Hirdetés

2019. augusztus 21., szerda

Hozzászólások

(#151) margithid válasza gejala (#144) üzenetére


margithid
(veterán)

Reméljük nem úgy jár mint a Bulldozer annak idején, amit szintén húztak halasztottak folyamatosan.

(#152) lemusz válasza margithid (#151) üzenetére


lemusz
(addikt)

Pont minap dobta fel yt az ivy vs bulldozer rematch-et, fixen új játékokkal. Ha nem veszünk tudomást a jóval nagyobb fogyasztásról, akkor mai szemmel a bulldozer már jobban teljesít modern játékokban, mint az ivy. Pedig régen ugye ez pont fordítva volt, akkoriban még túl korai volt a 6-8 mag, ma meg már kell. Érdekes.

[ Szerkesztve ]

(#153) qad válasza schwartz (#149) üzenetére


qad
(senior tag)

Írtam ha fix 60 fps-el játszanék akkor elég lenne a procim és semmit sem érzékelnék. Viszont szeretnék 120-144 fps-el játszani amennyi a monitorom frissítése, viszont nem hajtja már ki a procim annak ellenérre hogy nem mindig megy fel 100%-ra a cpu kihasználtsága. Folyamatosan megy az Msi Afterburnerrel a monitorozás és ritkán mutat 97-99%-os videokártya kihasználtságot, ilyen 70-85% között mozog tehát lenne még feljebb. A A 2060-as videokártya egy gtx 970-et váltott ahol a kihasználtság folyamatosan 98% volt. Ezért mertem azt mondani hogy kevés a procim már a 2060-nak. Ha fix 60 fps-re állítom és még ráteszem a vsyncet is akkor hibátlan(de ez nem egy office gép és abban nincs 2060-as gpu).

(#154) Zoltn válasza qad (#153) üzenetére


Zoltn
(aktív tag)

De a 144 hz néz elég a 2060? :F

"Music is your only friend. Until the end!"

(#155) margithid válasza lemusz (#152) üzenetére


margithid
(veterán)

Nekem nem játékra kell, hanem virtualizációra, ezért is örülnék ha lenne 16/32-es változat, meg ha valami alap IGP is lenne benne.
Persze tudom, egyikre sincs nagy esély:)

(#156) lemusz válasza Zoltn (#154) üzenetére


lemusz
(addikt)

144Hz-et csak 16K-ban Ultra beállítások mellett szabad elképzelni vagy mi? Tökön lövöm már egyszer magam ettől a sok 60hz-es begyepesedett single player felfogástól komolyan mondom. Adott esetben akár egy GTX 1050 is elég lehet 144Hz-hez...

[ Szerkesztve ]

(#157) qad válasza Zoltn (#154) üzenetére


qad
(senior tag)

Ha azt kérdezed hogy elég-e a 2060 a full hd 144 Hz-hez akkor a válaszom nem. Sok esetben vissza kell venni a grafikai beállításokból hogy meglegyen és akkor sem stabil. Írtam már pár helyen a Ghost Recon Wildland a legjobb példa rá. Megeszi(100% kihasználtság) az I7 -es procimat 4 mag-8 szállal a bázis területeken. A többi helyen is 80% felett van a kihasználtság és a procim enyhén oc-va is van. Ettől függetlenül a grafikát állítgatva 100-130 fps-t lehet belőle kicsikarni átlagban.

[ Szerkesztve ]

(#158) .Z. válasza lemusz (#156) üzenetére


.Z.
(tag)

1024*768 -as ablakban az igazi, kikapcsolt textúrák mellett. A profik így tolják.

(#159) Ferke77 válasza gejala (#144) üzenetére


Ferke77
(tag)

"Vészmadár Gandalf!" :DDD

(#160) lemusz válasza .Z. (#158) üzenetére


lemusz
(addikt)

Ha csak egy wooden PC-d van fostos igpu-val, akkor ja, még véletlen se mennék efölé. :D De egy RTX 2060-ról volt szó, ami rengeteg, ismétlem rengeteg játékban elég tud lenni ehhez és még csak 1024-be se kell lemenni hozzá. De ha nincs más mód se kell ablakos módban játszani, ki játszik úgy? A képméretezés egy nagyszerű találmány. A kikapcsolt textúrákhoz viszont nem értek.

[ Szerkesztve ]

(#161) .Z. válasza lemusz (#160) üzenetére


.Z.
(tag)

Van aki csúcs hardveren is így játszik. Ilyen (réteg)igény is van. Sőt ennél vadabb dolgok is vannak, pont ezért felesleges 100+ kommenten keresztül bizonygatni x,y emberke rétegigényeit. Mainstream dolgokra meg jobb választás a Ryzen, főleg ha nő még a magszám az új generációban.

(#162) Ferke77 válasza .Z. (#161) üzenetére


Ferke77
(tag)

Szóval a 800x600-as rocket jump-ra ott az Intel, minden másra meg az AMD! :P

(#163) .Z. válasza Ferke77 (#162) üzenetére


.Z.
(tag)

Az attól függ, hány fps -el akarsz rocket jumpolni ;]

(#164) M@cika válasza qad (#147) üzenetére


M@cika
(senior tag)

Az AMD felhasználó hódítása nem csak a teljesítménytől és az ártól függ. mert az emberek egy jó része idióta, vagy Inteles vérpistike… vagy a csúnya gonosz Intel megvezette/lefizette.
Ha a valós ár/teljesítmény alapján lenne kiosztva a géppark, akkor jóval nagyobb lenne az AMD részesedése. és a Zen2-vel drámaian emelkedne a későbbiekben.

[ Szerkesztve ]

Nasit a kis fehér medvének!

(#165) b. válasza M@cika (#164) üzenetére


b.
(nagyúr)

Mondjuk az is egy érdekes behatárolás, hogy aki Intellel nyomul vagy azt vesz, az vérpistike vagy idióta..

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#166) Ferke77 válasza b. (#165) üzenetére


Ferke77
(tag)

Szerintem azokra gondolt, akiknek meg sem fordult a fejükben más alternatíva a korlátoltságuk miatt és nem azért, mert tényleg kell nekik az "kis" plusz, amit az Intel adhat (ami megéri nekik a felárat). De ha tévednék, akkor ez a vélemény már egy (válasz) reakció arra, amit az a mérhetetlenül cinikus, lekezelő, degradáló viselkedés szült, ami már hosszú ideje tart az AMD termékei és felhasználói ellen minden egyes cikk alatt...

(#167) b. válasza Ferke77 (#166) üzenetére


b.
(nagyúr)

" De ha tévednék, akkor ez a vélemény már egy (válasz) reakció arra, amit az a mérhetetlenül cinikus, lekezelő, degradáló viselkedés szült, ami már hosszú ideje tart az AMD termékei és felhasználói ellen minden egyes cikk alatt..."

Én azt látom, hogy semmivel sem különb mostanában egyes emberkék viselkedése sem az Intel híreknél.A cinikusság és kárörvendés pedig nem hiányzik egyetlen Inteles hírnél sem a hozzászólásokban.Ha véletlenül majd 2-3 év múlva fordulna a kocka akkor újra kezdődhet az egész...
Nekem nincs gondom ezzel, az általánosítással annál inkább. Már pár éve lefűztem az Intel melletti kardoskodásról, kifejezetten idegesítőnek gondolom amit most művelnek és abszolút megérdemlik azt is ami velük történik, mint ahogy AMD is megérdemli a Ryzenért azt, hogy helyre álljon a hírnevük és az üzleti mérlegük, nőjön a piacrészük.
DE például én sok dologban( akár CPU ban is) azt veszem, ami a pénzemért a legjobb éppen vagy amit szeretnék, és nem érdekel a pénz.Nem mindig a racionalitás szabja meg a vásárlásnál a döntést, de ez attól még nem idiótaság vagy nem feltétlenül vérpistike szindróma.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#168) Ferke77 válasza b. (#167) üzenetére


Ferke77
(tag)

Sajnos nehéz úgy véleményt formálni valamiről, hogy minden érintett "érzékenységét" figyelembe vegyük. Nemrég még én is intel-ről nyomtam, mert egy évvel ezelőtt jó vásár volt az a gép (ettől nem gondolom magam birkának és a fórumtárs mondatát nem érzem magaménak), de most úgy tudtam amd-re váltani, hogy majd egy százas a zsebembe maradt (igaz az fps eshet akár 18%-ot :DD ). De ettől most nem érzem magam vörös szemüvegen át nézelődőnek, pedig itt a fórumon megkaptam ezt a jelzőt :D, mivel eltérő konklúziót merészeltem levonni egy tesztből és azt gondolom a 1151v2-ről, hogy izzadság szagú.

(#169) .Z. válasza b. (#167) üzenetére


.Z.
(tag)

"Már pár éve lefűztem az Intel melletti kardoskodásról, kifejezetten idegesítőnek gondolom amit most művelnek és abszolút megérdemlik azt is ami velük történik"

Sokan gondolják így, aztán meg vesznek egy Intel procit, amivel elismerik a cég felé, hogy jó úton haladnak és egyetértenek az üzletpolitikájukkal.

(#170) b. válasza .Z. (#169) üzenetére


b.
(nagyúr)

Nem feltétlenül lát bele egy vásárló üzletpolitikát, egyszerűen az AMD is tehet arról, hogy most sokan nem rohannak a termékükért, mert előtte 10 évig meg a futottak még kategóriában játszottak. Mindennek idő kell, annak is hogy újra felépítsék a imázsukat.
Úgy gondolom ez a Ryzen 3000 szériával meg fog változni, mert elnövi a még meglévő kisebb betegségeit és talán addigra jobban beivódik az általános köztudatba nem csak nálunk az IT világ fórumain, a kocka rétegnek, hanem úgy világi szinten is.Idő kérdése és hosszabb távú bizonyítást igényel sok emberkénél hogy visszanyerjék a bizalmukat.( ezt most többek között magamra is értettem), de jó úton haladnak, az biztos.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#171) Albigator válasza koko52 (#102) üzenetére


Albigator
(senior tag)

Azért ez sem teljesen van így...
HA valaki X-es procit vesz nem feltétlen csak "2 kattintás elkerülését" szeretné
-Van aki gyári hűtőt használ és akkor már nem tud normálisan, sőt igazából szinte sehogy se tuningolni azaz megközelíteni az X-es all core szintjét (én is csak később cseréltem hűtőt)
-Egy magon szinte mindig elmarad a nonX az X-es változattól, amit ugyebár az X gyári hűtővel is tud, szarabb lapban is: 2600X-nél ez 4.25 GHz; 2700X-nél 4.35 GHz. Sima procival all core ezt azért nagyon nehéz elérni, silicon lottery, bika hűtés és egy jobb alaplap is kell

A két kattintás se így van. Hamár felhoztad az XMP (DOCP) profilt, még az se 2 katt. Valamikor az se működik de ha igen azt is érdemes letesztelni pár progival ugyebár, ezzel is voltak gondok...
De a proci tuning abszolút nem 2 kattintás, sok próbálkozás és teszt kell ahhoz, hogy szinte atomstabilra belődd a gépet. Ha valaki ehhez nem ért vagy nem akar szórakozni, teljesen megértem.

G.Skill Aegis 32GB eladó https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/albigator/index.html

(#172) Albigator


Albigator
(senior tag)

Szerintem aki pro FPS gamer, 1080p-n (vagy esetleg alatta) játszik, csúcs VGA-ja (pl 1080Ti, 2080, 2080Ti) és persze ehhez megfelelő Hz-et tudó monitora van az továbbra is intel fan marad (a HT-t nem szabad kikapcsolni és a javítást törölni kell ;] ). Nincs ezzel gond szerintem.
Ha órajel egy magon 5 GHz körüli lesz Zen2-nél az egy dolog, ezt all core tuninggal nem tudom milyen nehéz lesz majd elérni. IPC-ben is lesz fejlődés de talán még az is kevés lehet összeségében.
De annak örülnék ha nem lenne igazam.

G.Skill Aegis 32GB eladó https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/albigator/index.html

(#173) M@cika válasza b. (#165) üzenetére


M@cika
(senior tag)

Lehet, te így értelmezted, de nyilván az Intelt használók zöme teljesen normális/átlagos ember. És egy jó részüknek mondjuk, hogy indokolt is Intelt használni. De vannak Vérpistikék is jócskán, akiknek nem számít a pénz, mert úgyis apuci fizeti és ezért mindnek 999999K-ja van. Az idióta kategóriába pedig azokat sorolom, akik birkaként mennek az elmúlt tizenx év alapján, hogy Intel a király az AMD meg egy rakás xar. Ahelyett, hogy kicsit tájékozódnának a közelmúlt változásairól.

Egyébként tök mindegy mi itt mit írunk, az Intel köszöni szépen jól van, hatalmas profittal kaszál továbbra is a piacról - ja, nem akkorával, mint szeretnének, hát igen -

169 Z. : Na, arra nálam várhatnak. legközelebb akkor veszek Intel procit, ha azonos árban dupla teljesítményt ad, mint az AMD.

[ Szerkesztve ]

Nasit a kis fehér medvének!

(#174) Sirandrish válasza M@cika (#173) üzenetére


Sirandrish
(titán)

TOtál laikusként tök jó ilyeneket olvasni.
Én nem szoktam követni a HW-kat, én mindig csak akkor kezdek nézelődni, érdeklődni amikor gépet veszek.
Igen..én mindig komplett gépet veszek amit aztán X év múlva egyben el is adok, és jön a következő.

Most nagy dilemmába vagyok, mert 5 évre tervezek gépet venni, ami azt jelenti hogy 5 évig nem szeretnék majd hozzányúlni, és nehezen tudok dönteni. Eddig mindig Intelem volt, de most nagyon szimpi az AMD.
Viszont a 9900K meg brutális...persze mocsok drága is..
Nah mindegy...
Csak így tovább...adjatok olvasni valót :D

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#175) b. válasza M@cika (#173) üzenetére


b.
(nagyúr)

Így egyetértek . :R

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#176) VirsLee válasza gejala (#144) üzenetére


VirsLee
(aktív tag)

Az nVidia meg bemutatja az RTX turing technológiát, akkor ezek szerint még ez se kapható? :D
Ez inkább szakmai fórum, nem arról szól, hogy ki mikor milyen termékkel jelentkezik. Tavaly is olyat mutattak be, ami már piacon volt...

(#177) M@cika válasza Sirandrish (#174) üzenetére


M@cika
(senior tag)

Az alap kérdés, hogy mire használod a gépet és mennyi pénzed van rá. 5 év nem rövid idő, elvileg azalatt lesz pár változás, mint Ddr5, pci-e 4.0, SSD is valószínű jobban kiszorítja HDD-t....

Nasit a kis fehér medvének!

(#178) .Z. válasza M@cika (#177) üzenetére


.Z.
(tag)

Egy VGA -t minimum cserélnie kell majd, ha csak nem 2080Ti -t vesz. A többivel ki lehet húzni.

(#179) Sirandrish válasza M@cika (#177) üzenetére


Sirandrish
(titán)

Elsősorban játék..csak single, esetleg coop, de a multiból már kinőttem :)
500ból akartam kihozni a komplett gépet, de már 600-650 körül járok :DDD

Az hogy 4 év múlva már csak mediumon fog menni a játék, az nem zavar, csak menjen. A jelenlegi gépem is 3 éves, és a mai napig minden megy rajta 1440p-ben. Persze kompromisszumokkal, de megvan a 60 FPS. Ha ezt elérem a kövi géppel csak 5 évre, akkor már boldog vagyok :)

.Z. MSI 2080 Ventus OC a kiszemelt..

[ Szerkesztve ]

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#180) b. válasza Sirandrish (#179) üzenetére


b.
(nagyúr)

Ventust ne vegyél szerintem.2060 ból és 70 ből elég szar.Duke, Gaming elég jó belőle, ha MSI a kiszemelt.Szerintem. :K

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#181) Sirandrish válasza b. (#180) üzenetére


Sirandrish
(titán)

2080 a cél..
Az vagy a Giga gaming OC.

Mi a baj a ventussal?

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#182) .Z. válasza Sirandrish (#179) üzenetére


.Z.
(tag)

Az is jó lesz, ha MSI akkor Gaming X. Általában jobb a hűtése és csendesebb is, mint a Ventusnak.

(#183) b. válasza Sirandrish (#181) üzenetére


b.
(nagyúr)

Úgy értettem hogy azokon a kártyákon( 2060 és 70) elég alap a ventus féle hűtés,de 2080 nál gondolom( remélem) más az elrendezése.Nem néztem még 2080 tesztet vele, én 2070 ben gondolkodtam , azért szemezgettem vele.
2060 és 70 topikban elég sok rosszat olvastam róla hang szempontjából,volt aki vissza is vitte a Ventust. plusz 70 nél még tápcsatiból is kevesebbet kapott.( 1x8 PIN) mint mondjuk a nagyobb testvérek.Ebből gondolom, hogy a 2080 nál is belépő lehet a Ventus,de a topikjába van róla pártatlan tapasztalat szerintem, lehetséges, hogy tévedek és a nagyobb verziókon jobban teljesít.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#184) Sirandrish válasza .Z. (#182) üzenetére


Sirandrish
(titán)

Hát igen, de 60K-val drágább is :)
Giga gaming OC? Az már 3 ventis..

b. : megnézem majd akkor.

[ Szerkesztve ]

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#185) koko52 válasza Albigator (#171) üzenetére


koko52
(addikt)

Nekem a Ryzen Masterrel pár katt CPU és RAM is. De persze akinek fingja nincs hozzá az ne nyúljon semmihez.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Ezért van a fórum, hogy más is lássa!

(#186) .Z. válasza Sirandrish (#184) üzenetére


.Z.
(tag)

Soha nem volt Giga termékem :D
Én kapásból kiszedném a lehetőségek közzül, amire nincs 3 év gari, a maradékból meg kiválasztanám a legcsendesebb/leghűvösebb kombinációját.

(#187) Sirandrish válasza .Z. (#186) üzenetére


Sirandrish
(titán)

MSI-re és Gigara is 3 év van :)

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#188) .Z. válasza Sirandrish (#187) üzenetére


.Z.
(tag)

Akkor jöhet a másik lépés. Mondjuk nem tudom, Gigánál az alap változat-e. Nekem Sapphire Pulse Radeon van, és ordít rajta a hűtés ha fullon megy, inkább vettem volna a Nitro -t :D
Többet nem veszem a legolcsóbb alap verziót, de a leginkább túlhúzottat sem :)

[ Szerkesztve ]

(#189) Albigator válasza koko52 (#185) üzenetére


Albigator
(senior tag)

Igen emlékszem, te úgy tolod.
Viszont nálam okosabbak mondják, hogy BIOS-ban érdemes tuningolni nem pedig progiból.
Ryzenes topikba te is otthon vagy, tudod hogy az ottani topikgazda is a BIOS-t javasolja. :D
De sokszor volt már téma ez, valaki teljesen elégedett a Ryzen Masterrel, főleg azoknak ajánlott akiknek nem olyan jó a lapuk/BIOS-uk.
Viszont a progis 2 kattintás után is ugyanúgy le kell (kéne) tesztelni azt a beállítást ami nem két mp. ;]

[ Szerkesztve ]

G.Skill Aegis 32GB eladó https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/albigator/index.html

(#190) koko52 válasza Albigator (#189) üzenetére


koko52
(addikt)

Igen, Aorus BIOS nagyon gagyi.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Ezért van a fórum, hogy más is lássa!

(#191) Darla77 válasza schawo (#119) üzenetére


Darla77
(kezdő)

12 magos processzor 160k magasságában szerintem nem lenne rossz ár.

(#192) Darla77 válasza gejala (#144) üzenetére


Darla77
(kezdő)

Akkor az új Threadripper procik (high performance) kerülnek bemutatásra teeeeee :)

[ Szerkesztve ]

(#193) Darla77 válasza Sirandrish (#174) üzenetére


Darla77
(kezdő)

Az új Ryzen 2 tudja a PCI EXPRESS 4.0 szabványt, az Intel mostani cpu-i nem. Már, csak ebből kifolyólag se vegyél intelt a jövőre nézve! Ki képben van, idén nem vesz intelt.

[ Szerkesztve ]

(#194) Darla77


Darla77
(kezdő)

Azért az nem semmi, hogy a Ryzen 3800X és a navi kártya több fpst hoz mint az I9 9900K és a 2080Ti páros:)

(#195) Pug válasza Darla77 (#194) üzenetére


Pug
(veterán)

Ezt hol almodtad? :DDD

(#196) Darla77 válasza Pug (#195) üzenetére


Darla77
(kezdő)

Nem álmodtam, hanem a mostani computexen demozták. Youtube-on megnézheted a saját szemeddel :)

(#197) Darla77 válasza Pug (#195) üzenetére


Darla77
(kezdő)

UPS :)

[ Szerkesztve ]

(#198) b. válasza Darla77 (#196) üzenetére


b.
(nagyúr)

aham :DDD

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) PSN: Wijberto: Xbox Live : Tiboa

(#199) JColee válasza Darla77 (#197) üzenetére


JColee
(őstag)

PCIe feature test...

Én már a következő rendszert is utálom.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.