Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED monitor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem tudom, csak tippelek, de szerintem kötik őket hosszút távú szerződések és egy esetleges céges policy is. De amúgy Softbank emelést akar eszközölni már amióta kiderült hogy milyen hosszú a vásárlás megtérülési ideje.Nem így tervezték ezt 2016 ban hogy 10-15 év alatt talán nullára futnak.
-
Z_A_P
addikt
utána viszont bármelyik fél felmondhatja az üzletet, méghozzá büntetés nélkül
De nem fogja, miert tenne? -
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #81 üzenetére
Van akinek mindenrol az jut eszebe. [link]
-
niof
veterán
Komolyan mondom, a t.k.m tele van ezekkel a rövidítésekkel. Nem szeretem a focit, de az FTC-ről nekem mindig ez ugrik be.
-
törölt tag
válasz
#32839680 #76 üzenetére
Az sem tünik jó opciónak, ha egy gázszerelő kerül egy cégbirodalom élére... Kivéve, ha csak stróman a gázszerelő
Milyen kár, hogy Bacsó Péter már nem él. Fergeteges Tanú 3-at fogathatna a jelenlegi állapotokról... Ráadásul jó eséllyel nem kellene 10 évet várni a bemutatására, bár ki tudja? -
törölt tag
Az én véleményem szerint ez a kérdés félig már el is dőlt az FTC döntése után. Amennyiben az EU versenyhatósága is keresztbe tesz a fúziónak az le is zárhatja az egészet. Ráadásul az óra ketyeg. Kizárt, hogy szeptemberig minden akadály elhárulna. Valamelyik fél előbb-utóbb visszalép, valószinüleg az Nvidia.
-
válasz
#32839680 #66 üzenetére
Megértem az ő álláspontjukat is ez ügyben ,még én sem merném azt kijelenteni, hogy ez nem történne meg , pedig ugye én szeretem az Nvidia termékeit.
Ami probléma az ARM mostani helyzete. Szerintem már 100% elkönyvelhető, hogy nem lesz az üzletből semmi. Szóval tényleg csak teória már ez.
Ennek fényében egyre inkább aggódok az ARM jövőjéért, mert nem tudom milyen döntések és lépések fognak megszületni.
Mai napig abban bízok hogy egyszer áttörés történik az ARM alapú desktop rendszerek terén az X86 mellett és erős konkurencia lesz szoftverezettség terén is, nem csak hatékonyságban.Az Angolok talán a világon az egyik olyan prior nemzet ,akik a saját manufakturális nagy múltú és nemzetközi termékeik egy részét ( Autók, Hifi-k stb ) elengedték, csődbe vitték, rosszul sikerült döntésekkel eltüntették.van aminek volt visszhangja, van aminek nem, de sokan nem tudják hogy egy egy angol márka mögött már egy Kínai vagy eu márkanév/ gyártó áll.
Sok ilyen céget az mentett meg náluk, hogy EU-s konszernek felvásárolták, megsegítették. Persze tisztelet a kivételnek, mert azért vannak még olyan Tradicionális Angol nevek, amik a mai napig jól működnek
Itt már eleve aggasztó, hogy a japán kézben van és nagyon sok , az eladáskor megtörtént kikötés, pl az hogy a Softbank nem viszi el onnan a székhelyet, létszám megőrzés, már elévült, 5 évre szólt . Ott már nincs alku pozíció, mint most az Nvidiánál. -
kavalkád
aktív tag
hadd vegye meg, hátha olcsóbb lesz a kenyér.
-
válasz
#32839680 #63 üzenetére
Persze, ezek specifikus esetek, adom is a dolgot, én is egy ilyen jellegű multinál dolgozom és találkozom is hasonló dologgal, többek között a fél évente kitöltendő elégedettségi felmérés során, ami elméletileg anonim és elméletileg elmondhatjuk a véleményünket.
De itt ugye a cég eladásáról/ beolvadásáról van szó, nem egy olyan döntés hogy megvegyük / ne vegyük az eszközt, fejlesszünk vagy ne a gyártósort, mert ezekre pont azt mondanám, hogy erre azoknak van rálátása akik ott melóznak napi szinten, nem a CEO nak.
Ez azért egy olyan horderejű döntés aminek az egyeztetéséről és kidolgozásáról valószínűleg csak az igazgatótanács és a CEO és hasonlóan magas körben dolgozó emberkék tudják / látják át miről is szól valójában , milyen lehetőségeket rejt magában. A nyilatkozatai szerint, -és a tények,számok problémák is ezt mutatják, -szerinte erre szüksége lenne az ARM nak. .
Szerintem is amúgy brutálisan jó dolgok születhetnének a két cég fúziójából a felhasználók szempontjából is akár. Nvidia és az ARM is remek hardvereket gyárt és ha valamihez értenek, az a tervezés. -
Hát szerintem relevánsabb sok szempontból, mint egy alkalmazott az irodáról,de azt gondolom biztosan, hogy a a vállalat jövőjére, lehetőségeire, anyagi biztonságára neki van a legnagyobb ráhatása és rálátása, nem egy fejlesztőmérnöknek az egyik iróasztaltól.
Simon 30 éve van az ARM nál és 8 éve kormányozza azt, a kezdetektől ambiciózus volt és nagyra tört a céggel a kudarcok ellenére is. [link] -
törölt tag
Féltucatnyi amerikai óriás techcéget soroltam fel. Hogy jön ide a Google egyedül?
Esetleg túl sok Nemzethy propagandát olvasol-nézel, azért ez a nagy ellenérzés az USA-val kapcsolatban?
Én nem tudom, hogy az USA-ban 100 000 emberből mennyi az értelmiségi. Te biztosan tudod, azért fogalmaztad meg a kérdésed, bár, mivel feltételes módban fogalmaztál, ez csak amolyan költői kérdésnek tünik.
Egyébként senki nem akadályoz abban, hogy ne használj amerikai termékeket,ha ennyire utálod őket... -
A szakszervezeti tanács is az említett cikkekben biztosítékokat akar, munkaerő megtartást, székhely megmaradást és ilyesmiket amiket Nida már jóváhagyott és 1,5 milliárd dollár értékű részvényt is ígért nekik közben. Azt szeretnék, hogy szabályozzák a folyamatot, nem konkrétan meggátolni az egészet.
Szerintem erre kellene törekedni, hogy jusson kemény és sok pénz az ARM -nak, legyen mögötte egy stabil pénzügyi partner befolyással és lehetőségekkel, közben meg csinálhassák ezt a kispályás focit is amit eddig. Az Nvidától pénzt kell szerezniük és hogy a mostani profil mellé bővüljenek. -
válasz
Alogonomus #41 üzenetére
Mutass nekem légy szíves egy ilyen fórumot ahol ARM munkatársai annyira kifejtettek az ellenérzéseiket ,230 ezer dollár jutalék, nagyobb fejlesztési büdzsé és kibővült lehetőségek és egy stabil háttér ellen amit 3 éve nem kapnak meg.
Annyit nyilatkoztak hogy félnek az Nvida általi változástól, ami viszont érthető,d e közben attól is félnek hogy mi lesz az egész ARM sorsa.
Közben MLID ezeket a nyilatkozatokat nem veszi figyelme pl :
és itt még szemezgethetsz több véleményről akik attól félnek, hogy mi lesz ha nem sikerül az üzlet és a másik oldalról is találsz.
" We prefer CEO to speak often ok? No vision, no direction , no inclusive, no support IPG management.""Uncertainty over Nvidia buy-out, but will be stellar in any way with all the work already done."
Konkrétan más 2 éve a tervezők nem kaptak semmit az alap juttatáson kívül, ami ebben szférában nem megszokott rengeteget túlóráznak, bizonytalan minden körülöttük.
MLID kb blikk szint amit ütnek ők már. Semmilyen szinten nem lehet komolyan venni tőlük semmit, mert mindent a saját klikk vadász aspektuához igazít és tálal , összerak elméleteket fél mondatokból, lásd Co-processzor az Ampere kártyákon.Una : miből nem érzed ezt?
mert Simon Segars másról sem beszél csak arról hogy nekik mekkora lehetőség ez konkrétan.legutóbbi Forbes nyilatkozat pl [link] de találsz ilyet éppen eleget.
persze félelmek vannak ez szerintem természetes lenne bármelyikük részéről. -
Reggie0
félisten
válasz
#32839680 #47 üzenetére
En mondjuk gyartoi oldalrol megertem, foleg mobil piacon, ahol annyi szereplo van, hogy nehez kiemelkedni. Teny, hogy a juzernek bosszusag.
Stock android majdnem minden szemponbol katasztrofa
En ezert tertem vissza samura, mert annak legalabb elheto a tarcsazoja/telefonkonyve. De a jogosultsagkezeles es a helymeghatarozas is allando problema.
-
Reggie0
félisten
válasz
#32839680 #45 üzenetére
Szerintem meg baromira erdekli, csak nem tud oda betorni. Az nvidia ARM magok(pl. tegra) sem valami energiahatekonyak, ezert ment a Jetsonnal is inkabb az edge computing iranyaba, minthogy a mobil eszkozokre.
Amugy a Tegra vonalat fejlesztik szepen, abbol lett a xavier is, csak hat a carmel mag sem lett valami hatasfokbajnok. Valahogy nem tudnak meg jo ARM magot tervezni.Ha belegondolunk akkor igazabol az nvidia a termekek letrehozasahoz baromira ert, a tervezeshez mar kevesbe. ARM pont forditva, tok jo dolgokat tudnak tervezni, de a termekesites mar nem megy nekik. Parban valoban valami ertelmes dolog lenne.
-
Alogonomus
őstag
"Igen és ez jó a világméretű cégeknek, jó a CPU gyártóknak, az X86 licenszekkel, mert nem számottevő az ARM lehetősége hogy felzárkózzon hozzájuk"
Az Apple M1 például ARM alapú, és eléggé pariban van az x86-os megoldásokkal.
Az ARM nem a teljesítménydeficit miatt maradt le az x86 mögött, hanem azért, mert a komoly teljesítményű eszközök x86-os ISA köré lettek fejlesztve. Ugyanezért viszont az x86 sem tud betörni a kis teljesítményű eszközök piacára. Az IoT pedig szinte kizárólag az ARM (és RISC) eszközök terepe.
-
Alogonomus
őstag
Pontosan. A videóban is elhangzik, hogy az ARM munkavállalói minden fórumon kifejtették az ellenérzéseiket a potenciális felvásárlással kapcsolatban. Eddig is a felsővezetés (és a Softbank) erőltette az üzlet létrejöttét, mert ők pénzügyileg jól járnának az üzlettel. A felvásárlás létrejötte érdekében őket valószínűleg jól kitömné pénzzel az ARM eszközeire nagyon rászoruló NVIDIA.
-
Cathulhu
addikt
válasz
Busterftw #23 üzenetére
az nVidiat semmi se gatolja ARM CPU tervezesben. Az Apple-t mennyire gatolta, hogy nem az ovek az ARM? Ha az nVidia nem piackorlatozo szandekkal akarna ezt az uzletet, akkor valojaban nem is lenne ra szuksege. Az egyeduli jo dolog ami ebbol kisulhet, ha a tobbi ceg elkezdi hanyagolni az ARMot es atall RISC-V-re.
-
válasz
Alogonomus #30 üzenetére
Most ezt azért nézzük kicsit más álláspontból, mondjuk az ARM részéről, mint legfőbb érdekelt fél ugye, akiknek az érdekeit itt egyetlen egy komment sem nézi és foglalkozik ezzel, mint ahogy ezek a cégek sem tennék.Vajon ők miért szeretnének az Nvidával egyesülni? Mert szeretnének ez tény.
Pár éve eladták az angolok a japánoknak, akkor ez nem számított. Akkor nem támogatta őket senki pedig akkor is világméretű szereplők voltak, aztán minta gazdátlan eb, ment a telepre. Volt egy kis kivizsgálódás de nem volt akkor még nemzeti érdek ugye, egy kívülálló japán bank vette meg. ( mellesleg a Softbank a legnagyobb pénzügyi partnere Nvidának évek óta ,akkor is az volt amikor megvették.)
Egy jó adag tőzsdei részvényt birtokolnak a zöldektől nem kevés pénz van a cégben nekik és nem keveset tejel nekik Nvidia az osztalékokban és azok értéke konkrétan 10X többet ér mint anno.
Mi lesz szerinted / szerintetek az ARM sorsa egy sikertelen Nvidia ügylet után főleg egy ilyen erős dinamikus fejlesztéssel a sarkában minta Risc-V-s cégek?"ARM technológiákra cégek százai (köztük sok világméretű cég) alapozzák termékek ezreit"
Igen és ez jó a világméretű cégeknek, jó a CPU gyártóknak, az X86 licenszekkel, mert nem számottevő az ARM lehetősége hogy felzárkózzon hozzájuk ,közben pénzt keveset keresnek.
Az ARM mint kicsi occó "kínai" dolgozik alájuk, de nem tud kinőni ebből a szerepből, pedig több évtizede akar lenni meghatározó szereplő ,befolyni egyéb piacokra, az ARM -t egyenértékűvé tenni az X86 - tal. Nem mint bértervező.
Persze ha ebből ki akarna törni, az már nem tetszik senkinek, akiknek kell az olcsó gyártható ARM fejlesztés ,csak az a lényeg ,hogy ne akarjon több lenni mint ami. A nyereségük a világszintű pozíciójukhoz nézve nevetségesen kicsi.Közben az ARM pénzügyi nehézségekkel küzd ,eladták a nagy Angol hazafiak egy kívülálló japán banknak mert nem kapott pénzügyi támogatást, se államit se befektetőit.
A softbank szintén nem ad nekik, mert nagyon lassú a megtérülési idő , nagy volt a befektetés, és közben osztalékot kell fizetni, a befektetőket le kell nyugtatni. hogy nem 15 év lesz a megtérülési idő.
A Softbank által adott fejlesztési büdzséje töredéke annak, amire valójában szükségük lenne arról ne is beszéljünk amit az Nvidia adna nekik.
A zöldek Kb 2 heti bevétele az ARM komplett éves fejlesztési büdzséje nagyon leegyszerűsítve.
Az Nvidia a sikeres ügylet első lépéseként az éves büdzséjüket átutalta volna nekik.
Az ARM erre lehetőségként tekint, hogy nagy legyen.Ha nem sikerül az Nvidia ügylet.?
Tőzsde két esélyes, kockázatos. Első verzióban beválhat, másodikban végzetes kimenetelű lenne mert a befektetők széthúznak , a mostani nagy egyetértés hamar nagy huzavonává válna, mindenki szeretné hogy a neki tetsző és megfelelő irányt vegye fel a cég. Eladnak, kiszállnak aztán ott lesz egy széjjelhúzott ,értéktelenek nyilvánított cég lehetősége. A softbank megkéri az árát, a fejlesztésnek több irányban kellene folynia hogy megfeleljen mindenkinek aki alaprészvényes, legyen az Samsung ,( és)Apple bárki.
Közben az évekig beharangozott vásárlás miatt elmentek többen a RISC-V irányába, Intel fel akarta vásásrolni a SiFive -ot, az Apple elkezdett keresni RISC -re programozókat, sőt van olyan teória hogy a SIFive őket választja Intel helyett. komoly konkurenciát kapott akik hétről hétre erősödnek míg az ARM gyengül.
Az ARM nak nincs olyan gazdája akik komoly tőkével támogatná és a sikertelen üzlet aláássa a renoméjukat.
5 éven belül a RISC simán átveszi az ARM mostani pozícióját. Tehát lesz egy kigolyózott Nvidia az árukapcsolás miatt AMD - Intel részéről, lesz egy tönkretett ARM a világ részéről.
A Mostani általad említett cégeknek mindegy lesz, mert ha nincs ARM van RISC aztán mehet minden tovább egészen addig míg a RISC nem akar több lenni mint amit neki szánnak.
Ez a teória az ARM részéről aki mindenkinek kellene és közben senkinek sem kell.A többihez meg :
4 földrész legkomolyabb szervezetei vizsgálják a ügyeletet és támaszthatnak feltételeket többek között a nyílt licensz megmaradásával kapcsolatban.
Ha így sem sikerül jogilag elérni hogy mindenki jól járjon, akkor meg is érdemlik mert egy haszontalan bagázsnak lehet nyugodtan őket bélyegezni.
Az a feladatuk, hogy ezt megoldják, szabályozzák ,megfelelően biztosítsák az eredményt, nem az hogy megakadályozzák elsősorban, amikor mind az eladó, mind a vevő mind az üzletben áruként szereplő cégnek érdeke az üzlet megvalósulása. -
törölt tag
Ok, mondjál másikat. Fentebb azért kritizáltad Algonomus hozzászólását, mert nem támasztotta alá semmivel az állitásat.. Akkor én most megteszem: Google, Facebook, Amazon, Microsoft, Intel, Tesla, Apple... Folytathatnám, de minek. Mi történt a csoda Huawei mobilos ágával, miután kihúzták alóla a Google-t? Ugyan miről beszélsz, Kina ugyan már sok fejlett tecnológiát ellopott az amerikaiaktól, de még igy is nagyon távol van tőlük. Digitalizációban sajnos Európa is.
-
Alogonomus
őstag
válasz
#32839680 #35 üzenetére
Azzal semmit sem érne az NVIDIA-ARM, ha olyan irányba fejlesztene, ami senkinek sem hasznos. amennyiben pedig valamilyen területen, de hasznos a fejlesztés, akkor abból a licencelő vállalatok is profitálhatnának a saját termékeikben, mert a fejlesztések erősségeihez igazítják az új termékeiket.
Jelenleg még fejlesztések nélkül is "reszelhetik" a jelenlegi ARM IP felhasználásával a termékeiket a licencelő vállalatok, és végső esetben szép lassan elég átváltaniuk másik ISA megközelítésre, ahogy azt például tette az Apple az x86 -> ARM váltásnál. Felvásárolt ARM esetén viszont egyik pillanatról a másikra (egy generáció tervezési időtávjánál rövidebb idő alatt) veszíthetnék el a hozzáférésüket az ARM IP használati jogához, ha nem hódolnak be az NVIDIA diktátumainak. -
podtibi
senior tag
válasz
Alogonomus #30 üzenetére
Szerintem ez túl pontos és részletes hogy igazad legyen. Mi alapján nevezhető ténynek mindaz amit leírtál? Ugyanis nincs véleményként megjegyezve és az információidról sincsenek források a hozzászólásodban.
-
Alogonomus
őstag
Az NVIDIA-ARM azért kimondottan veszélyes, mert az ARM technológiákra cégek százai (köztük sok világméretű cég) alapozzák termékek ezreit, és ezeket a cégeket az NVIDIA minden további nélkül megzsarolhatná, hiszen azoknak a cégeknek rengeteg évbe telne egy új termékpalettát kifejleszteni már nem ARM alapokon.
Amennyiben az NVIDIA nem tervezné zsarolásra felhasználni a majdani pozícióját, akkor már legalább egy éve aláírt volna egy kötelező érvényű vállalást, hogy az ARM technológiáit a továbbiakban (következő 10+ évben) is elérhetővé teszi az eddig is érvényben levő feltételek mellett. Ezzel a vállalással az egész jelenlegi szituációnak elejét vehette volna, sőt még azzal is kezelhette volna már a kialakult helyzetet az NVIDIA, ha az ősz folyamán aláír egy ilyen vállalást.AMD-Xilinx összebútorozással csak az AMD járna jól, de a többi iparági szereplő termékfejlesztési lehetőségeit nem tudná IP-k szintjén megakadályozni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Busterftw #23 üzenetére
A magam részéről én az AMD-Xilinxet és az NVIDIA-ARM-ot sem engedném, de nem én döntök. Az viszont biztos, hogy kritikus szerverpiac CPU szegmensében nem az jelent veszélyt, ha egy nulla százalékos részesedéssel rendelkező NV vesz egy nulla százalékos részesedéssel rendelkező ARM-ot. Eközben az AMD jelenleg a leggyorsabb termékeket kínálja a szerverpiacon ott, ahol egyáltalán versenyeznek, és most megveszik a Xilinxet, amely a maga területén szintén a leggyorsabb termékeket kínálja. Ezzel persze semmi gond.
-
törölt tag
Talán ezért (is) a világ vezető országa technológiailag az USA. Az egészséges és tisztességes piaci verseny mindenek felett. Milyen messze vagyunk mi ettől te jó ég. Lásd a DIGI esetét. Állami segitséggel kiszoritották az országból, mert túlságosan olcsón kinálta a szolgáltatásait. Árversenyt mert generálni! Pfuj! Vajon mennyit lobbizhatott ezért a Voda-Telekom-Telenor hármas?
-
Busterftw
nagyúr
Csak epp ezaz, hogy nincsenek jo helyzetben, mert Intel/AMD vonalon ott a X86 hozzaferes, plusz sajat CPU-GPU kombo.
Az Nvidianak jol jonne sajat CPU, mint utokartya, ezzel mindenki csak jol jarna az Intel es az AMD mellett.Abu mar beszelt a bundle iranyzatrol, Intel/AMD adna egyben sajat CPU-GPU-t, ezzel kigolyozva az Nvidiat.
A masik ami idetartozik, az AMD-Xilinx felvasarlas, ami meg Abu szerint is sokkal nagyobb problema. -
Reggie0
félisten
válasz
#32839680 #21 üzenetére
Annak a cegnek amelyik a csucson van piacilag, annak nem erdeke az erdemi fejlodes, csak pont annyira, hogy megtartsa a piaci elonyet. Intel is vonakodott az ertelmes fejlesztesektol, amig nem kozeledett az AMD. Persze lehet fejleszteni, de az pihenhet a fiokban, amig nem valik szuksegesse.
-
törölt tag
Az hát. Az arm a karácsonyi pulyka, amit mindenki etet és mindenki kelteti a tojásait. Az nv megvenné ketrecestül és meg is süthetné, mert hiába tömné egyedül, a kutyának sem kellenének a tojások. Viszont sok időbe és irdatlan pénzbe kerülne felnevelni egy másik pulykát, inkább megakadályoznák, hogy az nv rátegye a kezét.
Szerintem. A softbank meg a kocaföldműves, akinek dunsztja sincs az állattartásról, csak azért vett pulykát, hogy dupla áron továbbadja. -
jerry311
nagyúr
Ez egy igazán szép "karácsonyi" hír.
-
Tomcat
őstag
válasz
Alogonomus #5 üzenetére
Én szívből örülök neki hogy az egész IT szektor összeállt egy érdek csoporttá hogy megakadályozzák ezt a káros felvásárlást. Gyakorlatilag az nVidia-n kívül ez senkinek sem lenne jó.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Alogonomus #5 üzenetére
ami lássuk be annyira gyönyörű
kutyából nem lesz szalonna.
-
FLATRONW
őstag
Hülye amcsik, saját maguk alatt vágják a fát.
-
pepeno1
tag
Nagyon helyes.
Amíg a britek töketlenkednek, mint mindig, addig az amcsik ráborítják az asztalt az nVidiára. -
Alogonomus
őstag
-
törölt tag
válasz
Alogonomus #5 üzenetére
Naná, mert pontosan tudják, hogy mind ugyanazokat a lépéseket tették/tennék hasonló szituációban. Amellett mi egyébre kellene az nv-nek az arm, mint a versenytársak kiszorítására?
A versenytársaknak is komoly rutinjuk van az ilyesmiben, asszem hiába a parasztvakítás. -
Alogonomus
őstag
MLiD Tom tökéletesen összefoglalta a helyzetet.
Az Nvidia múltban elkövetett piszkos húzásai most ütnek vissza, mert mára az Nvidia "elérte", hogy az elektronikai és információtechnológiai szektor szereplői bűnös ártó szándékot sejtenek az Nvidia minden egyes lépése mögött. Ezért pedig még az egyébként piaci ellenfelek (Intel-AMD, Samsung-Qualcomm-Apple) is hajlandóak összefogni az ARM Nvidia általi felvásárlásának a megakadályozása érdekében. -
Yutani
nagyúr
Mondom, beírok valami fradis hülyeséget, de eddig csak olyan hozzászólások érkeztek. Így hát letettem róla.
-
hokuszla
senior tag
#csakafradi
-
.LnB
titán
Ha már se a BL, se az EL nem jön össze...
4-4-2-ben támadtak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A bizottság szerint az NVIDIA által kezdeményezett akvizícióval olyan vállalat jönne létre, amely elfojtaná a versenyt.
- ASUS routerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- GTA V
- Képregény topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sweet.tv - internetes TV
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- HP Elitebook 830 G7, 13.3" FHD IPS, i5-10210U 16GB DDR4 256GB Magyarított billentyűzettel
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8400F +RTX 4060 / 4060 Ti / 4070 / 4070 SUPER +Új 16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Iphone 13 128 GB Csillagfény fehér 100% Akku
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 merevlemez - 1 év garancia (használt)
- Bomba ár! HP Elitebook X360 1040 G6 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i7 9700E 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 2060 SUPER 8GB GDDR6 Rampage Shiva 600W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest