Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • razorbenke92

  senior tag

  válasz MasterDeeJay #3 üzenetére

  Egyetértek.

  Amikor ifjú voltam, lelkes, és végtelen időm volt, nem értettem, hogy miért fújtatnak sokan a reflow különböző szintű kivitelezései miatt. Aztán rájöttem, hogy a megbízhatóság és az azzal megúszott idővesztegetés felbecsülhetetlen.

  Merthogy sok valós siker után sorra történt olyan kellemetlen helyzet, hogy barátnak ismerősnek bevállaltam a cuccait, meg is csináltam, ment is rajta minden benchmark, volt, hogy hetekig nyúztam, aztán visszaadás után 2-7 napon belül megint nem jó. Persze hiába szólsz előre, hogy ez csak az utolsó utáni lehetőség, és hogy ha sikerül is, ajándék utána minden nap, akkor is hoznak egy üveg valamit, akkor is örülnek, és aztán akkor is szomorúak mikor megint elromlik.

  A másik lehetőség, amikor saját cuccal történik. Lecserélem azonnal, mert szükségem van a megbízhatóságra, de nem dobom ki, mert nem vagyok olyan.
  Reflow, megy, tesztelem, még mindig megy, örülök, elteszem.
  Kell, előveszem, nem megy. Rakosgattam a lomot.

  Most újabban azt szoktam csinálni, hogy ha valami tényleg érdemes a javításra, akkor vágatok hozzá stencilt, és ólmossal reballozom. Azzal vagy végleg megöltem, vagy megjavítottam (ami persze ugyanúgy lutri, de több a bizalmam benne).

  Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

Hozzászólok Aktív témák