- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen alaplapot vegyek?
- HiMedia lejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sage83
aktív tag
Majd meglàtjuk,a lényeg h olcsóbb legyen...az h ezt hogyan oldják meg az nem a mi gondunk!

Juve600: remélem holnap megjön a új karim!

-
Sage83
aktív tag
Az itthoni raktárkészletet biztos,h teli árban fogják eladni a nagyk. Nem hiszem h bukóval akarnak kiszállni a 290-és szériàból! Max az új készletet kapják meg ők is olcsóbban! De ne így legyen!!!

-
Atom_Anti
senior tag
Nem, valós fogyasztást néztem, ahol csak a kártyát mérik és 173W vs. 328W inkább 100% különbség mint 20%. Ráadásul ez egy tuningos Geforce ami többet kajál a referenciánál...
-
Kékes525
félisten
Magyarországon nem biztos hogy csökkenni fog az ára, mert ugye a forint az elég gyenge és sajnos még romolhat is.
-
Dr. Akula
félisten
Van hova csökkenteni.
-
Malibutomi
nagyúr
Nekem a lightningról pl. a fogyasztáson kívül más előnye nem lenne a 970 váltàsnak. Összenéztem TPU-n a lightning és a 970 SC ACX teszteket, és 1-2 fps eltéréssel ugyanazt tudják. Mindakettőn lehet húzni 200 mhz-et, szóval ott sincs különbség.
Újban persze a 970 jó ára nagy előny, de mivel ez már megvan ez nem szempont. -
huszar90
aktív tag
Nagyon szükség volt már erre

-
Bandi79
aktív tag
Ez az ! Dúljon csak az árháború AMD és Nvidia között, ezen mi vásárlók csak nyerhetünk !

Még megvárom a 370-380X-et illetve Nvidia (ár)reakcióját , aztán nyugdíjazom az old faithful HD5850-et - hogy pirosra vagy zöldre cserélem, az kizárólag ár/teljesítmény függvénye. (vagy egy kék Vapor-X-re
) -
Ezekre a csökkentésekre még az ÁFA rájön
-
Atom_Anti
senior tag
Nem meglepő az árcsökketés, de $399 -et is bőven soknak találom, mikor a felét fogyasztó 970-es geforce gyorsabb és még 70 dolcsival olcsóbb. Bolond aki ilyen kártyát vesz...

-
Az áresés mértéke a következő:
290x-124$
290-87$
280x-37$
270x-7$
270-7$
-
Xaels
félisten
"The good just got better! Great deals for everyone! PowerColor 290 models can be found from 259€ in Europe today!"
-
warcat
veterán
Nem szeretem ezt a "de ez a kártya már x idős", "bezzeg majd az xy modell" - dumát. Senkinek nem kell magyarázgatnia a bizonyítványát,hogy miért vett azt amit mégis kényszeresen megteszitek.
Az egyetlen normális szemlélet a friss vásárló nézőpontja,most ha bemegyek a boltba mit érdemes venni.És erre reagált az AMD is az árvágással.
Utolsó hír szerint idén már nem lesz új AMD kártya.Ez alsó hangon is 3 hónap.Miért érdekelne,hogy akkor mi lesz?
De bezzeg a Pascal majd 2016-ban,az már áramot fog termelni neked miközben a Crysis 1-4 et futtatja egyszerre 4k felbontásban.Így aztán sose vennél semmit és sajnos? van is aki ezt csinálja.
Talán ismerős a 2.vh-s veteránok sztorija,akik a háború után inkább mindennap a tegnapi maradék kenyeret ették a friss helyett,csak hogy biztos legyen másnap is... -
szacsee
nagyúr
Mielőtt újabb AMD vs Nvidia szájkaratéba menne a topik és habzó szájjal ugranátok egymásnak tekintsétek meg hozzászólásotok írása előtt ezt a remek kis videót.

