Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
HartgeH3-2.8 #49 üzenetére
szerintem rendszervinyónak rakj egy ssd-t. m.2-t ha megteheted
Samsung 970 EVO 250GB M.2 PCIe MZ-V7E250BW, ennél jobbat nem kapsz de egy sima 7 ezer forintos ssd is odaveri akármelyik hdd-t.
tárhelynek én 2-4tb-os WD elements és passportokat használok 5db-ot, tökéletesen müködnek, szóval a haverodnak valszeg pechje volt, de olyankor is kicserélik szóval... -
vadorzó
tag
válasz
SchumiBácsi #92 üzenetére
Másik topikban előszeretettel ajánlanak red v purple típust otthoni felhasználásra is, sokan elégedettek vele. Én nemrég egy Seagate Barracuda-t cseréltem egy ugyanilyenre, csak nagyobb méretben, nekem ez vált be. Kinek mi...
-
Ajánlom is neki mert ha a központi gép elolvad, róla kellene újrapakolni az új gépet
Idén kapacitásbővítés is lesz, ahol kintre csakugyan lilából kellesz építeni. Lehetséges még olyan eset ha a központi gépben lejár a mostani HDD az nyilván kiszáll és megy a háttérbe. Ha nem bővítem a központi gépet csak frissítem akkor az 500napos egyébként kifogástalan WD Black HDD-k is lehetnek a közvetlen tükörkép szerepében.
Na ezt majd még kitalálom van kb. 400nap rá
-
vadorzó
tag
válasz
SchumiBácsi #90 üzenetére
Nem hiszem.
-
-
-
Értem. Én úgy nyomom hogy ami a gépen van ugyanúgy meg van kint is - 1 meghajtón. Lehetne azt is kettőzni de az óriási költség lenne... tervben van, de nem ma
Ami a jelenlegi a 2TB-os területen kívül esik azok mennek a már használt de még kifogástalan meghajtókra.
Az XXX tartalmak telejs egészében megvannak az egyik zöld meghajtón, a másikon filmek vannak. Ez most a leosztás -
4264adam
veterán
válasz
SchumiBácsi #84 üzenetére
Nem szabad bevetni erre
A nyugdíjas legyen nyugdíjas, felgyűlt mérnöki tanulmányok, munkák, családi anyagok gyűjtő helye lesz a polcon. Természetesen az összes fontos adat rámegy majd az 1-2TB fiára, így nem kell majd az USB-s rack sem.
-
Azért néha nézz rá
Nekem is kiparkoltak, kaptak egy teljes formázást, és mivel kékek így stílszerűen blu_ray tartalom van rajtuk
Azt kellene megoldani hogy a rackben is szépen parkoljanak, mert most csak azért nő a power off retract count, mert kikapcsolásnál így jelentkezik...
Ha leválasztom szoftveresen és majd kihúzom az USB kábelt akkor változik a helyzet?
Egyszer mintha csináltam volna ilyet és mint ha hallottam volna hogy parkol, de nem emlékszek már erre pontosan, és egy ilyen jó kis HDD-vel nem szeretnék kísérletezni, meg nem is vagyok biztos benne hogy jó ez a módszer így.
-
4264adam
veterán
válasz
SchumiBácsi #81 üzenetére
Tervezem az elzárását Nyugdíjas korára megérdemli, hogy csak a szolgálata alatt felgyűlt adatokat tárolja pihenve a szekrényben.
Szerk: Fiatalabb koromba naponta 10x is kikapcsoltuk a gépet, lehet ebből adódott. Akkor még rendszer volt rajta.
-
-
Napelem is ugyanúgy lekapcsol, ha nincs áram. Egyéb esetben megpróbálna hálózatra termelni ami két okból se jó:
1.: úgysem látná el a környéket árammal így túlterhelődne és kikapcsolna
2.: a szakinak sem esne jól egy esetleges áramütés a hálózaton a kóboráram miattPersze nem gyakori jelenség, majd megkérdezem az egyik régi cimborát mit érzett egy 500GB partíció elvesztésekor páréve... remélem volt mentése
-
tecsu
addikt
válasz
SchumiBácsi #77 üzenetére
A háztartások 99%-ban ez ugye ritkán vagy soha elő nem forduló jelenség. Az 1%-ban természetesen érthető, hogy szünetmentest használnak, (meg napelemet).
-
-
tecsu
addikt
válasz
SchumiBácsi #75 üzenetére
Azért nem olyan nagy dolog az a "UPS", magyarul szünetmentes tápegység.
A legtöbb nem is bír rendes színuszos jelalakot biztosítani és általában a hálózattal semmi gond nincs.
A villamos hálózat mellett a számítógép tápegységének és alaplapjának is nagyon ócskának kell lennie ahhoz, hogy az kellemetlen legyen a HDD-nek. -
Attól függ mennyit és milyen hőfokon mennek. Én megfontolásból minden HDD-t 12000órásan leteszek, akkor is ha 100/100. Sokat számít ha UPS-en lóg a PC, még egy rossz HDD is kapásból jobb ilyen környezetben.
Na de akkor pár személyes tapasztalat.
Régi lapos maxtor, 1tányér 40GB 100/91% asszem, ha nem tapadt le, 500nap minimum.
Régi nem lapos maxtor, 2tányér 160GB 100/89% asszem, ha nem tapadt le, 150nap körül.WD SE ha jól rémlik 320GB, 100/100%, 650nap körül, nagyon régen kapcsoltam be.
Ezek a fenti HDD-k egyetlen UPS-t se láttak, talán a WD SE de az is már 500nap felett találkozott ilyennel.
A maxtorok sztem bikák ebből a szempontból, mert még gagyi tápokkal mentek. A 160as viszont FSP Forton Source táppal indított, de volt egy manőver ami után inkább kivettem, és került be korán a WD SE. Háttértárban amíg szükséges volt tökéletesen ment.UPS korszakban a WD SE után 1db WD1600AAJS, és 2db WD5000AAKS. 100/100 mind, ma mindegyik megbízható háttértár. Nagyon melegedő típusok voltak de addig nem hagytam békét a hűtésnek amíg 35fok körül meg nem volt a környezet. 12000órás mind.
Intel 530SSD (mondjuk ez nem HDD
), és 2db WD1003FZEX. 100/100 a két HDD, nagyon hűvös típusok. Ebből sztem még venni fogok, mert sztem tuti a konstrukció. 9500 óra körül lesznek hamarosan.
Kizárólag háttértárban van 2db 1TB WD zöld, 2 és 1hetes futásidővel - 100/100% nyilván, meg még ez a normális green széria nem az új rosszabb. 1db 2TB WD lila - WD20PURX a PC tökéletes tükörképe, 1hét körül ha ment, 100/100% ez is.
Nekem ezek a tapasztalataim
-
Grenki
csendes tag
Nekem egy 2011ben vásárolt 2 tb-os hitachi a háttértár a gépben. Lehet az is számít hogy rendszerlemez sosem volt,vagy tényleg ilyen jók a hitachi-k de nekem nagyon bevált
(kop kop)
-
nullpoint
őstag
Van egy 512-es samu HD502IJ amit 2008-ban vettem, eddig ment 2456 napot hdsentinel alapján. Ez elég megbízható nekem, csak már nem kapni sehol
-
"Melyik a legmegbízhatóbb HDD?"
Az amelyik UPS mögött van
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #67 üzenetére
Nekem van 20 db RED és Purple 2 illetve 3 Terrásak.A NASomban is RED 3 Terrás van. Eddig mindegyik hibátlan.
Van még pár Green és Blue 2 illetve 1 Terrás ,de azokkal sem volt SOHA semmi bajom.
Kopp,kopp. -
HartgeH3-2.8
addikt
mekker Hmm, na erre/ezekre ránézek köszönettel
A red nekem mindig a városi legendásan drága kategóriát dobta ki fejben, de most ránézek milyen árban mozognak.
j0zsef
Nehéz döntés, én a Hitachi-ban még hiszek, tudom sokan nem, de bármennyire fújnak rá, én a kezemben még hibás darabot kvázi nem fogtam. Ellenben fogtam idegesítően működő: Samut, WD-t, Seagate-et. Nem tudom a raptor tulajok mosolya mennyire lehet őszinte
Ez a red és a purple kicsit felizgatott, hogy úgy mondjam.
-
micimacko
aktív tag
2 db WD Green vinyót használok 2010 nyara óta egy Synology NAS-ban, közel 7/24-es használattal...szóval 8 éve tökéletesen teszik a dolgukat, semmi probléma velük, SMART szerint is hibátlanok.
Biztos ami biztos alapon éppen most gondolkodom cserén, WD Red-eket akartam, de ahogy látom nem igazán strapabíróak, ezért lehet Purple lesz belőle.
-
j0zsef
tag
válasz
Köszönöm a vérpisti kommentet!
