Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gdi
senior tag
De szép pörgentyűje van!
''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
_kovi_
aktív tag
SFP csatis, tehát ha ethernet szeretnéd kell media converter..
-
atok666
őstag
..."a port trönkölésnek hála"... az igen
Atok
-
Gdi
senior tag
válasz
Krugszvele #4 üzenetére
Vagy 5méter alá jó oda a Twinax DAC is. De tény, hogy nem kell az RJ45öt erőltetni.
''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
koby11h
aktív tag
Engem is ez ütött meg először, aktív hűtés egy hálókártyára. Miket kell megélnem...
Most raktunk 10Gb-eseket a szerverekbe, azok szerencsére még passzívak. Nem a zajszint zavar, meg sem lehetne hallani, hanem plusz egy hibalehetőség.Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!
-
Gdi
senior tag
Az azért passzív, mert ott viszi a légáram a kőt ki a kaszniból (normál esetben). Rack és blade kivitelnél egyértelmű, toronynál is van rá légterelő ha jól van megépítve.
Nekem passzívban izzadnak itthon az intel x710da-k -- háááát, meglátjuk meddig bírják.
-
nexwo
őstag
Tök jó, de van lehetőség 1 Gbps -nél gyorsabb otthoni hálózatot összehozni? kezdetnek a gépemben van 2.5 Gbps-es alaplap
Direkt az optikákat nézegetve pl Alzán 1 Gbps a max (tplink konverter)
Java DevOps
-
fatpingvin
őstag
-
nexwo
őstag
válasz
fatpingvin #12 üzenetére
nekem már az is jó lenne ha 2.5, 5 Gbps lenne
mivel hobbi ezért az ár félig mindegy
Qnap switchet már találtam ami 2.5 Gbps és 44e Ft akár Alza akár amazon
Asusnak van 10 Gbps PCI-e hálózati kártyája 29e Ft-ért[ Szerkesztve ]
Java DevOps
-
tibaimp
nagyúr
Azt olvastam, itt írtátok többen is, hogy a 25Gbit-hez már optikai kábel kell, ez ok. Egy "sima" 2,5-5Gbit-hez elég egy CAT5e-os, vagy CAT6, vagy már kell CAT7, stb?
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
fatpingvin
őstag
hát, nemtom. én eezekért a köztes izékért nem adnék pénzt. inkább vegyél pár Mellanox ConnectX-3 kártyát használtan, egész olcsóért vannak aztán mehet az ihaj, tudnak infiniband-ül is, nem csak Ethernetet.
csak ne szívd meg úgy mint én hogy a kis adapter boardos cumó úgy döntött hogy akkor ő mostantól egy x2 PCIe eszköz...A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
atok666
őstag
válasz
Krugszvele #24 üzenetére
Akkor megint tanultam valamit (mondjuk az is lehet, hogy azert nem lattam meg, mivel nem HU elek).
Atok
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Hoplitész #21 üzenetére
Forrásod van erre?
----------------------------------------------------------------------
#22 tibaimp: Gyakorlatilag igen.
----------------------------------------------------------------------
#25 atok666: Amúgy én sem szeretem az ilyen magyarításokat.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
TeeJay
félisten
Rezes 10gbit kártyák terjedhetnének ezerrel hogy olcsóbbak legyenek
1gbit-ről most puff léptünk 2,5gbit-re de az is csak drága alaplapokban van routerből meg ami tud ennyit szintén aranyáron még miközben a Dell még mindig rak 100mbit LAN-t laptopokbaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Dragon3000 #29 üzenetére
Dragon3000, &rew: köszi uraim
. Ezeket az infókat én most lementetem.
A távolság/kábelhossz, mint paraméter, meglepett, pedig logikus!A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
dchard
veterán
válasz
Dragon3000 #29 üzenetére
A valóság meg az, hogy a kártya train-el (megméri a végpontok között az elektromos jellemzőket), és ez alapján eldönti, hogy mit tud stabilan kinyomni és arra a sebességre áll be. Mint az ADSL
A szomorú az, hogy erre a képességre ennyi évet kellett várni.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
zetor2000
senior tag
Kapható egyes ismertebb PC márkákból 10Gbitesek is, csak az ára ezeknek még az egekben. Nagyon drága alaplapokon van 5Gbit ethernet csatlakozó, és a felső polc feletti soho routereken is talán.
Rendes hálózatos cégek oldalán nem ritka a jóval komolyabb sávszélességű termékek megléte, de azok általában cégek, intézmények igényeire és büdzséjére van méretezve.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Dragon3000
veterán
Igaz itthon csak 2,5Gbit van a nas és a gép között, mert a gépben csak 2,5-es lan van, a 7,5m-es cat5e-vel gond nélkül megvan a sebesség, ha később kevésnek érezném, akkor majd a gép is kap egy 10Gbites kártyát, mint a nas, ha akkor kevés lenne a cat5e, akkor ezen a szakaszon kicserélem jobbra a kábelt.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Hoplitész #37 üzenetére
Azok egyértelműek. Kivételek mindig lehetnek, én a QNAP site-ból indultam ki, mert azt hinné az ember, hogy ők azért már lektorálják valamennyire azt. Úgy látszik, hogy nem.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
PROTRON
őstag
De 2,5 Gbps hálózati kártyákból már akad 11-20k körül is, tehát épített nasból összelehet hozni egy otthoni hálózatot. Sőt bizonyos téren talán jobb is, mert ha 1 db switchet raksz be 4 db kliens PC-hez, akkor annak csak 1 db 2,5G kapcsolata lesz, aminek a sebessége így megoszlik a 4 kliens között ha egyidőben akarnátok használni, szemben azzal ha kliensenként direktben van a kapcsolat.
pl itt van dupla aljzattal is 20k-ért, aztán ha kell akkor veszel még belőle [link]
Idehaza most rakok össze egy server gépet hogy ne a munkaállomáson legyenek a projekt fileok, szal abba egy 2,5G, 1 csatis kártyát szereztem most és cat5e-vel is megy, de azért cat6-ot fogok használni. Elvileg a 6A az nem otthoni környezetbe való, bizonyos téren kevesebbet tud.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Elvileg a 6A az nem otthoni környezetbe való, bizonyos téren kevesebbet tud.
Dehogy nem. Tele voltak / vannak a boltok CAT6A lapos (flat) kábelekkel, sejthető, hogy ezek nem a szervertermekbe voltak / vannak szánva.
Semmivel sem tud kevesebbet a CAT6A, mint a sima CAT6, inkább annyi lenne a gond vele, hogy jobb árnyékolást igényel (elvben, de hát ugye van U/UTP CAT6A kábel is...), mert ugye a sima CAT6 csak 55m-es hosszig garantálja a 10Gbit/s sávszélességet, míg a CAT6A ezt 100 méterig teszi.
Sőt, az ISO IEC 11801 szabvány szerint a CAT6 kábel nem is garantálja a 2.5Gbit/s sávszélességet sem, illetve nem használhatóak PoE kábelezésre. Ezeket a CAT6A teljesíti. Igen, ilyen szépek a szabványok, a CAT6 tudja a 10GBase-T-t, de nem garantálja a 2.5GBase-T-t...
Persze ettől még lehet, hogy egy régi, relatíve rövid (mondjuk max. 10m) árnyékolt CAT5e kábel akár 10Gbit/s-t sebességet is kiszolgálja, míg bizonyos körülmények között egy árnyékolás nélkül CAT6A kábel ugyanott nem teljesíti azt az elektromos zavaró tényező miatt. Sajna ez az a kategória, amikor próba-szerencse alapon derülnek ki a dolgok.
De ha biztosra akarsz menni, akkor árnyékolt, minél jobb minőségű kábelt választasz...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
PROTRON
őstag
Én úgy tudom lakó épületekben egyelőre azért is kevésbé ajánlott az "A", mert drágább, kiépítéskor könnyű vele antennát varázsolni a házból, tehát macerásabb.
Az egy dolog hogy a szabvány szerint egy sima cat6 garanciálisan nem garantálja a 2,5G-t sem, csak elméletileg tudja, tehát nem tudod garanciában visszavinni a mérési eredmények alapján, de most otthoni környezetben, nem akkora távolságokról van szó. Itt tapasztalat alapján megy a dolog.
Valahol olvastam hogy phone rendszerhez jobb a cat6, de most nem találom. Valszeg ahogy te is írod az árnyékolás miatt, pláne társasházban, de nem vagyok biztos benne.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Én úgy tudom lakó épületekben egyelőre azért is kevésbé ajánlott az "A", mert drágább, kiépítéskor könnyű vele antennát varázsolni a házból, tehát macerásabb.
Megkérdezhetem hogy honnan az információ?
Mit jelent az, hogy "antennát" varázsolsz a házból?Nekem ez eléggé fals információnak hangzik, lévén a CAT besorolás nem egyenlő az árnyékolás besorolásával, a #35-ösben linkeltem egy korábbi logout cikkemet a témában, szépen leírtam mit takar a CAT besorolás és mit jelentenek az árnyékolás meghatározásai.
Nekem itthon CAT6A (igen, flat kábel is S/FTP kiszerelésben) és CAT7 kábelek vannak a padló alatt/szélén, 10Gbit/s-et teszteltem velük, bírták. De ahogy már más is rámutatott, egy komolyabb kiméréssel lehetne biztosra mondani, hogy mi a helyzet valójában (mennyire zavarnak be más kábelek, interferenciák, stb.).
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
biscuit
aktív tag
Nyugodtan használhatsz lakóházban is 6A-t. Irodaházakban a tálcában nemegyszer egymás mellett/felett/keresztbe szokták húzni a kábelt (jobb helyeken természetesen külön van a tálcázás megoldva) és probléma nélkül lefut a mérés 10 gigabitre. Természetesen s-ftp kábelről beszélek. 5e ftp-t nemegyszer húztunk már 220as kábel mellé ugyanabba a csőbe (lakóház) és probléma nélkül lefut a mérés.
"Valahol olvastam hogy phone rendszerhez jobb a cat6"
Erre kíváncsi lennék, hogy mi az "indok", lévén az újépítésű irodákba már előírás a CAT6A kábel és jellemzően a telefon is az ethernet hálózaton szalad...
Mióta Scarlett Johansson sztár lett jól alszom!
-
TeeJay
félisten
Nekem a lakás bejárati ajtó és a szobai router között sima 10 méter CAT6 UTP van, kábelcsatornában pár MBCU meg koax mellett. Reménykedem hogy 10 gigabit még átmegy majd rajta mert nem szeretnék újat húzni egy ideig.
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
Új hozzászólás Aktív témák
ph A többféle platformon is bevethető újdonság egészen költséghatékony opció lehet például virtualizációs környezetekhez.
- Sony VAIO UltraBook(15mm!!,960gramm)FullHD IPS,core i5,SSD,vil.billentyű,Új 7óra akku,Új töltő
- HP Ultrabook core i3 5010u 4x2,1Ghz, Intel HD,SSD,új akku, szép állapot
- -61% Dell Latitude 7330 Carbon:i7 1265U,16GB,512GB SSD,13.3" FHD Touch 99%sRGB,1.1kg,3.5év Dell gari
- PlayStation 4 Pro 1TB +játékok, kormány
- Logitech g25 alaplap
Állásajánlatok
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest