- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Bluetooth hangszórók
- Az MSI új portékáit vizslatva kiakad a Geiger-Müller-számláló
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z_A_P
addikt
[link]
Ki az az eszkombajn aki az asztalon tartja a PC-t, elfoglalva ezzel a felet? Raadasul ez meg vilagit is, faszan zavaro lehet a monitor mellett...Alpenföhn hutok kimaradtak az ajanlott leghutok kozul, nagyon jo ar/ertek.
[ Szerkesztve ]
OK
-
KROK640
nagyúr
Van ahol frankón felfér a PC az asztalra, csak ne világítson
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Sidorovich
senior tag
Pl. én, és szerintem még sokan mások.
A képen látható asztal is baromi jól néz ki szerintem, ma már rengeteg az igényes megjelenésű gépház, akár üveg oldallal és benne jól kinéző hardverekkel. Illetve ahogy KROK640 is mondta, vannak nagy asztalok is.Persze nem az a fő funkciójuk, hogy jól nézzenek ki, de egy Ferrarinak is jól áll az üveg motorháztető és az, hogy lehet látni a technikát.
A világítás szintén ízlés kérdése, ki/be lehet kapcsolni, színt/fényerőt állítani. A divattal ellentétben én nem utálom.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
DeFranco
nagyúr
érdeklődéssel olvastam a cikket, de ha már az első lapon voltak hozzávetőleges árak, akkor jó lett volna ezt végig megtartani és az összesítő táblázatban is feltüntetni.
nyilván mindenki tudja használni az árgépet, de attól még viszonylag kis munkával hozzáadott volna az ajánló értékéhez.
-
veterán
Hiánypótló cikk. Régóta vártunk rá de végül megkaptuk.
Köszönjük szépen.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Például én, pont így, és egyáltalán nem zavaró. Egy kicsit sem. Mondjuk nincs is ekkora díszkiválgítás, csak két LED szalag elrejtve a ház nem szem előtt lévő szegleteiben + a gyári alaplapi és VGA pislákolás, természetesen homogén színvilággal.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
palfitom
félisten
Jó kis cikk lett, gratula!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
hemaka
nagyúr
Hiánypótló cikk, köszi.
-
Csandi
őstag
Itt az enyém. Izlések és pofonok. Én egyrészt nem kérdés, hogy az asztalra tegyem a gépet, ne a lábnál legyen a földön mint egy olcsó valami amibe ott belerughat az ember, másrészt az rgb-t is nagyon szeretem igy pláne az asztalra teszem, hogy lássam amire költöttem. Kicsit sem zavaró a monitor mellett, ennyi erővel maga a monitor is zavaró lenne, az is az arcodba világit És ezzel nem vagyok egyedül, kapásból az összes ismerősöm ugyanigy csinálja, és még sokan mások is.
[ Szerkesztve ]
-
Dévacsen
senior tag
Köszönöm a munkád.
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
dabadab
titán
válasz Synthwave #15 üzenetére
"nincs is ekkora díszkiválgítás, csak két LED szalag elrejtve a ház nem szem előtt lévő szegleteiben + a gyári alaplapi és VGA pislákolás"
Különbözőek vagyunk, nálam a "nincs díszkiválgítás" azt jelenti, hogy még a ház power és hdd ledjeit is lehúztam az alaplapról
DRM is theft
-
DJGABI
addikt
Régen szerettem az ilyen összeválogatós témákat olvasni, ez is jó cikk volt. Kiindulásnak tökéletes, hogy legyen valami elképzelése az embernek. Öröm látni hogy a Sandy még képviselteti magát. De ja, egyre inkább én is úgy érzem érik a 2600k cseréje (Z-s alaplapot sose sikerült beszereznem, ahogy a cikk is írja: mostmár meg se éri).
[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
lsc
nagyúr
Jó cikk, teljesen korrekt.
Az élet kegyetlen .
-
pzske
aktív tag
Korrekt cikk!
A léghűtők közé [ezt] még beraknám!
Az élet 1 szar játék , de a grafikája nagyon ott van...
-
snecy20
nagyúr
Látom az i5 4440 már nincs úgy ajánlva, mint egy pár évvel ezelőtt, amikor kb. boldog-boldogtalant afelé terelték az ajánlósban.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
nagyúr
nem olyan vészes az ilyen. ha van egy kis (táska)méretű, hordozható kompresszorod, akkor két perc alatt kifújod vele az erkélyen, vagy az udvaron.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
-
secretgarden
aktív tag
Ha már igy feljott az asztal vs. fold kerdese... Miert nincsenek desktop PC stand-ek? Laptop stand-bol van kb par ezer eBayen meg sok szaz Amazonon, desktop PC stand-bol nulla...
-
Turcsika
tag
Köszi a cikket. Tanulságos.
-
törölt tag
Furcsa ez az X nem éri meg az árát, mert Y-t húzva már majdnem ott van olcsóbban mentalitás. Akkor X-et már nem lehet húzni, vagy mi van? Ugyanígy a teljesen rutin gyerekjátékként hangzó BIOS flashelés is.
-
rovtiv3
aktív tag
Informatív, jó cikk. És nem csak a tartalma, a stílusa miatt is. Élvezet volt olvasni, ami azért is külön öröm, mert nem volt ez mindig így.
Már bocsánat...
-
siposz
aktív tag
válasz secretgarden #28 üzenetére
Én mostanában az asztal alá felfüggesztős megoldásokat néztem, de abból se találtam igazán jót. Általában úgy kéne rögzíteni, hogy fúrjuk bele a tartót az asztallap aljába, az meg nem igazán tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Norb79
őstag
Én csináltam a gépnek egy külön tálcát. Bútorlap, a négy oldalán 10 centi magas fal, hogy a bútorlapon megmaradjon, de csússzon el rajta, alá négy görgő, hogy odébb lehessen lökni, amikor porszívózás van, és még alul ki van fúrva az asztallap, ahol lefele nyomja ki a hőt a táp. Ezen van az asztal mellett, anyaggal mindennel nem volt egy tízes se. Színben passzol az asztalhoz.
Az asztalnak a hátuljára meg felfogattam egy dupla bútorlapot, ami kb 1 méterrel emelkedik az asztallap szintje fölé, így leválasztva a teret és arra van felfúrva a monitor. Így lett egy gémersarok a nappali sarkában úgy, hogy a gyerekek se lássanak bele a monitorba, ne is legyek háttal a többieknek, ha beszélnek hozzám közben, és mégse az asztalon legyen minden. -
Norb79
őstag
Pont ezért választottam a görgőset, mert odébb lehet lökni és mehet a porszívózás.
A kész megoldások nem voltak megfelelőek, ezért olyan csináltattam, ami pont a gépház méretében van, hátul pont olyan magas a perem, hogy a kábelkimeneteket ne zavarja, az alja ott van megfúrva ahol a táp nyomja ki a levegőt, elég nagy görgő van alatta, hogy legyen is hova kinyomnia, ráadásul egyszínű az asztallal, és nem mellesleg, olcsóbb is volt sokkal, mint azok a kész termékek, amiket találtam és a fenti paramétereknek legalább a felét tudták.
Meg persze az egész jobban szellőzik így kirakva az asztal mellé, három oldalról levegőt kapva, és a nem "lélegző" oldal az az oldala valóban, nem a hátulja vagy az eleje, ahol levegőt kell kapnia. A ház ablakos, az ablak van az asztal felé, így nem is világít ki sehova, csak hogy rácsatlakozzak az anti-rgb vonalra is.
Na mindegy, csak egy ötlet volt. -
secretgarden
aktív tag
En valami olyasmire gondoltam, hogy valami brutal kinezetu muanyag stand, amolyan step-pad modra tobb fokozatban allithato magassaggal, rubberized surface-cal hogy ne csuszkaljon rajta a gep, valami oldalan-szeleken vegifuto LED csikkal ami animaciokra kepes es programozhato, 1-2-3 halk cooling fan-nel, esetleg a fan-eken is LED-ekkel, es persze mindez rendes nagyuzemi kivitelezesben, nem barkacs modon. Szerintem lenne ra kereslet, mert azert van a vilagban "nehany" PC gamer, es ha ok kepesek kiadni egy gepert tobb szazezer forintot, akkor nemigaz hogy 2-3 tizezret nem adnak ki egy ilyenert ha amugy brutalul nez ki (kepzeld el mondjuk ennek a gamer PC-nek a hasonlo stilusu PC stand kiegeszitojet, gondolom atjon mire gondolok :-)
-
veterán
Hiánypótló a cikk témáját tekintve, ráadásképp tetszetős a stílusa is, le a kalappal!
-
Csupingo
veterán
Nagyon jó lett a cikk, köszönet érte! Tetszik, hogy sok irányból körbejárja a témát és sok apró, de fontos dolgot is említ.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
lsc
nagyúr
Azért jó lenne ha maradnánk a cikk témájánál, szerintem nem a "hova tegyük a gépet" a cikk témája. Igaz ezek is szakmai hsz-ek .
Az élet kegyetlen .
-
nyakdam
aktív tag
Köszi a cikket! Tetszett a stílus.
-
gery14
senior tag
Én a 1070 eket nem irnám le keményen áljak a sarat máig
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
válasz #06658560 #30 üzenetére
Nincs ebben semmi furcsa. Ha egy kicsit is konyítasz a BIOS-hoz, netán még egy épkézláb hűtőd is van, semmi értelme az X-es Ryzeneknek. Maximum akkor, ha csak párezer (4-5k) forinttal kerülnek többe és kell a jobbfajta gyári hűtésük, mert nincs rá 3rd party megoldásod.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
A tetszésnyilvánításokért meg mindenkinek köszi. Jól esik olvasni az ilyesmit.
-
senior tag
Aki esetleg nem akar a számolgatással bajlódni, december környékén raktam össze, új alkatrészekből egy Ryzen 5 3600 + TUF X470 lap + 16 GB 3200MHz DDR4 + RTX 2070 Super konfigot ismerősnek. Ez itt a táblázatban a "korrekt" gép felső szegmense nagyjából.
346.000,- Ft volt az elemek összeára, ahogy írtam, minden bolti árral számolva.
Pixel 7 + Xiaomi Mi Pad 5 + ASUS ROG STRIX GL502VS
-
Trebron09
őstag
Szerintetek egy GTX 980Ti használtan 55-65-ben vannak az mennyire éri meg? persze már gari egyikre sincs korukból adódóan.
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
BrezaJ
csendes tag
A szükség nagy úr kategóriában elve az alábbi a konfigom van:
CPU Intel Xeon X5660 6C/12T 2,8-3,2 GHz
12 GB Triple Channel DDR3 1333MHz RAM
VGA XFX RX 470 8GBEddig minden játék FullHD 35+fps max grafikán stock orajeleken.
(Control, Jedi Fallen Order, Battlefront 2, Shadow of the Tomb Raider, Assassins Creek Origins ETA.)A gép maga 30 ezer volt (xeon, 875w táp, 12giga ram, 500giga hdd) + 35 ezer a vga. Szerintem bomba jó ez ennyiért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- OLED TV topic
- Ingyen kellene, de tegnapra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Gamer PC! R5 5600X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1 TB SSD
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X -Új RTX 4060 Ti -Új 16/32GB DDR4 - 256GB-4TB SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD!
- Kezdő GAMER PC! i3-9100F / GTX 1660 Ti / 16GB DDR4 / 250GB SSD / 450w!
- GAMER PC! Ryzen 4600G / RTX 3060 12GB / B450 / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- Dell Optiplex 9060 SFF i7 8700 16 GB DDR4 RAM M.2 SSD 256 GB Win 10/11 Pro Áfás Gari 2025.10.20-ig
- Full steup eladás
- Komplett négymagos asztali számítógép - AMD X4 750K 3.4GHz 8GB DDR3 RAM Radeon R7 370 2GB, 128GB SSD
- Dell Optiplex 9010 MT számítógép - i5-3470, 2x4GB, 2x500GB, W10P
- Eladó Gamer PC - RX 6750 XT 12GB + i5-12400F / B760M / 1 TB m.2 SSD / 750W /
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest