Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Akkor jó. Köszi a segitséget.
-
törölt tag
Mondjuk ha most vennék egy új grafkártyát, az tudja majd gyorsitani a H265-öt hardver szintjén?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
julius666 #22 üzenetére
Erre lehetett számítani. A cégeknek igazi tömeges igény kell és nem japán rajzfilmeket néző apró torrentező réteg. Egyedül az OpenCL-es projekt lehet lényegi alternatíva, de kérdés, hogy befejezik-e. Azért, ha a tömeges igény nem kezd kibontakozni erre, akkor bőven van olyan terület, ami jobban visszahozná a beleölt pénzt.
-
julius666
addikt
másrészt nem olyan jó a szoftveres oldal sem, hogy érdeme legyen a hardveres gyorsításon gondolkodni
Ez nagyon érdekes, miután az ilyen "codecnélküli" lejátszók (amibe bele van drótozva a dekóder) rég tudják, a codec packok (úgyis ffdshow-ra épül az összes win alatt, linuxon meg nincs ilyen alapból, ott ott az ffmpeg és kész) rég tudják, probléma nélkül. x264 2 éve biztosan tud gond nélkül 10 bitbe tömöríteni.
Annyira jól működik a dolog hogy csak én 100-as nagyságrendben néztem már ilyen típusú forrást, nem egyszer magam is tömörítettem 10 bitbe. Soha semmi gáz nem volt vele.inkább a HEVC felé veszi az irányt
Az viszont extra nagy LOL, ha emiatt nem jut kapacitás a Hi10P-re. Miután egyrészt a H265 még nem is végleges szabvány (bár már közelít), másrészt ott aztán a szoftveres vonal tényleg gyerekcipőben jár. Gyakorlatilag nem is létezik. De tényleg.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
julius666 #18 üzenetére
A gyártók teljesen másképp látják a helyzetet. Szerintük a Hi10P egyrészt nagyon messze van a tömeges konzumer igénytől, másrészt nem olyan jó a szoftveres oldal sem, hogy érdeme legyen a hardveres gyorsításon gondolkodni. Az persze kérdés, hogy ezt mi alapján állapították meg, de az biztos, hogy nem az opensource de-/enkóderekkel.
Egyébként, akikkel beszéltem (TI, NV, ImgTec) inkább a HEVC felé veszi az irányt. Az AMD mondta egyedül, hogy van egy futó OpenCL-es projektjük Hi10P-re, de nem biztos, hogy a HEVC mellett befejezik, mivel az igény elenyésző rá amúgy is. Inkább a HEVC került előtérbe náluk is. Szóval itt tart a helyzet. -
julius666
addikt
A 10 bit még nagyon gyerekcipőben jár, szóval ezért nincs normális támogatás.
A 10 bit teljesen kiforrott dolog, már 2 éve simán vannak rá hibátlanul működő (akár) opensource dekóderek/enkóderek. Specifikusabb területeken erősen terjed is, frissebb 8-bites anime ripet pl. már nagyítóval kell keresni kb., ott már abszolút uralkodik a 10 bit.
A GPU-k videógyorsításra szakosodott elemei azok amik gyerekcipőben járnak ilyen téren, nem maga a 10 bit. Minden adott lenne a hardveres lejátszáshoz, csak valamiért a cégek szarnak bele magasról, gondolom nagy lenne a tranzisztorigénye.
-
Geri Bátyó
addikt
Bennem az a kérdés merült fel, hogy az általános számításokra kihegyezett változatokat hová szánják?
ARM alapú szerverekbe? -
SÖ
addikt
Konkrétan a smartphonokra gondoltam, és a New iPhone-ra, ha itt lesz az ideje. Jó, félreérthető voltam
Vajon a 4S négy magja (GPU) mellé felzárkoztatják a SoC-ot is? Azt hallani, hogy a nagyobb aksi ellenére sem fogják tudni tartani a mostani üzemidőt. Ebből következtetek, hogy brutál hw építenek, ha ezt mondják a jól optimalizált OS ellenére is. A kijelző 640x1136p lesz
-
SÖ
addikt
Finoman fogalmazok - nem voltak valami jók a Mali GPU-k idáig. De remélem az i5 grafikus gyorsítóját is ilyen részletesen kivesézzük. Egyszer.
-
kutkut
addikt
Valakinek van infója, hogy a többiek hogy állnak az OpenCL 1.1-gyel?
-
Cathulhu
addikt
Miert van az, hogy az ARM mint processzortervezo ceg siman tud olyan megoldasokat szallitani, amik a kategoriajukban rohogve felveszik a versenyt a konkurenciaval (es nem akarkikrol veszelunk, powerVR, nV) az intel meg mint a legnagyobb processzortervezo es gyarto ev(tized)ek ota keptelen barmi ertekelhetot letenni az asztalra?
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Ha nem IT- oldal lenne, simán megkérdezném hogy a Mali mint kerékpárvázgyártó cég keze van-e a dologban.
-
törölt tag
hi10p lejátszására gondoltam. A cikknek viszont örülnék
-
devast
addikt
Kollega szerintem a 10bit-es h264 stream dekódolására gondolt, nem a megjelenítésére. Az pedig már egyes körökben eléggé elterjedt (bizonyos anyagokat sokkal jobban lehet úgy tömöríteni, ha a belső feldolgozás 10bites).
ps: mediatek kiszivárgott roadmap-ről nem cikkeztek ? Érdekes dolgok fognak abból kisülni jövőre. -
törölt tag
Kissé magas nekem a szöveg, szóval megkérdezném : ezek az új arm igp-k tudják majd hardveresen gyorsitani a 10bites x264es videókat? Köszi a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Midgard architektúrára épülő IP-k két csoportra oszthatók, és összesen hat darab IGP-ből lehet választani.
- ASRock AMD Radeon RX 9070 Steel Legend 16GB OC - Bontatlan! 24hó gari! AKCIÓ!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- ASUS GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC EVO Eladó!
- EVGA GeForce RTX 2060 SC GAMING 6GB OC!
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest