Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Viktor81

  senior tag

  Kettő dolgot azért tisztázzunk, mert félrevezető lehet !
  Kollégák már említették, hogy a HGST-k Hitachi Ultrastar-ok, amik közel sem nevezhetőek kommersz hdd-nek. Kifejezetten vállalati felhasználásra szánt, nagyon komoly darabok. (nekem van belőle nem kevés, olyan is, ami 2008-as 1 TB-os, de már a külső felépítése nem olyan, mint egy átlag merevlemezé)
  A másik csalóka dolog, hogy a 7/24 a lehető legjobb dolog, ami egy HDD-vel történhet (azon kívül, ha szépen bedobozolva a szekrényben tartjuk) Mint minden elektronikának és mechanikának a tranziens állapot a halála. Szoktam itt nézni a HDD apróhirdetéseket és megdöbbenek, amikor olyanokat látok, hogy ment 170-200 napot és elindult/leállt 8000-szer. Akkor sem kellene, ha az eladó fizetne nekem. Hosszú életű HDD titka: 1. stabil, minőségi tápegység, 2. vibrációmentes rögzítés, 3. állandó kb. 30-35 fok hőmérséklet, 4. folyamatos üzem
  Van jópár HDD-m, több ezer fordult meg a kezem között a munkámból adódóan, de kevés igazán rossz szériát ismertem és még kevesebb lemezt láttam megdögleni, pedig komoly kínzásokon esek át. HDD elhalálozás kb. 90%-áért a user a felelős.

  V.

Hozzászólok Aktív témák