Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Ha nem növelnéd feleslegesen a villanyszámlád, a Chieftecnek van pár új ajánlata
- Mini-ITX
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
szaszlaci
üzenetére
"Bevezetődre a következővel reagálnék: most nem a videók "képanyagáról" beszélünk, hanem amit a TV jelenít meg. Újra csak azt tudom mondani, hogy felbontás -, szín -, képélesség -, ... javító áramkörök. Hogy melyik videóval mit tud kezdeni!"
Én sem a képarányról beszéltem, hanem a felbontásról, mind a forrást, mind a megjelenítést illetően. A HD-Ready LCD-tévék között igazán drasztikus különbséget inkább az SD források megjelenítésében láttam (sz@rtól a nézhetőig terjed a dolog), a HD forrásokat elég jól jelenítették meg, persze a maguk felbontásának megfelelően, de közel sem SD-ben. Nyilván át kell méretezniük a HD-s képet is (kiv. az 1280x720-asoknak a 720p-s forrást), de csak valamilyen nagyon vacak típus ronthatja el ezt annyira, hogy alig legyen jobb egy SD-nél.
Itt én digitális átvitelről beszélek (HDMI) -- az analóg jelfeldolgozás minőségét tényleg nem viszik túlzásba, így pl. a komponens átvitel nem lesz a legtökéletesebb, de még úgy is HD marad a HD.
Persze ettől függetlenül azért akad kritizálnivaló (HDMI esetén is), de mindenképpen jóval részletgazdagabb rajtuk egy HD-s forrás képe, akár HDMI-vel odavezetett DVD-hez képest, az analóg SD forrásokról nem is beszélve, amik hibái eléggé kijönnek már itt is (a jóval kisebb felbontás mellett).
Lehet, hogy te több gagyibb típussal találkoztál, mint én, vagy nem tudom. (Illetve mint kiderülz, az említett korai Samsung lejátszó is bejátszott
, és ha jól veszem ki, HD-DivX is, meg talán WMV-HD is, amik nem éppen a minőség csúcsai.) -
válasz
szaszlaci
üzenetére
Azt egeszen pontosan ugy ertem, ahogy irtam

Kompozitnal van osszesen ket darab er, egy fold meg egy masik, amin ott megy egymasara nyomva a szin meg a fenyesseg, s-videonal viszont mar negy er van, ket fold, egy fenyesseg meg egy szin (na, ha ez a szin elvesz valamiert, akkor lesz fekete-fehere a kep). Aztan komponensnel ezt meg tovabb vittek, ott a szint is szetszedtek ket reszre (igazabol az s-videon is ket reszbol all, csak ott azokat egy erre rakjak) meg bejott meg egy fold, igy ott osszesen hat er van.(Ja, es hogy bonyolitsam a dolgokat, a szin igazabol harom komponensbol all, viszont ebbol csak kettot visznek at, a harmadikat a "fenyesseg - (a ket masik szin osszege)" keplettel szamoljak ki.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Autós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 12 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Thunderbolt TB16 Dock (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
, és ha jól veszem ki, HD-DivX is, meg talán WMV-HD is, amik nem éppen a minőség csúcsai.)