[Gazdaságelemzés/ON] Karácsony jön, nem lesz itt semmi olcsóbb... EU parlamentbe büfög valaki a HUF meg marad az egekbe.. [Gazdaságelemzés/OFF]
-
babkukta
senior tag
válasz
malnafanta
üzenetére
Pl. BF 4, Batman Arkham Origins, Company of heroes 2, + rengeteg játéknál megveri a 290Xet a 970 FHD-ban, azonban QHD-ban erősen veszít az erejéből, és a 290x erősebb. Sőt, szintén több helyen még a 980at is megelőzi QHD-ban
-
-
7time
senior tag
válasz
malnafanta
üzenetére
Nézd meg majd az R9-390X kártyát HBM memóriával.
-
Televan74
nagyúr
válasz
malnafanta
üzenetére
1 éves kártya vs új kártya.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azon lepődtem volna meg ha a 970/980 -n nem picsázza el a 290(X) -t.Ez mindig is így lesz.
Az AMD -nek nem maradt már választása, mint az árcsökkentés.A 970 -n jó odapakolt nekik. -
nyunyu
félisten
Ez ebben a konstrukcioban nagyon ugy hangzik, hogy mas f...val verik a csalant, nem a sajatjukkal.
Konnyu a masik profitjabol engedni.
-
malnafanta
csendes tag
No offense, de akármilyen tesztet nézek a GTX970 sok helyen az R9 290X-et is veri nem hogy a sima 290-et. Milyen játékokban jobb a teljesítménye az AMD-nek? Például itt
-
Zolee11
senior tag
-
Ruuwa
tag
960 miatti R9 280-as árcsökkenést látnék már szívesen.

-
babkukta
senior tag
szvsz egyértelmű, h a GTX 970 miatt csökkentik az árakat. Egy 100as árral hamarabb választja ezt a vevő, mint 110ért a GTX 970et, főleg h jobb is. Lehet h többet eszik, de sztem akinek fontos a teljesítmény, nem foglalkozik havi 500 Ft-al. A 980 meg bőven e felé van lőve, az nem veszélyezteti. + mivel készlethiány van szinte mindenhol az új GTX-ekből... még több ok, h ezt vegyék
-
Televan74
nagyúr
Na nem mostanában fogom eladni a 290 -s vapor-x kártyámat.A mostani aprós árak mellett, kihúzom vele a következő szériáig.

-
Így is gci drágák

-
GIJoe
addikt
véget ért a bányászkorszak, és meglepődtek hogy csoda mód halmozódnak a készletek...
-
BiP
nagyúr
Kíváncsi vagyok, ez forintálisan mennyi csökkenést hoz(hat), ill. nálunk alkalmazzák-e a kereskedők.
Bár én leginkább a megfizethető nvidia 960-ast várom inkább, kíváncsi leszek, mit tud majd, hova fog teljesítmény alapján kerülni, melyik amd kártyák közé ékelődik majd be, és akkor kiderül, hogy azt érdemes-e venni vagy valami Radeont.
-
smkb
őstag
"Az árcsökkentés engedélyezése egy érdekes lépés az AMD-től, hiszen továbbra is az eredeti áron szállítják a Hawaii cGPU-kat a partnereknek, és valószínűleg ezért sem kötelező élni a lehetőséggel"
Ez igen mókásan hangzik
Nyilván, ha beragadt náluk a 290/290X, és árcsökkentenek, hogy pucolják a felesleget, amikoris ugrik a profit jórésze, akkor még direkt vesznek is teljes áron gput, hogy marhára nyomott áron adják
Életszerű... -
Lacok
őstag
Várható volt.
-
Diocles
aktív tag
Ha jól sejtem az ennek a nemhivatalosságnak az oka, hogy központi árcsökkentés esetén a kereskedők számára valamiféle visszatérítést vállal a gyártó. Tehát ha van egy rakat kártya raktáron, és bejelentik az árcsökkentést, akkor a kereskedő a már beraktározott készletet is a csökkentett árral számolhatja el a gyártó felé is. Itt viszont teljes mértékben a kereskedőnek kell állnia a csökkentést.
-
Squirrel
őstag
Erre kivancsi leszek...
Új hozzászólás Aktív témák
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UN880-B - 27" IPS ERGO - 3840x2160 4K - 60Hz - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync - Mac
- iKing.Hu - Honor 400 Pro Black Stílusos csúcsteló, nagy tárhely 12/512 GB,3 hónap gari!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

Tetszett!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)