Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Plazma TV topic
- Fehér Maxsun alaplapok a japán médiairányzat kedvelőinek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fujifilm X
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
SD memóriakártyákkal (SD, SDHC, SDXC, micro SD) kapcsolatos topik itt.
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó forumon járok-e, de sajnos nem tudtam hova lenne érdemes feltenni a kérdésem.
Szóval van egy kis problémám. Nem rég vettem egy class10-es 64GB-os Sd kártyát viszont több eszközöm is pl.: sportkamera, mobiltelefon, nem ismeri fel.
Egyből arra gondoltam hogy csak 32gb-ig bővíthetők az eszközök.
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy mi lehet a jelenség oka? Illetve ezt megtudom oldani valami újra formázással más formátumba?
Előre is köszönöm. -
fgeth
csendes tag
Sziasztok,
azon gondolkodtam, hogy ha régebbi memória kártyáimat szeretném olvashatatlanná tenni, van-e erre valami szoftveres módszer. Régen hallottam olyan programról, ami a hdd-t demagnetizálja. Van ilyen memória kártyákra is?
-
crissprivat
senior tag
Sziasztok,kis segítség,tanács kellene.
Van egy 32es samsung micro sd kártyám,amit nem tudok formázni. Ha beleteszem valamilyen eszközbe (teló,kamera,fényképezö) nem jelenik meg. Számítógépen megjelenik,de nem engedi formázni,törölni a dolgokat és teljesen telinik jelzi,ami igaz is. Videók vannak rajta,amit enged lejátszani,de ennyi. Szeretném teljesen formázni,hogy újra müködö képes legyen,de nem tudom hogyan kell,mivel nem engedi. Írásvédettnek jelzi magát,de ilyet én nem állítottam az eszözön,amiben használva volt. Az saját adaptere sincs írásvédetté téve,szóval az sem a baj.
Esetleg valakinek tanácsa,hogy mit is kellene tennem? Köszi. -
Mustármag
őstag
válasz
Fürkésző #139 üzenetére
Eddig minden adattárolót amit vettem, az első használat alkalmával formáznom kellett azért kérdeztem.
Meg ha jól emlékszem a Samsung Galaxy s2-3-4-es időkben gyakori volt a kártya fájlrendszer összeomlás, de már nem emlékszem hogy melyik volt a nagyobb hiba faktor PC v. Phone format.[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Huawei P10-es készülékembe vettem egy ilyet: 32GB microSDHC Sandisk Ultra CL10 (SDSQUNB-032G-GN3MN)
Kérdésem az lenne, hogy melyik jobb megoldás, ha az asztali számítógéppel formázom és kezdem el használni, vagy elegendő ha a telefonba teszem és úgy formázom?A lehető legstabilabb használta érdekében.
-
Longtomi
csendes tag
Sziasztok! A segítségetek kérném abban, hogy mit lehet tenni az alábbi esetben: a tabletbe használt Samsung 16 GB-os micro SD kártya sérültként jelenik meg, és a formázáskor ezt írja ki: " command '16 volume partition disk:179,64 public 'failed with 400 16' Command failed" Van rá valami spéci program, ami javíthatja, vagy kuka? Köszi előre is! Tomi
-
LámaZ
addikt
Áthozom ide is a kérdésem, mert az Azonnali navis kérdésekben rám se hederítettek.
Olyant kérdeznék, hogy a Windows CE navigációs készülék belső tárolójának (ami egy SD-típusú tárhely, vagyis Flash) formázásakor milyen paramétereket ajánlott kiválasztani?
Addig világos, hogy FAT32, de mekkora legyen a szektorméret?
Én eddig 32 kB-ot választottam ki azért, hogy gyorsabb legyen a tároló.
Szóval, a lényeg az, hogy minél gyorsabban menjen a fájlok másolgatása, meg egyáltalán, az olvasása. -
Fürkésző
tag
Sziasztok!
Remélem, tudtok segíteni. (Idén ebbe az egy SD-s fórumba került új bejegyzés.)
A hibajelenség összefoglalása:
Andriod 6.0.1-en belső memóriaként formázott SD-t egyszer csak nem látja a rendszer -
PsycHo88
senior tag
Köszi
-
Balinov
titán
javaslom faradj at ebbe a topikba ilyen infoert.
C5-os nincs, C2/4/6/10 ill. C10 UHS1/2/3 van
-
baldav
csendes tag
Sziasztok én azt szeretném kérdezni, hogy mi az a class 10?
És mondjuk a class 5 jobb ettől vagy rosszabb? Valamint 32GB-osból valamit ajánlanátok, ami nem túl drága?Köszönöm!
-
tatararpad
őstag
válasz
Feralheart #128 üzenetére
h2testw programmal én letesztelném először hogy nem hamisítvány e a kártya, és csak 8 gigásat kapott.
[ Szerkesztve ]
-
Feralheart
tag
Sziasztok!
Szobatársam vett egy 128GB-s memóriakártyát, mely különböző érdekes dolgokat produkál.
Többiek között ha rátöltünk pl. 50GB zenét és egy évad Mentalistát, akkor a rajta lévő fájlok közül 95%-át nem ismeri fel, se az ő Nokia Lumia 6**, se az én Galaxy S5-öm se. -
törölt tag
Nagyon jó cikk. Bár már nem aktuális, de ugyan ez a helyzet ma is csak más típusokkal és számokkal. A marketingvilág változatlan.
Én hangfelvételeket szeretnék archiválni különböző SD kártyákra (/kategóriákba / sd kártyacsoportokba rendezve), amiket később nem bolygatnék, csak olvasnék. A felvételeket egy Olympia Memo 99 II-vel készíteném (vagy valami hasonlóval), aztán legfeljebb gépen átrendezném.. Arra lennék kíváncsi hogy ezek az SD kártyák mennyire időtálló eszközök valójában. Évek, évtizedek vagy keveset mondtam?
Köszi, M[ Szerkesztve ]
-
1tom
aktív tag
Érdekes cikk.
[ Szerkesztve ]
-
Flyme
senior tag
Sziasztok,
milyen 4/8 GB-s SD kártyát ajánlotok? Lehetőleg konkrét típus érdekelne. Köszi -
tmanjunior
csendes tag
Sziasztok!
Van egy GoPro kamerám amibe szeretnék venni 64Gb-os memóriakártyát. De sajnos ráfutottam egy kínai csodára, ebayről rendeltem egy 64gb-.osat ami mikor megjött kiderült 8 gb ig tudott írni.
na most segítsetek hol és mennyiért kapok egy rendes 64Gb-os kártyát megfizethető áron?
-
besaints
tag
válasz
besaints #122 üzenetére
Update, 64 GB SanDisk Micro-SD(SDXC):
Telefonon hívtak +44-es számról. Ki fogják postázni a cserét. Ez tényleg élettartam garancia! ;-)Kérdésemre elmondta, hogy azért váltott visszavonhatatlanul csak-olvasható üzemmódba, mert potenciális hibát érzékelt a kártya, és az adatvesztést megelőzendő kapcsolt read-only -ba !
A gyártástechnológiát közben fejlesztették, azt ígérte, hogy biztosan nem lesz többé baj az új kártyával.
-
besaints
tag
Nem tudok írni az SD kártyára. Adatmentés után próbáltam megformázni készülékben is, PC-n is, de nem történik semmi, ugyanúgy rajta maradnak a fájlok...
Read-only lett az egész..
Van még esély, hogy működjön az SD?Egyébként ez a pontos típusa:
SanDisk SecureDigital Micro Mobile Ultra 64GB (SDXC)Van tényleg valami szoftveres read-only kapcsoló is benne? Erről tud valaki bővebbet?
Hogy lehetne törölni, ha tényleg van ilyen flag?
http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital
Commands to disable writes
The host device can command the SD card to become read-only (to reject subsequent commands to write information to it). There are both reversible and irreversible host commands that achieve this.Másoknak is volt már ilyen panaszuk:
http://www.amazon.com/review/R22RXGGB99C2QG
http://forums.sandisk.com/t5/Mobile-memory-professional-cards/FORMAT-64GB-MICRO-SDXC-PROBLEM/td-p/293517[ Szerkesztve ]
-
Retekegér
MODERÁTOR
Hali!
Adott egy noname 4 GB-os Class 2 microsd kártya, napi használatban volt, de egyszer csak nem látta a telefonom. Próbáltam adapterrel számítógépen is lecsekkolni, de nem látja. Érdemes lehet még próbálkozni valamivel, vagy ez már teljesen offos? Igazából lenne rajta pár fontos dolog, amiket jó lenne valahogy lementeni.
-
andatti
senior tag
Segítséget kérnék. Adva van egy SGH-D900i típusú régi telefon. Ebbe szeretnék venni memóriakártyát, de elég sok van a piacon, és nem tudom, hogy ebbe (mivel régi) csak a micro SD kártya a jó, vagy az újabbak is? (sdhc, sdc, etc. vagy ez mind ugyan az, csak lusták egy néven írni őket?
)
Ha már lehet választani olyat vennék, ami később okos telefonban is jól kihasználható lesz, de nem tudom, mennyit képes kezelni a készülék... Ugyanis a felhasználói útmutatóban sem ír erről semmit, pedig okostelefonoknál is eleve megvan, hogy meddig bővíthető.
