Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- Hobby elektronika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ASUS PRIME Z890-P WIFI
- OLED monitor topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Nincs valami autocomplete ezekre? Úgy nagyjából lehetne _-al elválasztva névterezni, és kategóriákat kitalálni, az autocomplete meg kirakná, hogy milyen függvények vannak 1-1 névtérben. Nem tökéletes, de használhatóbb lenne, mint a mostani.
Én is gyűjtöm fájlba, de valamikor már a fájlt sem találom.
Nálam komoly gondokat okoz, hogy az összegyűjtött tudásanyagot menedzseljem. Sokezer fájl és könyvjelző. Egyszerűen már nem igazodok el rajta, mert a hierarchikus kategóriánkénti besorolás már kevés hozzá, főleg ha azt nézzük, hogy a legtöbbje egyszerre sok kategóriába besorolható. Azt hiszem összeütök majd valamit, hogy egy kategória gráf eltérő csomópontjaihoz tudjam kötni ezeket az anyagokat, mert elég sokszor keresem 5-10 helyen valamelyik fájlt vagy könyvjelzőt, mire megtalálom, hogy hova tettem. Sokkal jobb lenne több tag-et kiválasztani, és azok alapján leszűkíteni, hogy mire gondoltam.(kezdünk nagyon elmenni off-ba)
-
inf3rno
nagyúr
Valahogy én is így érzem. Nekem már az nehézséget okoz, hogy fejben tartsam, hogy mik a rövidítések, illetve mikor kell rövidítést használni, és mikor nem. Teljesen logikátlan az egész, pl rm -> remove, ls -> list, umount -> unmount, useradd -> add_user, stb... Kicsit PHP4 flavor-e van a dolognak. Egy alap szintű névterezés sokat dobna rajta.
A GUI-nak az a nagy előnye, hogy eléd rakja egy könnyen értelmezhető formában, hogy mik a lehetőségek. Nyilván vannak korlátai, pl ha bash scriptet akarsz írni, akkor sokkal nehezebb GUI-ban összekattintani, mint egy szövegszerkesztőben lekódolni.
-
inf3rno
nagyúr
Hát szerintem sem volt értelme just another DE-t lefejleszteni. Nem nyújt semmivel sem többet, mint kde, xfce, stb...
Nyilván nagyobb %-ban bugosak, kevesen fordítanak időt GUI tesztelésre, és nem is annyira egyszerű, mint konzolt tesztelni. A GUI akár épülhet konzolos parancsokra is, szóval lehet plusz egy réteg a konzol felett, láttam már sokszor ezt a megoldást. Ha nagyjából ugyanazt támogatja, mint a konzol csak űrlapokkal a paramétereknek, akkor talán könnyebb így lefejleszteni, egyébként viszont lassabb ahhoz képest, mintha befordítanák a libet a GUI-ba és kihagynák a konzolt a mókából.
-
inf3rno
nagyúr
A GUI azért van, hogy next-next-finish-el meg lehessen csinálni rajta mindent, ha nem akarsz különösebben foglalkozni vele, csak túl akarsz lenni rajta. A konzol még mindig ott van, ha nagyon el akarsz mélyedni a témában, egyedileg konfigurálni, stb... Szóval egyáltalán nem megy itt semmi semminek a rovására. Az meg egyértelmű, hogy a windows-ról áttérő tömegek képzetlenek lesznek, és a legtöbbjük csak tartalom fogyasztó, aki használni szeretné a rendszert az ő primitív szintjén, nem pedig új dolgokat tanulni. Ha ezzel hiba van, akkor vissza fog menni windows-ra, vagy választ más distro-t, ami működik, és ennyi. Ha elterjedt akar lenni egy disztró, akkor kénytelen kiszolgálni ezeket a tömegeket is, nem csak a pro user-eket. A windows-nak sem command prompt-ból lett ekkora felhasználó tábora...
A helyedben nem félteném a terminált annyira. Amíg nem tudnak róla, hogy létezik, addig nem akarják kiirtani. Ez valami szorongás nálad vagymi?

-
inf3rno
nagyúr
Win-t szeretném leváltani vele még az idén, de egyáltalán nem biztos még, hogy ubuntu lesz. Eddig csak 10-et teszteltem az ubuntu vonalról, ezért nem tudok nyilatkozni másokról. Programozásra fogom használni, azt szeretném, hogy a megszokott szoftvereim közül legalább a fontosabbak menjenek rajta, a maradékhoz meg legyen valami jó alternatíva, illetve driverekkel se legyen gondom. Nagyjából ezek az elvárásaim, nem teljesíthetetlenek. Az eddig tesztelt disztrók között nagyon nagy különbségek nem voltak, mind jó lenne, csak azért tesztelek tovább, hogy lássam, hátha van ezeknél jobb is.
-
inf3rno
nagyúr
Nézd, én szeretek kísérletezgetni, de ha egy eszközön dolgozni akarok, akkor jobb szeretem, ha valami stabil dolog van rajta, aminek nem kell az aktuális kínjával minden nap foglalkoznom, és tudok a munkára koncentrálni. Ubuntu nekem elég stabilnak és átgondoltnak tűnt eddig, a Mint egy fokkal kevésbé, de még az is bőven belefér nálam. A maradékot: debian, fedora, bsd, suse, arch még nem volt időm kipróbálni. Népszerűségben az Ubuntu vonal viszi a kattintások több, mint harmadát distrowatch-on, úgyhogy tetszik, vagy sem, jogosan igazodási pont.
-
inf3rno
nagyúr
Ok. Akkor nem aggódom miatta. Elképzelhető, hogy veszek jövőre még egy notebook-ot munkára, mert a mostani 2 in 1 inkább csak tartalom fogyasztásra van, aztán ahogy néztem az olcsóbbakban már legtöbbször ilyen processzorok vannak, gondolom mert keveset fogyasztanak. Egyesek szerint gyengék, én nem vagyok erről meggyőződve. Jó lenne ha a válaszott kütyün elmenne valamelyik Ubuntu alapú distro.
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
5Y-os notikkal hogy állunk? Van support ezekre a processzorokra?
-
inf3rno
nagyúr
Nem tartozik szigorúan a notebook kategóriába, de jelenleg az Asus T100-al úgy néztem, hogy nem ajánlott a Linux (legalábbis az Ubuntu). Az a baja, hogy nagyon speciális hardver van benne. [link] Reméljük a későbbiekben ez változik, nem szeretnék örökre win8.1-et a kütyün.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen routert?
- Kuponkunyeráló
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Villanyszerelés
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB / 512GB USA modell Szép állapotban!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- HPE Aruba switch, 48G PoE+, 4SFP+, L3, Smart managed
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Nálam komoly gondokat okoz, hogy az összegyűjtött tudásanyagot menedzseljem. Sokezer fájl és könyvjelző. Egyszerűen már nem igazodok el rajta, mert a hierarchikus kategóriánkénti besorolás már kevés hozzá, főleg ha azt nézzük, hogy a legtöbbje egyszerre sok kategóriába besorolható. Azt hiszem összeütök majd valamit, hogy egy kategória gráf eltérő csomópontjaihoz tudjam kötni ezeket az anyagokat, mert elég sokszor keresem 5-10 helyen valamelyik fájlt vagy könyvjelzőt, mire megtalálom, hogy hova tettem. Sokkal jobb lenne több tag-et kiválasztani, és azok alapján leszűkíteni, hogy mire gondoltam.

muhahaha