Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • twofatcat

  addikt

  válasz Tapsi #232 üzenetére

  "IOS esetében a legnagyobb gond a zártsággal van."

  Szerinted. Mára 1 milliárd iOS user és 20 millió fejlesztő pedig vígan választja a platformot 10 éve tudva, hogy zártabb. Ami szerinted gond, az sokaknak előny! Fel kéne már fogni. Ha neked nem jó, rendben választhatod az Android platformot is. Van választásod. Ha bíróságon erővel szétvernék az Apple üzleti modelljét, akkor nekem nem lenne választásom. Az 5. topikban te vagy a 10. ember akinek legelejéről magyarázni kell alapvető dolgokat, mert a "szarazepül" buborékból nem láttok ki.

  "Ha te be akarsz lépni a saját alkalmazásoddal erre a platformra, akkor az Apple keményen lesápol."

  30%-ról: egyrészt iparági bevett "sáp", másrészt kérdezd meg App Store, Play Store előtt az indie fejlesztők mégis mennyiért, mennyi idő alatt tudták kiadni a cuccokat, mennyi volt a sáp akkor, voltak piacterek? Mert ugye disztribúció, fizetés kezelés, piactér, szerverek, userbázis elérhetősége, fejlesztő környezet, biztonsági szűrés, warez elleni védelem stb. az mind benne van a "sáp" összegben, 20 millió regisztrált fejlesztő van Apple-nél, ennyien döntöttek így jó bolt ez 30%-ért ahelyett, hogy lenne 20 millió db downloadmynewapp.com oldal mind külön privacy, mind külön fizetés, mind külön szerver, és akkor a fejlesztő foglalkozzon könyveléssel, biztonsággal, terjesztéssel stb.
  Az is fix egyelőre, hogy az iOS áruház hoz több bevételt a fejlesztőknek, tehát nem lehet mondani ne működne jól az Apple üzleti modellje. Ám, ha még mindig nem tetszik, rendben viheted a cuccod Androidra.

  "Ugyanis ha én PS4-re akarok venni egy játékot, akkor azt nem csak a Sony-tól szerezhetem be, hanem besétálhatok a sarki boltba és megvehetem a kiadótól lemezen. Úgy, hogy ahhoz a Sony-nak semmi köze."

  Viszont gondolom az Xbox lemezt hiába tuszkolod bele a Playstationbe. Egyébként biztos semmi köze? Authorized Sony dealer akkor mit jelent? A jelölések a dobozon mit jelentenek? Konzolvilág üzlet honlapján láttad a hivatalos Sony partner kiírást? A játékkiadókkal szerinted nincs partnerségben a Sony? Mi az, hogy semmi köze? Tudod, attól a sarki boltban tudsz venni egy doboz Coca-Colát Marika nénitől, az még gyártól a terjesztési láncban ellenőrizve volt, tudni micsoda, honnan jött, hogy "igazi".

Hozzászólok Aktív témák