Emellett érdekelne, hogy milyen típust, márkát ajánlanátok, illetve érdemes-e külföldről rendelni, (bár azt csak nagy kapacitás esetén érné meg, hisz kicsinél kicsi az összegbeli különbség is... Ha igen, akkor honnan, 1x írta valaki itt a prohardveren, hogy honnan szokta kérni EU-n belülről, de nem találom és eleve offtopic volt, ahol olvastam... -
Sziasztok!
Ha SD kártyán bekapcsolom a lock-ot, akkor arra nem lehet írni sehogy sem? Nem lehet megkerülni, ilyesmi?
Köszi! -
Balinov
titán
biztos,hogy a memoriakartyat ellenorizted? Igy 2x atolvasva a hsz-ed nekem egybol az ugrott be,hogy lehet nem is latja a 16GB-os mSD-t, csak a belso tarhelyet.
Csekkold le a DiskUsage nevu ingyenes jutillal, latja-e a rendszer a microSD-t. Asztali gepen, amugy mukodik a memkartya?
-
natë
nagyúr
Remélem jó helyen járok.
Vásároltam a Sony Xperia S tabletembe egy 16 Gb-os sd kártyát, az android 16 gb-osnak látja (az ICS maga), de a filekezelők csak ~ 8 Gb szabad helyet írnak rá. Mi lehet az oka? Formáznom kellene? -
Gemil
tag
Sziasztok!
Vettem egy sd kártyát, vételkor belepróbáltam a tabomba, akkor látta rendesen. Gondoltam mielőtt elkezdem belakni átformázom ntfs-re, windows formázó, gyorsformázásból pipa kivesz, formázás. Sajnos mivel 1,5 óra után sem csinált semmit vele, ezért megállítottam. Azóta nem tudom semmivel feléleszteni. Van valami spec progi erre?(SD formattert már próbáltam) -
Chamea2
tag
Ezek a bolhaláb-kissújj-körömhegyvégek nagyon jók, csak elszállnak róla az adatok, mikor egy erős trafóház mellett elmegy az ember, ráadásul könnyű elhagyni, ha nem megfelelő helyen tároljuk. Nagyon megfontoltan kell velük közlekedni, ennyi az apró baj csak.
-
Remiel
őstag
sziasztok, remélem jó helyen kérdezek... vennék egy microSD-t, de nem tudom eredeti e, mert a hivatalos oldalon így néz ki a csomagolás:
amit kínálnak meg így:
szóval a kérdésem az lenne, hogy szerintetek nem valami hamisítvány e (bár ilyen hülyeséget nem követnék el ha hamisítani akarok, de ki tudja)
-
Rico45
őstag
Köszi a segítséget!Meg is próbálom!
-
Balinov
titán
Ismet egy indok, miert ne aljalnjon az ember kingston-t.
Kartyaolvaso kizarasa erdekeben en keresnek egy 1gb koruli fajlt, ezzel keszitenek rola egy md5 fajlt,feljegyeznem a checksum erteket aztan atmasolnam a kartyara, majd vissza, es a visszamasolt fajlon meg pl. ezzel leellenoriznem,hogy a cheksum passzol-e
igy nagy valoszinuseggel ki tudod szurni, hogy a desktopba az olvaso szar. esetleg ugyanezt eljatszani a notival is.
-
Balinov
titán
-
Rico45
őstag
Sziasztok!!
Van egy sd kártyám ami 2gb-os,és pl. a notimba formázom
Aztán ha berakom az asztali pc-be ,és rakok rá valamit akkor csak 1 gb-ig enged!
Ha pc-be formázom akkor is csak 1 gb-ra formázza!
Vissza a notiba/formáz és megint 2 gb :-)
Mi lehet a gond vele?Lehet kicsit hülyén írtam ezt le :-) Sorry
Választ előre is köszi!
-
fulton
addikt
sziasztok
vennék egy reloop mp3 lejátszót amibe lehet 32 GB ig SD kártyát tenni. Namost vásároltam egy SD 16 GB Ultra 30Mb/s scandisc kártyát, ehhez milyen kártyaolvasót tudnátok ajánlani amivel szg-ről másolhatok rá zenéket? Később esedékes lehet 32Gb kari is.
-
Troy.
addikt
Hello!
Milyen élettartammal bírnak ezek a micro sd kártyák? -
danopeti
csendes tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy vettem egy Kingmax Micro SD memóriakártyát és betettem a fényképezőbe. Működött rendesen. Aztán rátettem egy térképet és betettem a GPS-be. Az nem ismerte fel, ezért visszatettem a fényképezőbe. Azt írta, hogy formázni kell. Leformáztam, de megint azt irta, hogy formázzam (tehát valójában nem formázta le, mert rajta maradt minden adat). Betettem kártyaolvasóba és leformáztam számítógéppel. Igy sem volt jó neki, nem ismeri fel a fényképező. Sz.gépen minden frankó, másolhatok rá és leolvassa, de a fényképezőben nem működik. Ötlet? Már próbáltam FAT ill. FAT32-ként formázni, de 2 fényképező és egy mobil is képtelen olvasni ill. irni.
Köszi -
Osiris
őstag
-
Balinov
titán
Szia, en irnek egy levelet a eureturns@kingston-technology.com cimre, elmondanam, hogy meghibasodott a kartyad (tipusszam), scannelt szamlaval, garlevellel egyutt, es megkerdeznem, mi a teendo, hogy a vasarlas helye elutasitja az atvetelt, ill. az aru veteli ertekenek 20%-ert hajlandoak csak foglalkozni vele.
-
Osiris
őstag
Sziasztok!
Tönkrement a Kingston CL 10 8GB-os sdhc kártyám. Sajnos a bolt garancia már lejárt, de van élettartam garancia rá. A Kingstonnál azt írják, hogy vigyem vissza a terméket oda ahol vettem.. Ott viszont azt mondják, hogy 20% felárért vállalják a garancia bonyolítását, mert a bolti garancia már lejárt.
Van valakinek tapasztalata, hogy ez az RMA dolog, hogy kéne működjön ebben az esetben? -
datatomm
tag
Alaposan kivesézi a témát a cikk. Volt benne sok hasznos infó.
-
Balinov
titán
Itt azt irjak,, hogy H.264 kodekkel dolgozik, mindegy, hogy avi vagy mov kontenert hasznal. Akar C6-os Extreme is jo, nekem tukroshoz van olyan, 20mbyte/sec-et tudja 5euros transcend kartyaolvasoval.
-
dh66e
veterán
Sziasztok!
Öcsémnek van egy ilyen kamerája és vennék neki hozzá egy SDHC kártyát,de annyira nem értek hozzá hogy nagyon.
Egy16GB Sandisk Extremet néztem ki hozzá 8000Ft-ért itt az aprón.A kérdésem az hogy ez bírja az 1080p-s felvételek rögzítését is akadás mentesen?
Általában 720 p-ben rögzít,de néha a nagyobbikkal is.Olvasom hogy sok a hamisítvány ezt ki lehet szűrni valahogy ha az aprón vásárolok?
Köszi előre is. -
kerekfej
őstag
Ugyanazt a kérdést feltetted csak máshogy. Általánosságban nem lehet rá válaszolni. A micro SD-k manapság kevesebbet fogyasztanak és gyorsabbak is talán, persze vagy pár extrém sebességű drága SD is. Adapter szinte semmit se lassít.
Samsung-nak van emelt sebességű Samsung MicroSD Plus sorozata is. Alig drágább csak és még a garancia is több rá. Alapból is nagyon olcsók a Samsung memóriakártyái egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
zserrbo
aktív tag
Azt értem, de a micro az ugye kisebb méretű és adapterrel tenném bele az SD kártyaolvasóba (a laptopba). Nah és így vajon van sebességbeli különbség? microsdhc adapterrel és az SDHC kártya között? Mert a microt azért érdemes venni, hogy adapterrel bele tudom tenni az SD foglalatba is, de ha lassít akkor nem olyat veszek ReadyBoosthoz.
-
kerekfej
őstag
Egy class6-os SDHC vagy egy class6-os microSDHC a gyorsabb?
Ennek a kérdésnek semmi értelme így.Miben kell gyorsnak lennie?
Veszel egy Samsung 8GB Class6-ost kártyát és az írási sebesség 10-12MB/s lesz valójában. De kis fájloknál sajnos nem ilyen fürge.CrystalDiskMark-al lehet őket tesztelgetni és összehasonlítani.
-
zserrbo
aktív tag
Lehet buta kérdés, de nem találtam rá megfelelő választ. Notebookomba akarnék venni flash memóriát és readyboostba kapcsolni, úgy néztem gyorsít valamennyit és most viszonylag olcsón hozzá tudok jutni memkarihoz.
Egy class6-os SDHC vagy egy class6-os microSDHC a gyorsabb? Azonos márka, tárterületet figyelembe véve.
Számít a sebességénél valamit is, hogy 4GB helyett 8GB-ost veszek belőle? -
kerekfej
őstag
válasz
symbolic90 #73 üzenetére
Samsung talán az egyik legjobb ár/teljesítmény arányú MicroSD kártya és rendkívül megbízható is.
-
Balinov
titán
válasz
symbolic90 #73 üzenetére
ahogy az itteni (meg a nagy memoriakartyas topikot olvasom) nagyon nem losz melle. Szemelyes tapasztalatom nincs vele, en mindenhol SanDisk-et hasznalok
-
mzso
veterán
válasz
symbolic90 #67 üzenetére
Valószínüleg érdemes class 10-eset venni.
http://www.arukereso.hu/memoriakartya-c3157/samsung/sdhc-16gb-class-10-mb-spaga-p49276080/Így minimum 10 MB/s-el tud írni.
-
kerekfej
őstag
válasz
symbolic90 #67 üzenetére
Tökéletes választás. Van Samsung Plus is az gyorsabb, de drágább is.
-
symbolic90
csendes tag
Sziasztok!
Samsung Galaxy S Plusba szeretnék 16GB memóriakártyát, az lenne a kérdésem milyet ajánlotok, hogy úgymond ne rontsa a telefon "színvonalát". Hallottam olyat, hogy gagyi memóriakártyától valakinek en bloc belassult a telefon, én ilyet nem szeretnék...
Tehát ezt néztem ki első körben, mit gondoltok rendben volna? 4-5ezer forintból szeretném megoldani ha lehetséges, de ha többet kell rászánni hogy jó legyen a telefonnal akkor rászánom.
-
_Smooth
senior tag
válasz
#27070592 #52 üzenetére
Szerintem nem erre célzott.
Sandisknek is volt egyébként ilyen kártyája és alig volt drágább a sima kártyáknál.
(szvsz ezt az árdifit is inkább annak köszönhettük, hogy "van rajta extra, miért ne árazhatnánk feljebb" illetve a mozgó, billenő műanyag elemnek és a több réz érintkezőnek köszönhette, nem peddig annak, hogy két szabvány volt egy kártyán belül)De itt az lenne a lényeg, hogy csak és kizárólag az USB szabványon keresztül kommunikálna még a gépekkel is - és akkor nem kéne licensz díjakat fizetni.
Persze, ha ez így megoldható lenne, akkor már rég nano pendrive-okat dobtak volna beléjük, nem pedig kifejlesztünk egy SD szabványt.
(csak akkor miből lenne extra zseton?)
De tök mindegy, mert itthon inkább az ártidzsúz matrica dobja meg a fogyárat
szerk:
[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
válasz
HabyRolika #60 üzenetére
Ha a készülék nem támogat SDHC-t, akkor nem fogja kezelni.
Fizikailag nincs különbség a kettő között, de a HC (HighCapacity) 4GB+ kártyákat bizonyos (főként régebbi) készülékek nem támogatják.RTFM vagy keress rá neten, mit írnak az adott eszközre.
(visszafelé kompatibilis - ha csak annyit látnál, hogy SDHC, akkor támogatja attól még a 4GB alattiakat is, csak feleslegesnek tartották kiírni - és igaz ez az SDXC-re is... ha ezt fogadja, akkor kezeli a HC-t és a simát is) -
HabyRolika
tag
Sziasztok!
Lehet hogy nem a legjobb helyen járok.....csak annyi volna a kérdésem hogy egy sima hagyományom microSD kártya helyett lehet használni microSDHC-t? Számomra külsőleg teljesen egyformának tűnik csak nem tudom hogy telefon, navigáció és fényképezőgép tesz-e különbséget köztük?!
Segítségetek előre is köszönöm!
Üdv.: Roland -
M@cika
őstag
Mindenesetre nekem az a tapasztalatom, hogy bármilyen kártyaolvasóba rakom a kártyákat, összehasonlíthatatlanul fürgébbek, mintha a fényképezőt/telefon/akármilyen eszközt, ami kártyával műxik- holmii adatkábellel aggatom a computerre.
-
kariad
senior tag
Érdekes cikk volt!
-
cigam
titán
Sokan lelkesednek a cikkért, de "megakadt a torkomon" mikor ezt olvastam: " át lehet őket formázni a legtöbb Linux (és OS X) formátumra"
Már az "átformázással" is problémáim vannak, de még soha nem hallottam linux, és osx formátumról. Persze sokan ráértik, hogy ext, ill. hfs fájlrendszer(ek)re gondolt a szerző, de egy ilyen összefoglaló cikkben pontosabban is fogalmazhatna a szerző.
-
törölt tag
Az 5let valószínűleg egyidős az SD szabvánnyal.
Amitől lehet hogy eldobod az agyad: cirka hét éve már létezett USB csatlakozós SD kártya
-
Vidala
senior tag
Hiánypótló írás, köszönjük!
Azért még mindig van hiányérzetem, amit ha kérhetné(n)k pótolni.
Mobiltelefon/fényképezőgép: milyen kártya (class besorolás) mihez ajánlott? Lehet láma felvetésnek tűnik, de sok embernek szerintem sok segítséget nyújtana, mert a sebességtáblázatokon azért el lehet tévedni még egy hozzáértőbb user-nek is. Csak példa: 720p/1080p videorögzítéshez mi a minimum ajánlott? Vagy sorozatfelvételekhez, vagy pl. egyéb általános gyorsulás/lassulás egy okostelefonnál? Nem részletezem tovább...Másik: Egy beépített (notebook) kártyaolvasó is jó lett volna referenciának a tesztben. Szerény személyes tapasztalat, hogy sokkal jobban hasít azon, mint valamilyen külső csatlakozással (a-la USB).
A többféle kártya teszt már csak hab lenne a tortán (Samsung, Nokia stb, azért még elég maintstreem-nek mondható - minimum marketing szinten - amit jó lenne látni)
Azért summa
-
litvitcsak.a
tag
Nekem úgy tűnik alapjában véve más volt a célkitűzés.
SZVSZ az USB-nél fontos az áthidalható távolság nagysága és a zavar szűrés illetve a széles eszköz kiszolgálás. SD esetében ez szinte csak az adat átvitelre korlátozódik, ezért egyszerűbb az illesztés. De ezt csak gondolom női fejjel... Az okosok biztos tudják a konkrét okot. -
staccato
tag
nagyon hasznos cikk volt.köszi
-
mariomahmoud
tag
Köszönjük a hiánypótló cikket.
-
mzso
veterán
válasz
litvitcsak.a #38 üzenetére
Nem bántottál meg, csak nem értetted meg amit írok. Nem pendrive-ról beszéltem, hanem USB protokollról. Mint ahogy a Compact flash is működik az az ATA szabványhoz van szabva. Tehát simán lehetne SD méretű kártyát csinálni USB protokollal. Előnye az lenne, hogy az USB mindenhol ott van és gyakorlatilag nincs limit a kapacitásban.
És nem kártyaolvasó kéne a PC-hez való csatlakozáshoz hanem csak egy adapter ami összeköti az érintkezőket. Vagy fordított esetben ha sok hely kell a kártya slothoz lehetne csatlakoztatni egy usb-s vinyót SSD-t, akármit. (Már ha olyan ostobák hogy eleve nem raknak rá egy usb host portot.) -
HornedReaper
senior tag
válasz
HornedReaper #45 üzenetére
Nagy memóriakártya topik, sajnos kicsit pang, nekem sem tudott senki ajánlani biztosan gyors 4K írással rendelkező memóriakártyát..
-
HornedReaper
senior tag
Aki mobiltelefonba keres MicroSD kártyát, annak sajnos ez a teszt kevés..
Mobilba Class2 és Class4-es SDHC kártyák ajánlottak, mivel ezeknél bár lassabb a szekvenciális olvasás/írás, "nagyobb" Class jelzésű társaik elvéreznek velük szemben a kis fájlok másolásánál.
Class10-es kártyákon 4kB random írás jó, ha 0,01 MB/s-et elér, Class4-esnél nem ritka az 1MB/s, így pl. Androidhoz is jobban ajánlott!
[link][ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
De nem a töredezettség miatt, hanem a TRIM és egyéb élettartam növelő, területoptimalizáló okosságok miatt.
Az SSD hosszabb életéhez szükséges a rajta lévő adatokat folyamatosan rotálni, ami időigényes (nem napokban kell gondolkozni, de természetesen visszavesz a teljesítményéből).
De gondolj bele, hogy olyan eszközön, ahol nem egy tű pásztázza a tányérokat, nincs semmi extra mozgás, megtett út, eltelt idő, ott teljesen mindegy, hogy A1-ből és Z16-ból szedi-e ki az adatokat, vagy D1-D2-ből.
Utasítást kap, hogy A1 és Z16 tartalmát olvassa ki, ő meg kiolvassa... ennyi. Nem fog egy fejjel odaszaladgálni és bekopogtatni.
Olvass utána! -
Vincent_
aktív tag
Ha már Micro-SD kártyáknál tartunk, engem az érdekelne, hogy a mobilokban van-e számottevő írási/de főleg olvasási különbség pl. class 6 és 10 kártyák között. Le lehet ezt mérni valahogy?
-
TeeJay
félisten
szomorú hogy 2012-ben a memóriakártyák még mindig ilyen lassúak...
egy átlagos kártya 10MB-ot jó ha teljesít írásban, ha meg azt akarod hogy 20-30MB-al tudj rá tolni ami még nem is olyan hú de sok akkor a gatyád rámegy...jó lenne már tényleg a flash helyére valami PRAM alapú cucc ami kevésbé "kopik" el a sok újraírástól és alapjáraton több száz MB-os írási sebességet tud.
minek ide 32 meg 64 gigás SDxy kártya ha órákig tart leolvasni róla a cuccost?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
litvitcsak.a #37 üzenetére
Sajnálattal hallom. Én direkt Class10-es 16GB kártyát vettem bele anno. Sebaj, majd a következőbe!
(#19) _Smooth: nem baromság! Egy üres SSD meghajtó jobb értékeket produkál, mint amelyiken van OS vagy más adat.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
Hö hö... 2 TB Micro SD kártya?
Vicc méretű lesz egy 10 TB-os NAS nemsokára. RAID-be fűzve még az írási-olvasási sebesség is meglenne.
-
litvitcsak.a
tag
ne érts félre nem megbántani akarlak, de amit te írsz az a pendrive. A memória kártya nem erre van kitalálva, a mobil telefon, fényképezőgép, mp3 lejátszó, stb. esetében az általad vázolt verzió felesleges helyet foglalna. Mellesleg pl. az apple az iMac-nek az oldalába épít egy sd kártya olvasót, így kényelmesen használható. De elég sok laptopon is megtalálható a beépített olvasó.
-
litvitcsak.a
tag
Hiánypótló cikk.
Azoknak akik a telefonjukon főzött ROM mellett valamilyen kiterjesztett adatkezelést használnak (Data2SD, A2SD-X, Data2ext+, stb.) nem érdemes class10-es kártyát venni, mert ott a gyors szekvenciális elérés inkább hátrány.
Ellenben egy jó class6-os kártya felpörgeti a teflont, mert ki lehet fogni jó áron olyat ami hozza telefon beépített memóriájának a sebességét vagy többet. Nekem a HTC Desire esetében látványosan gyorsult a telefon. -
lujó55
addikt
Jó kis írás! Éppen ma cseréltem egy micro kártyát!
-
mzso
veterán
Az SD kártya a legnagyobb lehúzás ami létezik. Kitoltak már vagy 4 félét, hogy hú de milyen jó ez már 32 giga méretig is fel tud menni. Az SDXC-nél meg 2 tera. Kapják be.
A Compact Flashnél egyáltalán nem volt limit. a Sebesség limit is az ATA-nak a limite...Hogy mi a halálért nem csinál valaki az USB formátumra épülő kártyát fel nem foghatom. Ott van minden gépben. Csak egy sima adapter kéne a csatlakoztatáshoz. Nincs méret limit. A sebesség limit meg az USB-é lenne ami már 5 GB/s
-
törölt tag
Nem gyengén beragadt készlet lehet az az Ultra II. Majdnem két éve nem létezik már, azóta csak simán Ultra.
-
Zirowe
nagyúr
Sajnos a microsdxc kártyák árai még mindig röhejesen magasak.
Telefonomba szerettem volna venni egy 64gb-set, és vmi 48k körül kezdődnek, miközben a 32gigás meg 12k-ért is kapható már.A normál méretű 64gb sdxc viszont már egész tűrhető áron van, láttam már 26k körül is.
De azért jó lenne, ha csökkennének még.
-
riedgras
tag
Ahogy a HDD árak elszabadultak fölfelé, úgy ezek a kis "vackok" egyre durvább méretben egyre olcsóbban hozzáférhetők. Lassan ugyanannyi lesz egy 64 gigás microSD mint egy 64 gigás SSD
-
ExtremeClock
aktív tag
Van egy 8MB-s sd karim itthon. Anno egy panasonic videókamerához adták. Cirka 10éve...
-
Ringman
nagyúr
válasz
GhanBuri Ghan #22 üzenetére
köszi
meglesem mennyibe kerül egy ilyen.
az a baj, hogy ezen nem segít[link]
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Nem gondoltam volna hogy már 12 éve használjuk ezt a formátumot.
-
vgergo
aktív tag
"Az Extreme Pro kártya ugyan kiválóan teljesített, de 30 000 Ft-ot súroló ára túlságosan mellbevágó."
Én kb egy hónapja akartam venni egyet 16eFt-ért, ami majdnem fele az általatok írt összegnek.[ Szerkesztve ]
-
Csak az elejét olvastam, illetve átfutottam, de már látom, h ez egy alapmű, hiánypótló írás, köszönjük!
CPU hűtőset is várom -
_Smooth
senior tag
A hamának van 45MB/s USB3.0-ja. Az új szabvány pedig lefele kompatibilis.
Az elég valószínű, hogy ennyit nem fog tudni 2.0-n, de azért érdekelne, mennyivel lesz lassabb.
Ilyen teszt nincs a tarsolyban?Egyébként ha jól nézem (nagyon szépen feltűntetik a sebességeket), 6, 10, 15, 25MB/s USB2.0 pendrivejai is vannak a gyártónak.
-
Rover623
félisten
Lényeges még – különösen a beágyazott rendszereknél, ahol közkedvelt az SD kártya – az MBR (Master Boot Record) jelenléte, ennek köszönhetően a kártyákról lehet rendszert indítani.
Ja...egyedi tulajdonság. -
_Smooth
senior tag
Így van, ez egy baromság ebben a formában.
Töredezettség a merevlemezek sajátossága, mivel ott nem lehetséges véletlenszerű és egyszerre többszörös adat kiolvasása.
Ahogy a fej mozog a tányéron, szedi össze az adatokat... ha különböző helyekről kell, akkor ez időt vesz igénybe.
SSD-k esetén ezért is javasolják a töredezettségmentesítés kikapcsolását/mellőzését. -
Champipi
aktív tag
Van olyan pendrive ami tud USB 2.0 csatolón is stabilan nagy fájlokat írni és olvasni is 30 MB/s-al?
-
Zirowe
nagyúr
Jól összerakott, informatív cikk.
Viszont én emlékszem, hogy még az sdhc megszületése előtt, voltak kaphatóak "sima" 4gb-s sd kártyák is, normális és mini méretben, viszont nagyon drágák voltak.
Azt pedig végképp nem értem, hogy mi szükség volt az sdxc létrehozására, amikor már az sdhc-nél is hangoztatták az elméleti terás tárhelyet.
-
Ringman
nagyúr
annyi előnye mindeféleképp van a pendrive-hoz képest, hogy nem lóg ki a laptopból.
ha a hardverkulcsom is kártyán lenne, jobban örülnék neki
-
Apika
addikt
Köszi ezt a kimerítő cikket, tesztet és egyben ajánlót!
-
Watchdog
aktív tag
Akik nem csinálnak semmit azon kívül, hogy beszedik a pénzt.
... inkább a MAHASZ-matrica a kaszálás...
-
Yeffy
veterán
tényleg remek cikk lett, kicsit felhomályosodtam a memóriakártyák működéséről/felépítéséről. köszönet a cikkért
-
wody21
tag
Nagyon jó cikk lett, köszönjük!
-
zseko
veterán
Jó cikk! Engem érdekeltek volna még a Samsung kártyái is, most készülök venni egy 32GB-os változatot belőle.
-
banhammer
veterán
"és még évi 1500 dollár a kötelező SDA tagság"
Akik nem csinálnak semmit azon kívül, hogy beszedik a pénzt.
-
Begi
senior tag
Köszi a cikket
, korrekt lett, de
"A Class 10 esetében viszont van egy trükk. Ahogyan a legtöbb adattárolónál, az SD kártyáknál is fellép a töredezettség, amikor a sok ismételt felülírás miatt az adatok nem szépen sorban, hanem a tárolón szétszórva kerülnek rögzítésre, egyszerűbben mondva a fényképünk egyik része a kártya elején van, aztán jön egy csomó más adat, aztán a fotó közepe, majd megint ez-az, végül a kép többi része. Ilyenkor ezeket a részeket elő kell keresni, ami több időbe telik, mint ha csak szépen sorban ki kellene olvasni."
Lehet hogy én vagyok a tudatlan, de ezt nem tudom értelmezni. Miért is kéneelő keresni?
Nem arra gondoltál, hogy azért lassul ilyenkor a rendszer, mert igy nem szekvenciális lesz az olvasás, hanem random olvasás történik, azaz különböző page-kről kell kiolvasni az adatot.
De ez sehogy sem jön össze az irással. Akkor hogy is van ez?
Legjobb tudomásom szerint flash alapú tárolóknál a töredezettség miatti lassulás nem jellemző.[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
jo kis cikk!
bezzeg mikor meg 5.25-os meg 3.5-os floppyn hurcoltuk a dolgokat... -
ViiiiktorOC
senior tag
Fufúúú. De rég akartam ilyenről olvasni!
Na meló után elolvasom!Gratula!
-
Új hozzászólás Aktív témák
ph A SanDisk és a Hama kínálatából vizsgáltunk parányi adattárolókat, egyúttal néhány kártyaolvasót is tesztelve.
- Feldarabolná az Intelt a Broadcom és a TSMC
- TP-Link WR1043ND router
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Plazma TV topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Gitáros topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fehér Maxsun alaplapok a japán médiairányzat kedvelőinek
- További aktív témák...