Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell notebook topic
- Modding és elektronikai kérdések
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
Alapból gyorsabb egy 1080 Ti mint egy Rx Vega 64 olyan 40%-kal.
Az AMD csúcs kártyákra azért tesznek HBM-et, mert az alapból magas fogyasztást 40-50W-tal lejjebb tudják vinni HBM-mel mintha valami GDDR VRAM-ot tennének a kártyára AMD esetén. Nvidiánál mivel a GPU-k alapból alacsony energia igénnyel rendelkeznek így mehetnek rá a HBM-hez képest többet fogyasztó GDDR VRAM-ok.
-
törölt tag
A 12.-ik memória ic is felkerülhetne úgy lenne teljes...
-
kolopele
nagyúr
Egyértelmű. Nem igazán hiszem hogy össze tudom majd hasonlítani a saját alapváltozatomat ezzel, viszont 1060 esetében már sikerült az eredeti és a mostani gyorsabb memóriásat, és jelentem semmi észrevehető különbséget nem lehetett észrevenni szemmel működés közben. Az emberek zöme vevő a marketingre, és ezt jól tudják a gyártók is.
-
fRooStzzZ
senior tag
Ezt szeretem.. El kell telnie egy évnek, hogy kiadjanak úgy egy kártyát, ahogy az elején kéne. Addig 26x lehúzzák a bőrt az emberről, már akiről le lehet..
Én még a jó kis bevált gt710-et nyúzom, mivel az 5450-em megdöglött, ás háromszori szerviz után mondtam, hogy adják vissza a pénzt, majd vettem a vizeseknél egyet, mert a zöld pontosokkal tele lett a csatlakozóm.. -
kolopele
nagyúr
Nem hiszem hogy ennyi különbség miatt megéri lecserélni az alapváltozatot, bár ha valaki most vesz lehet érdemesebb ezt venni, de szerintem nem fog sok pluszt hozzátenni az előzőhöz.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az új FTW3 Elite grafikus kártyán már nem kell beérni a 11 GHz-en vánszorgó memóriával.
- Csak egyfajta 5G-t támogat majd az új iPhone SE
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Proxmox VE
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szólánc.
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...