Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Giovan!

  addikt

  válasz Tapsi #369 üzenetére

  Akárhányszor leírhatod, attól még nem lesz igazad hogy magadat ismételgeted. Az iOS fejlesztésébe nem lehet beleszólni csak azért, mert nehányan nyílt iOS-t akarnának. Mondtam már, én is akarok PS only játékokkal játszani PC-n, de nem röhögtetem ki magam azzal, hogy komolyan úgy tegyek, mintha emiatt a Sony-nak muszáj lenne megfelelnie az én igényeimnek. Ilyen nincs, ez a piac korlátozása amiről te beszélsz, hogy megmondjuk az Apple-nek milyen rendszert fejleszthet, mert csak...
  A iOS most is sikeres, sokan most is elégedettek vele, ez nem így működik, hogy akkor valami fel nem mért igény miatt elvárjuk hogy a cég módosítson a bevállt recepten.
  Az alkalmazásbolt és a rendszer nem választható el egymástól iOS-en, ez a zárt rendszer lényege. Az Epic a rendszer zártságát támadja, ami baromság, mivel akinek nem kell a zárt, az most is kap nyílt rendszert is a piacon, viszont akinek meg kéne, attól elvenné ezt az opciót. Mintha megtiltanád a rozstermesztőnek hogy rozsot termesszen, mert egyesek jobban szeretik a búzát, szóval akkor mostantól mindenki búzát fog enni. Ez nem felszabadítja a piacot, hanem korlátozza azt.
  A felhasználóknak meg talán hagyni kéne hogy ők döntesenek, és ne akard nekik szétverni a rendszert, amit elégedetten használnak. Helyetted meg az Epic helyett hadd döntsék már el ők, mire tartanak igényt könyörgöm. Ha a fogyasztók igényeit nem tudná kielégíteni az iOS, akkor nem lenne sikeres. Te erre jössz azzal, hogy há' nem úgy van, igazából mindenkinek nyílt rendszer kell, csak még nem tudják... :U

  Már hogyne jöttek volna! Nem volt választásuk.

  Lol, te direkt nem olvasod el amit írok? Az iOS nem 1 milliárd userrel kezdte, simán a semmiből nőtte ki magát. A fejlesztő nem mondhatja azt, hogy azért lépett be az App Store-ba mert nem volt választása, mert volt. Ha nem volt megfelelő az Apple ajánlata, akkor hagyhatta volna a fenébe, nem volt kényszerítve senki sem, hogy iOS-re tanuljon meg programozni. Az iOS óriási sikere is ennek köszönhető, hogy voltak rá appok, szóval azt mondani, hogy a fejlesztő kényszerítve volt, egyszerűen nem igaz. Ha a fejlesztők figyelmen kívűl hagyták volna az iOS-t az Apple lehetetlen feltételei miatt, akkor lehet, hogy most android monopólium lenne a teljes mobilpiacon. De mindannyian tudjuk, hogy nem így tettek.

  Te, random app fejlesztő nem mondhatod azt az Apple-nek, hogy nem 30%-ot fizetsz, hanem 10-et

  Az a baj továbbra sem érted hogy működik a piaci verseny. A boltban sem állhatsz le alkudozni az árussal, hogy márpedig te nem akarsz 300 forintot fizetni egy kenyérért, de ha annyiért nem veszed meg, és mások sem, mert egyszerűen irreális az árazás, akkor a pék kénytelen lesz árat csökkenteni. Vagyis jelen esetben ha nem tudná az Apple biztosítani a profitábilis működést a fejlesztők számára, ha feltételei elviselhetetlenek lennének, akkor senki sem állna neki fejleszteni iOS-re. De fejlesztenek, szóval a 30%-ot a piac elfogadhatónak találta. Ez a lényege a piaci versenynek, hogy nem holmi okoskodó "szakértők" döntik el mit mennyiért lehet adni, hanem a piaci szereplők interakciója határozza meg, hogy mi mennyit ér.

  [ Szerkesztve ]

  'I didn't see you at stealth training, cadet!' 'Thank you, sir!'

Hozzászólok Aktív témák