H​i​rd​e​t​és​

2018. május 22., kedd

Hozzászólások

(#1) Armagedown


Armagedown
(senior tag)
LOGOUT blog

Engem az is érdekel, hogy mekkora a processzorok TDPje, ez kimaradt a táblázatból :)

kar, hogy kozben fel kell oltani a lampat, hogy toltson - by libit

(#2) &rew válasza Armagedown (#1) üzenetére


&rew
(PH! addikt)

azt hiszem ez mar tobbszor felmerult, hogy egyelore amikor ARM magokkal akarnak x86-ot befogni szamitasi teljesitmenyben, akkor bizony kell hozza Watt.
a servethehome kicsit mericskelt es a teljes dual socketes rendszer 800W folott evett sok mas hardver komponenssel es pre-production chipekkel. ebbol valoszinusitheto azert h nem 65W a tdp-je egy ilyen csipnek :) (nyilvan, foleg nem 4 szallal fizikai magonkent, 8 csatornas memvezerlovel, 56 PCIe csatornaval es 32M L3 cache-sel)

(#3) Felhőtakaró


Felhőtakaró
(tag)

Nem csak ígéretes, izgalmas !

buenosz nocsesz díjasz

(#4) Legyes


Legyes
(lelkes újonc)

Nem sok területen használható, mert a szerver gyilkos alkalzások nagy része még mindig single-thread. Sokkal jobban favorizálják a kevesebb, de erősebb magokat. Ráadásul sok kemény feladatnál (pl. SQL) az iops dönt. Nem véletlenül szenved a szerveres ARM piac sok éve...

-=LeGyEs=-

(#5) Béééla válasza &rew (#2) üzenetére


Béééla
(őstag)

Én nem bánnám, hogy nem 2 wattot eszik egy arm proci, ha cserébe száguld. (persze nem telóban, hanem laptopban-asztaliban)
Már csak az armos windowsos asus laptop megjelenését kell megvárni. Kíváncsi vagyok, mennyire lép az x86 micsodájára, ha nem gombelemről kell menni passzív hűtéssel.

Bélabá

(#6) chey válasza Legyes (#4) üzenetére


chey
(lelkes újonc)

Olyan optikai képalkotó- és feldolgozó rendszereink vannak, amikben egy kép elkészülte a trigger kiadásától a feldolgozott hamisszínes térkép megjelenítéséig körülbelül 1 másodpercig tart. A rendszer sebességét alapvetően a processzor és a memóriasín sebessége korlátozza. Egy ilyen géppel (128-256 szál) orbitálisan fel lehetne gyorsítani a feldolgozás sebességét, mivel a kamerák natív sebességén (10-20 fps) képenként egyszerre több hamisszínes térképet is ki lehetne számítani. Csorog a nyálam :D

[ Szerkesztve ]

(#7) KAMI911 válasza chey (#6) üzenetére


KAMI911
(fanatikus tag)

GPU?

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.