Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • morgyi

  nagyúr

  válasz Tigerclaw #39 üzenetére

  Nem értek veled egyet, a széleskörű tudás hasznos, a szakmai élet során nem csak egy szakmai skillt használsz, kellenek a humán skillek is hogy ne tűnj egy parasztnak a külsős partner szemében a kapcsolattartás során, kell tudnod fogalmazni stb...
  Valamint szakmai megbeszéléseken, konferenciákon a szünetekben sem tartanak egy tahó parasztak ha művelt vagy és el tudsz beszélgetni másról is a szakmán kívül.

  A gimnáziumoknak nagy a felelőssége, de azokat akik alig tudnak leérettségizni és szakma vagy továbbtanulási lehetőség nélkül hoppon maradnak, a felvételin kellene kiszűrni. Csak hát az iskolák küzdenek a létszámért így egyre lejjebb kerül a léc. De ez az egyetemekre főiskolákra is igaz.

  De nem tudom mi lenne az igazságos, az egyetemi felvételi pl. semmiképp. A Kandón pl. azért alacsony a ponthatár, hogy a villamosipari szakközepet végzett diákoknak is legyen esélyük. Jellemzően nem onnan kerülnek ki a maxpontos matek és fizika érettségit író diákok. Na nekik segítettünk mi gimnáziumot végzettek a matekban, fizikában. Ők meg segítettek nekünk első évben a szakmai tárgyakban, és a többsége aki szakközepet végzett kiváló szakember lett.

  A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés