattos EVGA táp dolgozik bányászgépben testvéremnél már 8 hónapja, 8 darab 1060 társaságában, 0/ 24 hibátlanul teszik a dolgukat. Nyáron volt egyszer egy villámcsapás, táp is és a kártyák is túlélték. Az alaplap mondjuk elszállt, de örült neki, hogy csak ennyi gond lett.
Sajnos manapság ugyan úgy tucat kínai termelésben kapják meg a nagy nevek is a termékeket, előfordulnak selejtes példányok,de lassan ez így lesz a processzoroknál is....Egyébként ki honnan nézi a dolgot, nem hinném, hogy az EVGA által küldött példány volt direkt kiemelkedően jó, hanem a Tom's hardveré lehetett selejtes. Persze lehet ez naiv hozzáállás a részemről.
-
válasz
Eugene Roe #6 üzenetére
Kevered a dolgokat.
A 40 fok a környezeti hőmérséklet, amire te gondolsz , az a kondikon lévő hőfok értékek
Nem kellene kutyulni ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
justflash
aktív tag
<káromkodás helye, hogy ezt vettem júliusban, és nem Seasonicot>
De ha azt veszem,hogy a 450W-os rated teljesítményéből a konfigom felvesz vagy 300-at sem teljes terhelésen,és 2 évente cserélem a tápomat, akkor pont mindegy.
Azoknak lesz gáz, akik nem hagynak tartalékot tápvásárláskor. Na meg elég szar marketing ez az EVGA-nak, bár ha azt veszem akkor specifikáción belül használva nem nagyon fog előjönni ez a hiba..
Tanulság: új tápot ne dicsérjünk amíg nincs róla teszt, tápajánló topikban pár kolléga édesanyját erősen elkaphatta a csuklás mostanában...
[ Szerkesztve ]
-
mikej95
aktív tag
SuperNOVA, minden világos.
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
"simán Corsair TX650M-et akartam,csak hagytam magam megdumálni,hogy Super Flower bél,meg EVGA (mert a cwt az ördögtől való és hullámzó a minősége)"
Nekem CWT beles TX650M van [link], sok "rosszat" olvastam róla szal nem biztos hogy előrébb lennél vele megbízhatóság téren mint a mostani EVGA-val
Mondjuk ez a corsair simán elvitt egy 3770 + 390X kombót, ami 620W-ot vett fel a konnektorból.
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
válasz
#16939776 #29 üzenetére
A primer oldali kapcsoló MOSFET-nek mindegy, hogy maga a tápegység 110V-ról vagy 230V-ról kapja a delejt. Leginkább azért mert, az APFC a primer oldali puffer kondit 110VAC betápfesznél is 320VDC-re fogja feltölteni. A primer oldali kapcsoló MOSFET a primer pufferből veszi a villanydelejt.
Szerintem is ennél a tápsorozatnál primer oldali áramfigyelés sántít vagy lehet nincs is. Primer oldalon egyszerűbb kivitelezni az OPP-t (Over Power Protection).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nyugtasson meg hogy 110V-on teszteltek, 230V-on kisebb terhelést kap a fet. Ha veszed a fáradtságot és elviszed egy tápszakihoz ki tudja nagyobb terhelhetőségűre cserérélin ezeket.
Képeket elnézve nincs áram mérő ellenállás a 12V-os ágon, sem áram mérő tekercs a transzformátor primerével sorban, gyakorlatilag addig terhelheted amíg bírja a primer oldali fet.
A termisztort (hálózati áram limit) a jóval szűrők után tették, azért szikrázik.
-
Truman
senior tag
Megtetszik nekik az ötlet a TV gyártóktól. Ott is ugyan azon típus jel alatt, több különféle típusú és minőségű panellal adják.
-
Milka 78
nagyúr
Kikiki Bélámi,nem röhögcsélünk más nyomorán
-
törölt tag
válasz
zovifapp111 #23 üzenetére
Nem is, Meg szenne huzott Ryzen 1700-al is belul vagyok
Vega 64 meg a korites ofc.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz
zovifapp111 #21 üzenetére
De az max a vga-t viszi el,nem az egész kócerájt
-
syberia
veterán
Nekem is Super Flower Leadex Silver tápegységem van, ami minőségben sokkal közelebb van a SF Gold minősítésűekhez szvsz. A Super Flower Bronze FX vállalható belépő szintű volt, de már régen kifutott.
(#19) Milka 78: 747 (Boeing) watt egy bányász géptől összejöhet, na oda ilyet nem szabad venni.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Piszkosul leegyszerűsítve miután átolvastam a teszteket...ne húzgáljam a tápkábelt ki be magából a tápból,mert azt nagyon nem szereti és hajlamos szikrázni (emi szűrő hiánya).
Ha egyszeri,paraszti felfogást követek akkor,durván be lehet lőni,hogy hol kezdődik a frixi a tápnál egy konnektor felőli voltmérővel is.
Ha 650w a táp 12w-s terhelhetősége és ezt 85%-os hatékonysággal végzi akkor a maradék 15% hő formájában manifesztálódik.Ezt a 15%-ot hozzáadom a konnektor felőli bemeneti feszültséghez és akkor kijön durván 747 wattot jelent a konnektorból mérve.
Ez alatt kéne maradnom (a terhelési csúcsokat is betartva) és akkor elméletileg csökken a veszély,hogy kinyírja átmegy suicidba a tápom...mesésen fogok szórakozni (és rohadjon meg az EVGA és a Super Flower,akiktől innentől egy radírgumit sem veszek
Ezek után az A-Data HM650-em ami CWT-beles volt kb a teremtés csúcsa volt és amikor elhalálozott,nem robbant,nem szikrázott,nem gyilkolt.
A táposba meg fel kéne tüntetni azt a köztudott tény (legalább is külhonba),hogy a Super Flower ki szokta szervezni a munkáját,mert nem bír az EVGA megrendeléseivel (idézve talán a 850-es tesztből),mert ez esetben a büdös életben nem vettem volna meg ezt a tápot,hisz ez kb egyenlő a lutri fogalmával[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Haha ez eleg necces szitu. Ha pimpeltet kuldtek azert cink, ha meg eleve az osszes ilyen szar meg kinosabb.
-
MMIX
addikt
Ez a túlterheléses teszt jó dolog szokott lenni, "van benne tartalék".
A gép fogyasztása, nem a konnektor felől. A hatásfokot nem szokták ilyenkor feszegetni, hogy mennyire esik le. Ha magas marad a hatásfok az megint jót jelent.
"padlóig nyomják a gázt"25%-kal többet tudott, csak elfelejtett lekapcsolni mondjuk 15%-nál. Valami hiba volt a lekapcsolási pontnál.
Valaki aki mérnök jobban el tudná mondani.A tápos topikban a gépre nem veszélyes a kritérium, nem a soha nem romlik el.
Ha elpukkan a táp ne vigyen magával semmit, és csöndben se pusztítson (ez lehet hogy rosszabb).[ Szerkesztve ]
-
-
MMIX
addikt
Addig emelik a terhelést, míg le nem kapcsol vagy elfüstöl (közben azért mérik a feszeket és a zajt, hogy atx szabványon belül marad-e). Védelem teszt. Kick point (mikor lekapcsolja a túlterhelés elleni védelem).
A másik teszt a címkén írt maximumot nézte meg.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Az f@sz@,de ez már engem nem fog boldogítani egy 650 B3 tulajdonosaként,főleg úgy,hogy simán Corsair TX650M-et akartam,csak hagytam magam megdumálni,hogy Super Flower bél,meg EVGA (mert a cwt az ördögtől való és hullámzó a minősége)
Ez a terhelési teszt mit jelent,dinóhéjban,milyen szinten terhelik túl százalékosan?Hogy lehetne kideríteni,hogy milyen bél van benne?most akkor veszélyes vagy nem?Mondjuk nálam nem fog följebb menni a fogyasztás 650w-től,konnektorból mérvemérve (ami ugye a 12v-s ágon még kevesebb,ha a hatásfokot is beleszámítom).Gondolom bontani kell,de van e rajta csavar matrica
Már csak azért,mert az adatlapomon lévő gép nem kicsit van túlfeszelve és ugye 1080ti vs Vega 64 Liquid lenne tervben.Tápot vettem augusztus végén mint a fenti sorokból látszik és piszkosul nincs kedvem újat venni (és nem nyomtatom a dellát,ráadásul ez a táp kb eladhatatlan ilyen hírnévvel,függetlenül attól,hogy milyen bél van benne).[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
ez megintcsak metodika fuggo, minden termeknel lehet gyengebb pont. a kerdes, hogy mitol szallt el, a kerdes alapvetoen hogy csak a meleg volt a baj vagy egy rovidzar is gaz lett volna.
konkret pelda: cooler master silent pro 1000W, ami nekem van. gyenge keszenleti kor, atlagos ripple es szabalyozas, cserebe a piacon levo egyik/a legrovidebb 1000Wos, kb 700Wig halk es a gold minositest lazan tudja, mellesleg 5 evesen siman birja hogy konnektorbol rendszeresen orakig 800-900Wos terhelest kap. sose volt ajanlott es nekem is veletlenul lett ez, de ettol fuggetlenul amire nekem kell arra gyakorlatilag egyik a ket megfelelo tapnak mert egy hosszabb mogott nem ferne el a radiator.
[ Szerkesztve ]
-
Tömören: tökmindegy milyen tápot veszel manapság, lehet, hogy egy outsourced gyártósoron készült, még akkor is, ha elvben überszupermegamárka.
Ez sokat könnyít a tápválasztáskor.
@proci985: Azt megmagyarázza, hogy a Tamáséknál miért lett tűzijáték-bemutató a táptesztből, és a Jánoséknál miért nem. De ettől még az egyik helyen szuper-ajánlott-csakeztvedd a vélemény, a másiknál meg ilyetsohasemmikor. Elvben csaknem ugyanarról a tápról. Az meg nem poén...
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
a superflower leadex platformjabol nem csak gold / platina / titan volt? vagy a bronz csak nekem kerulte el a figyelmem?
dolog meglepo, a leadex platform a seasonic gold / platinaja mellett jellemzoen remekul teljesit.
jonnyguru egyebkent nem tesztel tulterhelest, csak specifikacion belul, tomshardware igen. ez megmagyarazza, hogy jonnygurunal miert nem fordulhatott elo ez a problema.
jonnygurunal ez egyebkent teljesen ertheto, kizarolag specifikacion beluli ertekekkel foglalkoznak.
kieg (koszi MMIX a linket): Because Aris tests OPP by intentionally overloading the PSU. Jeremy only tests to 100% PSU's advertised capability.
szoval tenyleg az eltero tesztmetodikan is mulott, hogy nem jott elo.[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
válasz
Eugene Roe #6 üzenetére
Attól függ hol használod. Az említett kondik nem tápegység legmelegebb részén vagy közvetlenül FET-ek mellett vannak.
Mivel maga a tápegység háza és ventilátor mindegyikben ugyanaz, így a nagyobb teljesítményű változatokban magasabb hőtűrésű alkatrészeket fogtok találni ától-cettig, mert melegebb lesz nagyobb terhelésnél a tápban és ebből kifolyólag valamivel hangosabb is.
De ott van Seasonic Focus Plus Gold széria, Best Buy. Egyetlen szépség hibája hogy nincs belőle 450W-os model.
-
törölt tag
Az a 40°C, illetve 50°C nem kevés egy kicsit?
-
MMIX
addikt
TechPowerUp fórumában írt jonnyGURU.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Őőőő...az faca,mert a 650 is és úgy álltalában a B3 is ajánlott darab volt a táposban a Super Flower bele miatt
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalatot konkrétan azzal vádolják, hogy Johnny Guru számára nem kereskedelmi példányt küldtek.