Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • pengwin

  addikt

  válasz mephi666 #5 üzenetére

  Az a probléma, hogy bármilyen metódussal is próbálkoztok, kelleni fog a szerencse.
  Az emberi test nem egy gép, ami ha nagyon csikorog akkor csak meg kell olajozni, és aztán máris jól működik.
  Minden amit a termékenység javítása érdekében csinálnak az orvosok, csak hathat, nem pedig hatni fog. Mindegyik módszernél ki lehet indulni a nagy átlag statiszkájából, de ettől ti még simán bele eshettek abba az X%-ba, amikor nem működik valami, akár több kezelésen át sem.... sajnos. :(

  Az életmód sokat számít, de inkább férfiaknál hozhat nagyon markáns változást termékenység terén, és a genetikai adottságokat ott sem tudja felülírni. Nőknél pedig sajnos nagyon komoly maradandó hatása lehet korábbi rossz életmódnak, káros szenvedélyeknek, orvosi félrekezelésnek.

  Mi párommal pár évvel mögöttetek járunk, de szóba került a téma, mert barátnőm családjában a genetikai adottságok/ családi kórtörténet miatt felvetődött ezzel kapcsolatban pár kérdés.

  [ Szerkesztve ]

  Üdv, pengwin

 • pengwin

  addikt

  válasz mephi666 #12 üzenetére

  azt mondták neki, hogy természetes úton kizárt, hogy sikerüljön

  Nekem is volt olyan ismerősöm, akinek anatómiai okoból ugyanezt jósolták.
  Ezek után nyilván teherbe esett egyetem alatt az első óvatlan egyélyszakás kalandtól.

  Ebben a témában alapvetően csak valószinüségekről, százalékokról lenne értelme beszélni, de azzal nincs kisegítve az egyszeri ember, aki nem több 10.000-es mintavétellel gondolkozik ilyen téren.

  Az orvosok ezt tudják is, de nem mondhatja azt, hogy "0,5% az esélye, hogy teherbe esik, kedves asszonyom", mert lenne, aki a 200. próbálkozás után dörömbölne az ajtaján, hogy há' de doktorúr maga hazudott.

  Én is csak azt tudom javasolni, hogy kevesebbet görcsöljetek rajta, mert megöli a kapcsolatot, tönkreteszi az intimitást, amit kisgyerek mellett egyébként is nehéz fenntartani.
  Örüljetek a fiatoknak, élvezzétek a mindennapokat és éljetek mértékkel, egészségesen. Szerintem ez többet fog segíteni a termékenységen, mint bármilyen orvos.
  Ismeretségi körben is volt olyan lány, akinek pl. annyira stresszes volt a munkahely+egyetem, hogy teljesen rendszertelen lett a menstruációja és abszolút nulla volt az állóképessége. Nyilván az sem segített, hogy a stresszt alkohollal és cigarettával igyekezte enyhíteni, de az eredendő oka midennek a munkahely volt.

  [ Szerkesztve ]

  Üdv, pengwin

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés