Hirdetés

2018. szeptember 25., kedd

Hozzászólások

(#1) Puma K


Puma K
(PH! kedvence)

Viszonyításképpen az AMD és az Nvidia hasonló teljesítményű avagy konkurens termékeit is fel lehetne tüntetni a hírben, hogy legyen némi viszonyítási alapja a laikusoknak velem egyetemben.

(#2) xeon forever


xeon forever
(senior tag)

Kivancsi leszek ilyen memória sávszélesség mikor lesz otthoni gpuk partnere. 1,2TBps. ... What? D

(#3) ukornel


ukornel
(senior tag)

Nem igazán értem, most akkor ez hány bites
>>nyolc darab vektormotor található [...] és három darab 32 bites operációt támogató feldolgozót tartalmaznak [...] 1,6 GHz-en üzemel, így egy mag számítási teljesítménye eléri a 307,2 GFLOPS-ot, ami nyolc magra levetítve összesen 2,45 TFLOPS-os tempót eredményez<<

Lehet, hogy csak én vagyok belassulva így a nap végén, de ez a matek hány bites pontosságot ad meg?

A grafikus gyorsítók jellemzően több százszor ennyi magot tartalmaznak, és 32 bites pontosságban hoznak néhány TFLOPS-ot.

(#4) Petykemano válasza Puma K (#1) üzenetére


Petykemano
(őstag)

TEljesen egyetértek. Természetesen biztosan mi vagyunk tájékozatlanok és feledékenyek és meg lehet nézni a wikipédián, tehát az információ elérhető, csak egyszeri olvasóként ezzel nem szívesen bajlódnánk. Lécci.

Egyébként még azt kérdezném: mi kellene és mi a valószínűsége, hogy ezzel néhány éven belül belépjenek a konzumer GPU és/vagy miner piacra?

(#5) RozogA87


RozogA87
(kvázi-tag)

2013-tól 2017-ig hogy jön ki a "bő öt év"?
#1 és #3 ezek érdekes adatok mindenképp, mert mondjuk a 2,45 Teraflop nekem kicsit soványnak tűnik. Például egy GTX Titan XP több mint 11 Teraflopjához. De kérdés persze hogy ez az érték egyszeres, vagy duplapontosságú lebegőpontos számításra vonatkozik-e. De például a 48 giga memóriaméret egyértelműen tekintélyt parancsoló még ebben a kategóriában is. Na és az 1,2 Terabyte/sec memóriasávszélesség ami szinte már hihetetlen egy Nvidia megoldás jó ha meghaladja az 500 Gbyte/sec-et...

[ Szerkesztve ]

Az intelligens emberek hajlamosabbak a mentális betegségekre. Állítják a hangok a fejemben.

(#6) haxiboy


haxiboy
(PH! addikt)

Jó jó, de ekkora sávszéllel mennyit hashel? :D :U

BTC : 1HaxiBoy43dEBpk9amznGuFs8h2YjYH4F7

(#7) xeon forever válasza RozogA87 (#5) üzenetére


xeon forever
(senior tag)

Gondolom optimalizálták ezeket az eszközöket a vector számításra ezért így lőtték be az értékeket. Pl nv gpu sokkal több utasítást tartalmaz és azon oszlik a számítási érték.

Egy vector tesztre kiváncsi lennék én is így a cikk után. Meg az is érdekelne lenne e haszna betenni egy home rendszerbe második eszközként.

(#8) Z10N


Z10N
(PH! addikt)

Remek, mar meg tudjak oldani, hogy 7 lapka szintben legyen. Nem lesz itt gond az MCM kialakitassal. Johet a Navi.

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#9) Puma K válasza Z10N (#8) üzenetére


Puma K
(PH! kedvence)

"...mar meg tudjak oldani, hogy 7 lapka szintben legyen... Johet a Navi."

Nem-nem.

Előbb jön a Volta, aztán vár egy évet az AMD és érthetetlen kapkodások mellett kiadnak egy *nyeh* kiáltás közepette maximum 2 kártyát amiknek a teljesítménye hullámzó és full FC blokkot kell rájuk tenni (és építeni hozzá vízhűtést, meg lehet erősebb táp sem árt majd...) hogy használhatóak legyenek a szoftveres finomhangolások mellett.

[ Szerkesztve ]

(#10) Z10N válasza Puma K (#9) üzenetére


Z10N
(PH! addikt)

Ertem az ironiad, de erre a kommentre semmi szukseg nem volt. Vedd ugy, hogy az utolso mondatot nem olvastad. Az MCM a lenyeg, amit majd az nv is kovetni fog.

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.