Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  valóban, ha azt hiszed, hogy a kontírozó könyvelés az erp alapja, akkor tényleg befejezzük.

  Raktárkészletet nyilvántartani kell, kontírozni kell, mert különben nem lehet mérleget csinálni. stb. stb.

  viszont az, hogy hogy mennek a projektek, az embereket hogyan és melyik projektre osztják be, egyáltalán, hogy a cégben szereplő emberek ne csak tb járulék meg adóalanyok legyenek, hanem szakképzési és egyéb, karrier jellegű infók is legyenek róluk a rendszerben, ezen kívül a megrendelési oldal nyilvántartása sem nyilvánvaló minden kisebb cégben. Vagy az, hogy a működés nem főkönyvi jellegű adataiból milyen adatbányászati módszerekkel, olap kockákkal mit hoznak ki, hogyan csinálnak piaci szegmentációt, stb. stb. az megint nem könyvelés.

  Ezeket mind mind nem csinálják automatizálva géppel a nagyon nagy cégeket leszámítva, mert nem éri meg pazarolni rá az emberi erőforrást, amikor egy jobb manager leül és fejben végiggondolja az egészet.

  Ez csak néhány témakör, ami a könyvelői szemléleten túl az erp-hez tartozik, és akkor még csak erp, vagyis nagyvállalati szintű erőforrástervezésről van szó, nem integrált vállalatirányítási rendszerről. Nem csak a 814-es számlaosztályról van szó.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

Hozzászólok Aktív témák