Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tigerclaw

  nagyúr

  válasz janeszgol #10 üzenetére

  Gondolom mindenkinek más a tölteléktantárgy és ez így is van jól, csak ezt nem veszik figyelembe. Szerintük mindenkinek mindent meg kell tanulni, akkor is ha nem érdekli, nincs hozzá tehetsége és nem is fog azzal foglalkozni egész életében.

  A matekből a hasznos dolgok nagyon nagy része az általános iskolában már lemegy. Utánna már szinte csak olyan dolgok jönnek ami haszontalan kb. a tanulók 95%-nak. Persze kell neki a továbbtanuláshoz, de a későbbi munkájához nem.

  Alapvető műveletek, geometria, 1-2 ismeretlenes egyenletek, némi trigonometria és azon kívül kb. minden felesleges. Ezeket is nagyon ritkán használja az átlag ember. Vagy ha valaki szerint hasznosak, akkor tessék kézzel fogható hasznos praktikus példákkal oktatni.

  Korán és többször, komoly módszerekkel kellene felmérni hogy melyik gyereknek mihez van tehetsége és motivációja, aztán abba az irányba küldeni.

  Közben rengeteg olyan skillre nem tanítanak, amire szükség lenne később. Rengeteg softskill, érvelés, vita, vezetés, tolerancia, csapatmunka, organizáció, projektek, meg persze hogy lehetőleg már minél korábban megmutassák, hogy miért hasznos az a bizonyos tudás.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

Hozzászólok Aktív témák