Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Casoli

  őstag

  Valószínű a középre visszatérítő rugó túl gyenge. Sok Xbox360 gamepad is ettől a hibától szenvedett.

 • Clorf

  tag

  Sosem volt ilyen kézi konzolom, de talán egy kis szilikon spré megoldaná a problémát talán?

  "The Morru'Khan is not satisfied with your peformance"

 • Jakesz

  őstag

  Nekem az első ps4 kontrollerem csinálta ezt, szóval nem olyan speciális eset. Sajnos az analóg karok ilyenek, idővel a legtöbb így jár, hiszen a sok nyüstöléstől az a rugó elfárad, és egyre kevésbé tudja elengedés után a pontos alaphelyzetbe engedni a kart, ahogy te is leírtad.
  Persze nem mindegy, hogy ez a probléma az első használat után mennyi idővel és milyen arányban jön elő. Mert a Nintendo Switchnél nem túl jó ez az arány, és inkább tűnik gyártási hibának, mintsem egyszerű elhasználódásnak. A Lire esetén még rosszabb a helyzet, hogy még a kontrollert sem lehet kicserélni.

 • Casoli

  őstag

  Sajnos valószínű vacak joy mechanika van beépítve. Van több gamepadom is. Nagy kedvencem az X360-as gamepad, de sajnos az enyém is már szenved ettől a hibától. Sokat mondok, ha azt írom van vagy benne 10 óra üzemidő. Szóval kb. új, de mégis elfáradt. Bezzeg a Logitech vezetékes Chillstream vezérlőm analóg karjai a mai napig feszesek, pedig van vagy 10 éves. Ha valaki nem ismerné a típust, az első gamepad, amiben ventilátor van beépítve a tenyér szárazon tartására :D

 • Solten

  őstag

  Egyik One kontrollerem csinalta ezt, garanciaban javitottak.

  Egy draga kezikonzolnal ez roppant kinos.

  Saor Alba

 • Ciccuka

  addikt

  A korai Logitech Cordless Rumblepad 2 gamepadok között is előfordult ilyen hibajelenség.

  🏎️ 🏁

 • -Skylake-

  őstag

  Ahogy fentebb is írták , más gyártóknál is előfordul mert :

  "Sajnos az analóg karok ilyenek, idővel a legtöbb így jár, hiszen a sok nyüstöléstől az a rugó elfárad, és egyre kevésbé tudja elengedés után a pontos alaphelyzetbe engedni a kart, ahogy te is leírtad."

  Az igazi kínos az, hogy ez a cucc 5 napja kapható. Az alatt csak nem fárad el a rugó.... Számomra hihetetlen, hogy egy olyan gyártó aki 3-4-5-6 ÉVENTE frissíti az EGYETLEN termékét az el tud követni egy ilyen hibát úgy, hogy a lassan 3 éve megjelent elődmodell óta tudja, hogy probléma van a koncepciójával. Nem is tudom mi a nevetségesebb, az , hogyha 2,5 év alatt nem tudtak kijavítani egy műanyag pöcköt , vagy az, hogyha leszarják ezt a problémát. Egyik szebb mint a másik.

  "Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

 • MeszesKPT

  senior tag

  Nem valószínűleg, hanem biztosan ugyanolyan kar van benne. Videón szétszedték és bemutatták már.

 • Tikakukac

  félisten

  Tehát ha valaki melegváltásban tolta a gépnek, akkor is max 120 óra és már térdel lefele. Na ez az a szám, ami khm, nem sok.

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • ted_tris

  tag

  Turot.
  Az x360-as kontrolerekkel pont a nagy rugoellenallas volt a gond.
  Nehez volt a finom mozgas.
  A kopastol kezdett beakadni.

  A cikkhez meg.
  Mitol is merik ilyen dragan ezt a szart?
  Lathatoan a sima switch es ez is, alja minosegu cuccokbol van.

  "learatjuk a pálmát.."

 • jbcs

  tag

  Elég családbarátra sikerült vagy lehet, hogy tudatosan lett ez így kitalálva, hogy csak napi 15-20 percet játszál és akkor sokáig bírja. :)

 • Predatorr

  aktív tag

  Túlbuzgóak ezek az avultatásért felelős részlegek mostanában minden cégnél. :((
  Volt anno Gravis Blackhawk joystickem + ismerősömnek is (ő addig kb. 2-3 hónap alatt szabott szét bármilyen joyt és folyton gariztatni járt, cserélt másikra, amíg ezt megtalálta), ezekbe toló ellenrugókat építettek be, nem is mentek tönkre, szóval nem kell nagy innováció a strapabíró cuccokhoz.

  "Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

 • nanocry

  csendes tag

  Ezek a Switch-ek annyira, de annyira gagyik.... Meg egy vagyon is. Full meh level.

 • Tigerclaw

  veterán

  Kiváncsi lennék egy tesztre, ahol Skyrim, Witcher szerű nem switch-re tervezett játékokkal futtatják, hogy elég nagy-e a kijelző, illetve teljesítményben, látványban van-e különbség a nagytestvérhez képest.

  Emellett persze nagyon fontos, hogy napfényben hogy muzsikál, mert hiába hordozhatóbb ha csak otthon függönyt behúzva lehet rajta élvezetesen játszani. Persze nem várom el, hogy nyár közepén a strandon délben is legyen elég jó, de vonaton, buszon nem lehet besötétíteni.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • Dvix

  aktív tag

  Én továbbra is a mellett vagyok hogy egy rendes otthoni konzolt képtelenek voltak csinálni és ezért van ez. :U Még ők is meglepődtek szerintem, hogy nem kellett nekik lehúzniuk a rolót. :C

 • -Skylake-

  őstag

  Azert ne magyarorszagrol akarjuk megszakerteni egy olyan konzol letjogosultsagat aminek az elsodleges piaca japan. Ott pedig igencsak mashogy tekintenek erre a cuccra, mint mi.

  "Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

 • Dvix

  aktív tag

  Ez így igaz. :K Itt az EU-ban nekünk van szék, meg asztal és életünk 20% át nem a nagyvárosi metrón ülve töltjük munkába járással! :C

  [ Szerkesztve ]

 • -Skylake-

  őstag

  Attol, hogy mas kultura meg nem egyertelmuen rosszabb mint a mienk. Volt vietnami baratnom, "nagycsalados" vacsiknal mind a foldon ultunk, nem asztalnal es semmi problema nem volt vele. Eloszor fura volt, utana meg semmi, leultunk es ettunk ugyan ugy mint asztalnal, csak asztal nelkul. Mas kultura, mas szokasok, mas emberek.

  "Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

 • Tentalus

  csendes tag

  Több eszük volt annál, mint megcsinálni a meglévő kétféle 'rendes' otthoni konzol mellé a harmadikat, na abba biztos belebuktak volna. Helyette megcsinálták ezt mostanit, amiből eladtak eddig vagy 40 milliót. De szerintem ebből a Lite-ból is le fognak még az idén pár milliót, a joycon driftes ellenkampány ide vagy oda.

 • Tikakukac

  félisten

  Sejtelmes. A gonosz MS és Sony csempészte bele a budipapírguriga minőségű alkatrészeket a Switchekbe, hogy utána indíthassanak egy ellenkampányt vagy inkább csak a Nintendo akart nagyot szakítani, amire most nagyon helyesen ráment a sajtó?

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • Tetsuo

  aktív tag

  Egyetértek, ez is közrejátszik az eladási számokban, no meg az is, hogy sokaknak nincs valódi társkapcsolata, hanem valami pótcselekvés/-tárgy helyettesíti.

 • Tigerclaw

  veterán

  Remélem lesz legalább a logout-on egy teszt.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • kpbendeguz

  őstag

  Ez ugyanaz az agyatlan fikuahullám, ami minden hype-olt termék startjánál előjön, aztán majd a haterek minden hírnél felböfögik (iPhone antenna hiba is kb. 3 napig volt hír, mégis mind a mai napig mantrázzák) a termék valódi felhasználóinak 99.99%-a meg sosem találkozik vele, aki mégis azt vagy nem zavarja, vagy garanciában javítják.
  Csak ugye az IT média is elbulvárosodott, mindenből hisztériát kell generálni, különben nem klikkel a hírre a nép.

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

 • arty

  addikt

  ellenkampány :D :D

  miért nem írtál hisztériakeltést, lejáratást, HAZUGSÁGOT, simáncsak? :D
  bújjon már ki a szög a zsákból! szegény ninty-t báncsák!!!

  stadion, kisvasút, freemail

 • Tikakukac

  félisten

  Hm. Mi lenne, tegyük fel, mi lenne, ha nem lenne fos minőségű a termék? Lenne fikahullám? A csúnya, gonosz, köcsög újságírók, bulvármédialovaglóbutaemberek hangoztatnák? Nos, nem. Nem lenne hír, nem lenne gond, nem lenne felhozva. Ilyen qrva egyszerű a buli. Nem spórolod sz@rrá a terméket, hogy az már az első napon kettétörjön/ragadjon a joy/dobja a hálózatot és akkor nincsen gond és probléma. Ugye? Nem nehéz. Én például ha nem akarom, hogy az ügyfelek hozzák vissza a javított vackaikat, elsőre próbálok minőségi munkát végezni. Így nem írják majd sehol, hogy vacak amit csinálok és időmbe és pénzbe sem telik, hogy javítsam őket/hurrogjam az ügyfelet, hogy "rosszul fogod tesó". Nem tűnik logikusabbnak? Hm?

  Ha a termék valódi felhasználóit 99.9%-ban nem zavarják azok a hibák, amitől egy termék f0s lesz, akkor 0.1%-ot zavarnak ezek? Egy felvált GPU hiba mondjuk? Az sem zavaró? Kezedben marad a géped kijelzője, sima, okés, belefér? Esetleg gari. Aztán megint. Aztán ha tele a garipapír és 1 év alatt használsz valamit 2 hónapot, akkor meg mosolyogva mész a szervizbe ugyanúgy?

  Nem az IT hisztériázásával van gond, hanem, hogy túlestünk az olcsításon és divat lett a 0. day patch, azonnali 13 darab DLC és, hogy a mainstream gyakorlatilag előszériás cuccokat kap. Pénzért. És után a cég még veri a mellét.

  [ Szerkesztve ]

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • Tentalus

  csendes tag

  A mai IT sajtó olyan, mint a hiénafalka. Bármire ráugranak, amiből szenzáció lehet. Ilyen szempontból a Nintendo nagy hülyeséget csinált, hogy nem változatta meg eléggé a Joycon-t eléggé ahhoz,hogy ne lihegjenek rajta a Youtube-os szagértők. Egy kis ezüstfesték, plusz dudor stb. és már támadhatatlan lenne.
  Amúgy azt olvasom, nem megy annyira a Lite,mint számították, az IT sajtó a Joycon problémát hozza fel mint okot...

 • Tikakukac

  félisten

  Okés, kérdés ismét, mert hülyén halok meg, mint ex a témában dolgozó ember: mikor nem ugrottak rá a hiénafalkák az ilyenekre? A választ is megadom magamnak: before internet, amikor fingja nem volt senkinek semmiről és minden elszigetelt eset volt. Meg nem volt semmid. Inkább az itt a lényeg.

  a Nintendo nagy hülyeséget csinált, hogy nem változatta meg eléggé a Joycon-t eléggé ahhoz,hogy ne lihegjenek rajta a Youtube-os szagértők

  A jó édes anyukáját az összes köcsög youtube-osnak. Hát nem? Dolgozzon Indavideora, meg mit avatkozik bele a nagy multik dolgába. Neki csak az a dolga, hogy felszopkodja a terméket, amiért fizetnek ugye a vállalatok. Ha kiderül, hogy valami gáz van, akkor a nevük kuss. Micsoda penge logika :B
  Igaz, hogy ez mind marhára nem lényeg, mert nem kell a műszerész végzettséges papírt felmutatni ahhoz, hogy ezt megmondd vagy reprodukáld a hibát és kibukjon a szög a zsákból, az meg főleg kit érdekel, hogy mi fáj a Sony/MS/Nintendo triónak. Elcsesztétek, valljátok be szépen és javítsátok, de tempósan.
  Ja és ahogy kinéz a buli, nem, itt nem az "eléggé" a probléma, hanem a semennyire. Szokásos gond: le van gyártva egy hegy adott alkatrészből, amiről kiderül, hogy szemét. Mit csinálunk? Két opciód van: az egész kuka, módosítod a gyártást és csúszol minden határidővel. Óriási bevétel kiesés, erről is megjelennek a cikkek (jogosan, sorozatgyártásba nem úgy kerülnek a dolgok, mint ahogy én készítek itthon 3D nyomtatást) vagy szépen tolom tovább a szekeret, ömlenek a gépek a sorról, adjuk el ezerrel és bízunk abban, hogy kevés emberhez jut el a hír, akiknek meg baja van, majd garizunk. Vagy ha nincs mire még cserélni az alkatrészt, majd kamuzunk valamit vagy beépítünk egy ugyanolyan f0st, egy másik FRU-val címkézve :B

  Egy kis ezüstfesték, plusz dudor stb. és már támadhatatlan lenne.

  Kifejtettem fentebb. Egy kis festék és dudor azt jelentené, hogy külön csinálsz egy gyártósort festéshez, dudorgyártáshoz egy meglévő alkatrészre. Vagy ugyanúgy kezdesz gyártani egy tök új darabot. Iszonytatos pénzek ezek. Ahhoz képest, hogy dollárcentek miatt megy a vergődés tervezésnél, ez elképzelhetetlen. Szerencsére sokszor tévednek a kedves mérnökök akik ezzel foglalkoznak, talán majd egyszer ha lenullázzuk a bolygót egy új korszakban megint lesz olyan, hogy a tudásunkat minőségi és tartó termékek előállítására használjuk, nem szemétre.

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • arty

  addikt

  én azt gondolom, hogy első szériás gépeknél belefér 1-2 baki, amennyiben azt utána példás garanciális ügyintézéssel és JAVÍTOTT REVÍZIÓVAL orvosolja a gyártó!

  namost ezesetben a "kedves gyártó" (nevezzük így, nehogy megbántódjanak a Tentalus féle rajongók) simán nem foglalkozik a problémával.... vegyél újat, húszezeré'

  Tentalus: azt sem tudod miről beszélsz, de a bagatelizálás az megy. hány switch járt a kezeid közt, drift problémával? csak mert a youtube szakértőinél van, hogy egy videoban a 20 perc alatt átmegy 20, tehát van alapja a mondandójának - a nintendo meg csak gyártja a hulladékot évek óta és nem képes megoldani ezt a VALÓS problémát.

  stadion, kisvasút, freemail

 • Tikakukac

  félisten

  Én is azt mondom, belefér 1-2 baki. A bakit azt kéne definiálni. Ha a "baki" egy átlagos paraszt számára is 2-3 nap alatt előhozható, akkor teszem fel a kérdést: milyen sorozatgyártásba kerülés előtti tesztek futottak itt le? Jellemző, hogy tervezési hiba miatt az egyik notinak a wifije konkrétan értékelhetetlen volt. Routerektől 2-3 méterig éppen csak volt jel, onnantól kb. semmi. 1,5 évig volt forgalomban! az adott típus, mindenki tudta, a gyártó, a disztribútor, a kiskerben dolgozók, hogy ez a cucc jelen formájában használhatatlan, mégis ment az értékesítés és ömlött a piacra kifele. Persze a garizás is: cserélt mindenki mindent, gyakorlatilag alkatrészenként újraépítették a szervizesek, de ha egyszer konstrukcióban hibás, tök mindegy hányszor cseréled benne a komponenseket a rosszra. Aztán aki elég kitartó volt, annak visszaadták a pénzt. A többieknek kuss, majd használ vezetékest vagy üljön közelebb, esetleg USB vevő. 200k-ért. Khm.
  X220-X230 "javított" IPS panelei ugyanez. Másik FRU, javított kiadás. Nope. Ugyanaz a hiba. Mindenki mossa kezeit. 400-500k-ért ez jár.

  És a sor végtelen hosszú. Én csak azokat nem értem, akik ilyenkor kivonják a kardot, aztán védik a védhetetlent. Bakker, a saját pénzeddel vernek át és még tapsol is neki, sőt, beáll golyófogó töltelékkatonának. Miért? :DDD

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • Tentalus

  csendes tag

  Senkinek sincs fogalma a valós hibaarányról a Nintendo-n kívül. Azt gyanítom,nem lehet ez olyan nagy, ha több ,mint két év alatt nem csinált semmit? műszaki szempontból a Nintendo. A rosszabik eset, hogy nem is akar, mert vegyél inkább új Joycont 25 ezerért, tiszta haszon,ahogy írtad, bár az módszer a Lite-nél nem fog működni.
  A Playstation 4 rajongók biztos megköveznek,de a Sony is évekig gyártotta zavaróan hangos hűtessel a gépet, így is megveszik címszóval,holott 1-2 dollár befektetéssel megoldhatta volna a problémát.

  Ha most megnézed a Y..tube-ot ,milyen videók vannak fenn Lite driftről, a legnagyobb része szenzációhajhászás (RIP Lite..., Already dead) ,amin nagyhangú, ötödosztályú fickók próbálnak nézettséget szerezni, alig 1-2- videó amikor valaki tényleg driftet mutat a Lite-ján. Furcsa.

 • Tigerclaw

  veterán

  Igen, a Lite-nál nagyobb a probléma, mert nem cserélhető a joystick.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • Tikakukac

  félisten

  Oldjuk fel kicsit akkor a gátakat a kobakban, sorban:

  A Playstation 4 rajongók biztos megköveznek,de a Sony is évekig gyártotta zavaróan hangos hűtessel a gépet, így is megveszik címszóval,holott 1-2 dollár befektetéssel megoldhatta volna a problémát.

  A Sony úgy adta ki a PS4-et, hogy halk volt és aztán lett 1 héten belül "zavaróan hangos" vagy csak szimplán ilyen volt a gép alapból és maradt is, ami alapján mindenki eldönthette, hogy ez neki belefér-e vagy sem és utána vásárolt? Bátran kijelenthetjük, hogy az ég egy adta világon semmi köze nincs ennek a mostani esethez. Csak amikor nincs érv, akkor ha mást nem, a konkurenciát kell sarazni.

  Ha most megnézed a Y..tube-ot ,milyen videók vannak fenn Lite driftről, a legnagyobb része szenzációhajhászás (RIP Lite..., Already dead)

  Milyen címet adnál inkább a videóknak, ami kellően rövid, figyelemfelkeltő és utal a tartalomra/véleményre amit a videóban láthatsz? Tippre sok közöd nincs az újságíráshoz.

  amin nagyhangú, ötödosztályú fickók próbálnak nézettséget szerezni

  Ha már ennyire rangsorolunk embereket. Te hanyadik osztályba tartozol? Mik az egyes szintekhez szükséges achik? Kik rangsorolnak és mi alapján?

  alig 1-2- videó amikor valaki tényleg driftet mutat a Lite-ján. Furcsa.

  Új vagy ezen az internet nevű dolgon?

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • Tentalus

  csendes tag

  Mind minden analógia. a Ps4 példa se ugyanaz, csak hasonlít és csak azért hoztam fel,mert az is egy konzol és jó példa arra,hogy 1-2 dolláros befektetésssel meg lehetett volna javítani a felhasználók jelentős részét zavaró problémát. Meg is javították évekkel később.

  Miért kellene közömnek lenni az újságíráshoz? Előírás ez itt Prohardveren?
  Ok nélkül ordibáló, 1% információtartalmú videók szereplőit mindenki annak nevezi, aminek akarja,de aki elhiszi amit mondanak,az már vesztett is.

  Ahelyett,hogy személyeskedsz,nézz szét ezen az Internet-nek nevezett dolgon és keress első kézből származó, magámszemélyek által feltöltött videókot 'driftelő' Swithc Lite-okról. Nem sokat fogsz találni,ellenben 100x annyi vélemény videót. Nyilván ezeknek a véleményvezéreknek hozzáférésük van olyan titkos helyekhez, ahol hemzsegnek a pórul járt felhasználók által feltöltött videók,nemnek sajnos nem.

 • arty

  addikt

  nézd, amikor megjelenési dátumok kőbe vannak vésve, felépített (mocsokdrága) marketing kampányokkal, valszeg egyszerűbb gariztatni és a rev2-t megcsinálni rendesen....

  és én ezt még rev1 tulajként el is fogadom, HA: hibával arányos időn belül van rev2 és azt nekem, a rev1-el pórul járt juzernek kényelmesen cserélik/megoldják/stb. majdnem jó példa volt az x360 és a rrod: meghosszabbított gari, futár hozta-vitte, új revíziós alaplapot kaptál, stb... rossz példa volt a ps3 ylodja - SAJNOS(!!!) nem volt elég szenzációhajhász "újságíró", aki felkapja, amitől a sony lépéskényszerbe kerülhetett volna... hja, meg sony (és a fanboyai...)

  viszont a korábbi konzolok problémája - a rossz forrasztás és a túl nagy fogyasztás/melegedés - valójában csak a gyártástechnológiával oldódott meg, évek alatt.... szívás (rev1 tulajoknak sose lett valódi megbízható gépük :( )

  ezesetben egy szánalmas kis primkó pöcökizé "hibás", amit 2.5 év alatt nem sikerült megoldani, miközben a belét teljesen ráncfelvarrták a terméknek, csak épp ezt a kis nüansznyi apróságot nem.... aminek hibája mondjuk a gép teljes funkcionalitásvesztését okozza... node japók, mégis mit vártunk (a sony prevgen/currgen fiaskói után) ?? teljesen máshogy állnak a dologhoz, az US/EU cégeiknek "nem hisznek", stb stb stb.

  stadion, kisvasút, freemail

 • arty

  addikt

  "Senkinek sincs fogalma a valós hibaarányról a Nintendo-n kívül. Azt gyanítom,nem lehet ez olyan nagy, ha több ,mint két év alatt nem csinált semmit? műszaki szempontból a Nintendo. A rosszabik eset, hogy nem is akar, mert vegyél inkább új Joycont 25 ezerért, tiszta haszon,ahogy írtad, bár az módszer a Lite-nél nem fog működni."

  az én félelmem pedig pont ez a pénzéhség: hogy még nyernek is a cseréken.
  és egyébként részben joggal bíznak (bíztak) az elvakultabb rajongóbázisukban.... elég elmenni fórumozni egy kört mondjuk egy hasonló hír alatt nintenfolife-éknál :D
  "A Playstation 4 rajongók biztos megköveznek,de a Sony is évekig gyártotta zavaróan hangos hűtessel a gépet, így is megveszik címszóval,holott 1-2 dollár befektetéssel megoldhatta volna a problémát."

  hangos->kényelmetlen
  driftel->használhatatlan

  "Ha most megnézed a Y..tube-ot ,milyen videók vannak fenn Lite driftről, a legnagyobb része szenzációhajhászás (RIP Lite..., Already dead) ,amin nagyhangú, ötödosztályú fickók próbálnak nézettséget szerezni, alig 1-2- videó amikor valaki tényleg driftet mutat a Lite-ján. Furcsa."

  Normális esetben a feliratkozott, általad ismert, szeretett, hiteles youtubereidre hagyatkozol... aki elvben SZINTÉN elmondja, hogy "ez ugyan az a hulladék, mint eddig" ... :)

  stadion, kisvasút, freemail

 • Tentalus

  csendes tag

  Saját tapasztalatom szerint - nem reprezentatív - a driftelés 18 hónapi folyamatos használat után jött elő,konkrétan a Smash Bros nyüstölése után. DE nem volt tőle használhatatlan a gép mert csak kb. minden ötvenedik felfelé mozgatásra ragadt be és sok program eleve nem is használta. Bosszantó,de hetekig így ment,aztán némi konktakspré megoldotta a problémát,eddig.

  A joycon egyértelműen a Switch leggyengébb láncszeme. Amiért a mostani hírt eltúlzottnak,sőt részben kamunak tartom,az az hogy 2017-ben a megjelenéskor az amúgy sok sebből vérző joyconnál (nem konnektál,leszakad) senki sem emlegetett drift hibát. Az első ilyen jelzések hónapok múlva jöttek,most meg napok alatt?!

 • Tikakukac

  félisten

  Ja, hogy hasonlít. Ahha. Mint nagymuter meg a villamos. Neki is van berakva 1-2 fém alkatrész, ha még párat kicserélünk, akkor szinte mehet is kötöttpályára.

  Miért kellene közömnek lenni az újságíráshoz? Előírás ez itt Prohardveren?

  Nem tudom, te rangosorolsz itt ezerrel és mondasz emberek feje fölött ítéletet és mondod mit és hogyan kell, ebből gondoltam, hogy a magas paciról dumához dukál a lovacska is.

  Ahelyett,hogy személyeskedsz

  Mármint én? :DDD Olvastad amit írtál? :))

  nézz szét ezen az Internet-nek nevezett dolgon és keress első kézből származó, magámszemélyek által feltöltött videókot 'driftelő' Swithc Lite-okról. Nem sokat fogsz találni,ellenben 100x annyi vélemény videót. Nyilván ezeknek a véleményvezéreknek hozzáférésük van olyan titkos helyekhez, ahol hemzsegnek a pórul járt felhasználók által feltöltött videók,nemnek sajnos nem.

  Kell hozzáférés bármihez ahhoz, hogy valaki elmondja egy ekkora blamáról a véleményét? Nem hiszem. 2 alkatrész azonos, előzőt bőszen javítják, ebben ugyanaz van, kiadták kussolással. Ez az az eset, amikor ha maga a cégvezér keresné fel az érintett kardoskodókat és mondaná el, hogy "srácok, ez a cucc nem jó", ők simán elküldenék őt is a fenébe.

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • Fecogame

  veterán

  +1

  Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

 • Tikakukac

  félisten

  Cukorfalat. Gondolom akkor körbe is tudod nekem írni, hogy hol a bibi és melyik része nem igaz erre az esetre is. Csak, hogy tanuljak. Köszönöm :R

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • Tikakukac

  félisten

  Autógyártásban dolgozik pár mérnök barátom. Na, ők pár ital után már kibökdösnek olyan sztorikat, hogy a sört kiköpöd. A fenti érvelési hibás kolléga gondolom más szakterületen mozog, humán értelmiségiek ezzel talán annyira nem találkoznak aztán ez sokkhatásként érheti őket. :B

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • arty

  addikt

  és itt még életek nem is nagyon múlnak a "bakikon" ;)

  stadion, kisvasút, freemail

 • arty

  addikt

  fél évvel-évvel ezelőttig nem is hallottam a problémáról, mert SZERINTEM mindenki azt hitte, csak ő járt így, javíttatta a sajátját, újat vett, stb.... nyilván sok idő kell ahoz, hogy bekerüljön a köztudatba a probléma! (így h nem akkora a hiba-arány, mint anno az x360-nál)

  biztosan vannak akik ezen a hullámon akarnak több feliratkozót, de még ha nem is igaz minden történet, a problémára segít rávilágítani és TALÁN a nintendo is megkapja méltó büntetését ezért a méltatlan problémakezelésért! (csoportos per formájában IS)

  stadion, kisvasút, freemail

 • kpbendeguz

  őstag

  Most komolyan áruld már el, hogy miért hergeled magad gyűlöletextázisba egy általad feleslegesnek tartott termék téged egyáltalán nem érintő hibája miatt?
  Nem szereted a nintendót, nem veszed.

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

 • Tikakukac

  félisten

  Első hiba: nem írtam, hogy nekem felesleges.
  Második hiba: attól, mert nem érint közvetlen, még marhára gond a trend terjedése, ami viszont zavar.

  Ha nem tetszik, ha egy esetleges potenciális leendő vásárlót zavar egy cég üzletpolitikája, akkor semmi gond, ignorálod az egészet és vásárolod szépen tovább, ahogyan kell :B
  Ne menjünk már le oda, mint az általános mobilos fórumok szintje, ahol ha az adott cuccot nem vetted meg, senki vagy. Ha megvetted, de nem tetszik, akkor pedig minimum halálbüntetést érdemelsz. Mert már megint itt tartunk lassan.

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • gubacsino

  aktív tag

  Az érvelési hibád: A személyeskedés :))
  "cukorfalat" "humán értelmiségiek" "sokkhatásként érheti őket"

  Vissza az előzőre.
  Ismersz számokat? Arányokat? Százalékokat, a cikk tartalmával kapcsolatban?
  Egyetértek, hogy amit az iparban a gyártás során egyre gyakrabban elkövetnek, az néha egyből ipari hulladék. Ami nem lenne baj, de el is akarják adni. Ezen jogosan akad ki bárki más is. Azzal is, hogy ezt megtehetik arról "mi" fogyasztók tehetünk. (Apple akku botrány?) Voltam már ilyen üzletnek a rossz oldalán én is.
  A hiba, azzal van, hogy hamis képet festesz. Elfogadom igaznak a személyes tapasztalataidat, de pálcát törsz, és összemosod a történéseket. Olyan állítást sugallsz, mintha a cikkben szereplő gyártóra is igazak lennének állításaid.
  100% ban elégtelen Wifi modul = 100% hibás joycon-nal? Közvetlenül persze nem ezt mondod, de szövegkörnyezetedből ez jön le.
  40M eladott példány a Switch-ből. Ebből tudod mennyi volt a hibás netes panaszok alapján?
  Nem rendelkezel számokkal. Az N meg nem árulja el. De ha vissza is hívják a Switch Lite-ot, mint az S Note-ot anno, az akkor is a jövő lesz. Messze nem ez a helyzet, bár még lehet, de ne állítsd be hasonlóként, konkrét tények ismerete nélkül. Érzésem szerint, bár jogos a felháborodásod, de kicsit túlreagáltad a dolgot a cikk alapján. Olyan mintha az összes ilyen jellegű sérelmedet most vezetnéd le. De megbocsátunk, biztos nehéz heted volt, valahol ki kell engedni.

  (Lehet keresni, az érvelési hibámat - megkaptad rá az esélyt, elég hosszú lett. Segítek! A zárójel előtti mondat is személyeskedés, pont olyan amilyeneket használsz.
  De lásd kivel van dolgod, adok neked esélyt még cápakeksz. ;)
  Azt írod szervizben dolgozol/dolgoztál. Szóval te is olyan utcaseprő vagy/voltál aki azt kívánja bárcsak ne szemetelnének az emberek? Nekem meg bringaszervizes ismerősöm mondta, ha megkérdezik milyen bringát javasol, kapásból az esőre olvadó áruházit mondta. Persze után elmondta miért.)

 • kpbendeguz

  őstag

  Milyen trend terjedéséről beszélsz?
  Az, hogy adódik egy hiba az eddig eladott készülékek nem lehet tudni hány százalékában, nem tudni, hogy mennyire zavaró, nem tudni, hogy szériahiba-e, vagy a minden tömeggyártásba becsúszó hibaszázalékról van-e szó, nem tudni, hogy a garanciális panaszokat hogyan intézik, de a fikázásból élő youtube celebek reflexből ráugranak, az önkéntes fogyasztóvédő fórumhuszárok meg szétfröcsögik vele a netet?
  Erről a trendről van szó?
  Aztán ha valaki megjegyzi, hogy talán érdemes lenne konkrét számokkal dobálózni és amíg nem ismerjük behatóan a részleteket, addig talán nem kellene vérgőzös acsarkodásba kezdeni, akkor megy a lekezelő személyeskedés, hogy aki nem huhog együtt a fikakórussal, az csakis agyhalott fanboy lehet, és a véleménye ignorálható.
  Így zárják be magukat a hőbörgők a kis információs buborékjukba, amibe csak az a vélemény hatolhat be, ami az indulataikat alátámasztja és minden egyes termék bejelentésekor vagy megjelenésekor leadják tökre ugyanazt a műsort.
  És ez így megy már több mint egy évtizede.
  Már bele se kell olvasni a sony, microsoft, nintendo, apple, google, htc, huawei, samsung, intel, amd, nvidia stb. hírek fórumaiba, mert - a politikai sárdobáló fórumok mintájára - mindig ugyanazok szajkózzák ugyanazt, csak az ürügy más.
  Na ennek a trendnek a terjedése tényleg marhára gond.

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

 • Tikakukac

  félisten

  Szoktam személyeskedni :B Jöhet a sav. Ez reflex, sajnos a fórum hasábjain legtöbbször olyan emberek vannak akik alapvető fizikát is nekiállnak nekem megmagyarázni, hogy nem, az nem úgy van. Ott pedig nem marad más, mint valamilyen módon felderíteni melyik agyfélteke halott.

  No akkor.

  Ismersz számokat? Arányokat? Százalékokat, a cikk tartalmával kapcsolatban?

  Kedvenc sorozatom :DDD Nem, nem ismerek. Egy cikk van itt, van egy időkeret és van egy videó, amihez szorosan kapcsolódik egy másik esemény. Ez alapján nekem nagyon maximum 120 órám van és 100%-os szemétarányom. Ez így remélem elég. Ha nem, sajnos gond van. Ilyen alapon soha, senki egyetlen büdös szót sem szólhatna, ugyanis még az anyacégek sem tudják pontosan ezt a számot, mivel a tönkremenetel sajnos jöhet mással kombózva, amit ritkán szűrnek ki a szervizes papírok.

  A hiba, azzal van, hogy hamis képet festesz. Elfogadom igaznak a személyes tapasztalataidat, de pálcát törsz, és összemosod a történéseket. Olyan állítást sugallsz, mintha a cikkben szereplő gyártóra is igazak lennének állításaid.

  Leírtam szerintem bőven részletesen. Ha szerinted itt bármit mostam vagy sugalltam, akkor ugorj neki megint.

  100% ban elégtelen Wifi modul = 100% hibás joycon-nal? Közvetlenül persze nem ezt mondod, de szövegkörnyezetedből ez jön le.

  Ezt csak te látod bele, nyugi. Sok volt a a.te.ervelesi.hibad.hu és társainak olvasása :K

  40M eladott példány a Switch-ből. Ebből tudod mennyi volt a hibás netes panaszok alapján?
  Nem rendelkezel számokkal. Az N meg nem árulja el.

  És erről írtam fentebb. Ebből kiindulva mindenki kussolhatna. Kussolhat a zugszerviz. Kussolhat a márkaszerviz. Kussolhat az országos alkatrész ellátó. Kussolhat a regionális képviselet. Kussolhat maga a gyártósort vezető board is. Mert ha nincs egy konkrét szám a gyártótól, akkor majd degradálható az egész. Ehhez csak annyit fűzök hozzá: lóf@szt, mama!

  De ha vissza is hívják a Switch Lite-ot, mint az S Note-ot anno, az akkor is a jövő lesz. Messze nem ez a helyzet, bár még lehet, de ne állítsd be hasonlóként, konkrét tények ismerete nélkül.

  Az kell. Tények. Konkrét tények. Mondom ez hogyan fut le a legritkább estben, van benne tapasztalatom.
  Van egy hibás chip sorozat. Mindenki, a legutolsó ember az afrikai gyémántbánya aljáról is tudja, csak tényleg az nem, aki annyira messze van a témától, hogy arra is rákeres, miért nem dugjuk a villát a konnektorba. És Veér István csapatával kitartóan ekézi és szidja az összes szerelőt és tulajt és bárkit, aki bizonygatja, hogy pedig nézd meg tesó, itt van az a rohadt chip, látszik rajta a gyártási hiba. 10/10 lapcsere van, a tologatós kocsik roskadnak a típustól, hiába hatod annyit adtunk el belőle itthon, mint x másikból. De nem. A vérpistik tolják az ekét, mindenki hülye, nem úgy van, semmi hivatalos nincs, nincs számotok, forduljatok fel. Mindezt 3 különböző márka fórumain szinkronban ;]
  Majd egyszer kedves NV bejelenti, hogy srácok, valóban elkottáztuk, tényleg hibás mind. És hirtelen mint az Űrben, akkora csend lett. A legkitartóbbak még így is kenték a sztorit, pedig most már aztán tényleg mindegy volt. És az egészből nem lett semmi. Az almás gépek kaptak utólag lapokat és ennyi. Ez volt az a nagyon kevés esetek egyike, amikor elismerte egy cég, hogy baki volt. De egyébként ha nincs valami iszonyatosan hatalmas vihar a biliben, sosem derül fény a dologra és a világ végéig lehet verni a dobot, hogy nem-nem, önmagában az, hogy rakira egy adott típushoz berendelnek annyi lapot, hogy plafonig ér egy teljes méretű polc, míg a többihez 3-5 darab áll stockon (vagy annyi se), az nem gyanús és nem jelent semmit. Ezekre tényleg nem tudok mit mondani. Ha valakinek nem elég összerakni azt a kevés, de elég tartalmas infót, amit tudunk, akkor tényleg felesleges vitatkozni. Nincs min.

  Érzésem szerint, bár jogos a felháborodásod, de kicsit túlreagáltad a dolgot a cikk alapján. Olyan mintha az összes ilyen jellegű sérelmedet most vezetnéd le. De megbocsátunk, biztos nehéz heted volt, valahol ki kell engedni.

  Kollektíven van elegem a "rosszul fogod" emberekből, akik magyarázzák a bukott bizonyítványt. Mindezt ingyér. PR és egyéb okosságot értem. Őt ezért fizetik.
  Ezt ugyanígy megteszem a mosógépesnél is, meg a villanyszerelősben is, meg bárhol. Nincs sokkal hátrébb a Nintendo a többiektől. Egy szobával arrébb van Switch is, PS4 is szóval tökre nyolc nekem :B

  (Lehet keresni, az érvelési hibámat - megkaptad rá az esélyt, elég hosszú lett. Segítek! A zárójel előtti mondat is személyeskedés, pont olyan amilyeneket használsz.
  De lásd kivel van dolgod, adok neked esélyt még cápakeksz. ;)
  Azt írod szervizben dolgozol/dolgoztál. Szóval te is olyan utcaseprő vagy/voltál aki azt kívánja bárcsak ne szemetelnének az emberek? Nekem meg bringaszervizes ismerősöm mondta, ha megkérdezik milyen bringát javasol, kapásból az esőre olvadó áruházit mondta. Persze után elmondta miért.)

  Némi közvélekedésre hivatkozás és hamis okozat az kijönne, talán még más is. Egy másik topikban ezen lehetne jót szórakozni. A személyeskedés azért jó ütőkártya, mert fokozat nélkül bedobható. Személyeskedés ez is, meg... na igen. Nem véletlen erre nem szórnak banhammert, míg másokra erősen.
  Én próbálom kint tartani még a buksit a szeméthegyből. Nyilván a megélhetést mások hülyesége adja jórészt, de amíg lehet, addig rostáljuk a kínálatot, amíg meg nem születik a kompromisszum. Csak kicsit gáz, hogy emberi oldalról kell idomulni olyan piacon, ahol konkrétan állnak toronyban a választási lehetőségek. Aztán ott állsz a kék és piros pirulával szemben mégis a végén.

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • Tikakukac

  félisten

  Milyen trend terjedéséről beszélsz?

  Leírtam. Mivel nem ment át, sőt, ignoráltál egy teljes választ is, ezért mindegy hányszor fogalmazom át, parttalan a vita. Sok szerencsét és további szép estét :R

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • Tentalus

  csendes tag

  Térjünk vissza az ügyre pár hónap múlva, majd akkor eldől lufi az ügy vagy maga a Nagy Nintendo blama.

Hozzászólok Aktív témák