Hirdetés
- Autós kamerák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake" (LGA1700)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- [Re:] Kiszivárgott néhány 7000-es Ryzen ára
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- [Re:] A Netflix vezetője szerint a hagyományos tévézésnek egy évtizeden belül vége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atocha
senior tag
"Az európai ár 500 eurónál állt meg"
Ez a gond ezekkel az eszközökkel. A terjedését az ára gátolja. Masszívan túlárazott.
Igazából nem vagyok tisztában az e-ink kijelző gyártási/technológiai nehézségeivel, mennyire drága vagy nehéz...
De valahogy nehezen hiszem, hogy ennyire drága lenne a gyártás, ami magyarázhatná ezeket az árakat a e-ink-es cuccoknál.
Mindegy is... az árak minden szinten kezdenek elszállni...Nem vagyunk mások, mint egy szemvillanásig emberi alakot öltő csillagpor!
-
erahurka
nagyúr
Na hátha ezek a cuccok lenyomják kicsit az eink árat, aztán jönnek a dzsunkább márkák is és olcsóbb lesz a Kindle is.
Küldj el a francba nyugodtan, úgyis én leszek kitiltva ha esetleg vissza merek szólni.
-
kakuk.tamas
addikt
Szerintem ez teljesen korrekt cucc ennyiért.
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Ha tőlem vásárolnál, olvasd el: https://tinyurl.hu/PKrH/ ~ Zalaegerszeg ~ Apple iPhone 13 Pro 256GB ~ Apple Watch 7 45mm ~ Apple iPad Air 5 M1 ~ ASUS TUF F15 (2021) ~ Xiaomi Mi Electric Scooter Essential (hacked) ~ Telekom 2000/1000 ~
-
zsolt501
nagyúr
Az árat én is barokkos túlzásnak érzem, de ahogy nézem sokakat ez nem zavar.
Ami még zavar, hogy a színes e-ink kijelzők alig alig akarnak terjedni, pedig jót tenne a piacnak és volna benne fantázia több piaci szegmens is volna ahol ez jó alternatíva lenne ezzel az e-inkkel de nem így, és nem ilyen áron.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
atis123
tag
Világelső? Remarkable 2?
"Nincs az elbaszva, csak másra lesz jó!"
-
padzso
tag
Világelső? Miben? Onyx Boox megvan? Színes e-ink vagy akár monitor is elérhető.
Huawei reklámunkat hallották! -
Skynet258
veterán
Nem értem, már a múltkori hírnél is írtuk többen, hogy ez nem világelső, volt már pár ilyen cucc a piacon, többek között amit én is nyúzok minden nap, Onyx Boox Nova Air. Vagy ez most miben lenne "több" vagy "világelső"?
-
Kevin8997
junior tag
Ez miben más mint a már létező e-ink jegyzetelő táblagépek ? Teljes értékű tabletnént 500 eur vagy csak az e-ink kijelozőért kérnek ennyit ? Ha utóbbi akkor van már hasonló a piacon olcsóbban.
Csodálom, hogy a huawei mobilos ütletágát életbentudják tartani bármi áron már vásárlók nélkül is. -
moleculez
veterán
@Alice tukrozodes nem zavaró?
Kevés elmélet lett annyira alátámasztva, mint a Dunning - Kruger effektus.
-
janeszgol
nagyúr
-
Szerintem egy valamit kifelejtett mindenki. Ezek az eszközök nem a klasszikus 3 évre veszi az ember. A 10 Éves elmúlt olvasó eszközök vidáman futnak és használatban vannak. Lapozni jó lesz az. Nem látom az okát annak sem, hogy ez alapból 5 évre tervezett. A kijelző frissítés nem lesz soha egy kapkodó idegbolond sebesség rekorder. Nem ezen fognak a 8k videók futni.
A lebutított droid oprendszer lehet a bibi a gép valóban hosszú távú használatában.Karóra és formatervező projekt + egy asztali AMD szörnyeteg és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
bwoay
nagyúr
"A háttérvilágítással is felszerelt Huawei MatePad Paper megjelenítője kifejezetten kíméletes a szemhez"
e-ink kijelzők esetén nincs háttérvilágítás - mivel a panel nem ereszti át a fényt, elölről kell bevilágítani.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
zsolt501
nagyúr
Amazon Kindle Paperwhite is használ háttérvilágítást, ahhoz hogy pl sötétben vagy rossz fényviszonyok közt is lehessen olvasni, mondjuk nem tudom mennyire beszélhetünk itt háttérvilágításról.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
bwoay
nagyúr
semennyire, mert a fény nem a kijelző mögül jön. csak sokan reflexből háttérvilágításnak (backlight) hívják, mert ez a megszokott, pedig itt lényegében a kijelzőről visszaverődő fényt látjuk (frontlight). A megvalósításához szükség van egy plusz rétegre az e-ink display elé, ami viszont rontja a kontrasztot. A Remarkable 2 meg pl azért sem rendelkezik megvilágítással, mert arra törekedtek, hogy minél inkább olyan legyen a jegyzetelés élménye, mintha valóban az adott felületre írnánk, és ezen csak ront egy további réteg, ami növeli a toll hegye és az e-ink közti távolságot.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
-
erahurka
nagyúr
-
-
morgyi
nagyúr
válasz
Polarstar #25 üzenetére
Mondjuk ezekre pont nem kell Android. A Huawei saját rendszere nem GPlay kompatibilis, így legalább nem tudsz rá 3rd party olvasóprogramot letölteni... mint az Onyx-okra.
Amúgy az öreg ebook olvasók alól az akksi szokott kidögleni.
A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait
-
morgyi
nagyúr
válasz
Donki Hóte #37 üzenetére
Olvastál könyvet lcd kijelzőn? netezgetni, dolgozni meg videózni nagyon nem ugyan az, mint egybefüggő szöveget olvasni órákon keresztül.
Csóró egyetemistaként olvastam laptopon sokat. Az hogy 3 óra után minden pislogásnál majd kiégett a szemem a helyéről, meg homloknál úgy sajgott a fejem mint állat, az mindig garantált volt.
Ezen az inverz szöveg kicsit segít (fekete háttér fehér betűk) de az se sokat...Nem a vibrálást látod. Hanem azt érzed órák múlva, hogy itt valami nem kerek... E-inknél meg nem érzed.
-
-
morgyi
nagyúr
válasz
Donki Hóte #41 üzenetére
Oké... azt hittem te is azoknak a táborát erősíted, hogy minek e-ink, úgyse látom az lcd-n hogy vibrál
-
janeszgol
nagyúr
Én olvastam. Rahedli újságot kiolvastam az iPod Touch 4G-n például. Erre ma már nem vállalkoznék, de a tendencia a következő nálam (LCD vagy Oled, mindegy, de inkább LCD-n szeretek olvasni):
ebook (nem pdf): 4, 4.5, 4.7, 5 colos telefonokon.*
újság (pdf): minimum 5 coloson (16:9 képarány), de inkább felette: 16:9-ból jó az 5.5 col és a 7 colos tabok (ilyenből van pár nekem), 19/20: 9 képarányhoz kell a 6+ col.*van einkes ebook olvasóm is, de sok régi telefonom van, szóval azokat szoktam befogni.
-
moma
őstag
Ha tesztelitek figylejetek oda a szöveg kiemelési, és lapszéli jegyzet képességekre és hogy hogy lehet ezeket szinkronban tartani laptoppal, kivinni külön fájlba.
we all deserve a bit of luck.
-
totron
őstag
válasz
WillButch #44 üzenetére
A CRT klasszikus 50Hz-e még mindig egészségesebben, létezéssel kompatibilisebben szaggatta a szemet és tudatot, mint a mindenféle PWM. Egyik lecsengett, a másik nagyon nem akar...
(#45) janeszgol, mások vagyunk, itt pl. csak 4:3 jöhet szóba. Miért lett jobb számodra az LCD az OLED-del szemben?
-
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Huawei MatePad Paper itthon egyelőre nem lesz elérhető, de az európai piacról azért már most beszerezhető a gyártó első e-ink táblagépe.
- Venue 8 Pro tablet 27% ÁFA, 8" FHD+ IPS érintő x7-Z8550, 4GB RAM, 60GB, 388g, gar
- Ára alatt, Új Dell XPS 9305 ultrabook, üzletből, garanciával i5-1135G7 16GBRAM 512SSD 13,3"FULLHDIPS
- Lenovo ThinkPad T550 27% ÁFA, 15.6 HD, i5-5300U, 512GB SSD, 8GB RAM, gar
- Ára alatt, Új Dell XPS 9305 ultrabook, üzletből, garanciával i7-1165G7 16GBRAM 512SSD 13,3"FULLHDIPS
- GIGABYTE RTX 3090 24G OC GDDR6X EAGLE Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Visoft Kft.
Város: Budapest