Hirdetés

2018. december 11., kedd

Hozzászólások

(#1) Redneck


Redneck
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem értek a bányászathoz, de nem csengett le a bányász láz, és egyébként nem jobbak az AMD kártyák bányászatra? :U

Vajon az ilyen kártyáknál meg lehet oldani valahogy hogy az alaplap HDMI kimenetén menjen ki a jel? Csak mint érdekességet kérdezem.

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#2) subaruwrc


subaruwrc
(PH! félisten)

ezek a fos hűtők nem sokáig fogják húzni

(#3) Raymond válasza Redneck (#1) üzenetére


Raymond
(PH! nagyúr)

Nem, nem es nem.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#4) Departed


Departed
(őstag)

Az oké hogy ők három hónap garanciát mondanak, de nem kötelező a legalább egy évet megadni egy ilyen értékes terméknél? Legalábbis nálunk.

Xiaomi Redmi Note 5 4/64GB (Android 8.1 + MIUI 10)

(#5) Raymond válasza Departed (#4) üzenetére


Raymond
(PH! nagyúr)

Ezek a kijelentesek az USA-ra vonatkoznak es annyit jelentenek hogy az ottani torveny alltal megkovetelt 90 napon felul nem lesz semmi plusz garancia ezekre. Grafikus kartyakra szoknak a cegek plusz garanciat is kinalni ott maguktol ingyen, ez a banyasz kartyaknal nem lesz meg.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#6) Abu85 válasza Departed (#4) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

A kereskedőknek igen. Nálunk, ha valaki ezeket behozza, akkor egy évet kell rá vállalni. De a gyártó felé ez még mindig negyed év csak, tehát a termékeket regisztrálva a direkt gyártói csatornára már az Inno3D garanciája vonatkozik. Persze a kereskedőnek egy évig cserélnie kell, ha gubanc van.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#7) Televan


Televan
(PH! kedvence)

Nálunk ez kiskerbe úgy sem lesz kapható.Nem hinném hogy valaki bevállalja a plusz garanciát. Sőt az EU -ban sem,nem csak nálunk. :DDD
De tovább megyek, ezek a termékek még a bányászoknak is csak akkor éri meg,ha nagy a hiány a "rendes" kártyákból.

Pénzt vennék áron alul, sürgősen!

(#8) Raymond válasza Televan (#7) üzenetére


Raymond
(PH! nagyúr)

Elnezve azt hogy a GF1060 3GB arak visszaszalingoztak 200EUR ala es a GF1060 6GB-bol is van egy rakas a 250-280EUR savban azt hiszem nem a 1060 az amibol hiany lenne most a banyaszoknal es annyira keresnek.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#9) Krugszvele válasza Televan (#7) üzenetére


Krugszvele
(fanatikus tag)

Aktív bányászként írom, hogy a megtérülésbe nagyon beleszámít, hogy a végén eladod a kártyákat.
És egy kimenet nélküli kártyát eladni... lehetetlen.
Annyival meg nem olcsóbb.
Ha mondjuk egy GTX1060 6GB kerül 95 000 Ft-ba, akkor ennek körülbelül a felébe kellene, hogy megérje.

(#10) atike


atike
(PH! nagyúr)

Be fog ez az egész bányász vonal borulni ugyan valamikor...? :F Mondjuk az ilyen híreket látva esélyes, hogy nem... :)

(#11) subaruwrc válasza atike (#10) üzenetére


subaruwrc
(PH! félisten)

mindig lesz mit bányászni úgyhogy nem mostanában.

(#12) detele


detele
(újonc)

Az árra kivancsi leszek, mert jó hogy a gyártó spórol a kialakitáson, de ez a bolti áron marhára nem látszik meg.
Akkor meg minek vegyem a kimenet nélkülit ha pár ezer forint pluszért már normált kapok. :W

(#13) Maxibuci válasza detele (#12) üzenetére


Maxibuci
(újonc)

Normált kapsz lényegesen több gyártói garanciával! :K

"Ami el tud romlani, az el is fog."

(#14) stawros


stawros
(kvázi-tag)

Meglátjuk életképes lesz-e a dolog, bár ilyen kevés garanciával kétlem. :U

Ha nem érsz el telón hagyj privit, mindenképp válaszolok, ahogy időm engedi.Ha privátra nem válaszolok az azért van mert nem vagyok gép előtt, jelenleg.

(#15) hokuszpk


hokuszpk
(őstag)

es a piac most nagyon meglepodott.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#16) ncsicso


ncsicso
(kvázi-tag)

Most néztem rá a használtpiacra... Lehangolt, hogy alig 15%-kal a bolti ár alatt találtam RX470-est, amiből mindjárt 3-4 darabot árul a tulaj. Volt egy pár használtan vett kártyám, de szerintem most nagyon sokáig nem lesz...

ha véleményed van, ellenséged is van

(#17) JordyG válasza stawros (#14) üzenetére


JordyG
(kvázi-tag)

Kizárt, lévén eladhatatlan, és a garancia is lényegében semmi. Jó esetben is maximum másodlagos kártyának érheti meg használni valakinek, de ahhoz nagyon olcsónak kéne lennie.

Amennyivel többek a normál kártyák, annyival is érnek többet, és a használt piacon is eladhatóak, akár hosszú garanciával.

A normál kártyáknak is az a baja, és a gyártóknak is, hogy bagatel a kivitelezés. (nem véletlenül nem gyártatnak többet) Ha sok kártya van kint ipar szerű használatban, akkor egyértelmű, hogy sok kártya lesz hibás, és ezáltal garanciálisan intézendő. Nem mindegy, hogy 1000000/10000 vagy 1000000/300000 db-ot kell javítani, cserélni. Az igazi hiánynak ez az oka, egyrészt.
A gyártók pontosan tudják, hogy nagy felhasználás mellett nagyjából mennyi időt bír ki egy kártya.
Nem mindegy, hogy Pista napi átlag 4 órát játszik, vagy Máté akinek nincs más hobbija vagy napi dolga, 8-10 órát. Mint ahogy az sem, hogy 24*7*52 közel 9000 órát zakatol megállás nélkül.
Ennyi óra számmal még Máté is 2 évig nyúzza, míg a bányában ez csak 1 év.

Másrészt egyszer ezek kiszabadulnak a használt piacra, akár fél áron, vagy olcsóbban, ez pedig az új kártyáknak tesz be, lévén ha jóval olcsóbban meg lehet szerezni egy bőven garanciális kártyák, mint egy újat, akkor ki vesz újat?

Valahol a kutya ott is van mérgezve, hogy a professzionális kártyákat, erre a nagy használatra tervezik és építik meg. Az úgy mond népkártyákat, amit az átlag emberek vesznek, pedig lényegében nagy hangzatos szlogenekkel és csiricsáréval, hogy 5000 óra és a többi, pedig parasztvakítással tálalják. Ez magyarázza, hogy a gyártok se vállalják be a fentebbi okokból is, hogy nagyobb mennyiséget, az igényeknek megfelelően gyártsanak. A fenti két ok. Garancia akna, piac vesztés, zsugorodás, utóbbinál nem csak a konkurencia harc, de saját maguk alatt is vágnák a fát.

(#18) twollah1976


twollah1976
(őstag)

Monitor kimenet nélkül eladhatatlanok lesznek ezek a kártyák.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#19) lime.pro


lime.pro
(újonc)

Nem vagyok benne biztos, hogy amire gondolok működne, de tegyük fel, hogy igen. Ha netán egy ilyet nagyon olcsón, használtan tudnák szerezni, akkor elméletben ezt lehetne dedikált PhysX kártyaként használni? Nem mintha ezt szeretném, csak kiváncsi vagyok.

(#20) beef válasza ncsicso (#16) üzenetére


beef
(fanatikus tag)

Nagy a család, mindenki most váltott :)

(#21) Totom76


Totom76
(újonc)

Anno volt egy inno3d-s kártyám 7600 GT-s, nagyobbat szívtam vele mint a pornósztárnők ... a 3D-s textúrák szétestek, pedig ASUS deszkám volt. Mondjuk ahol vettem az meg egy tahócég volt...azóta sem vettem ott semmit. Szerintük nem volt hibás a kártya pedig az orruk előtt is megmutattam a hibát meg printscreent is vittem. Garanciába ki kellett volna úgyis cserélniük...fórumokon anno olvastam annak a kártyának a hibájáról, mondtam ráfizetek de adjanak egy jobb márkájút, nem mentek bele, akkor fogtam, kivettem a kártyát és 4,5V-os elemmel a memória IC-ket és főbb chipeket körbe delejeztem :DD beraktam a gépbe, nem volt kép, bittyegés, mondom király, vittem be, hogy most már be sem indul. Akkor mondták nem tudnak ilyet szerezni (biztos ezt jó szart meg rám sózták) :W Mondtam akkor adják vissza a pénzt, erre meg a 32-35 ezres kártya árából visszaadtak 18ezret, ahogy a kezembe nyomták, jó nagyot káromkodva rájuk vágtam az ajtót úgy ahogy Piedóne szokta, de tudok ismerek pár havert akik megverték azt az illetőt....én még a békésebb voltam....tehát ezt a nevet meglátom, hogy inno3d.... :(( :((( kissé morcos leszek.... :DDD

A másik láttam, hogy írt egy aktív bányász, én is gondolkozok rajta mivel most, GTX1060-as karim van megpróbálnám, de annyira nem fogom jól a dolgot abszolút kezdő vagyok de jó lenne ha 10-15 ezer forintot ki lehetne ebből venni... tudna valaki segíteni egy abszolút kezdőnek bányászás térén? :R :F
Előre is köszi a választ! :R :U

(#22) tibaimp válasza subaruwrc (#2) üzenetére


tibaimp
(őstag)

Igen, én is kiszúrtam, elég gagyik...
De semmi gond, a 3 hónapot kibírják, utána meg azt csinál a vásárló amit akar, leszarják...

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#23) GodGamer5


GodGamer5
(senior tag)

Vajon meddig fog még tartani ez a bányászos hülyeség?

"Az emberek azt hiszik, hogy az optimalizacio egy olyan dolog, hogy a kocka felkel, haromszor raver a monitorra fallosszal, es bumm, egy mosogepen is 120fps-el fut realtime a reszecskeszimulacio szepen animalva, ezek a barmok meg inkabb szuperszámitogepekkel szopnak..."

(#24) erer1000 válasza GodGamer5 (#23) üzenetére


erer1000
(őstag)
LOGOUT blog

köszöni szépen sokáig.

illetve ezeknek is van haszna ha már nem leht eladni, és nagyon beesik az áruk, mert DX 12-ben multiadapter szerepében hulla mindegy hogy van-e kötve a második kártyára bármi is :)

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#25) kpbendeguz válasza Totom76 (#21) üzenetére


kpbendeguz
(senior tag)

Mielőtt bármibe is belekezdenél, próbálgasd ezt a kalkulátort. Ez alapján ha egy teljes hónapig járatod a gépedet 7/24-ben és a géped összfogyasztása kb. 200W, akkor kb. 2000 forintot tudsz kibányászni.
Nem véletlen, hogy a bányászatot külön erre optimalizált farmmal és egyszerre több kriptovaluta párhuzamos bányászásával művelik, de még így is nagyon komoly az árfolyamkockázat, hogy mire kitermelné a befektetést, bezuhan az egész.

(#26) Raymond válasza erer1000 (#24) üzenetére


Raymond
(PH! nagyúr)

Jon valami jatekozon multiadapter tamogatassal? Mert eddig talan egy mareknyi ha van beloluk.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#27) erer1000 válasza Raymond (#26) üzenetére


erer1000
(őstag)
LOGOUT blog

még nem esett be az áruk ezeknek :)

majd akkor vissza térünk rá, hogy van-e érdekes játék hozzá

(amúgy nem tudom, játékok terén nem vagyok járatos idő hiányában.)

[ Szerkesztve ]

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#28) Raymond válasza erer1000 (#27) üzenetére


Raymond
(PH! nagyúr)

Az nem ezek aratol fugg, DX12 multiadapter tamogatas nem tudom van-e 5 jatekban osszesen.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#29) erer1000 válasza Raymond (#28) üzenetére


erer1000
(őstag)
LOGOUT blog

tudom hogy nem az árától függ, csak igazából akkor lehet majd max elgondolkozni értelmesen ezen a felhasználáson ezekkel a kimenet nélküli kártyákkal, ha az áruk elég alacsony. majd akkor lehet körbe nézni van-e játék hozzá. erre akartam célozni

[ Szerkesztve ]

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#30) kpbendeguz


kpbendeguz
(senior tag)

Bányászaton kívül GPU renderelésre is lehetne használni ezeket az olcsóbb, kimenet nélküli kártyákat, de 800 vagy 1300 core túl kevés ahhoz, hogy érdemes legyen egy pci-slotot feláldozni miattuk, amikor egy 1080ti-ben vagy egy vega 64-ben 4000 van.

(#31) gogantibi


gogantibi
(lelkes újonc)

Nagy kib*szás lesz ebből, ha teletömik f*s Hynix memóriákkal :C

(#32) Corvin0716 válasza Krugszvele (#9) üzenetére


Corvin0716
(kvázi-tag)

Nem gondoltam volna, hogy egy-két madáron kívül van, aki megveszi azokat a kártyákat.

(#33) arc82


arc82
(kvázi-tag)

Kimenet nélküli kártya 1 év garanciával igen rossz befektetésnek tűnik és ezt a bányászok is tudják jelenleg.Jobban megéri egy 3 év garanciával rendelkező eladható termék mint egy minimális előnyel kecsegtető bányász kártya.Mondjuk a gyártóknak se jó ha állandón küldik vissza a terméket mert 7/24 órában mennek.De a bányász nem hülye és inkább bebiztosítja magát 3 évre mint 1-re.Gondolom előbb utóbb valamit kitalál a gyártó,hogy ne legyen érdemes használni a sok garanciával rendelkező kártyákat bányászatra.

Üdv:Zdenkó

(#34) subaruwrc válasza Totom76 (#21) üzenetére


subaruwrc
(PH! félisten)

lehet hogy náluk mondjuk nem jelentkezett a hiba vagy nem pontosan adtad meg.

de az persze tök jogos lett volna ha a direkt elkúrt kártyád után visszakapod a vételárat nem ?

kettős mérce powa :))

(#35) x_424 válasza subaruwrc (#2) üzenetére


x_424
(fanatikus tag)

Nagyon gagyin néz ki ez a hűtés szerintem is. Gondolom a hatékonysága se lehet másabb.

(#36) LeonAran válasza kpbendeguz (#25) üzenetére


LeonAran
(kvázi-tag)

Nvidia kártyához inkább Zcash-t ajánlanék. Legalább 40%-al profitálbilisebb.

Uplay: Repityu15

(#37) Totom76 válasza subaruwrc (#34) üzenetére


Totom76
(újonc)

Hát lehet passziánsszal tesztelték, úgy valóban működött. De nem azért voltak 3D-s játékaim akkor amit meg is vettem, hogy szétesett textúrákat nézzek mondjuk a Battlefield 2 dobozos.

Inkább nem akarták észrevenni.... a fórumok a gyártó honlapján is tele voltak ezzel a hibával....a cég aki adta inkorrekten állt hozzá, nos szerelemben meg háborúban nincsennek szabályok. Hibás terméket adtak el, aminek a cseréjéhez is inkorrekten álltak hozzá. Nekem nincs lelkiismeret furdalásom és nem volt egy olcsó kártya akkoriban....a játék sem volt az.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.