Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Giovan!

  addikt

  válasz Tapsi #475 üzenetére

  Bocs, de korábban fejlesztői szemszögről beszéltünk. Fogyasztóként még egyszerűbb a dolog. Ha több a store, akkor beindul az árverseny, és olcsóbbak lesznek az alkalmazások. Szerintem innentől egyértelmű, hogy a fogyasztó jól jár.

  Ez még mindig csak neked (és természtesen a hozzád hasonlóan gondolkodóknak) egyértelmű a te preferenciáid alapján, amik nem univerzálisak. Ha olvasnád is amit a topikban a többiek írnak, láthatnád, hogy sokak egyáltalán nem igénylik a külső forrásból származó appokat, és nem is akarják, hogy kényszerítve legyenek a használatukra. Egyeseknek ez inkább hátrány mint előny, nem tudom hogy ez miért nem akarod megérteni. Aki igényli a platformon belüli versenyt, az használhat más rendszert most is, az iOS puszta léte nem korlátozza őt ebben.

  Az sem egyértelmű ráadásul, hogy az árverseny tényleg beindulna. Simán lehet hogy a fejlesztők benyelnék a 30% eltűnését, mint az áfacsökkentések, amiket nem érzékel a fogyasztó. Vagy ott van az Epic store példája PC-n, aminek nem sikerült lenyomnia az árakat, ugyanannyiba kerül ott is minden, mint steam-en.

  Felhoztunk érveket azzal kapcsolatban, hogy szerintünk miért van monopol helyzetben az Apple az IOS alkalmazásboltban, és hogy ez miért gáz. Ezt senkinek sem sikerült megcáfolnia.

  Az elejét (vagyis hogy az Apple monopol helyzetben van az iOS-en) nem is akarta cáfolni senki, a gázos résszel van itt a baj. Azt nem sikerült bizonyítani, hogy törvénytelen lenne amit csinálnak (hiszen a piac nagy, tele alternatívával, nem kell iOS-t használnia annak aki nem akarja, vagyis még mindig nincs kényszerítés), sem arra hogy a zárt rendszer kivégzése milyen jó lenne a usernek (akit senki sem kérdezett meg mellesleg, hogy akarja-e a változást. Illetve de, az Apple megkérdezte a vásárláskor, hogy megfelel-e neki az ajánlata, és a user igent mondott, hiszen megvette a terméket).

  [ Szerkesztve ]

  'I didn't see you at stealth training, cadet!' 'Thank you, sir!'

Hozzászólok Aktív témák