Az én otthoni gépemben Samsungok vannak. Az egyik 8 éves 500GB, a másik 6 éves 1TB. De asszem ők már nem gyártanak, vagy legalább is nem kapható. Én simán megvenném bármelyiket ezen az alapon.
-
mekker
őstag
válasz
Nem tudom mennyire komoly kérdés, de nálam a Barracuda is parkoltatta a fejet. WD Blue szvsz halkabban teszi a dolgát, de én ma mindenképp WD Redet, vagy Purple-t vennék SSD mellé.
-
törölt tag
En gyűjtöm a Digital set top boxokbol az 500-as winyokat, de találtam 2db 1TB is, az van most a nas-omban az egyik WD ha jól emlékszem a másik meg Hitachi. A kérdés mar 3 éve meg vannak abból az utolsó 1 evet az autóm "csomagterében" töltöttek egy műanyag tarolórekeszben zötykölődve magában a NAS-ban használatlanul, akkor ez mennyire megbízhatónak számít, hiszen innen nézve tökéletesen működnek
RAID0-ban
-
törölt tag
Van két pár 1TB-s WD RE4 1003BFYX
3 éve 24/7-ben futó lemezekkel kezdtem, amikbe beleraktam még két évet, és továbbra is 24/7 mennek.
5 év után lett az egyiken 5db hibás szektor
szóval itt a vég, így a két legöregebbet lecseréltem 2db 100 naposra.
Asztali gépekbe meg WD AV-25 jár, azok is 20000 óra feletti üzem idővel, ha cserélem, akkor már 1,2-1,6TB-s DC S3520 SSD lesz helyettük.
Amúgy a teszt lehet megosztó, megkérdezném hogy miért vettek ilyen keveset azokból, aminek így magasnak tűnik a meghibásodási aránya?
Nálam ez 16,6%! a 1003BFYX-re
-
SSD-re van hasonlóan nagy volumenű teszt?
-
zsola32
őstag
nálam a WD green-ből ment el kettő is, alig voltak használva, a Red lesz a befutó innentől
-
Kristof93
senior tag
Megbízható a hgst, de olyan hangosak, hogy pár óra után vissza is küldtem az enyémet.
-
Dexar007
veterán
WD Green.
-
F e Z o
veterán
Seagate ST****DM00* sorozata messzemenően szarul sikeredett, nálam is behalt már 2.
-
Mr.Peter
aktív tag
-
tipuka
addikt
válasz
10TB-s SSD
-
HartgeH3-2.8
addikt
Vérpisti mode ON: Akkor most mit vegyek kövi vinyónak ha bővíteni akarok?
Seagate van. Gyors teszi a dolgát, HD senti szerint tökéletes, de rezonál mint a szar. Búg tőle a ház, pedig nem házam, tankom van. Ezért utálom. Szivacsra kellett tegyem, azóta béke van, és csend.
Szóval a Seagate szar.. Haver még jó múltkor WD-t vett origin zsír újat boltból. Kattogott, pedig azt hittem a WD jó.Szóval a WD is szar.. Látom a Toshiba jó, de állandóan azt mondják bármit csak azt ne.Szóval a Toshiba is szar.Vennék SSHD-t.
Arra is azt mondják, hogy szar.
Inkább azt veszem meg amire a következő komment azt mondja az jó. -
tecsu
addikt
"Persze nem szabad elfelejteni, hogy a negyedéves adatokból számolt éves trendek azért nem teljesen pontosak."
Akkor miért nem számoltak éves adatokból?
-
troviko
senior tag
A Toshibáknál konstans 0 a meghibásodás.
Amúgy én is Toshibákat használok adattárolásra, van kb. 4-5 3 TB-s modellem, de nem azért, mert ezek a legmegbízhatóbbak, hanem mert ezek a legolcsóbbak kb.
Eddig egy sem ment tönkre. Mikor megjönnek megy rajtuk egy 1,5 napos íráso-olvasás teszt, ha azt túlélik hibátlanul, mehet rájuk az adat, aztán kb sose látom őket viszont.
Lemezenként van bennük kb. 2-3 nap üzemidő, meg 10 indítás. -
Ahogy nézem egyiknek sincs olyan hűdenagyon szégyenkeznivalója már... elég jól bírják szinte minden gyártónál.
-
Spectrum
aktív tag
Nekem WD greenek pukkannak el. EURS és EZRX, 3 TB-osak, mind pont két évet bírja, kettővel szerencsém volt, mert garancia vége előtt két héttel adta meg magát, egy másik meg két héttel utána.. Ami még fut, az nincs két éves... WD Greent soha többet, a többi színnel nincs tapasztalatom.
-
Hiftu
senior tag
Az egyes elhalálozott vinyók munkaórájáról nincs jelentés?
Nem mindegy, hogy meghal 500 vinyó 10 év szolgálat után, vagy 3 vinyó 12 perc után.
Egyébként az ilyen statisztikából elég sok hülyeség is kisűlhet. Pl:
A vinyók társas lények, mert minél több van belőle annál kisebb eséllyel halnak meg.
Ha lenne 5 millió vinyójuk, akkor talán egy sem döglene meg. -
Tewe013
őstag
2009 óta WD Blue 5000AAKS-om van, azóta is hibátlan. Ha egyszer tönkremegy tuti, hogy a kövi is WD lesz.
-
Ghard
őstag
Nekem van egy hangosan kattogós HGST laptop vinyóm
-
Nexave
tag
válasz
Pécsi gyerek #24 üzenetére
250-ert hozzal nekem is 1080ti-t!!! 2-t legyszives!!! 😂😂😂
-
kromatika
veterán
+1 HGST
-
-
Devilstudio
tag
3tb wd redek nem okoztak még csalódást.
Persze lehet hogy csak mákom van velük.
Anno:
Maxtor: 55c kerreg - kattog de még mindig jól ment.
Seagate: Egy az egyben feladata pár hét alatt.
Wd blue: hangos és 2 hónap után kuka. -
nemszabad
tag
WD
... Ingyen se kéne. Mily meglepő, hogy itt is a japánok végeznek elől....
-
józsi9995
tag
"alapvetően biztonsági mentésekhez kínál felhős tárolószolgáltatást"
Aha, tehát egyszer beröffentik aztán megy míg meg nem hal.
Egyszer de jó lenne egy olyan tesztek látni, ahol hétköznapi a használat.
De minek ide tesztelgetni, mindenkinél a személyes preferencia győz a végén: mindig lesz olyan aki esküszik az egyikre, egy másik meg temeti. -
Pécsi gyerek
addikt
A hdd ajánlós topikban is ajánlott mind a kettő (black/ezex)Nekem nem ért meg egy 10 essel többet a black a plusz 2 év garijával.A blue is gyors csendes,az egyik 1 éves múlt,hibátlan.Neten is dicsérik kb 90-95%- ban mindenhol.Persze akár mikor beszarhat ez is,de egy 250 ezres gtx 1080 ti is.Amúgy televannak a boltok, vagy pár nap alatt meghozzák az ezex et,szóval van még belőle biztos sok.
-
Én évek óta Toshibát használok (ez ugye HGST) 6db 3 terrás van a családban és soha egyikkel sem volt gond.
-
junior11
veterán
válasz
Pécsi gyerek #17 üzenetére
Akkor még kapható, a múltkor a haverom 3 hónapos WD Blackje lett szektorhibás, először ezt a Blue-t szerette volna megvenni, de az 5 év gari miatt a Black mellett döntött, bár elég hamar szüksége is lett rá
-
GeryFlash
veterán
Szomorúan veszem észre hogy ma elmaradt az ilyen híreknél megszokott ,,a szígét a legócskább" kommentek
-
Ribi
nagyúr
Nézni kell minden oszlopot, vagyis kiszámolni, hogy 1 winyó 1 nap mennyit megy, mert pl a 29% úgy jött ki, hogy a winyók (1255/60=) 21 napot mentek abban az évben, vagyis a %-os eredményt fel kell szorozni (365/21=) 17.4-el. Vagyis 1/60*17.4=0.29 vagyis 29%. Mert ez éves tönkremeneteli ráta.
Legtöbb winyó évente átlag 90 napot ment, ez a viszont csak 21-et. Lehet az évenkénti indításokat is kellene nézni.
-
-
junior11
veterán
Kíváncsi lennék a többi "mezei" HDD-k hogy bírják (pl. WD Blue, RED Pro, Purple, Gold, Black és Seagate Ironwolf/Pro, Skyhawk stb.).
-
zzola
titán
Van olyan, hogy megbízható?
-
atus72
őstag
A 29,08% az hogy jött ki? Valaki vezesse le pls.
-
Az ALE630-as végűt leszámítva a többi HGST enterprise szintű Ultrastar széria, szóval hogy a HGST-k jól szerepelnek, nem túl meglepő...
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Backblaze közel 100 000 merevlemezt működtető, élő tesztje után tette közzé a megbízhatósági adatokat.
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Motoros topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- OLED TV topic
- Milyen program, ami...?
- Videó stream letöltése
- Formula-1
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD22PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i7-5GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest