- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- RAM topik
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÉrdiPetike
csendes tag
A zowie csinált már 27-es képátlójú monitort 2K felbontással, igaz azt 144Hz-en.
Eléggé drága a többi zowie termékhez képest és a telljesítménybeli különbség nem is biztos, hogy megéri annak függvényében, hogy a DyAc a villodzás mentes mód/változó frissítés mellet nem lehet bekapcsolni, legalábbis a gyártó táblázatába a specifikációknál ez van dokumentálva.
Igaz mostmár jönnek ki Ips paneles monitorok is 240 vagy afeletti képfrissítéssel is.
Bár nem tudom, hogy a mérések alapján mennyire jók input lag, válaszidő szempontjából, bár lehet, hogy ezek az Ips-ek inkább élmény játszásra jók mint esportra
Vagy, hogy esportnál mennyit profitálnának az ips adta előnyökből ha jobb értéket tudnak produkálni a régebbi panelekhez képest, és kb egy szinten lennének a Tn panel által nyújtott gyors reakció időhöz.
Persze az is lehet, hogy jobbat is ki tudnak majd hozni mint a Tn vagy másfajta panellel állnak elő ha megéri persze nekik is.
Bár kitudja mi jön még a jövőben, arra azért kíváncsi lennék, hogy. meddig lehet eltolni a kép frissítés válaszidő, input lag.. tényezőket úgy hogy az még pozitív hatással legyen az esportolók telljesítményére.
Persze másik oldalt ott vannak a technikai akadályok is pc vagy periféria szinten.
Pl: a billentyűzet válaszideje.Bár az analóg billentyűzeteteknél látni törekvéseket pl: wooting-nál ahol a szoftveres gátok limitációjával is foglalkoznak, hogy ezáltal is többet lehessen kibozni a termékből.
Hol a határ az emberi tudás és technika által adott lehetőségek között.
-
Piftuka
veterán
Arra még a BenQ kínálatában is vannak ennél jóval olcsóbb modellek is.
Kifejezetten szerethető, amit általánosságban a megjelenítők piacán alkotnak jó néhány éve.
Egyébként 27 colos képátlónál nem rossz még a Full HD felbontás. Bőven használható multimédiára, munkára, és játékra is, a jellemző nézési távolságok mellett.
-
ceia
őstag
Esetleg otthonra, mindenes, amin azért játszani is lehet..?
-
Csandi
őstag
Hibáltan termék kompetitiv gamingre, azon belül is főleg fps-re
TN a leggyorsabb, a szinhűség senkit nem érdekel aki erre a célra vesz monitort, a 27" az izlés kérdése, én 24-5 párti vagyok, 240hz 0.5ms pedig teljesen jó. Eddig is a zowie 240-ese volt az egyik legjobb 240-es monitor, most egy kicsit mégjobb lett. Én az Alienware 240-esét használom, a true gtg-je annak az egyik leggyorsabb (hp omen x, meg az asus egyik modellje megelőzi), de fő gaming monitornak sose vennék TN-en kivűl mást. Másodlagosnak van egy ips panelesem.
A full hd felbontás pedig szintét a komp. gaminghez vezethető vissza, ez a standard felbontás esporthoz, illetve 240hz is (tudtommal) még csak ezen van, illetve a fő szempont a sok fps, nagyobb felbontáson pedig kevesebb lenne.Meg azért a modern TN-ek már közel sem olyan rosszak mint amilyen rossz hirük maradt régről.
Szerk.: Tévedtem, van már FHD felett is 240 megnéztem, de a többi attólmég érvényes a FHD-ra amit irtam
-
Szomorú , hogy egy 27 monitort Full Hdt tud csak ne is beszéljünk a TN panelről, ami ebben a méretben nem a legjobb megoldás, ráadásul alaposan meg kérik az árát. Számomra ez a monitor érthetetlen termék.
-
Dr. Akula
félisten
FullHD, TN, 27"...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A tegnapi, grafikusoknak készülő monitor után egy 240 Hz-es frissítésre képes, Full HD felbontású modellt dobnak piacra.
- TCL LCD és LED TV-k
- Elite: Dangerous
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- LEGO klub
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Jövő hónapban mutatkozik be a Bit Reactor és a Respawn közös Star Wars játéka
- További aktív témák...
- 'RETRO' Dell P1917S / 19" / 5:4 / 1280x1024 / IPS / LED
- LG UltraWide 40WP95XP ívelt 5K2K Nano IPS monitor! 72Hz / 5ms / FreeSync
- SAMSUNG (LH55QMCEBGCXEN) 140CM 4K SIGNALE MONITOR ! 2024 UJ MODELL! AKCIÓ!
- SHARP/NEC MULTISYNC 86" Monitor // 4K UHD IPS LED // Bontatlan
- SAMSUNG LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER 240HZ MONITOR ! AKCIÓ
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- HPE Apollo 4200 Gen9 132TB+400GB rack szerver - E5-2620v4, 128GB RAM, 2x25G NET, 4GB RAID/ZFS, ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest