Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • troviko

  senior tag

  Ez nem az amerikai stílushoz tartozik hozzá, hanem a részvényesi stílushoz. Egy nagy részvény társaságot vezetni nem egyszerű. A részvényesek elvárják, hogy minden negyedévben nagyobb profit legyen, ha ez nem jön össze, megy a hiszti.
  Ezért általában olyan fillérb@*zó CEO-kat raknak oda, akik az utolsó nyomoronc centet is kisajtolják az adott negyedévből, még akkor is, ha az a kivett pénz a jövő biztosításához kellett volna.
  A részvényesek (meg az igazgató tanács) olyan állatfajta, ami csak akkor riad meg, ha már belenéz a felé száguldó jármű fényszórójába. Addig meg dőzsöl.

  CEO legyen a talpán, aki le tudja nyomin a részvényesek torkán, hogy "hát láthatólag még nincsen semmi gond, de 3-5 év múlva lehet, ezért a mostani profitot be kéne áldozni, hogy tuti ne legyen gond, és/vagy, hogy később növekedni tudjunk."
  Na ilyenkor szokták azt mondani, nem. És ha a CEO erőlködik, akkor 2 hónap múlva már nem ő a CEO.

  Szerk: nyilán amúgy ez a folyamat ide vezet, hogy egy jól menő cég a profitmaximailzálás oltárán feléli a jövőt, és ha nem most bukik a CEO, akkor 5 év múlva bukik a vállalattal együtt, de az alatt az 5 év alatt felveszi a (dollárban) sokmilliós fizetését, meg a prémiumokat, és él, mint Marci hevesen. Számtalanszor láttuk már ezt.

  [ Szerkesztve ]

  Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

Hozzászólok Aktív témák