Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tigerclaw

  nagyúr

  válasz chess001 #33 üzenetére

  Nagyon sok képesség genetikai alapú. Van amit lehet fejleszteni, bizonyos határok között, de erősen limitálja a genetika. Hogy milyen szép az írásod, mennyire megy neked a matek, milyen jól rajzolsz, milyen jó a memóriád...rengeteg dolog nem a szorgalmon múlik, vagy a hozzáálláson. Gyakran a szorgalmasabb motiváltabb szerepel gyengébben.

  A lényeg hogy azt kell keresni miben jó, nem azt hogy miben rossz. Ahogy nem várod el az almafától hogy körtét teremjen, ne várd el, hogy mindenki jó legyen matekból, vagy szépen rajzoljon, vagy megjegyezzen minden évszámot, amit lát. Ne vágd el a jövőjétől mert nem tehetséges mindenben, mert lehet hogy ő tesz, pontosabban tenne valami fontosat hasznosat, ha esélyt kap.

  Tudom, talán ma már máshogy van, de nem volt olyan rég, hogy esélyed sem volt továbbmenni felsőoktatásba ha nem voltál mind a humán, mind a reál tárgyakból egyformán jó. Ma egy kicsivel már jobb, de lehet még ezt fejleszteni.

  Nem hibáztatom a tanárokat, mert meg van kötve a kezük, nagyon sok téren. Ők is azért dolgoznak hogy változzon a helyzet, ahogy olvasom a napi hírekben. A szülőknek és a diákoknak is melléjük kellene állni, hogy komolyan változzon valami.

  Abban amúgy abszolút igazad van, hogy a legnehezebb motiválni a gyerekeket, hiszen abban a korban nekik a felnőtt élet egy távoli megfoghatatlan dolog. Hiába mondod neki, hogy tanuljon, mert különben ez meg az lesz...egyszerűen nem érti. Sok iskolatipusban, vagy pl. külföldön máshogy motiválják őket. Ezt kellene átvenni.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

Hozzászólok Aktív témák