Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • kpbendeguz

  őstag

  válasz aprokaroka87 #260 üzenetére

  "Pl oké nem enged be mást, de akkor max 10% lehet, az ami most 30%."

  Ezt nehéz lenne mivel indokolni, az USA-ban ugyanis 30% a standard jutalék a kereskedelmi hálózatok döntő többségében.

  Egyébként nem lesz az Epic peréből semmi. Nem lesz Epic Store iOS-en és a 30% is marad. Nem is azért csinálja ezt a műbalhét az Epic, hogy nyerjen, hanem hogy a PC-s exkluzivok okozta rossz PR-t ellensúlyozza a szabadságharcos sztorijával.

  Mondjuk az a legviccesebb az egészben, hogy azok követelik az "appstore monopólium" ledöntését iOS-en, akik saját bevallásuk szerint Apple készüléket még bottal se piszkálnának, és azok az iOS userek szeretnék a jelenlegi rendszert megtartani változatlan formában, akikért állítólag az Epic küzd.

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

 • Giovan!

  addikt

  válasz aprokaroka87 #260 üzenetére

  Nem értem milyen jogalapja lenne megszabni a bíróságnak, hogy az Apple mekkora sápot kérhet. Azt hogy több store is legyen iOS-en, megszabhatja, de azt, hogy egy piaci szereplő mekkora sápot szed, az abszolút az ő dolga.

  It's clearly a budget. It's got lots of numbers in it.

 • twofatcat

  addikt

  válasz aprokaroka87 #260 üzenetére

  Szerintem verseny most is van. Felhasználó is eldöntheti tájékozódással, hogy adott gyártó készülékén mi megy és hogyan. Ha nekem a 120 Hz kijelző és xCloud a fontos, akkor nem veszek iPhone-t, ha nekem a Google appok fontosak, akkor nem veszek Huawei-t, ha nekem a bloatware mentes rendszer fontos, akkor nem veszek Samsungot és így tovább.

  Ha a bíróság az Apple 30%-ból elvenne, akkor az iparág többi részére is precedenst jelentene és elég könnyű lenne kikerülni, pl. felemelnék az áruház tulajdonosok a publikálási költség éves díját. De a normál 30% kapcsán nem valószínű máshogy döntene a bíróság, mivel iparági standard, elég nehéz ezt visszaélésnek beállítani. Esetleg az IAP 30% kapcsán lehetne valami, mondván az alapjáték költségeihez képest a kiegészítők már nem olyan súlyúak az infrastruktúrában. Totális háború helyett értelmes párbeszéd kellett volna.

  Az Epic saját bevallása szerint játékosaik kb. ötöde csak és kizárólag iOS eszközön fortnájtoztak, velük jól kicseszett az Epic és hát magukkal is ennyi bevétel kiesés, gondolom a Tencent is rábólintott az akcióra van pénzük elfüstölni, csak az Apple-nek még több van. Valamint Sweeney hiába kábítja a játékosait, hogy értük küzd, mert perelhetett volna úgy is a status quo addig marad ahogy a bíró javasolta, user semmit nem észlel addig a dologból, viszont az Epic a busz alá dobta a játékosaik ötödét.

  Számomra elvi kérdés, hogy zárt iPhone, iOS, App Store, Apple üzleti modellben, hogy miért ne dönthetnék el ők hivatalosan mit és hogyan lehet futtatni a készüléken. Mi lesz a következő, hogy monopol helyzetet kiabálva majd a chip gyártók is perelnék őket miért csak a saját fejlesztésű processzoruk lehet az iPhone-ban, a felhasználóknak joga lenne a szabadság jegyében más processzoros iPhone-t is venni. :U Eléggé abszurd.

  Ha jól tudom az Epic Fortnite játékában az Epicen keresztül lehet csak skineket árulni, akkor miről beszélünk...

  Számomra unalmasak ezek az iPhone-on monopol helyzetben az iOS és iOS-en monopol helyzetben van az App Store szövegek, és akkor mi van? Hát ők építették fel a platformot kezdettől világos alapvető szabályokkal és pont az a lényege és előnye a zárt rendszernek. Ti a barátnőtöket is beperelnétek mert a kapcsolatban csak nekik van pinájuk? Monopólium!

  Köszönöm az Android tábor harcosabb részének, én nem kérek a nagy felszabadításból, és hát a legharcosabb epül ellenesek úgyse vesznek iPhone-t, akkor nekik miért fáj, ami nekem jó? Egyébként még Androidon is a szabadság úgy van biztonság miatt figyelmeztetnek sideload kapcsán, ezért is pereli az Epic a Google-t. (az az Epic akik malware-rel indultak az áruház üzletben) Fragmentáció is egyébként rossz az üzletnek.

  Valóban az Apple olyan, hogy gyárt valamit ahogy ők elképzelik és kész, nem kötelező megvenni. :N
  "Ha az embereket megkérdeztem volna mit akarnak, azt mondták volna gyorsabb lovat. - Henry Ford"
  Valamikor diktálnak trendeket, valamikor nem követik a többieket. User választhat jó ez így neki, vagy inkább másik platform, másik gyártóval. Miért kéne bíróságon szétverni Apple-nek, userek többségének, fejlesztők többségének kölcsönösen jövedelmező üzleti modellt?

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés