Hirdetés

2018. december 14., péntek

Hozzászólások

(#1) enginev3.0


enginev3.0
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szerintem eltűnik

Vannak, akik megszállottak és fotóalbumok "márpedig kellenek", ha ilyen szinten nézzük, akkor sosem fog eltűnni.

De ha azt nézem, hogy elmegyek nyaralni, és Google Fotókban megosztom az egész albumot családdal, ahová könnyen tudnak ők is fotót berakni, és ezt elérem bárhol bármikor, akkor a papír alapúnak nincs létjogosultsága.

Személy szerint, ha lesz egy házam, és megtehetem, akkor a falon lesz pár digitális fényképkeret és azokban folyamatosan váltogatnak majd a fotók, ami szerintem piszok jól néz ki

És anyagilag úgy megvagyunk viselve, hogy még lábazatot se tuttunk csináni, mer nincs mibül ll Logitech <3 ll Xiaomi Mi 8

(#2) T_chris válasza enginev3.0 (#1) üzenetére


T_chris
(PH! addikt)

+1

A nagy tudású uraknak felhívnám a figyelmét arra, hogy a Windows ugyan sok mindenre nagyon jó, de Linuxnak speciel nagyon szar. by:csfeco

(#3) VictorHUN


VictorHUN
(fanatikus tag)

Ahogy a papir alapú könyvnyomtatás sem fog megszűnni, úgy ez sem, Mert még mindig jobb kézben tartani a nyomtatott papirt mint egy arcodba világitó kütyüt

David Icke: Ébred már az oroszlán

(#4) Feketelaszlo


Feketelaszlo
(senior tag)

Bolond lennék bízni abban, hogy az unokáim korában még lesz Dropbox, Facebook, USB csatlakozó vagy akár csak optikai meghajtó. Ellenben az biztos, hogy annak a korszaknak vége, amikor anyu/apu 100 semmitmondó képet hívatott elő a családi nyaralásról (Bécike pózol Miki egérrel, Miki egér pózol Bécikével, Miki egér és Bécike együtt pózolnak), de amit meg akar őrizni az ember az utókornak, arról nem árt papír alapú verziót nyomtatni.

(#5) Janoo_07


Janoo_07
(fanatikus tag)

A cikk elolvasása nélkül, idén már min. 100 cikket láttam amiben mindent temetünk. A mai portfóliós cikk volt a legjobb ahol már a gabonapelyheket is temetik... :C cikk címe: 10 dolog, amit kivégezhet az Y-generáció - Veszélyben a sör, a gabonapehely és a szappan is. :DDD

(#6) KillHates


KillHates
(PH! nagyúr)

Pár éve még arra voksoltam volna, hogy a hagyományos papírképek örök technológiát fognak képezni. De elnézve a 75 éves édesanyámat; kb 10 éve még szorgosan hordta valamelyik drogériába előhívatni a képeket, meg vette a patront az otthoni nyomtatóba. Aztán lett okostévéje, meg tabletje. Azóta bent porosodnak a régi képek a fiók mélyén, mert vettem neki egy szkennert és kb fél év alatt learchiválta a komplett családi fotóalbumokat, időt, energiát, megabájtot nem sajnálva! :D
Azóta ha meg barátnőhöz, rácsattintja a külső HDD-t a laptopjára majd pendrájvra vagy a tabletre fellöki azokat a képeket amiket meg akar mutatni és viszi boldogan!

Úgyhogy szerintem a papírképek lassan arra a sorsra fognak jutni amire a legtöbb anakronisztikus régi technológia, művészi alapot fog képezni illetve a professzionális ipart fogja csak használni, meg a kősznobok :D DD

(#7) KillHates válasza Janoo_07 (#5) üzenetére


KillHates
(PH! nagyúr)

Ami a reggeli tortúrát illetni a 9 éves lányom mosakodását illetően; nem csodálom, hogy a szappan el fog tűnni az Y generáció igényei közül!! :D :DDD

(#8) tlac válasza Feketelaszlo (#4) üzenetére


tlac
(PH! nagyúr)

bizony, elég visszanézni 10 évet és már akkor is másképp mentek a dolgok

egyetértek a cikk írójával, nekem is ugyanez a tapasztalatom, digitális képek mindenfele (régi gép, új gép, mobiltelefon, tablet, fb, email, google drive stb.)
persze ezeket lehet rendszerezni, összesíteni, de akkor már egy menetben egyszerűbb kiválogatni és az arra érdemeset kinyomtatni és nagyobb eséllyel maradnak meg

(#9) Örni


Örni
(senior tag)

Én a papír alapú képeket sem nézegetem, az az igazság. Egyáltalán a fotóknak sincs sok értelme. Mindenkinek addig izgalmas, amíg elkattintja a képet, aztán a kép meg elpusztul egy háttértárolón, vagy egy poros szekrényben. Facén megkapja a kötelező lájkokat és kész is, jön a feledés homálya. Talán 50-100 év múlva érdekes lesz valakinek megnézni őket.

There's too many men, too many people, making too many problems!

(#10) fairi válasza VictorHUN (#3) üzenetére


fairi
(őstag)

Kb addig igaz, míg nem fejlesztenek egy jól használható színes e-link kijelzőt.
Olyan lenne mint egy kép, és míg nem váltasz képet addig nem fogyaszt. ha megunod akkor akár mobilról új képet teszel fel.

(#11) szazbolha


szazbolha
(senior tag)

A papíralapú fotó időbeni felhasználása más mint a kijelzőn megtekinthető képeké.
A tegnap készült képet nem nézegetjük már papíron, de a családi és más időtálló képeket igen. 20-30 év múlva sokkal nehezebb lesz előszedni és megtekinteni a digitálisan tárolt képet, mint a fiókból elővenni egy albumot és végignézni a papír képeket.
.
Azt gondolom minimálisra csökken a papírkép szerepe, nem 100, de 20-30 éven belül.
Maradnak a kiállítások, hagyományos tablók, osztályképek, esküvők és egyéb marginális területek. Mennyiség szempontjából jelentéktelen ez a kör..
A képek milliárdjai elektronikus formában lesznek az enyészeté. De biztosan fennmarad valamennyi papírkép és az igény is arra, hogy eseményeket családi pillanatokat papíron is megőrizzük.
Nem feltétlen otthoni nyomtatóval, hanem a fennmaradt pár szolgáltatót igénybe véve, digitálisan feladva és postán érkeztetve.... Ez már ma is így megy szerintem, otthon nyomtatni kevesek hobbyja.

(#12) rii


rii
(PH! nagyúr)

régen csak azt fotózták, ami fontos
manapság az emberek már mindent lefotóznak, és nem is meggondolni a kattintások számát

lehet h manapság is van az a elenyészuő kisebbség, akik erősítik a szabályt, és papírra is kinyomtatják, de a 99.9% nem fog ebbe időt, energiát ölni, és a hangulata sem ugyanaz már egy mai fotónak.

egyrészt megvan gépen is.
meg nem előhívott, hanem csak egy nyomtatóval kinyomott kép
a szó klasszikus értelmében nem is igazi foto, hiszen csak egy 12-es jpg-t, tif-et nyomtatnak ki

"A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

(#13) Yany


Yany
(PH! addikt)

A környezetemben nem hogy a jövője kérdéses, de már a múltja is kezd homalyba veszni. Vannak szituk, amikor jobb a papírkép, de ezek már egyre speciálisabb igénynek számítanak.

Asus ZenBook UX410 bemutató: https://youtu.be/xUXRAVZlGto

(#14) Acélfarkas


Acélfarkas
(fanatikus tag)

Amint kijön a megbízható színes, olcsó E-ink technológia és elterjed mindenfelé /többek között digitális képekeretek többféle méretben/ a papíralapú fotók lassan ki fognak halni. Ezt kombinálva 1 szuper lapos napelemmel, vezeték nélküli technológiával, és a fotóalbumok se kellenek már majd.

"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"

(#15) Corvin0716


Corvin0716
(kvázi-tag)

Biztosan megmarad. Szerintetek a következő világháború után, amikor évekig nem lesz áram sem, akkor mire mennek az emberek a digitális adathordozókkal?

(#16) Acélfarkas válasza Corvin0716 (#15) üzenetére


Acélfarkas
(fanatikus tag)

A köv. világháború után (ami atomháború lesz)valszeg az emberek nem a fotókkal fognak foglalkozni, hanem a mindennapi túléléssel.

Remélem az nem én életemben jön el.

[ Szerkesztve ]

"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"

(#17) Corvin0716 válasza Acélfarkas (#16) üzenetére


Corvin0716
(kvázi-tag)

Pontosan ezt mondom én is. Mindenki úgy tervezi itt a digitális jövőt, mintha áldott békességben, harmóniában, az emberiség minden problémáját megoldva élnénk a Földön. Közben elég szétnézni a világban: mindenhol forrongások, háborúk, farokméregetés az atomhatalmak között, a fejlődő országok növekvő fogyasztási igénye, migráció, ami egyre csak súlyosabb lesz, ahogy fogy az ivóvíz és a lakható területek csökkennek, ami értelemszerűen háborúhoz vezet, stb, stb. Hidd el, nagyon fognak még örülni az emberek a papír alapú képeknek, míg a digitáis eszközök maradványaival.... mondanám, hogy kitörölhetik majd a seggüket, de arra is jobb a papír.

(#18) rottenbull


rottenbull
(senior tag)

Gondolom ez igenytol fugg. Akinek arra van igenye, hogy a mobiljaval, vagy fenykepezojevel kattogtasson, majd azt gyorsan vagy lassan megossza digitalisan, annal mar jelene sincs a papir kepeknek. Akinek meg arra van igenye, hogy kinyomtassa, annak marad ez a hagyomanyos jovokep.

(#19) Kisgépkezelő


Kisgépkezelő
(fanatikus tag)

Papírképeket (a film és az előhívás költségei miatt) leginkább olyan dolgokról lőttünk ami valamennyire érdekes volt. Nem mondom, hogy komoly művészi értéket képviseltek, de azért általában az életünk egy-egy érdekesebb, emlékezetesebb pillanatát örökítették meg 1-1 példányban. Aztán a digitális technika hajnalán amikor hirtelen ingyen lett az anyag, eljutottunk oda, hogy mindenről csináltunk 100 szar képet. Az elmúlt pár évben már ott tartok, hogy bár a lehetőségek végtelenek nem is fotózok le szinte semmit, mert tudom, hogy úgyse nézem vissza. Pont a minap találtam tök véletlen egy rahedli 10-15 éves digitális fotót egy használaton kívüli vinyón. Őszintén nem igazán volt köztük egy olyan sem, amit érdekesnek találtam volna. Egyedül az lepett meg, hogy mennyin volt köztük vörösszem effektus. Már el is felejtettem, hogy régen olyan is volt. Ebből is látszik, hogy mennyire érdekeltek ezek a fotók. :D

(#20) Degeczi válasza Feketelaszlo (#4) üzenetére


Degeczi
(PH! nagyúr)

A változások (mint pl. az optikai meghajtó megszűnése, ami már most folyamatban van) nem egyik pillanatról a másikra állnak be: bőségesen van-lesz idő az átállásra, másik tárolóra mentésre - bármennyi példányban, minőségromlás nélkül, gyorsan.

A papírkép egyáltalán nem örök, fizikai sérülés nélkül is romlik a minősége, nehéz és költséges a biztonságban tárolása, hordozása.

Ha megszűnni a közeljövőben nem is fog, idővel nagyjából olyan jelentéktelenné válik a szerepe, mint a filmes fényképezőgépeké (amit 20 éve senki el nem képzelt volna)

(#21) #74018560


#74018560
(törölt tag)

Nem tűnik el, csak a funkciója megváltozik.

Nem azért vannak 20MP-es gépek, hogy aztán otthon a 2MP-es FullHD monitoron nézegesse az ember.

Ezt már egész nagy méretben is lehet nyomtatni, szép képeket lehet belőlük csinálni a falra kitéve.... :U

(#22) Degeczi válasza #74018560 (#21) üzenetére


Degeczi
(PH! nagyúr)

Elméletben igen - de a gyakorlatban hányan nyomtatnak A2 méretben?
A4-est pedig már 6Mp-ből is gyönyörűen lehetett nyomtatni, de még A3-hoz sem kell hatalmas fölbontás.

(#23) MZperX75 válasza #74018560 (#21) üzenetére


MZperX75
(PH! addikt)

Így van! Minden évben csinálok egy albumot karácsonykor, illetve rokonok nagy részének ajándék mellé egy egy fotót teszek a kis családomról( lányom,asszony és én),pénztárcámban is van a gyerekről néhány kép ,és már most készül az új 2018-as naptár 13db vadi új idei évből válogatott lányomról készült fotókból évszaknak megfelelően! :))

(#24) Zoz


Zoz
(őstag)

Olyan opció miért nincs a szavazásban, hogy a papirkép a múlt? Nálunk a családban 2004 óta.

(#25) Avicularia válasza MZperX75 (#23) üzenetére


Avicularia
(PH! kedvence)

Kiszel Tünde, te vagy az? :DDD

(#26) rii válasza #74018560 (#21) üzenetére


rii
(PH! nagyúr)

hát azér ahhoz olyan váz is kell, ojjektív, tudás (nyomtatót nem írom, mert horror ára van .... )

"A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

(#27) Seangaijin válasza VictorHUN (#3) üzenetére


Seangaijin
(senior tag)

+1 :K

YouTube csatornám gameplayekkel: https://www.youtube.com/c/seanjrrussel

(#28) Z10N válasza VictorHUN (#3) üzenetére


Z10N
(PH! addikt)

Igazad van.

A papir sohase fog eltunni, amig van mibol gyartani. Az egyiptomi pergamentol kezdve, a kozepkori kodexeken at, a polaroid fotokig. A tobb, mint 100 eves fenykepek is ezt igazoljak. Nem kell hozza energiahordozo, hogy megnezd. A csillagkozi utazasra alkalmas jarmuveink abalakban is lesz par ilyen. Olcso es egyszeru.

Ui: Talan az e-ink valamelyik iteracioja kivalthatja majd.

[ Szerkesztve ]

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#29) =Mentor=


=Mentor=
(őstag)

Én pl pont a napokban gondolkodtam el azon, hogy a pár száz fényképet ami az utóbbi évtizedek termése be kéne szkennelni, mert bizony némelyik már így is károsodott, megfakult, elszíneződött stb. A papír alapú fényképeknek már szerintem csak olyan alapon van jogosultsága, hogy egy digitális géppel készült képet kinyomtatunk fotópapírra, hogy pl a nagyi nézegethesse az unokáját

[ Szerkesztve ]

(#30) Utukki


Utukki
(újonc)

Azon túl, hogy van-e jövője, még valamit érdemes figyelembe venni. Nekem vannak képek rokonokról, szülőkről, nagy, illetve dédszülőkről az I. VH-ig visszamenőleg, tehát kb. 100 évet felölelő anyag. A mai digitális képekből lesz még valami 100 év múlva? 2003 óta DSLR-t használok, több száz GB-nyi képem van (válogatás után), de nem esküdnék meg rá, hogy ha feldobom a talpam, marad belőle egy is. Fotóalbumot az ember bedob egy szekrénybe, költözésnél bőröndbe, de a digitálist gondozni kell. Minimum két példány, ha a technika megadja magát, vagy csak kicsi lesz a vinyó, másolatról újra létrehozni az állományt. Ezen a felhő sem segít, az utódok közül ki törődik az ősök tárhelyével, már ha lesz hozzáférése egyáltalán?

(#31) zetor2000


zetor2000
(fanatikus tag)

Szerintem a jelentősége radikálisan csökkenni fog, de eltűnni nem, vagy csak nagyon nehezen fog. Amígy egy nyomdai szakember látja a monitoron, hogy az jó, addig a megrendelő képtelen elképzelni papíron egy terméket, legyen az könyv, vagy szórólap, vagy plakát vagy bármi más. Ezekhez fog kelleni valami nyomtató, hogy a "paraszt" kézbevegye, lássa, megtapintsa, érzékelje, milyen lesz a késztermék. Ez elég szűk piac, de ez meg fog maradni, mert kell. Odahaza a családnak max a hóbort kedvéért fog megmaradni a nyomtatott kép.
Esetleg anyuka-apuka fogja a befőttcímkét nyomtatni, meg ami ehhaz hasonló.

A sima filmes technológiával készült fotók már most is eléggé rétegtermékké szűkültek, jellemzően a profi fotósok ha használják. A hobbilaborok szerintem eltűntek, de 10-12 év múlva mindenki felhagy vele, mert nem lesz alapanyag.

Mindenesetre amíg a HP megveszi a Samsung nyomtatórészlegét, mert az jó neki, addig nem félek, hogy eltűnnek a papírképek.

Angolórákat adok-veszek...

(#32) arn


arn
(PH! nagyúr)

Retegtermeknek megmarad. Illetve ha meghalsz, a rosseb nem fogja a 100000 digitalis fotodat megorizni. A papirkepbol tobb marad.

Az lp es a konyv se tunt el.

[ Szerkesztve ]

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#33) Aprósólyom


Aprósólyom
(őstag)

Édesanyám mindig szeretett fényképezni. Már vagy 15 éve digitális fényképező fényképez (első között vettük ilyen digitális ketyerét 3.2Mpx Casio->6Mpx Casio, és most jön a következő), de mindig csinált fotókönyveket montázzsal. Vagy előhívatott egy-kettőt, és kitettük a konyhába. Más lapozgatni egy kézzel fogható fotókönyvet, mint görgetni az egeret a következő képért. Pedig szeretem a technológiai fejlődést, de ugyan ez az e-könyvek világa... Meg fog maradni a nyomtatott fotó, amíg nem lesz aranyárban a papír és festék. És aki még most azt gondolja, hogy nem, majd öregszik kicsit, és jobban fogja értékelni a valós, analóg életet a digitálissal szemben. szvsz :R

(#34) hemaka


hemaka
(PH! nagyúr)

Meg fog maradni, de nem sok jot josolok neki. Aztan lehet majd lesz egy hullam par ev mulva, amikor meno lesz megint fotokat nyomtatni, sose tudni.

☀️"Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️ Alienware Aurora 💙 specs: tde.fun

(#35) #20691712 válasza KillHates (#7) üzenetére


#20691712
(törölt tag)

Hallod az enyem is 9 es ugyan ez...

(#36) twofatcat


twofatcat
(őstag)

Én is szeretek előhívatni képeket, keretbe és albumba tenni, fotókönyvet csináltatni. Csak úgy, és másnak ajándékba is. Képeslapot is küldök, szeretek kapni. Számomra fontos személyek születésnapját Facebook értesítés nélkül is tudom.

Az is lehet kérdés, a digitális dolgoknak milyen lesz jövője? Mert megszűnhetnek social media oldalak, email és tárhely szolgáltatások. Elveszik az sms, öt féle chat programban beszélgetések. Hardverhiba is lehet, foglalkozni kell a backuppal ha már te nem leszel akkor is. Digitális cuccokról szóló végrendeletet is kell majd írni. :)

(#37) optikus


optikus
(senior tag)

vegre egy ujabb klikvadasz cim, gondolom kellett az uj nikon reklam ala a forgalom.
ez is olyan kerdes mint amilyenek az elmult idoszakban voltak, kicsi interaktivitas, maris mindenki magaenak erezheti a temat es elmondhatja a maga megfellebezhetetlen igazsagat a fotelbol, kb mint a mikor hal ki a pc es hasonlo kerdesek eseten...

Buy books not gear.

(#38) Lacok


Lacok
(őstag)

Elromlott a varázsgömböm így nem tudom megmondani. :P

[ Szerkesztve ]

(#39) #67688960


#67688960
(törölt tag)

különleges képeknél van létjogosultsága, de ha kinyomtatsz egy női képet azt megláthatja egy másik nő! és úgy is elégeti! :D

[ Szerkesztve ]

(#40) DNReNTi


DNReNTi
(őstag)

En regivagasu koma vagyok, szeretem a regi jol bevalt dolgokat, igy a papir fotokat is. :U

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#41) Hiftu


Hiftu
(senior tag)

Ha stabil marad a civilizáció és teljesülnek az extra igények a digitális képek használatához, akkor a digitális fog nyerni. Különben a papírkép.

A digitális képekhez kell:
* formátum ismerete
* valamilyen számítógép
* elektromosság a géphez

A papírképnek viszont élettartam gondjai vannak.
* kifakul
* tűz / víz tönkreteszi
Viszont csak a szemed kell hozzá.

Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver

(#42) SchumiBácsi válasza Hiftu (#41) üzenetére


SchumiBácsi
(őstag)

Nem jó.

Papir képhez is kell szinte minden olyan erőforrás ami a PC-hez is kell. Többek között fa és kőolaj, mert ugye részben petrolkémiai a cucc. Ugyanakkor tény hogy utána tényleg csak a szem kell hozzá, és ha valaki olyan profi akkor beszkenneli és tárolja gépen is, vagy eleve gépről származó van kinyomtatva/előhívva - akkor nincs gond a fakulással.

ATI 9700 VGA-t keresek megvételre. Ha van, üzenj!

(#43) SchumiBácsi


SchumiBácsi
(őstag)

"A gépeim, merevlemezeim "eltűntek", a képeket tartalmazó CD-k meghaltak, akárcsak a WiW. "

Nem tudom hogy csináljátok, de lekopogjam eddig gyakorlatilag semmim nem veszett oda 15év alatt... jó, egy kb. fél CD azért kárba veszett egy elhibázott írásfolytatás miatt amit részben sikerült pótolni, de vagy 10-15 zene ezóta is hiányzik, de kb. ennyi.

2002-2006 időszakban úgy nézett ki a biztonsági mentés, hogy ami a "D" partíción van az "megvan". 2006tól volt 40GB majd 200GB backup HDD függetlenül a gép kapacitásától - kb. 2008tól van az az állapot amikortól a backup tárhely nagyobb mint a PC és logikailag biztonságban van minden. Csak a duplikálás hiányzik, de sztem ez a "megvan külső USB rack-en" módszer 99.999% biztos egy eleve szünetmentes környezetben.

Témához: a különleges erővel bíró fotók biztos megjelennek majd fotópapíron is, itt a következő generációk fogják majd eldönteni hogy marad e a módszer vagy nem marad. Vagy valami retardált kitalálja és törvénybe foglalja hogy a papír nuku és csak a digitális - akkor leszünk szarban.

ATI 9700 VGA-t keresek megvételre. Ha van, üzenj!

(#44) noPublicFG


noPublicFG
(senior tag)

A lakásunk falát közös, családi képekkel dekoráltuk ki. Ilyen szempontból, igen, van jövője. Viszont csak azért nem hívatok elő képet, hogy egy albumba belerakjam a nyaralás 500 fotóját.
Mindennek megvan a megfelelő helye.

plus ça change, plus c'est la même chose

(#45) Televan


Televan
(PH! kedvence)

Majd a következő generáció(k) eldönti,hogy szüksége van egy a papír alapú formátumra. Azt tudom,hogy jó pár éve a szüleim kérésére(anya 64 éves,apa 69) a régi fényképeket be kellett szkennelnem és digitális formában tárolom már(DVD és külső meghajtón). Fater szívesebben nézegeti őket a tévén,mint az albumot lapozgatná.
Változik a világ.

Pénzt vennék áron alul, sürgősen!

(#46) #74018560 válasza Degeczi (#22) üzenetére


#74018560
(törölt tag)

gyakorlatban hányan nyomtatnak A2 méretben?

Nem tudom, de én szoktam :K

(#47) Degeczi válasza #74018560 (#46) üzenetére


Degeczi
(PH! nagyúr)

:R
Párodat ritkítod :)

(#48) fehér_ember


fehér_ember
(őstag)

Ha úgy vesszük, akkor tekinthetjük digitális fotónak pl. az e-könyveket is.
Én sokkal szívesebben olvasok rendes papírról, úgyhogy szerintem még van jövője a papírra nyomtatott dolgoknak :P

Természetesen a hagyományos fényképek se fognak kiveszni teljesen, de ki akarja 9x13-as méretben nézegetni ha nézheti a tv-n is, sokkal de sokkal nagyobban.
Egyébként azonos méret esetén hagyományos fénykép esetén szintén papír párti vagyok.
Ebből látszik hogy mégse az igaziak valahogy ezek a modern megjelenítők.

[ Szerkesztve ]

http://bit.ly/spotify_lista ____ http://bit.ly/youtube_lista

(#49) SpongyaBob


SpongyaBob
(PH! kedvence)

A válasz egyszerű. A digitális korszak eljövetelével minden sz.rt lefényképezünk, azt is ami nem kell, minden hulladékot csak tárolunk és tárolunk a gépen, felhőben, tableten meg mindenhol, soha nem nézzük meg legalább a képek ~90%-át. Magamról tudom - több száz giga képem van már a digit korszakból, kiírva is lemezen - hogy amit még előkotrok nagy nehezen innen/onnan azokat sem nézem vissza tisztességesen (átpörgetem csak) csak azt az egyet amit kerekesek..őrzöm őket mint egy bolond pedig nagy részük kuka. Ezzel szemben a régi filmes időkben amin éppen elcsattant az expo gomb abból papírkép lett.. Akkor is ha brutál fos a kép :) de emlék, és megmaradt, amit akármikor előveszek/szünk. Na épp ezért vagyok a papírkép híve, mert az nem vész el a megabájtok tengerében. A digit korszak segített abban hogy több, jobban sikerült kép lehet papíron. Az albumot leveszem és ott van egy kézzel (is) fogható dolog aminek más az eszmei értéke. Sőt, szerintem az elkövetkező időkben a valódi képek felértékelődnek majd.

[ Szerkesztve ]

Én vagyok gógyi mogyi!

(#50) sheratan


sheratan
(Jómunkásember)

Teljesen ez sem fog eltűnni, ahogy a filmes fotózás is csak lényegesen visszaszorult, de létezik. Vagy akár a hagyományos festészet, hiába vannak digitális táblák meg PS. Az más kérdés, hogy a mainstream az áttevődik digitális vonalra, ahogy egyre többen és több (jobbára értéktelen) képet készítenek.

Nem teljesen ez a téma, de lazán kapcsolódik: [link]

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.