Hirdetés

2018. december 11., kedd

Hozzászólások

(#1) Yutani


Yutani
(PH! nagyúr)

Ugyanakkor jelentős haszna van a módosításnak, mivel mai grafikus vezérlők heterogén többmagos processzorok, és képtelenség a hardvereket jól kihasználni, ha a grafikai és a compute futószalagok nem lapolhatják át egymást.

Ez inkább a GCN-re vonatkozik, nem?

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#2) Tyrel


Tyrel
(senior tag)

Ez most annak a felvezetése hogy majd ezzel a motorral a Vega nagyon megmutatja a foga fehérjét?... :U

Nem cinkelés amúgy, simán vevő lennék rá ha 20%-al olcsóbban adnák...

[ Szerkesztve ]

(#3) wolfman


wolfman
(PH! kedvence)

Nagyon remélem, hogy a játék közel olyan jól fog futni nekem csutkára húzott grafikán, mint a Doom és akkor a Bethesda nem csak a Single Player kizárólagossága miatt lesz az év kedvence nálam! Jöhet utána bármilyen cím és játékmenet, engem ezekkel megvesznek kilóra.

Egyébként meg ilyen technikai "lefogesniazállatok" írást már több száz esetben olvastam játékok megjelenése előtt, aztán 98%-ban mindig kopp lett a vége és kiábrándultság.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#4) Cifu válasza wolfman (#3) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

...és akkor a Bethesda nem csak a Single Player kizárólagossága miatt lesz az év kedvence nálam!...

Vigyázz, ebben nemrég én is belefutottam: a Bethesda csak a kiadó. A fejlesztő a MachineGames...

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#5) Abu85 válasza Yutani (#1) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Nem, mert mindegyik hardver ilyen. Szükségük van ezekre a típusú kódokra a jó kihasználáshoz. Aztán, hogy mit kezdenek vele, az már valóban részben a hardveren múlik.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#6) wolfman válasza Cifu (#4) üzenetére


wolfman
(PH! kedvence)

És melyikőjük elvárása/kikötése volt, hogy a multi csak elvenné az értékes fejlesztési időt a kampányról? Szerintem a fejlesztő azt csinálja, amit a kiadó mond (többnyire).

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#7) Vektast válasza Tyrel (#2) üzenetére


Vektast
(tag)

Hát.. ha fp16-ba lesz megírva a shader Compute akkor a vegákon akár 70%al is gyorsabb lehet a játék.

(#8) Raymond válasza Vektast (#7) üzenetére


Raymond
(PH! nagyúr)

LOL :))

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#9) Hiftu válasza wolfman (#6) üzenetére


Hiftu
(senior tag)

És ez a legnagyobb gond a mostani fejlesztő - kiadó kapcsolatban. A kiadók gyakorlatilag bármilyen böszmeséget belerakatnak a játékokba, amit a fejlesztő egyáltalán nem szeretne. Tisztelet az egyre ritkább kivételnek.

Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver

(#10) Cifu válasza wolfman (#6) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A Wolfenstein második rebootjának 2009-es, első részét (The New Order) az Activision adta ki. Az is Single Player-only volt.

A Wolfenstein első rebootját (Return to Castle Wolfenstein (2001) és a Wolfenstein: Enemy Terrority (2003)) dettó az Activision adta ki, azoknak volt multija.

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#11) DraXoN válasza Vektast (#7) üzenetére


DraXoN
(őstag)
LOGOUT blog

és akkor majd a 3. világháború nem amerika és észak-korea miatt tőr majd ki, hanem a bányászok és gémerek miatt mert összevesznek a vega készleteken (amik most is szűkösek) ... ááá .. szép jövő ;]

De jól kigyúrták a motort új dolgokkal... bár más motorok is így fejlődnének, nem lenne annyi panasz a "nem hajtsa ki" dologra.. A Doom még az én gépemmel is hozza majdnem mindig a 60Fps+ -t... csak néha megy alá, de akkor is bővel 40 felett marad.. De sose tapasztaltam konkrét "megakadást" egy pillanatra se..
nagyon jól megírt a motor már az is.

De összességében várom majd a játékot.. bár beszerzése részemről valószínűleg csak valami steam akció keretében lesz esedékes (mint a Doom esetében is)...

[ Szerkesztve ]

The human head cannot turn 360 degrees... || Siemens A35 -> Siemens C55 -> Alcatel OT556 -> Flying F996 -> Nokia 5230 -> Sony Xperia P -> Sony Xperia Z1 Compact -> Lenovo K3 Note -> LG v20 || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB

(#12) Televan válasza DraXoN (#11) üzenetére


Televan
(PH! kedvence)

Addigra itt a Volta. Ami azt tudja majd mint a Vega vagy egy picit még többet is,alacsonyabb fogyasztással,olcsóbban. A bányászok meg vihetik a Vegát,ha kell nekik. :DDD

Pénzt vennék áron alul, sürgősen!

(#13) imi123 válasza Vektast (#7) üzenetére


imi123
(őstag)

Az ilyen eltúlzott elvárások miatt van folyamatos pofára esés.

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#14) Plasticbomb válasza Televan (#12) üzenetére


Plasticbomb
(PH! addikt)

Ezt majd meglátjuk akkor, ha hozza a hagyományos NV szintet, akkor "hülye" hardver lesz, mint szokásosan, ha meg annyira elmegy AMD irányba, akkor nem hiszem, hogy marad annyira kedvező a fogyasztás. De ez mind úgy ahogy van spekuláció mindaddig,a mi meg nem jelent és le nem lett tesztelve ezer oldalon...

Star Citizen, Subnautica

(#15) Vektast


Vektast
(tag)

Bazz most nézem hogy az új Wolfenstein már kint is crackelve 2 nappal a launch előtt! :O Mi a gyík? Akik már tolják azt mondják nagyon jól fut.. gtx 970en 150 fps maxon.

(#16) Pinky Demon


Pinky Demon
(PH! addikt)

Végül lényeges újítás, hogy az SSAO-t felváltja az SSDO. Utóbbi egy elvárható fejlesztés lenne manapság, de valamiért még mindig nagyon sok fejlesztő ragaszkodik valamelyik ambient occlusion technikához, holott direkcionális eljárással jóval jobb minőség biztosítható. Ennek persze a teljesítmény az ára, ugyanakkor manapság valamelyik grafikai futószalaggal bőven átlapolhatók a számítások, ami jelentősen csökkenti a hardverigényt.

Az elso dolgom az AO-kat kikapcsolni, mivel szamomra minimalis plusszt adnak nem elfogadhato tobblet terheles mellett. Erre jon egy "elvarhato" fejlesztes ami valosiznuleg meg kevesbe eszreveheto de meg dragabb javulast hoz, hat hogyne. Masreszt futoszalagot megkerulo, compute modszerek is remekul hangzanak, az unatkozo tranzisztorok is tudjanak dolgozni amikor a futoszalag valahol bottleneckkel, csak arra nem gondol ilyenkor senki, hogy igy a folyamatos terheles miatt hamarabb throttlingol vagy TDP vagy homerseklet limit miatt az egesz es a vegen az ember ott van, hogy semmit sem nyert.

(#17) Televan válasza Plasticbomb (#14) üzenetére


Televan
(PH! kedvence)

Őrült is az NVidia hogy nem lett átütő erejű a Vega.Bár rossz sem lett, az új játékokban meglepően jó szerepel.
Szerintem már dolgoznak a Volta -n,csiszolni kell még rajta hogy a Gamingre lehozzák.

Pénzt vennék áron alul, sürgősen!

(#18) Z10N


Z10N
(PH! addikt)

Nagyon helyes!

"Ugyanakkor jelentős haszna van a módosításnak, mivel a mai grafikus vezérlők heterogén többmagos processzorok, és ezért képtelenség a hardvereket jól kihasználni, ha a grafikai és a compute futószalagok nem lapolhatják át egymást."

ID id Software

A techspoton majd kivancsi leszek a benchekre (tobb GCN generaciora levetitve).

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#19) Madárpók válasza Pinky Demon (#16) üzenetére


Madárpók
(fanatikus tag)

Azért ne a játék fejlesztőket okoljuk azért, hogy a gyártók picsafüst hűtéseket, VRMeket (és ezért alacsony TDP limiteket) tesznek a kártyákra. Inkább szomorú, hogy a játékok 90+%-a nincs eléggé optimalizálva, és nem használja ki rendesen a GPU erőforrásait.

PS: az AO meg eléggé játék és megvalósítás kérdése, hogy mennyire látszik és mennyire szép, szerintem ha jól van belőve, akkor szép effekt és hozzáad a grafikához

[ Szerkesztve ]

(#20) Pinky Demon válasza Madárpók (#19) üzenetére


Pinky Demon
(PH! addikt)

Bocs, nem oket akartam okolni, ha ez jott le. Csak ne legyen nagy csodavaras a dolog lenyege, mert mindennek ara van, az atlapolasnak is.

(#21) arn


arn
(PH! nagyúr)

A sokmagos procik malmozni fognak, vagy ez most egy vega demonstracio lesz?

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#22) Duddi válasza Televan (#12) üzenetére


Duddi
(tag)

Azért óvatosan a Voltával. Ha Nvidia kihagyja vagy megnyirbálja benne a Tensor Core számot akkor lényegében egy Pascal refresh csipet kapunk.

Szerk:
+ nem hiszem hogy Nvidia bevállalná a HBM2 memóriákat. Előbb lesz GDDR6 az meg másik memóriavezérlőt kíván. sajnos nem lehet a szerver Volta alapján tippelni mit fog tudni a consumer darab. Pláne azt nem hogy a az új xx80 kari valahol a középkategóriában (csip vágás terén)

[ Szerkesztve ]

(#23) FLATRONW válasza Vektast (#7) üzenetére


FLATRONW
(őstag)

Nem érdemes minden shadert fp16 módban megírni, mert a legtöbb esetben minőségromlás lesz az eredménye. Amiket meg érdemes, azok a játék teljesítményére nézve nem hoznak túl sok pluszt, persze még így is érdemes vele foglalkozni.

(#24) Lacccca87 válasza Plasticbomb (#14) üzenetére


Lacccca87
(őstag)

Ez mondjuk igaz. Addig amíg nem hajigálták ki a plussz egységeket a platformból addg eléggé gyászos volt a fogyasztás már a végére. De amint kidobálták a felesleget egész jó GPU-t raktak össze és még most is jólt tartja magát.

Szerintem érdekes lesz a jövő, CPU-k nál láthattuk mit hoz a verseny mindenki elkezdett vadul mozgolódni, a kövektező VGa generáció szerintem mindkét oldalról nagyot fog szólni.

#GodGamer5 : OGL nem DX11

[ Szerkesztve ]

(#25) GodGamer5


GodGamer5
(senior tag)

Akkor most a Vega megtáltosodik és lealázza oda-vissza az 1080ti-t. ;) A dx11 mód azért sajnos megint benne lesz ugye?

"Az emberek azt hiszik, hogy az optimalizacio egy olyan dolog, hogy a kocka felkel, haromszor raver a monitorra fallosszal, es bumm, egy mosogepen is 120fps-el fut realtime a reszecskeszimulacio szepen animalva, ezek a barmok meg inkabb szuperszámitogepekkel szopnak..."

(#26) hackeeeee válasza Cifu (#4) üzenetére


hackeeeee
(Jómunkásember)

Így van:

A készítők szerint a multiplayer csak felhígítaná a Wolfensteint

A Doom-nál egy külön cég intézte a multit. Kár volt..

Kíváncsian várom. :)

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív... - Sapphire RX 580 Special Edition 8GB eladó

(#27) apatyas válasza GodGamer5 (#25) üzenetére


apatyas
(Korrektor)

Jó lenne, ha kimutathatná végre az erősségét.
Viszont, a dx11 mód nem kell bele, ez pont a Vulkan előnye, hogy nem csak a win10-es gépeken megy, ergo dx11-re nincs szükség.

[ Szerkesztve ]

pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)

(#28) rumkola válasza Pinky Demon (#16) üzenetére


rumkola
(PH! kedvence)

:) én pont fordítva csinálom, az AO-n kívűl minden szart lekapcsolok, mert ez ad legtöbbet a látványhoz.
AA, blur, chroma, film grain és a rettenetes DOF mind lassít és ráadásul még csúnyább is lesz tőlük a játék.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=rumkola

(#29) Plasticbomb válasza Lacccca87 (#24) üzenetére


Plasticbomb
(PH! addikt)

Nézőpont kérdése, mi felesleg és mi nem, amit meg az határoz meg, hogy mikre és hogyan tervezed használni az adott eszközt.

Star Citizen, Subnautica

(#30) Pinky Demon válasza rumkola (#28) üzenetére


Pinky Demon
(PH! addikt)

AA-n kivul azokat is leszoktam, blur + dof kifejezetten idegesit, a masik kettonek meg ertelmet nem latom.

(#31) Raymond válasza Pinky Demon (#30) üzenetére


Raymond
(PH! nagyúr)

Az AO alig eszik manapsag valamit, nincs sok ertelme kikapcsolni. A Film Grain es a Chromatic Aberration tuti nem kell, a Blur-t szinten kikapcsolom, de mondjuk 60FPS-nel nem lenne annyira fontos a DoF pedig jatekfuggo, peldaul egy FPS-ben ADS-nal szerintem nem rossz, ad a hangulathoz valamit.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#32) DraXoN válasza arn (#21) üzenetére


DraXoN
(őstag)
LOGOUT blog

Nem hiszem, hogy malmoznának majd a sokmagos CPU-k ... már a doomban levő motor is jól szerepelt ebben.. Szerintem itt se lesz visszalépés ez ügyben.

The human head cannot turn 360 degrees... || Siemens A35 -> Siemens C55 -> Alcatel OT556 -> Flying F996 -> Nokia 5230 -> Sony Xperia P -> Sony Xperia Z1 Compact -> Lenovo K3 Note -> LG v20 || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB

(#33) laceszgamer válasza Vektast (#15) üzenetére


laceszgamer
(PH! addikt)

Na akkor legalább az tuti, hogy a gépigények megint ilyen mese habbal kategóriák. :D

Remélem este 7-kor ezt is elengedi indítani Steam, nem kell megvárni az éjfélt. :D

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#34) laceszgamer


laceszgamer
(PH! addikt)

[link]

Bíztatóak az első értékelések nagyon. :)

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#35) hackeeeee válasza laceszgamer (#33) üzenetére


hackeeeee
(Jómunkásember)

Ha lesz olyan jó a story, mint a New Order-é, akkor már rossz nem lehet.

Én csak letölteni fogom, el még nem fogom indítani, mert előtte még be kell fejezni a New order-t. :)

Véleményem szubjektív... - Sapphire RX 580 Special Edition 8GB eladó

(#36) slayer203 válasza Cifu (#10) üzenetére


slayer203
(újonc)

A New Order 2014-es, az a harmadik reboot és a Bethesda a kiadó. A 2009-es verzió az teljesen más, viszont valóban Activision cím.

(#37) laceszgamer válasza hackeeeee (#35) üzenetére


laceszgamer
(PH! addikt)

Az Old Blood al érdemes ekzdeni ha sorba akar menni az ember, legalábbis sztori szerint az az első az újak közül.

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#38) Lacccca87 válasza laceszgamer (#37) üzenetére


Lacccca87
(őstag)

Nem fordítva? Legalábbis megjelenés szerint New Order, Old Blood, The New Colossus?

(#39) Raymond válasza Lacccca87 (#38) üzenetére


Raymond
(PH! nagyúr)

Old Blood egy prequel a New Order-hez, tehat story idorendi sorrendben az elso.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#40) hackeeeee válasza laceszgamer (#37) üzenetére


hackeeeee
(Jómunkásember)

Nem tudom már miért azzal kezdtem, de végülis már mindegy, nagyjából megvan a story eddig.. De a New Order eddig elég hárd.. Nem értem miért nem játszottam vele eddig.. Pedig, egy ideje megvan már.

Véleményem szubjektív... - Sapphire RX 580 Special Edition 8GB eladó

(#41) laceszgamer


laceszgamer
(PH! addikt)

Még nem engedi indítani, sírok. :( :D

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#42) laceszgamer válasza laceszgamer (#41) üzenetére


laceszgamer
(PH! addikt)

Direkt húzzák az agyam. :D

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#43) laceszgamer


laceszgamer
(PH! addikt)

Jó lett. :D

[ Szerkesztve ]

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#44) s912 válasza laceszgamer (#42) üzenetére


s912
(senior tag)

Háttérkép: Ukk-i gyors? :DD

(#45) laceszgamer válasza s912 (#44) üzenetére


laceszgamer
(PH! addikt)

Tekergőt vitte idei nyáron párszor a 265-ös, itt is azon van épp. :)

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#46) GodGamer5


GodGamer5
(senior tag)

Nekem elkezdett memory allocate errorral crashelni. Valaki hasonló problémával küzd esetleg?

"Az emberek azt hiszik, hogy az optimalizacio egy olyan dolog, hogy a kocka felkel, haromszor raver a monitorra fallosszal, es bumm, egy mosogepen is 120fps-el fut realtime a reszecskeszimulacio szepen animalva, ezek a barmok meg inkabb szuperszámitogepekkel szopnak..."

(#47) Raymond válasza GodGamer5 (#46) üzenetére


Raymond
(PH! nagyúr)

Nezem hogy csak 8GB RAM-od van, azt irja itt (legalul) hogy megeszik majdnem 7GB-ot magaban, lehet nincs eleg virtualis memoria?

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#48) wolfman válasza GodGamer5 (#46) üzenetére


wolfman
(PH! kedvence)

facebookon pár haver már jelezte nekem, meg nekem is crash-el második elindításra miután feltolom a grafikát.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#49) arn


arn
(PH! nagyúr)

A benchmarkokban mindenesetre epp a vega viselkedik furan, es hullamzik a teljesitmenye.

[link]

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#50) Pinky Demon válasza arn (#49) üzenetére


Pinky Demon
(PH! addikt)

Ezt nézegettem én is, hogy most akkor jön az a csoda driver vagy nem? Mert hiába erősebb a Vega, hiába Vegára optimalizált az egész játék, a pascal bizony megint veri.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.