Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Dragon3000

  senior tag

  Attól, hogy ennyi tapasztalatod van még van bőven szar hdd, mivel magyarázod azt, amikor az új hdd kapásból nem megy? Normális táppal és mellette sok normálisan működő hdd-vel? Találkoztam már pár hónap alatt megdöglő hdd-vel is, megfordult a kezem közt már 30-40 hdd is és jelenleg is van itthon 8db használatban, így azért meredek azt kijelenteni, hogy 90%-ban a user a felelős, szerintem még sokan emlékeznek a wd parkolási kényszerére, az is milyen jót tett a hdd-nek.....
  Azzal egyetértek, hogy a folyamatos használat kevésbé árt a hdd-nek, mint a sok ezer ki/be kapcsolás, kb csak szerelés bővítés vagy áramszünet esetén van lekapcsolva a nas, látszik is a berakott képeken.
  [kép]
  [kép]
  [kép]
  [kép]

  [ Szerkesztve ]

 • mikk2000

  őstag

  Feltehetően téged még pelenkáztak, mikor én már számítógépekkel foglalkoztam :)

  A HDD egy műszaki berendezés, ami éppen úgy el is romolhat mint bármelyik másik. Teszem azt egy mikrohullámú sütő, egy mosógép, egy televízió készülék mind-mind user hiba miatt döglik meg? Ráadásul egy HDD jóval érzékenyebb, elég egy porszem ami bennmarad az elméletileg légüres térben - aztán teszi a dolgát. Egyébként csodálkozom mennyire felkapott kifejezés ez az "user hiba" általában pont olyanok, mondják, akik bőven ebbe a kategóriába esnek... valószínűleg ez egy olyan "önerősítő mantra" lehet, ami annak az indirekt kinyilatkoztatása, hogy az illető különben érzi magát másoknál. Tény hogy egy rossz táp sok problémát tud okozni, ennyi erővel akkor az IDE/SATA kábeleket is említhetjük. Az "1-2 gyenge széria" amit írtál, arra utal, hogy nagyon nem vagy képben általában. Ha csak a saját gépemben levő hdd-ket nézem, akkor is érdekesmód ugyanazok a típusok (mindig többet vettem egyszerre) ugyanazzal a hibával kb ugyanannyi idő után ugyanúgy döglöttek meg, míg más típusúak amik a gépben voltak, nem. Tápom mindig minőségi volt (általában Enermax). Néha olvasgatok a ph-n, és érdekes legutóbb mikor a hdd topikban olvasgattam, arról ment a téma hogy egyszerűen nem érdemes mit venni mert az összes típus sorba döglik meg mind... nyilván mind-mind user hiba miatt. :) nem pedig amiatt, hogy az egymással való versengés miatt jóval nagyobb kapacitású vinyókat állítanak elő, mint azt a technikai színvonal mellett biztosítani lehetne... Érdekes, a párszáz MB-os vinyóm mai napig meg egyetlen rossz szektor nélkül, a nagyobbak meg döglöttek meg szépen... Röviden, ha nem értesz valamihez, legalább ne hangoztasd... más egy "labor" és más egy "valódi élet tapasztalat" maradjunk ennyiben. Az esetleges bántó, de szükségképpen őszinte hangnemért elnézést kérek.

Hozzászólok Aktív témák