Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • NdF

  csendes tag

  válasz DFB #12 üzenetére

  Papíron valóban volt, gyakorlatilag meg elérhetetlen. November óta vadásztam egy N550LF verzióra, amit végül nagy nehezen februárban sikerült megvennem. Már az Asus hazai képviseletétől kezdve számos bolttal leveleztem, de mindenhol csak ígérgetés volt, de végre megvan. Jelenleg megint ott tartunk, hogy csak a i5-ös procival szerelt változat kapható. N550JV-t meg még sehol sem láttam, csak rendelhető cetlivel...

 • NdF

  csendes tag

  válasz DFB #14 üzenetére

  Nekem azt válaszolták, hogy kb. 2-3 hét múlva érkezik, majd amikor eltelt közel 4 hét és rájuk írtam, hogy esetleg valami új információ, arra már nem érkezett válasz... :)
  Én a Laptopspecialistánál vettem az i7-es verziót nagyon jó áron, rá egy héttel már 20e-el drágábban árulták ott is. A telepítése nem kicsit trükkös, vissza is küldtem, mert sehogy sem akart működni az Nvidia kártya benne. Mire kiderült, hogy a support oldalon található Win8-as driverek közül az egyéb mappában található egyik drivert kell feltenni, mert különben csak fekete képernyő fogad az Nvidia driver telepítését követően... Ezt egyedül az LF sorozatnál kell eljátszani, a többi valahogy máshogy működik. Ilyet én még nem láttam, de a boltos srácok nagyon korrektek voltak. Túl nagy gépigényes játékokkal még nem próbáltam, de eddig futott minden natívban közel full felbontáson, pedig ugye csak alacsony feszültségű proci és 745-ös nvidia kártya van benne (DDR3 sajnos). Maga a gép nekem nagyon tetszik, az anyag használat szerintem kitűnő. A gép alja ugyan műanyag de masszív, kicsit gyűjti az ujjlenyomatokat. Maga a fémborítás nagyon igényes kialakítású, furcsa hogy mennyire hideg a korábbi műanyag kasztnis gépeimhez képest. A kijelzője IPS paneles matt full HD-s. Nagyon széles betekintési szögekkel. Nekem különösen tetszik a három lépésben szabályozható billentyűzet világítása. Két hűtő venti van benne, külön a procinak és külön a vga-nak, ezek sajnos mindig tekernek, vagy legalább is az egyikük mindig, tehát teljes csend sosincs. Viszont nem az a zavaró tekerés, nagyon szolid, halk susogás, ha picit jobban terhelem a gépet akkor sem igazán lesz hangos. Sokkal hangosabb gépeim voltak. Szerintem nagyon jól megcsinálták, teljesen hideg marad a billentyűzet rész. Ezek alapján a jóval több hőt termelő 4 magos procikat is szerintem jól tudja kezelni. Netezés közben 35 fok körül mozog a proci max hőmérséklete. Tényleg csak azt tudom mondani, hogy szuper lett a hűtése. A hangját sehogy sem sikerült még eddig beállítani, hiába a négy hangszóró. A hangerővel nincs gond, mert brutális. :) Azonban nekem túl magas, a közép hangok hiányoznak. Rácsatlakoztatva a "sub ládát" jönnek a mély hangok is. Azonban ha itt már magasabb hangerőre tekerünk, akkor inkább csak brummogást hallani. Ezen csiszolhattak volna még. De így is azt mondom, hogy átlag feletti a hangja, talán majd még játszok a beállításokkal egy kicsit. Hirtelen ennyi jutot eszembe, ha van még kérdés megpróbálok válaszolni. :)

  [ Szerkesztve ]

 • NdF

  csendes tag

  válasz DFB #16 üzenetére

  A wifi-t majd letesztelem. Én mindenképp az alacsony feszültségű i7-es procival szerettem volna. A JV-ben valóban felesleges szerintem is a 4 magos. Bízok benne, hogy ez nem fog megfőni. :) Én is sokat agyaltam a Dell és e között, de ugye a wifi gondok kicsit elijesztettek. A Dell fényes paneles, de érintő kijelzős, én nem szerettem volna tapicskolósat eleve. GT 750-es vidkari van benne, ebben viszont csak 745-ös. Viszont a port kiosztása sokkal jobban tetszett, mint a Dell-nek, itt a legtöbb dolog bal oldalt van, a Dell-nél meg pont az egerezős kezednél jobb oldalt... Mondjuk ezek csak ilyen kis dolgok. Ugyanakkor az Asusnak csak 2 év garija van, míg a Dell-nek 3 év. Szóval volt elég sok pro és kontra. :) Végül maradtam az Asus mellett. Az Y50 elvileg teljesen fém házas lesz, de nem tudom hogy abból milyen kijelzős verziót lehet majd elérni. Nekem a 4k felbontás már kicsit feleslegesnek tűnik. :) Másik kérdés hogy mikor fogják behozni, mert az N550-es sorozatra is nem keveset kellett várni szeptember óta, mióta beharangozták. Még az Y501-el szemezgettem, de gyakorlatilag megfőzi saját magát.

 • NdF

  csendes tag

  válasz DFB #18 üzenetére

  A gari kiterjesztést néztem, de akkor már nem fért bele a keretbe. Ha jól tudom a vásárlástól számított 90 napon belül még lehet vásárolni bővítést. Az Y510p-nek nagyon tetszett a kasztnija, de elnézve hogy mennyit szenvednek vele a saját fórumában is inkább lemondtam róla.

 • NdF

  csendes tag

  válasz DFB #21 üzenetére

  Elvileg hivatalos ASUS gari kiterjesztés, de majd még utána nézek, meg hogy pontosan hogy is működik ez. A régi notim 6 év után dobta be a törölközőt (ACER), remélem ennyit ez is kibír majd. :) Ha nem purcan ki benne a VGA még mindig azt használnám.

Hozzászólok Aktív témák