Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED monitor topic
- Kell-e új tápkábel a GeForce RTX 50-es sorozatú VGA-khoz?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Akciókamerák
- HTPC (házimozi PC) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ONEFREE
aktív tag
válasz
#89309696 #79 üzenetére
Abszolúte igazad van.Csak most tudtam olyan processzort vásárolni amit szerettem volna.Persze közben a 4.ik től hirtelen a 8 generációnál találtam az árlistát.. És mikor meg van a procid "i7 4790k" akkor a Microsoft rak rá egy olyan foltot a lyukra,hogy "2"generációt esett vissza ..
Engem csak ezért túráztatott.. Azért én drukkolok. Hátha vissza tudnak ülni a nyeregbe a pirosak nyomására egy nagyobb játékossal. Nem csak számozással és a reklámmal foglalkoznak jövő építésnél ..
-
törölt tag
Mindent fel lehet törni és ez így is marad, mert az internet nagy részét nullbites emberek használják akik még szarnak is mindenre és elvárják, hogy a virágcserép is okos legyen és fillérekért és ne kelljen vele foglalkozni.
Tele a világ hardveresen és szoftveresen is lyukas eszközökkel. Nincs ezen semmi meglepő. Épp ezért unalmas már, hogy csak az Intel van basztatva emiatt, mintha mindenki más rendszere hardveresen és szoftveresen tökéletes lenne. Az Inteltől az volt pofátlanság, hogy ezeket tudta és a sebességi előnyért cserébe eltitkolta. De ezt már felfogtuk, kész, minden más már csak unalmas bulvár klikkbait szar. De az IT is ahogy kb majdnem minden már a kattintásvadász, szenzációhajhász és lejáratókampányokról szól főleg ha nagy halról beszélünk. Az Intelt most azért kapták elő mindenért is, mert gyártástechnológiailag is nagy szarban van ami ciki és erről lehet bulvárkodni jó ideig. Aztán el lesz felejtve úgy ahogy van. Ennél sokkal komolyabb dolgokat is elfelejtettek, leszartak az emberek az idő múlásával. Csak addig érdekes amíg friss és ropogós és lehet rajta csámcsogva óbégatni. Most ezt az Intel játssza el.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Alogonomus #5 üzenetére
-
fanti
addikt
válasz
Pityesz4734 #50 üzenetére
"Nos, ez azért van, mert az általad írt két típus mellett a Ryzen
semmi különlegeset nem nyújt. A CPU Queen-je az AMD
processzornak a béka s*gge alatt van az Intel-hez képest.
A 4790 jóval erősebb. Összehasonlíthatatlan a két CPU."Hááááát, nekem i7-6700K-t (4.5GHz) váltott a Ryzen 2700.
És fél év tapasztalata alapján mondom azt, hogy munka alatt jóval erősebb a Ryzen.
Játékok alatt meg nem látok különbséget 1080p alatt egy GTX1070Ti - t használva.Az Intel i7-8700 tudja talán felvenni a harcot a Ryzen 2700-al. Persze nem éri el a 2700 teljesítmény szintjét.
A 2600-as Ryzen az ami az i7-8700-al csatázhat, viszont drágább lényegesen az Intel, és folyamatosan bukik a teljesítményéből a bugokat javító mikrokódokkal.Igen, most az AMD-nek áll a zászló végre a CPU fronton!
-
-
syberia
veterán
A németeknél nem annyira probléma az Intel árazása, de azért ők sem hülyék extra felárat kiperkálni egy tésztaszűrő biztonsági szintjét idéző termékért. És mivel van sokkal jobb ár/érték arányú alternatíva AMD-nél, egyre inkább arra költik a eurójukat.
(#58) ughhh: Minden annyit ér, amennyiért el lehet adni. Anno a s775 quad procik jobban tartották az értéküket az aranynál. Talán nem véletlenül.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar_
addikt
"És látod? Mégsem omlik. Pont azért, mert aki egy icipicit is ért hozzá, az rájön (nem is kell sokat utánaolvasni), hogy home usernek ezek a sebezhetőségek mit sem számítanak."
Ezt én is így gondoltam, viszont egy szaki a Spoileres hír (khmm. egy másik Intel hardveres sebezhetőség
) topicban kifejtette, hogy többnyire az ilyen sebezhetőségeket javítani kell, és utána már mindent a javított konfigra írnak és tesztelnek, és ha nem telepíti a user a javításokat, az gondot okozhat olyan programoknál, amiket már a javítás után írnak a javított hardverre. (Mondjuk a Spectrere a Google írt olyan javítást, hogy nem lassul tőle számottevően a proci.)
-
Ragnar_
addikt
válasz
"Nos, ez azért van, mert az általad írt két típus mellett a Ryzen
semmi különlegeset nem nyújt. A CPU Queen-je az AMD
processzornak a béka s*gge alatt van az Intel-hez képest."
"A 4790 jóval erősebb. Összehasonlíthatatlan a két CPU"Te barátom, egy alternatív univerzumban élsz
Az alulfeszelt húzott 1600x-em CPU Queenben 3%-al volt az i7-8700 alatt. Árban meg ugye kb. 50%. Innentől nincs több kérdésem, köszönöm.
És nem hiányzik, hogy a biztonsági javítások vigyék el a +10% átlagteljesítményt amiért + 40% felárat fizettem, de nem vagyunk egyformák.
[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
-
-
Viktor77
titán
Dögöljek meg ha értelek.
Értelmesen válaszoltam a felvetésedre, normális hangnemben. Arról, hogy hülyeséget írtál, nem tehetek. Szerintem normálisan megcáfoltalak (és a tények engem igazolnak).
Arról nem is beszélve, hogy már híre ment, majdnem hetente jönnek az újabb sebezhetőségekről a hírek, nem értem miről beszélsz. Aki ezekről nem tud, az eddig lakatlan szigeten élt.
-
-
ughhh
senior tag
Nagyon OFF és sértő:
Az intel huszárok hozzászoktak, hogy upgrade után kis veszteséggel el tudják sózni a hardveraprón a procijukat.
Az intel huszároknak veszteséget okoz ha híre megy, hogy a drágaságuk tervezési biztonsági hibát tartalmaz és épp eszű ember nem veszi meg.
Az intel huszárnál csak a wot huszár a rosszabb aki idén is elbaszott százezret a játékra de azzal nyugtatja magát, hogy simán megvennék az accját három - négyszázezerért, de közben egy tálca sört ér. -
válasz
Mindenki az alapján választ CPU-t, milyen a Queen-je...
-
Egon
nagyúr
Vergődhetsz, csak mondjuk pl. konkrétan az én lapomon 2017. 11. 22-én javítva lett az a sérülékenység, amin keresztül ez az újabb történet kihasználható, szóval a fogcsikorgatós történet inkább rólad, rólatok szól: téged végképp nem is érint a dolog, de a hozzászólások jelentős részét te jegyzed: mi ez, ha nem vergődős trollkodás?
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz
Mondjuk annyit biztos nyujt, hogy nem egy osregi, support nelkuli termek, mareknyi buggal karoltve.
[ Szerkesztve ]
-
-
s.bala31
őstag
Wow, ismét egy intel sebezhetőségről szóló cikk. Rég volt már ilyen
Ezek kb arra jók hogy az AMD hívők nyugtassák magukat hogy "jól választottak?" Mindig kell a visszacsatolás egy vásárló számára hogy jól döntött kb erről szól ez az egész és pár száz hsz-en keresztül rugóznak az őket nem érintő hírről. A többség nem is olvassa el a cikket csak a címét és már jön ide "megszakérteni" felsőbbrendűségi komplexussal.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Pityesz4734 #47 üzenetére
4770/4790, 50-55e pénzért...de nezz körbe.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Pityesz4734 #45 üzenetére
A nagyobb 4xxx procik egy Ryzen 2600 árában mennek gyakorlatilag mikozben meg...
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Pityesz4734 #43 üzenetére
Kicsit nezz körbe hardveraprón milyen áron mennek az "újdonságok".
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar_
addikt
Na ugye. Intel. Prémium minőség, prémium áron. Üveghangon járatott 14nm++++ processzorokkal szállítjuk a sebezhetőséget minden vevőnek.
-
haxiboy
veterán
A tűzfal véd, csak nem azon az eszközön kell lennie. Én még otthon is külön eszközön konfigurált tűzfalat használok, minden adatforgalom átmegy rajt, monitorozható, és megfelelő policy-vel nem kerülhet ki adat.
Persze ha azt az eszközt is megtörik, vagy jelen van a sebezhetőség akkor nem ér semmit. -
Pug
veterán
válasz
#26681856 #37 üzenetére
Drága fórumtárs, ha menne az értő olvasás, akkor azt is sikerült volna feldolgozni, hogy nem a sebezhetőség a mocskolódás, hanem az adott oldal eddigi története és működése alapján született mocskolódó célzattal (no true added value in the field they supposed to be operating within).
Ha a továbbiakban is problémák akadnának részedről a szemantika világában, kérlek szólj nyugodtan. Bár mivel eddig még tőled haterkedésen kívül mást nem láttunk az oldalon, így kétlem, hogy valóban segítségre szorulnál (legalábbis nem az értő olvasás terén...)
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz
#16939776 #17 üzenetére
Csak hogy az autot a gyartosoron kivul is kell szervizelni, de a processzorban mar nincs szukseg erre a funkcionalitasra. Teljesen logikatlan az a megoldas, hogy ezek a reszegysegek a gyarbol kikerulve aktivalhatoak maradnak, siman fuse bittel kiegethetonek kene lennie. Fejlesztoi verziokban, ES, QS procikban maradhat.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
#26681856 #37 üzenetére
Ki mondta hogy nem letezik?
----
Gyakorlatilag nem lehet kihasznalni. [link]
"Exploiting MASTERKEY requires an attacker to be able to re-flash the BIOS with a specially crafted BIOS update. "
A masik 3 erre épül és azok az ujrainditassal mukodeskeptelenne valnak önmagukban, illetve ezen az uton akarmelyik rendszer sebezhető, legyen intel, amd, arm vagy nemtommivanmég...
"SMM privileges could then be used to write to system flash, assuming the latter has not been permanently write-locked."
Lockolt bios mellett mukodeskeptelen a "sebezhetőség". Persze a fenti két dolgot siman figyelmen kivul lehet hagyni es eleg arra koncentralni hogy elvi lehetoseg megvan ezekre...
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
#26681856 #33 üzenetére
A CTS Labs egyetlen tevékenysége a megalakulasa utan kizarolag ezen sebezhetőség illetve az amdflaws weboldal futtatása. Ugyancsak a weboldalan az alábbi szlogen található: "Helping Manufacturers Make Hardware Secure" de egyetlen ötletet sem olvastam az ez év februari prezentaciojukban errol, csupan a tavalyit irtak le megint.
Az intellel szemben annyi a különbség hogy ott az egyik sebezhetőséggel adminisztrátori jogosultságokat tudsz nyerni majd ezt követően pedig ki tudod hasznalni az igy szerzett privilégiumokat a rendszer teljes merteku atvetelere. Szerintem belátható hogy ez a cég kizarolag az AMD mocskolására alapult egy olyan sebezhetőséggel ami normal korulmenyek kozott nem hasznalhato ki és a tevékenysége ebben ki is merult. Egyebkent gyakorlatilag annyi a sebezhetoseg hogy ha hozzaferesed van a bioshoz akkor abban meg tudsz valtoztatni dolgokat, ezt tették...
[ Szerkesztve ]
-
-
cigam
titán
- Miért van ilyen funkció a piacra dobott termékekben?
- Kíváncsi lennék 1-2 gyártó "köteles segíteni" reakciójára. -
fanti
addikt
Hát igen, ez egy kormányzati megrendelésre elkészített fjúcsör....és épp most derült ki.....geroppáááá!
Úgy voltak vele a kormányok, tegyük egyeduralkodó gyártóvá mondjuk az Intelt, hogy azután mindenki azt használja, és így mindenkit teljesen ellenőrizhetünk a tudta nélkül.
Ugyanígy a fészbúk is kormányzati megrendelésre készült, csak adtak hozzá egy cukorbohócot bábnak, aki "teremtsük meg az emberek közti kapcsolatokat, hogy ne legyünk magányosak a digitális világban" címszó alatt pápáskodott felette, hogy aztán a sok hülye biometrikus adatait is lenyúlják minden egyébbel együtt.Centralizált ellenőrzés.
És aki információszabadságról beszél az vagy hazudik, vagy benne van, vagy hülye.
-
-
haxiboy
veterán
válasz
runingman #14 üzenetére
Most épp az Intelt b@sztatni a menő, nemsokára majd az AMD következik. Érdekes hogy az ARM is tele van sebezgetőséggel, mégsem beszél róla senki, pedig sokkal több eszközben van ARM soc mint Intel...
Az adatlopást pedig egy jól konfigurált tűzfal még mindig meg tudja akadályozni. Inkább attól kell tartani hogy olvasás helyett írni is tudnak utasításokat, szerintem már rég kész a wannacry utódja ami hasonló sebezhetőséget használ ki és megállíthatatlan lesz.
-
xeon forever
addikt
Most nem az azért... 1973-óta van lehallgató jelfelvevo a fali 220*V-ról, amivel hangot tudnak rögzíteni.
*240V most.
@Oszt ilyenekkel parasztkodnak@
Ja meg a gyikemberek uralják a világot Pataki vezető úr/elvtárs által. -
Sinesol
veterán
Azért ez már eléggé erőltetett, sebezhetőség egy olyan funkción át, ami nem is aktív.
[ Szerkesztve ]
-
Z_A_P
addikt
válasz
Alogonomus #5 üzenetére
-
törölt tag
Jó szándékkal tették bele a funkciót, örülni kellene hogy stabilan működik.
-
ONEFREE
aktív tag
Szerintem sokan vártak már ezt. Sajnos nem én, de páran szeretik túlságosan mélyen érteni a működési mechanizmus! 😂😂😂😂
-
Alogonomus
őstag
Vegyétek észre a pozitívumot is az Intel rendszerek eheti első kiderült hibájában. Legalább a rendszert nem fojtja le még jobban a javítása...
-
Viktor77
titán
Dögöljek meg, ezeket az Intel találja ki, hogy beszéljenek róluk (a rossz reklám is reklám).
-
prabhu
senior tag
Rájuk jár a rúd rendesen /és megérdemelten/.
-
pepejoe
tag
Hogy egy klasszikussal éljek: Kérem a következőt!
Új hozzászólás Aktív témák
ph A VISA lehetővé teszi a támadónak a legalacsonyabb szintű hozzáférést az Intel CPU-k által feldolgozott adatokhoz.
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Politika
- Sweet.tv - internetes TV
- OpenMediaVault
- Windows 11
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...