Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi hangfal építés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
-
Reggie0
félisten
Dehogynem megy, a vasnak nem kell tudnia, hogy mit csinalnak vele*. Az akkor is szerver lesz, ha a polcon all kikapcsolva. Ahogy az auto akkor is auto, ha a balaton feneken pihen, vagy fellovik az urbe vagy csak siman egy gyujtemenyben all es nem szervizeltek 20 eve.
Hiaba magyarazod ezt az enterprise-os bullshitet. Ha megnezed a definiciokat(van par fajta) sehol sincs ilyen hulye belemagyarazas, csak te erolteted.
Es itt vissza is kanyarodhatunk az eredeti temahoz. Ha meg tudsz venni egy szervert konnyeden, hogy fejleszteni tudj ra, akkor konnyen elterjed az architektura, mivel ezt sokan megtehetik. Ha csak nagycegek megrendelesere egyedi gyartasban kapsz, akkor alig lesz ra fejleszto, mert nem lesz nepszeru a nehez beszerezhetoseg miatt. Gondolom az is feltunt, hogy ahhoz, hogy egy szerverre optimalizald a kododat es ezert megvedd a gepet, meg nem kell 24 oran beluli szerviz, azonnali cserealkatreszek stb. szolgaltatasok. Es megis a szerver a targya. (nahat...)*Nem mellesleg azt is megtehetem, hogy minden szolgaltatas nelkul 10-et veszek belole, es ha meghibasodas van akkor egy az egyben kicserelem a gepet vagy atszerelem a szukseges alkatreszt. Tehat meg ebbol latszik, hogy a szolgaltatas az inkabb egy kenyelmi, olcsositos dolog, nem szukseges feltetel.
-
Reggie0
félisten
Te ne magyarazzal. Nezzel fel a HP, Dell vagy barmelyik kedvenced oldalara, aztan nezd meg, hogy azokbol mit kapsz a boltokban. Vagy mar szerinted a gyartok se tudjak mi a szerver, csak te? Kapjal mar eszhez. Senkit sem erdekel, a szerveres porhintesed amiben szoglaltatasokkal akarod osszemosni, meg azokat se akiktol megveszed. Ahogy a laptopos topicoknal sem izgat senkit.
-
hallador
addikt
Figyu kb 40 000 Szerver van a hátam mögött az elmúlt 12 évben. Ne magyarázz nekem. A másik, hogy ez a kisvállalati szemét amit tolsz, az eléggé egy gyenge jellemre vall. Nálam a 300 szervernél kezdődik a rendszer, meg 3000 VM-nél. Nálad meg a van agy zsuga szerverem a azárukeresőről, amit soha nem frissítek meg nincs még egy a melltte ami átvegye a helyét. Sztem ezt a mentalitást ne vidd tovább, mert engem nem érdekel.
Ahogyan ezt &rew kolléga írta, na Te a második vagy....
Off...
-
törölt tag
válasz
Petykemano #18 üzenetére
Ha jól veszem ki csak az LGA(cserélhető) cpu-t "kaszálták el".
A semi-custom vonalra való koncentrálást, arra tudják felhasználni, hogy a "speciális" igénnyel rendelkező vevőket magukhoz csábítsák, és ott marasztalják, a BGA kivitel meg a semi-custom vonalat választó vásárlóknak jelent olcsó platformot. -
Reggie0
félisten
válasz
Petykemano #18 üzenetére
Hat eleg szomoru. Ehhez kepest meg az NXP 16 magos nem rossz, de nem is kiugro teljesitmenyu network procijat mar lehet alaplapostul rendelni(honeycomb). Vegul addig fejelsztik a szerver procijukat, hogy alulrol atugorjak oket mas gyartok.
-
Petykemano
veterán
A Marvell elkaszálta a ThunderX3-at, mint általános célú bolti terméket. Semi -custom módban viszik tovább.
-
törölt tag
Urak,
sztem mindketten regota hasznaljatok a szerver kifejezest, de mindkettotoknek kicsit mast jelent es most ezen megy a molyolas. az egyikotoknek komplett szolgaltatas hardverrel egyutt, a masikotoknak meg emelt funkcionalitasu vas.
vagy nemtom
attol meg a ThunderX3 bitang egy lap, de az biztos h eleg sok feltetelnek kell kell teljesulnie ahhoz h ez ki is jojjon.
-
Reggie0
félisten
Nem mondtam ellent, ebbol is latszik, hogy meg mindig nem erted. x86 szervert tucatnyi gyartotol kapsz barhol barmikor. ThunderX3/X2/X1 procisat nem. Ha nem hiszed, hogy x86 szervert egyszeru kapni, akkor vesd ra magad az arukeresore.
Kodosithetsz itt osszevissza a supportoddal, de a szerver nem a supporttol szerver. Az egy darab hardver, egy targy. -
Reggie0
félisten
Nem, pont te kezdtel el masrol beszelni. Nem licensekrol volt itt szo, hanem processzorokrol es mi mennyire konnyen kaphato(hozzaferheto). Raadasul azt megnehezebben cserelik, amit meg sem tudsz venni, nem tudom feltunt-e
Szerver meg amugy sem attol szerver, hogy nagy ceg veszik, vagy rarakjak a szerver matricat, ha mar szorszalhasogatni akarsz... Olvasd el ujra a #2-t, hogy segitsunk a te tisztanlatasodon.
-
hallador
addikt
Nagyon másról kezdtél el beszélni mint a téma volt gondolom nem vetted észre nem baj most szólok. Igen ez nagy probléma hogy sok helyen tojnak a licencekre, mondjuk ez mentalitás kérdése is, meg tudjuk hogyan áll egy kettő cégnél.
Mondjuk a példa amit hoztál azért elég ócska mert a supermicronal senki nem megy cserélni semmit. De a tények gyanítom nem zavarják össze a tiszanlatasod.
Mindenesetre ez a mondat olyan volt amit leirtal, hogy az autó sem jogosítvánnyal megy hanem benzinnel. Hozzaallas és Hozzaallas között is van különbség.
-
Reggie0
félisten
Senkit sem erdekel a license
Egy processzor/platform hozzaferhetosegerol van szo, nem arrol, hogy hol milyen megoldasokat pakolnak meg moge. Programozni sem attol fogod tudni, hogy egy napon belul kijon a HP memoria modult cserelni benne. A PC/x86 era ilyen merteku berobbanasa pont annak volt koszonheto, hogy barki konnyen hozzajuthatott.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #3 üzenetére
ez cavium cucc, ok fejlesztettek eddig is, nem ma kezdtek. csak a marvell felvasarolta oket, ez a thunderx3 mar reg fejlesztes alatt allt.
sokan hasznaljak a csipjeiket, megdobbentoen nagy cegek is (pl a samsung), de ketsegtelen, hogy mivel sokmindenben nem szabvanyosak, ezert az o szupportjukra van szukseg, nem mindig tudod kiguglizni ha baj van.
smt4-et az amd is keszul rankdobni, igaz meg nem tette meg :)
-
hallador
addikt
Melyik kisker ad el kész szervert amihez van valóban szerver support is? (supermicrot sem veszek készen, ahhoz kell egy halom licenc is) A supermicrot én is szeretem, azt nem hogy úgy kell összelegozni mint egy pct. Mert olyan mint a székely bácsi amikor űrhajót lát. Szép szép de csak akkor ha 100at veszek, ha egyet, akkor az ellenségének sem.
-
hallador
addikt
válasz
Petykemano #3 üzenetére
A Marvell is 25 éve fejleszt. Gyakorlatilag nem nagyon van olyan enterprise network gyártó, aki ne a Marvell chipheit használná, mint ASIC. Ami a mobiltelefon piacon a qualcomm, az a network device piacon a marvell.
(#2) Reggie0
Miért melyik szervert vágják bárkihez, bármilyen utcasarkon. Egyiket sem. -
törölt tag
válasz
Petykemano #3 üzenetére
Ha találtak egy feladatot, amire eddig nem létezett optimális megoldás a piacon, végtelen pénzből megterveznek rá egy ilyen CPU-t, legyártják limitált példányszámban, megcsinálják vele amit eredetileg akartak és ennyi. Annyira hihetetlen lenne, hogy ilyennel akár több cég is foglalkozik párhuzamosan, és évente akár több ilyen projekt révbe ér?!
Ebből az egészből a kívülálló nem láthat készterméket, be sem árazzák külön a CPU-t, mert nem kerül úgysem más kezébe.
Mivel ezeknek egymagukban, - körítés nélkül - piaci értékük sincs, így a CPU-t sem ellopni, sem harmadik félnek értékesíteni sincs értelme, így egyik "nagy félvezető gyártó"-nak sem ártanak vele. Ezért nekünk is kb.: mindegy, hogy ez tényleg létezik vagy csak papíron. -
Petykemano
veterán
Én ezt nem értem.
Itt van pár több évtizedes chipfejlesztési tapasztalattal rendelkező cég: intel, amd, qualcomm
És ott vannak magszámban, arra a versenyképes gyártástechnológiára készítenek lapkákat, amire ugye elvileg $100-300m egy lapka tervezése. Ledobják az SMT4-et. Ami jójó, nincs mindenütt haszna, de nem lamentálnak, hogy most legyen, vagy ne legyen, mi legyen, hanem ott van.mi a titok? Az Arm? vagy a NEON simd? vagy a Cavium Cache Coherent Interconnect?
Vagy az, hogy ez csak papíron létezik? -
Reggie0
félisten
Az elso kettot sem vagjak hozza az emberhez barmelyik sarki boltban, szoval nem nagyon vagyunk vele kisegitve...
-
hallador
addikt
Én örülök, hogy a Marvell is megjelenik ezen a piacon. Régi bejáratott gyártó az enterprise chip piacon.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Marvell lapkaszinten 60 processzormaggal készül, de a start idejét még mindig nem tudni.
- Dupla kijelzős strapamobilt tessék!
- Linux kezdőknek
- Spórolós topik
- BorosPoH!ár
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Futás, futópályák
- Renault, Dacia topik
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk dokkolókat
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- MSI Sword 16 HX - 16" WUXGA 144Hz - i7-13700HX - 32GB - 1,5TB SSD - RTX 4060 - Win10 - 2,5+ év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest