Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keplerből miért csak középkategória van? Azt hinné az ember, hogy az új kis fogyasztású chippek jobbak csúcs mobil szegmensbe...
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
HeavyToys
senior tag
Abu! Hogy látod? A véleményem szerint erősen feladja a leckét az AMD számára az Nvidia. A következő generációs Trinity-k, nagyon ígéretesnek tűnnek, de úgy látszik, szükség is lesz rá, ha tartani akarják a lépést a zöldek felhozatalával.
Itt nem lesz végzetes hátrány az AMD számára az, hogy a mobil platformon eddig megjelent 7xxx sorozatú kártyák egyszerű átnevezések, magasabb órajellel? Mert oké, hogy a CF-rendszer egyik eleme, az APU-ban rejlő grafikus mag fejlődik, de a dedikált csak "egy helyben toporog".
-
Ł-IceRocK-Ł
addikt
Lesz választék, ez mindenképp pozitív.
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Lacika001
aktív tag
Én nem látom olyan rossznak az AMD helyzetét.
Amikor valami nagy dolgot újítanak abból az első generáció általában rosszul sikerül.
Pl hd2900 vagy pl Fermi. Aztán kicsit csiszoltak rajtuk és mi lett belőle. Ebből a szempontból a GCN nem sikerült olyan rosszul, majd csiszolnak ezen is.
A trinityvel meg az nv nem tud versenyezni. -
HeavyToys
senior tag
Nyilván én is tudom, Trinity olyan esetben verhetetlen, ahol nincs lehetőség dedikált vga használatára. Csak ugye van egy olyan viszonylag nagy réteg a notebook-ok között, ahol még van dedikált vga. Eddig is igen agresszív volt az árazása az NV-nek, amit a mostani feltehetően kisebb chip méret, ezáltal bekerülési költség még jobban lehetővé tesz. Csak ugye az is kérdés, hogy az AMD ezen a fronton "feladja" a harcot és max. a következő generációban a 8xxx között lép "nagyot", vagy már innentől csak az APU-ra koncentrál igazán.
Látom én is, hogy a GCN nem sikerült rosszul, de ha úgy veszed az NV is most váltott "platformot". Csak azt elnézve, hogy a GT555M igen erőteljes kártya jelenleg és most a GT635M lesz ezzel egy szinten, akkor az AMD-nek is szintet kell lépnie, mivel ez a kártya kb a 6770m szintjén áll.
Egy szó mint száz, kíváncsi leszek az AMD közép és felső kategóriás mobil VGA-kra
.
-
törölt tag
NV mobil GPU-k közt melyik volt az a széria, ahol sorra hibásodtak meg a forrasztások? Gondolom az újak már nem ilyenek...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Úgy gondolom, hogy az AMD a mobil GPU-knál egyelőre nem akarja behozni a 28 nm-eseket. A fő gond a gyártókapacitás. Így is kevés jut az asztali termékekre. Ha berakják a Cape Verdét, vagy a Pitcairnt mobilra, akkor még kevesebb jut. Egyelőre ez a 28 nm olyan váltás, hogy dönteni kell mit részesítesz előnyben. Az AMD az asztalit. Az NV megpróbálja mindkettőt, de nekik egyszerűbb, mert a GK104 az egy felsőházas cucc. Negyedéves szinten a 300 dollár feletti VGA-kból 3 millió fogy. Ez elég kevés mennyiség. Az 500 dollár fölött kártyákból nagyjából 300-400k megy el három hónap alatt. Az NV-nek lényegében csak erre kell koncentrálni a GK104-gyel, mert az 500 dodós, vagy picit felette (gyártótól függően). Az AMD-nek viszont ott van a Pitcairn és a Tahiti Pro, aminek a megcélzott piaci rétege 2,5 milliós nagyságrendű. Aztán ott van ugye a Cape Verde, ami ugye a népnek szánt termék lenne az új generációból. Szóval az AMD nem tudná kiszolgálni a mobil piacot 28 nm-es GPU-kkal. Az NVIDIA az asztalira láthatóan jóval kevesebb GK104-et tud eladni, már a megcélzott szegmens vásárlóbázisából adódóan is, így ők ki tudják szolgálni a mobil piacot egy GK107-tel. Azt viszont láthatod, hogy asztalira ezt sem hozták ki, mert a kettő együtt már nekik se menne.
Jó hogy van 28 nm, de a TSMC-nek brutálisan bele kell húzni a gyártókapacitás bővítése szempontjából. Addig ugye a várt árcsökkentés sem lehetséges sajnos.A mobil szinten a dGPU-k beépítése a notebookok vékonyodásának irányával visszaesik. Ennek a vékonyításnak nem vagyok híve, de úgy látszik ezt akarják a gyártók. Az Ultrabooknál már említettük, hogy a termékek egyik problémája, hogy melegszenek, ami sajnos általános, és alapvetően a vékonyságból ered. Nem mondhatni, hogy sütnek, de azért adják neki. Na most itt 17 wattos TDP-jű procikról volt szó. Attól nem lesz jobb a helyzet, hogy ha a 17 watt mellé még bekerül egy 25 wattot disszipáló dGPU. Szóval ebből a szempontból nagyon kell dolgozni azon a hőelvezetésen, ami eléggé lehetetlen feladat elé állítja a mérnököket. Nem tudni, hogy mennyi gyártó vállalja be majd ezt, főleg ennyire erős IGP-k mellett. A komfortot egyértelműen rontja. Az Intel pont a melegedés miatt vezeti be az új termékekben a konfigurálható TDP-t, mert érzik ők is, hogy a 17 watt nem ideális.
Szóval a kérdés az, hogy a gyártók hogyan gondolkodnak. Az extrém vékonyítás iránya egyértelműen a dGPU-k ellen dolgozik. Azt pedig látni, hogy az Intel ezt az "ultravékonyodást" nagyon le akarja nyomni az emberek torkán.
Az AMD manapság szinte minden mainstream llanós mobil termékbe dGPU-t javasol, amit a gyártók nagyrészt be is építenek. Természetesen Radeont. Azt viszont már láttam, hogy a vállalat az Ultrathin dizájnú eszközöknél ellenjavaslatot ad meg. Nem akadályozzák meg, csak nem ajánlják. Az Ultrathin ugye az AMD válasza az Ultrabookra. Semmi új, csak brutálvékony notebook. Ők is látják ennek a melegedésnek a problémáját.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #7 üzenetére
Nyilván, én is látom jelenleg kb. mire képesek az APU-k, jelenleg is Llano-s laptopot hajtok. Szóval vannak vele tapasztalataim.
Csak nagyon érdekes lesz látni, hogy össz. energia hatékonyságban, teljesítményben és ami nagyon fontos,végfelhasználói árban, hogy fognak egymáshoz viszonyulni a Trinity-s és a i3-esetleg gyengébb i5-nv notebook-ok.
-
Puma K
veterán
Ez kéne nekem: GeForce GT 635M
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
HeavyToys
senior tag
Értem, én is hasonlóan gondoltam, hogy gyártó és gondolom fejlesztési kapacitásban sem tudják kiszolgálni ezt a lassan sajnos-nem sajnos, de haldokló piacot.
Csak ennek lehet egy olyan következménye, hogy abba a rétegbe tartozók, akiket nem érdekel nagyon a vékonyítás de játszogatni is szeretnének és nem akarnak vagyonokat költeni rá, mint például én is, ebben a generációban lehet jobban járnék az intel-nv párossal. Ha vásárolnék, de elégedett vagyok a Llano-val
. Bár látatlanban nem lehet nyilatkozni erről, mert a Trinity sokat fejlődött ezen a téren is. Plusz ugye, mint mondtad, egyre vékonyodik ez a réteg, amibe én is bele tartozok és mint tudjuk a piac diktál.
-
gfefe
őstag
Én úgy látom jól választottam a 6770 es vga val felvértezett notimnál....
Mindenki másra használja a gépét.... én úgy vagyok vele, hogy legyen ha kell, de a fölöslegesen nagy teljesítmény nem ér meg annyi pénzt... az a pár szűrő nem nom annyit.
DOWNLOAD ██████████████ 105%
-
8nemesis8
veterán
Lenovo, ebben is az új NV dolgozik, biztosan jó kis gép lesz.
Habár szerintem a notebook még mindig nem game-re való -
Puma K
veterán
-
zoltanz
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #7 üzenetére
Erre térjünk vissza 1-2 év múlva inkább.
Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek
-
wolfnet
tag
nvidiánál sosem hallottak a buldozerről?
szerintem ez amit adnak ilyen sok pénzért, édes kevés.
ui.: természetesen a mobil egybe plattformra gondolok, ahol a gpu is cpu számításra fogható.
[ Szerkesztve ]
Privátban érdeklődj! :)
-
8nemesis8
veterán
Az, hogy ritka az olyan kártya ami fullHD-ben max beállításokkal meg tudna hajtani egy újabb játékot és nem 20 fps-el megy
Max ha alienware gépet vesz valaki 5-600 között
Most a silány minőségű acer és ilyen gépekre nem gondolva, ott olcsóbban lehet hardvert kapni egy szintig...Habár most úgy néz ki jön hozzám egy DELL XPS 15z az Elitebookom helyére, azért felteszek 1-2 game-t rá
-
banhammer
veterán
Megint megy a nevekkel való bűvészkedés.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
BoC1ka
senior tag
talan pozitiv lehet, hogy a kartyaknak kisebb neveket adnak, talan bekerulnek tobb gepbe, netan olcsobban, kis szam-kis penz elven
YNWA
-
T-bag
tag
Akkora bukta lesz ez az Ultrabook, hogy öröm lesz nézni. Év végén Win8-cal kijönnek az ARM-os notik aztán kezdhetik vakarhatni a fejüket az Inteles mérnökök hogy hogyan építsenek aktív hűtésre vékonyabb notebookot mint az ARM passzív hűtésre.
-
Érdekes dolog ez a mobil vga számozás/elnevezés.
Egy átlagos vásárló simán nem azt veszi végül, amit igazából akart volna.
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
8nemesis8 #18 üzenetére
Igazad van abban amit mondasz, csak sajnos a trend nem arra tart amerre a józan ész (: és az emberek egyszerre mindent akarnak a gépüktől és nem akarnak tartani játékos, dolgozós, letöltős és hurcolós gépet, kényelmesebb egyet, amin megy minden. Csak a fizikai korlátokkal van a gond. Pláne, ha valakinek a krájzisz 8 az igénye és nem a CS 1.6 (:
Remélem nem szállnak el nagyon az árazással, nyáron szeretnék beruházni egy javított (!) Kepler- Ivy Bridge notebookra a mostani helyett.
-
kiszi07
senior tag
jónak tűnik!
Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
-
Puma K
veterán
válasz
8nemesis8 #24 üzenetére
Nekem annak a Lenovonak az elődje van (Y570), és az 1366x768-as felbontásban azaz HD--ben tökéletesen meg voltam elégedve a gép teljesítményével bár kompromisszumokkal természetesen néhol. Ellenben ha játszani akar az ember laptopon akkor GTX560M alá nem szabad adni... de még ideálisabb a GTX570 és akkor már nyugodt szívvel tudunk mindennel játszani HD felbontásban.
Haveromnak Németországból egy olyan Dell-je van ami neked, és szereti rázni ha hozzáér. Valamint neki GT540M van a gépében, de láttam, hogy van GT 525M-el szerelt is.
Én a gépemen Far Cry 2-vel maximumon játszottam akadás mentesen 8 GB Kingston 1333Mhz-ces RAM-mal és 7200 rpm-es Seagate HDD-vel.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Pyro05
tag
Hali!
Legkésőbb május elején szeretném lecserélni az asztali configomat (adalapomon) egy laptopra. Nem cél, hogy erősebb legyen a notebook, mint az asztalim, de azért azt a szintet legalább közelítse meg.
Érdekelne, hogy ez a GT 650M milyen szinten van az én HD5770-emhez képest? Esetleg felejtsem el az Nvidiás megoldásokat és Trinityben gondolkozzak?
Köszi a segítséget!
War. War never changes.
-
HeavyToys
senior tag
Szerintem nem kell elfelejteni, de érdemes megvárni, mire kijön mind két oldal a termékeivel és megnézni a teszteket. Egyébként kicsit lassabb, de nem számottevően.
-
Puma K
veterán
Szerintem jó lesz az a GT650M, de persze ez a te felhasználási szokásaidtól függ leginkább.
Nekem eddig nem jött be az AMD sem akkor mikor asztali gépem volt sem pedig akkor mikor laptopomban AMD GPU volt, bővebben: [link], más is hasonló tapasztalatokkal rendelkezik: [link]
Ezt azért írom, mert ha lesz laptopod és mégis AMD-s GPU-val szerelt gépet veszel akkor készülj fel az általam tapasztalt jelenségekre..."Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
zsola930
csendes tag
Sziasztok ! Lehet nem témába vág de nem tudom mit csináljak!
Olyan kérdésem lenne, hogy nem tudom feltelepíteni az optimus-os video kártyám mert csak az intelt engedi azt feltelepíti rendben .
De az nvidia-t azt írja, hogy nem található hardver...
Mi az oka és hogyan tudnám kiküszöbölni ?
Új hozzászólás Aktív témák
ph A GeForce 600M sorozat tartalmaz átnevezést, új termékeket és némi érdekességet is.
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest