Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen videókártyát?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Lézervágás, gravírozás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- OLED monitor topic
- Milyen TV tunert vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Az én gépemen is van Thunderbolt és használom is (egy DP-HDMI átalakítóval). Nagyon jól jönne egy ilyen dokkoló, de egyszerűen horror ára van. Elterjedtségben épp azért van a béka feneke alatt, mert árban teljesen versenyképtelen minden más interface-el. Ma már szerintem az Intelt sem lehet hibáztatni a dolog miatt, mert azért ők a chipeket ha drágábban is adják, mint pl. egy USB 3.0-hoz való chipet, a nagyon komoly extra felárat a perifériákat gyártó cégek teszik rá. Mondjuk az Intel miatt nőne az ár 10-20 dollárral kábelestül, de a gyártók már 100 vagy többszáz dollárral növelik a termék árát még akkor is, amikor még csak nem is felfűzhető terméket adnak el (ami a TB egyik előnye).
Ahogy látom, ma már néhány gyártó észbe kapott és normalizálta az árait, de azt kell mondjam, hogy a konzumer piacot tekintve "az a busz már elment". Amikor a TB nagy dobás volt akkor túlságosan vastagon fogott a ceruza és közben az USB is felzárkózott olyan mértékben, amire az átlagembernek tökéletesen megfelel.
Az igaz, hogy van egy kisebb piac, a félprofi/profi video/audioszerkesztés területe, ahol ki tud bontakozni a teljesítménye és nem zavarja őket a magas árcédula.
A Macbookra visszatérve már csak azért sem lenne jó befektetés megvenni, mert talán a következő modellben már nem TB lesz, hanem USB 3.1/C.
-
Gusztáv
addikt
Én pont most raktam tele az irodát hasonló USB 3-as dokkolókkal. Hát nem vagyok elájulva a végeredménytől, nem lehet normálisan elrendezni a kábeleket. Annak az embernek meg külön gratulálnék a HP-nál, aki kitalálta, hogy a dokkolót mindenképp fényes fekete műanyagból kell gyártani, minden ujjlenyomat, porszem gyönyörűen meglátszik rajta
.
-
Robert07
aktív tag
Maga a Thunderbolt nem rossz, ha és amennyiben van értelme. Én el tudom képzelni egy notebook dokkoló helyett, ahol fel van fűzve rá monitor, bill., egér, meg esetleg egy külső HDD vagy akár HDDk. Lényegében 1 kábellel minden meg van oldva. Az már egy másik kérdés, hogy állami pénzből mit vesznek, de ez a Thunderbolt funkcionalitását nem befolyásolja.
Amúgy szerintem is rendesen túlárazott.Nekem egy USB3-as Display Link-es dokk van a tabletemhez, amin csak 1 USB3 van, ezzel kapok összesen 5 USB3-at, ethernetet éss 2 DVI portot. És tényleg nagyon jó, hogy nem kell mindent felfűzni rá, amikor asztaliként használnám.
-
Strezi
őstag
Ez erre jó: Hangtalan G-Sync gamer PC akár 30 - 100 métere
Optikai thunderbolt kábel rulez
-
Pár állami hivatalban kiváló lesz pénz elverésére. Hogy aztán a vásárlás utáni második napot követően többet semmit ne dugjanak bele, és 3 hónap múlva, mikor a megrendelő naplopó vezető már a látványát is megunja, bekerüljön a szekrénybe a többi fölöslegesen vásárolt kacat közé. True story.
-
Tigerclaw
nagyúr
Az árával kellett volna kezdeni a cikket...
-
Borsos ára van. Mázli, hogy a monitorom hátulja nagyjából mindezeket kiváltja...
-
Szabcsi
csendes tag
A Dell TB15 csak 300 dollár, és ha egyszer sikerül a drivereit is készre faragni, jó is lesz valamire.
http://www.tomsitpro.com/articles/dell-type-c-thunderbolt-docking-stations,1-3094.html
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az első és második generációs Thunderbolton ragadt felhasználók örülhetnek az új terméknek.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Politika
- Nők, nőügyek (18+)
- Tesla topik
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Asus Dual Geforce RTX4070 12GB - Garancia: 2026.07.
- BLITZWOIF BW-V7 7-HÓNAPOS KÍVÁLÓ ÁLLAPOTBAN ELADÓ !!!!!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% Akku, gyári garanciás !
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Microsoft Surface Go laptop 12,4" i5/8GB/128GB újszerű állapotban
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest