Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamás88
őstag
Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de nekem az ég adta világon nincs semmi bajom a Windows 10-el. Az automatkus kikapcsolhatatlan frissítést valamilyen szinten jogosnak tartom (de csak a fontosokat), főleg a vérpistikék miatt, akik kikapcsolják, és azzal dicsekednek, hogy ez milyen jó, ugyanis ők okozzák a egyik legnagyobb problémákat. A W01 frissítés lehetőség pedig tény, hogy egyre erőszakosabban csinálja, de hát ha ingyen tudnak frissíteni (márpedig ez a "minek adjak ki újabb pénzt, mert a jelenlegivel is elvagyok" problémát oldódik meg), akkor miért ne.
Az ilyeneket, hogy "reklám a start menüben", meg az egyéb botorságokat meg nem szabad elhinni, mert egy távolról jött-ment ember azt mond amit akar, ha a Ms mondja meg, akkor már tényként kezelhető.
A "kémkedés" meg nem érint, mert annak van félnie valója, akinek vaj van a füle mögött.
-
fordfairlane
veterán
Maga az update szisztéma nem hibátlan, de eddig nem volt vele különösebb bajom. Egyszer az időzített újraindítás bekavart nekem, de ennyi, más esetben viszont szépen, észrevétlenül tette a dolgát. Amióta viszont beindult ez a Windows 10 Update őrület, azóta Microsofték teljesen meghülyültek. Valaki nagyon begombázott náluk.
-
cami][us
senior tag
Nem értem mi a probléma. Just Works™
-
Én mondjuk tegnap felraktam magamtól, de most már tényleg ez legyen az utolsó windows, ha már ezt ígérték, mert unalmas mindig egy másikat megszokni. Tegnap fél óráig kerestem a programok telepítése törlése opciót, mert a kereső nem reagált rá semmit
-
törölt tag
válasz
fordfairlane #43 üzenetére
Nálam egy win7 sp1 van fenn, az ezt követő update-k nincsenek telepítve, és a windows update service is tiltva van. Eddig semmiféle hátrányt nem tapasztaltam átlagos felhasználás mellett (böngészés, játékok, kis torrent, stb...)
Úgyhogy laikusként azt tudom mondani, hogy egy átlagfelhasználónak tök feleslegesek a frissítések, de ezért nyilván kapok majd a profiktól(Az elmúlt években egyetlen vírust szoptam be, egy bitcoin minert, de kétlem, hogy ettől bármilyen frissítés megóvott volna)
-
jacint78
addikt
válasz
fordfairlane #43 üzenetére
Nálam ki is van kapcsolva, néhány hetente rányomok a frissítés keresésére és kész. Ha újat telepítek, akkor WSUS offline updater, meg utána kerestetek vele manuálisan ennyi. Attól megőrülök amikor csinálok valamit a gépen és a pofámbra trollkodik, hogy jajuristenmennyirefontos újraindítani a gépet a frissítésekhez, mert nagyonnagy veszélyben vagyok.
-
fordfairlane
veterán
Kezdek hajlani arra, hogy kikapcsolom az egész Windows Update-t.
-
AtHoS
nagyúr
Akkor ezek szerint nem csak én futottam bele "anomáliába"
A minap szaladtam bele egy netbook-on ilyen esetbe. Leszedtem a korábban automatán telepített KB3035583-as frissítést, majd ugye kézi keresés után elrejtettem és a közben jelzett 2+GB-os win10 frissítést is elrejtettem, de ezek ellenére csak ott figyelt az ikon az óra mellett és kínálgatta ugyanúgy a win10 frissítést a winupdate-ben, bár furcsálltam, hogy most mintha más lenne a mérete.
Ekkor eljátszottam ismét az előbbieket, de még hozzácsaptam, hogy csak értesítsen és ne töltsön-telepítsen semmit. Na így már eltűnt az óra mellől és winupdate-nél sem kínálgatja a telepítést.
Azt viszont nem vágom, hogy miért is kínált két különböző méretű win10 frissítést letöltésre egymás után
-
Televan74
nagyúr
troll on Pedig jó a Win10, nem kell félni tőle.
/troll off
Eléggé aljas és szemét húzás a Microsoftól. Aki nem akarja,annak nem erőltessék, főleg ne így. Mondom ezt egy elégedett W10 -s felhasználóként.
-
movax
őstag
Ki kell gyomlálni néhány update-et, utána nem zavar. Erre is érdemes ránézni.
Nem lenne gond a win10-zel, ha nem tolná erőszkosan az automatikus update-telepítést. Jogtiszta Win7 Home Premium van a gépemen, erre a verzióra pedig Win10 Home menne fel, amelyen nem lehet beleszólni a frissítések kezelésébe.
-
eventus
veterán
Egyből kiszúrtam, hogy valami nem stimmel, sikerült kikerülni.
Volt fent win10, de köszönöm nem kérek belőle. W7 marad, 8.1 sem tetszik. -
gabor7th
addikt
Amúgy ahhoz mit szóltok, hogy a Start menüben is reklámok lesznek?
-
VS461
tag
Huhh, srácok, köszi a cikket. Az opcionálisok között már ott is volt a pipa a 10 mellett. Persze, fel fogom rakni, de most nagyon rosszul esne a három gigás letöltés. Igen morcos lettem volna...
Szerk.: a Hide update nem működik, a következő keresésnél megint ott van, bepipálva. Átállítottam csak keresésre, hogy még csak le se töltsön, amíg nem akarok frissíteni. Remélem, így működni fog.
Nem lehet elégszer beszúrni:
-
-
-=RelakS=-
veterán
Nekem meg az istennek nem akarja letölteni
Biztos azért, mert a "license" megakadályozza az egyik komponens frissülését
-
gabor7th
addikt
Kezdik teljesen lerombolni a "profi cég" imázsukat.
-
-
Kicsit erőszakosak...
-
Horcsog55
újonc
Én beraktam ezt a regkeyt. Egyelőre békén hagy a win 10 installer:
HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate
DisableOSUpgrade = 1 (DWORD kulcs) -
Mint írták, az Androiddal az a baj, hogy már egy egyéves telefonhoz sem ad ki frissítést a gyártó.
Windowsnál pedig ez a "rámenős frissítés" lényegében kimeríti a trójai és spyware fogalmát. Ha nem az MS-ről lenne szó, már rég feketelistán lenne az összes vírusirtóban.
És az egész kezdődik ott, hogy a Microsoft "Windows 10 kompatibilitás"-ellenőrzője hazudik, amikor frissítésre alkalmasnak mondja a gépet, miközben tele van olyan hardverrel, amihez már Windows 7 meghajtó is alig volt, és olyan programokkal, amik konkrétan nem indulnak el Windows 10 alatt.
-
Cathfaern
nagyúr
"és ki tudja mi maradt meg a régi beállításokból adatokból, szoftverekből, az már gáz és tényleg"
Átvisz mindent, nagyon jó lett ilyen téren a frissítő. Kicsit túl jó is, mert a bugos működést, illetve a vírusokat / trójaikat is átvisziIsmerős utóbbit tapasztalta meg, én meg az előbbit: valamiért egyes gépindításkor Win 8.1 login képernyőn nem működött semmi USB (BIOS-ban mindig jó volt, szóval Win probléma volt). Gondoltam frissítem 10-re, csak megoldja. Nem oldotta meg. Újrahúztam Win10-et, azóta jó
-
jacint78
addikt
Nem a frissítéssel van baj nigger, hanem azzal, hogy a W10-et felrakja a gépedre ha akrod, ha nem. Egy otthoni pistánál ez még hagyjám, de, ha piri néni gépe másnap reggel mást mutat és ki tudja mi maradt meg a régi beállításokból adatokból, szoftverekből, az már gáz és tényleg. Szerintem le is karatéjoznám a gépet, ha egyszer csak megjelenne rajta a windows 10 akaratom ellenére hát mi ez már..
-
Ha nem lenne bugos és félkész még mindig a Win10, és a felhasználóra lenne bízva, hogy akar-e frissíteni, akkor nem is lenne semmi gond.
Másrészt az Android olyan téren más azért, hogy ott az új főverzió mindig csak pluszt ad a rendszerhez.
Ugyanez mondjuk egy 8.1 -> 10 frissítésről már nem feltétlen mondható el.Tehát ilyen téren a Windows kiadások külön termékek kvázi, míg az Android főverziók egy adott termék változatai.
-
hklk
csendes tag
Mindenkinek ajánlom, aki nem akarja a w10-et:
GWX control panel -
-
ronson
őstag
Bírom az embereket. Az android topikokban azért megy a sírás, mert a szemét gyártó nem ad évekig frissítést.
Viszont a Microsoft is szemét, mert ad.Tipikus, hogy semmi nem jó az embereknek.
-
Tomcat
őstag
Nekem ezen a héten a W7-es gépeimen egymás után ötször is felhozta a Windows Update a hogy alapértelmezés szerint beleegyezés után letöltené és telepítené minden gépre a W10-et. Először sunyi módon a frissítések között megbújva, majd pedig még négyszer magától újból előhozakodott vele pár nap alatt. Én mindig elrejtettem ezt a "frissítést", amik szépen azóta is ott sorakoznak egymás után eltérő méretű de egyenként több GB-ot kitevő letiltott frissítésként. Gratulálok megint ehhez az akcióhoz. A legutóbbi tálcáról szinte eltüntethetetlen bloatware sem volt semmi de ez most túltesz rajta. Csak így tovább MS!
-
n00n
őstag
Elmennek ám a tudod hova, rokon nem rég telefonált, hogy valahogy felkerült a 10 a 7-es helyére, én meg néztem értetlenül és szegény gyereket okoltam, hogy biztos Ő választotta ki a telepítést...
-
Polllen
nagyúr
Én szeretnék frissíteni majd, ha úgy látom, hogy megéri. De ezzel a tukmálással csak azt érik el, hogy hagyom az egészet.
-
Annyira tolja a képünkbe az M$, hogy nem csodálom, hogy a Steam Survey így áll:
Windows 7 64 bit: 39.16%
Windows 10 64 bit: 25.06%
Windows 8.1 64 bit: 19.46%
Windows 7 32 bit: 8.89%
Windows XP 32 bit: 2.68%
Windows 8 64 bit: 2.52%
Windows 10 32 bit: 0.92%
Windows 8.1 32 bit: 0.48%Mondjuk a jó nénikéjüket ezért az erőszakos ránktukmálásért...
-
Microsoft at it's finest.
Még jó, hogy ki van kapcsolva az automata frissítő.
-
jacint78
addikt
Érdekes módon saját gépeken, vagy általam telepítetteken-frissítetteken nem láttam még win10 tálcaikont sem.. Lehet azért, mert csak a fontos frissítéseket telepítem, az ajánlottakat nem?
-
Sőt, van még ennél is durvább. Attól kezdve, hogy a gép tudomást szerzett valahogy a Windows 10-ről (még ha az ember nem is rakta fel a nagware "frissítéseket"), a Windows Update letöltő panelje egyéb biztonsági frissítések telepítése esetén is (azaz a Windows 10-et kikapcsolva) egy óriási "Downloading Windows 10" felirattal örvendezteti meg a felhasználót, aki a szívéhez kapva ezerrel üti a Cancel gombot. Szóval ha Windows 7/8-ra vonatkozó frissítések vannak csak beállítva, erősen félrevezető az agresszív reklám.
-
Kényelmét. Aha.
-
törölt tag
friss market share linket nem tud valaki? kíváncsi lennék, hol tart a win10.
-
<Lacy85>
addikt
Én alig 1 hete telepítettem újra a 8.1-et, és már telepítés közben le akarta szedni a 10-et.
-
Narxis
nagyúr
Nemrég azt néztem, hogy hogy a francba tűnt el egyik napról a másikra kb. 5GB a C meghajtóról, erre nem letöltötte ez a szerencsétlen a Win 10 telepítőt?
Megérdemelnének egy taslit az EU-tól vagy akárkitől, csak kapjanak már észhez. Nem kell a sz.rjuk, köszönöm de akkor sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Microsoft Excel topic
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Vírusirtó topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest